Orijinalini görmek için tıklayınız : 160 kmh sonrası titreme
Merhabalar herkese,
Kullanmakta olduğum F20 LCI aracımda hafif jant + yazlık lastik kombinasyonunu çıkarıp yerine kışlık + oem janta geçiş yapayım dedim. Ancak 160 kmh sonrası direksiyonda hissedilmeyen ama kasada hafif hissedilen bir titreşim başladı. O sıra direksiyonda hiçbir titreşim olmazken kasada titreşim hissediyorum. Kimi lastiktendir, tabanı yamuktur diyor, kimi ise jantta eğrilik vardır diyor. İstanbul'da düzgün bi rot balans ve kontrol yaptırabileceğim yer var mı öneriniz?
turboman
23-10-2024, 15:28
Lastiklerin iç tarafını kontrol edin balon yapmış olabilir,başıma gelmişti ordan biliyorum
İstanbul da ne taraftasınız hocam ataşehir yakınsa yardımcı olayım
İstanbul da ne taraftasınız hocam ataşehir yakınsa yardımcı olayım
Küçükçekmece'deyim hocam ama gelebilirim. Yeriniz nerede?
cabriolet
23-10-2024, 23:39
Lastikler ne marka bilmiyorum ama genelde ucuz kış lastiklerinde oluyo bu ben f20 ye sava marka lastik taktığımda aynı sorunu yaşamıştım
Anadolu Yakasında SGS otomotiv var. İşinizi çözerler. Yol testi olan balans makinaları var. Lastikte çaplık varsa jantın en doğru şekline göre ayarlıyorlar. Daha önce bir müsterimin Range Roverina yaptırdım. Kendisi 5-6 yere gitmiş çözüm bulamamıştı. Lastik de eğrilik vardı. Janttan lastiği yarım tur çevrilip hoplama/zıplama problemi minimize edildi. O şekilde işi çözdük.
benzerını yasadım 130 km cıvarında jantın dıske oturdugu kısımda yamukluk varmıs jant tamırı yapan dukkanda duzelttık gıttı spacer kullanıyorsanız tornacı işi ise oda yapıyor
Herkese cevapları için teşekkürler. SGS'ye bir dahaki rot balansta gideceğim. Sorun arka lastikten çıktı. 3 aylık olmasına rağmen tabanında sorun olmuş.
Yıllar önce aynı şey benim de başıma gelmişti arka taban çok hafif şişmişti balon yapmıştı arabayı sallıyordu
Lastikte atlama varsa yapabilir.
En iyisi Hunter Road Test yapan bir yer bulmanız olacaktır. En iyi onlar teşhis koyar.