PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apartman Yönetimi - Otopark - İnternet vb saçmalıkları - Kiracı Otopark Kullanamaz :)

Ormanci
26-02-2025, 10:06
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/bina-girisine-yazilanlar-pes-dedirtti-ev-sahibi-ile-kiraci-arasinda-otopark-krizi-kira-ucretinde-indirim-talep-edilebilir-ama-42707743

Habere bakın. Forum olarak seviyoruz böyle konuları, ilginç şeyler çıkıyor, o yüzden konu açayım dedim :) Veya isterseniz önceki mesajı bulamadım ama onunla da birleştirebiliriz.

Kendisine yönetim diyen tiplemeler kiracılar park edemez demiş. Kıçımla güldüm.
Yahu ne kafalar, ne tipler, inanılmaz gerçekten ya, dallamalar bunun olabileceğine yürekten inanmış ve karar alırsak olur demişler yani. Vallahi bu ülke tam cinayetlik ya.

Daha önceden apartman vb konularında görmüştük, otopark, araç hakkı hikayeleri ilginçti. Mesela yönetim planında park etme hakkı olmayan daire işini de gördük. Allah nasip eder de bi ev alma hikayemiz olabilirse ilk bu işlere dikkat edeceğiz diye kafaya kazımıştık arkadaşların sayelerinde.

Ancak bitmiyor bitmiyor, 2025 yılına gelmişiz, emekli işsiz albay kafalar devrede. Bi ölün miktirip gidin lan. Habere bak...

Bizde de var bi tane mal. Bir de aile apartmanı modunda dairelerin çoğunluğuna sahip gerizekalı tiplemeler, herbokolog yönetici ile birleşmişler, apartmana fiber internet çektirmiyorlar. Efendim neymiş, apartman içinden kablolama olmazmış, merdivenler mermerler kırılırmış da bilmemne. Ulan sanki apartman içinde millet gezinti yapıyor da çok çirkin görüntü diye apartmana girmiyorlar. Fiber internet alamıyorum bu salakların yüzünden. Türk Telekom gelmiş, bedava kutuyu koymuş kapıya kadar fiber çekecek 1000mbit alacağız, mallar engellemiş ya... Allahım ne kafalar, ne zihniyetler ya.

Avukat arkadaşa sordum ne yapabiliriz diye. Yönetim kararı kat malikleri kararı cart curt almışlar bir şey yapamazsın maalesef dedi.

DOHC
26-02-2025, 10:39
Ev sana kiralanırken kontrata "oto park hakkı yoktur" vs yazılırsa bence uygulanabilir.
Bizim sitede dairelerin deposu var kendine ait. Bazı ev sahipleri "depo alanı kiracı kullanımına açık değildir" türünden cümle yazıyorlar.

Yakında kiracılar havuz kullanamaz, çimenlere basamaz, çöpleri toplanmaz vs haberlerini de görebiliriz :P

Sürecin başında belirtilmeden yapılan keyfi uygulamalar zaten yasal değildir. Aidatı da ev sahibi ödemeye devam etsin o zaman :)

Oguzhan.Ozturk
26-02-2025, 10:50
Tam kavgalık hır gürlük sebep, otoparklı diye ev kiralayacağım ve biri gelip sen kiracısın park edemezsin diyecek hey Allahım ya..

darkred
26-02-2025, 11:02
Bizim sitede şöyle bir durum vardı.

Apatman altında 2 adet dükkan var ve dükkanlar 90m2 müteayit firma uhdesinde kalmış bina yapılırken. Müteayyit te dükkanları cazip kılmak için apartmanın kapalı otoparkında her dükkan için 1 araçlık otopark alanı, dükkanlar önündeki çim alanı dükkan bahçe alanı ve otoparkta depo alanları yapmış bunu yönetim planına işlemiş. Dükkanların apartman içinde garaj alanında deposunun olması otoparkı kullanmaları kat malikleri olarak bize çok saçma geldi. Hep birlikte toplandık site karar defterine karar aldık noterde onaylatıp tapudaki yönetim planını değiştirdik bu alanların hepsini kat malikleri ortak alanı yaptık. Şuan resmi olarak kullanım hakları yok.

Ama kiracının otoparkı kullanmaması gibi bir durum çok saçma. Allahtan bizim komşular hem yaşıt hemde kafa dengi insanlar o nedenle bu tür konularda hiç sorunumuz olmuyor çok şükür.

turboman
26-02-2025, 11:08
Otopark hakkı dairenindir,yani daireyi kiralayan otoparkıda kiralamış olur aynı zamanda varsa kiler,depo bölümündede hakkı vardır. Hatta ben babam gilin otoparka 3 araba 4 motor koyuyordum kimse birşey demiyordu. Boş olduğu için koyuyordum bazı dairelerin aracı yoktu :)

Ormanci
26-02-2025, 11:16
Ev sana kiralanırken kontrata "oto park hakkı yoktur" vs yazılırsa bence uygulanabilir.
Bizim sitede dairelerin deposu var kendine ait. Bazı ev sahipleri "depo alanı kiracı kullanımına açık değildir" türünden cümle yazıyorlar.

Yakında kiracılar havuz kullanamaz, çimenlere basamaz, çöpleri toplanmaz vs haberlerini de görebiliriz :P

Sürecin başında belirtilmeden yapılan keyfi uygulamalar zaten yasal değildir. Aidatı da ev sahibi ödemeye devam etsin o zaman :)

Dedem haberin detayını okumamışsın, adamlar da onu diyor zaten, daha önce burada da konusu geçmişti, kat planında yoksa, o dairenin, dükkanın vs hakkı yoksa, yeri yoksa olabilir. Ancak hukukçular diyor ki, böyle bi kullanım alanı varken kiracılar kullanamaz diyemezsin. Aynen öyle havuz kullanamaz, bilmemne yapamaz demek gibi bir şey..

Yoksa kat mülkiyeti, daire hakkı gibi şeyleri bunun dışında tutuyoruz.

Bizim bu sövdüğüm apartmanda kapalı ve açık otopark var ama ikisi de yetmiyor, kentsel dönüşümle dönüşen küçük bir apartman olduğu için..
Apartman ilk yapıldığı zamanlarda taşındık biz de, manevra kabiliyetim iyi olduğu için, cins tasarlanmak zorunda kalınan otoparka girip çıkmayı ilk gün keşfettim ve zırt diye girip çıkmaya başladım.

Bi gün yönetici gelmiş baktım debeleniyor, kan ter içinde kalmış adam :) Oooof bu ne ya dedi, bastı geri çıktı, bir daire daha harici kimse kullanamıyor kapalıyı :D

Dün hanımla bu haberi konuşuyorduk, interneti çektirmeme muhabbetini de söyleyip sövünce, "emin ol bunlar otoparka girebilselerdi seni park ettirmezlerdi" dedi, kesin dedim...

Mutu
26-02-2025, 11:33
Gitsin isparkttan abonelik yazısı alsın, ilanda da kapalı otopark şartı varsa onu kiradan onu düşsün ev sahibi o zaman. :)

Eworen
26-02-2025, 12:14
Bu kiraci otoparki kullanamaz fikri ilk bizim siteden cikti amac kiracilari pes ettirerek daireyi bosaltmasini saglamakti
Su an insan haklari kurumu site yonetimine ve ev sahibine ceza verdi bir cok haber sitesinde mevcut o verilen para cezasi 100 katida olsa ev sahibini isirmaz amacina kismen ulasti bir cok kiraci tasinmak zorunda kaldi
Insan haklarina hakka hukuka herseye aykiri otopark icin harcanan elektrik temizlik guvenlik giderlerini kiracilar verirken sen kullanma demek olmuyor olmadi
Ama bu olaylar ilk ve son olmaz kesin ve net bir yasa cikmali

Ormanci
26-02-2025, 12:23
Bu kiraci otoparki kullanamaz fikri ilk bizim siteden cikti amac kiracilari pes ettirerek daireyi bosaltmasini saglamakti
Su an insan haklari kurumu site yonetimine ve ev sahibine ceza verdi bir cok haber sitesinde mevcut o verilen para cezasi 100 katida olsa ev sahibini isirmaz amacina kismen ulasti bir cok kiraci tasinmak zorunda kaldi
Insan haklarina hakka hukuka herseye aykiri otopark icin harcanan elektrik temizlik guvenlik giderlerini kiracilar verirken sen kullanma demek olmuyor olmadi
Ama bu olaylar ilk ve son olmaz kesin ve net bir yasa cikmali

Yasa çıkmasına da gerek yok ki, zaten yasaya aykırı, öyle bir şey olamaz diyor adamlar haberin altında hukukçu yorumu olarak da.
Ama evet, böyle gerizekalılara karşı "Bilal'e anlatır gibi" açık açık, bilmemne yapamazsın, bilmemne diyemezsin, engel olamazsın demeli.

Benim internet örneği de böyle.
Kardeşim eve internet geliyor, sen engelleyemezsin. Bahçe peyzajı mı bu, yok apartmanın görüntüsüymüş yok bilmemneymiş, izin vermiyoruzmuş. Sana mı kalmış lan benim internetimin izni. Altyapı nasıl gelecekse öyle gelecek.
Sen borular kötü görünüyor diye doğalgaz getirmemezlik yapabiliyor musun, gider boruları görünüyor diye onlara karışabiliyor musun? Yok. Eee bunun ne farkı var?

Ama soruyoruz, yönetim bu yönde karar alabilir diyorlar. Alamasın kardeşim. Salak saçma kararlara imza atılamasın.

|KaAn|
26-02-2025, 14:11
Yazılı olmayan kurallara eklemek istiyolar.
Sitelerde daire sayısına uyumlu otopark alanı olabiliyolar ancak bir çok apartmanda 5-6 araçlık ancak park yeri var. Buralarda kira kontratlarında eklenirse belki ok ama kanunda yazılı bir hak sahipliği/sahipsizliği belirli değilse yok kardeşim kiracısın park edemezsin denerek mevcut kiracı-kira sözleşmeleriyle ev sahipleri hiçbir şey yapamaz.

cabriolet
26-02-2025, 15:15
ben ev sahibi olsam istemem öyle bişeyi benim evimde oturan kiracı park edebilmeli ileride eve ben taşınsam apartmanda oturanlar sizin evin park yeri yok der bu sefer

Ormanci
26-02-2025, 15:42
Zaten apartman planında park yeri varsa vardır, yoksa yoktura geliyor iş.
Ancak yeni apartmanlarda herkese yetecek kadar yer olmuyor genellikle, bizde de böyle bi yetmemezlik var mesela. O durumda kiracı park edemez gibi bir muhabbet olmuyor sanıyorum yine de. Önce gelen kapar kardeşim :)
Yine de dediğim gibi, kapalı olsa beni almamaya çalışırlardı :)

Babamlar da kentsel dönüşüm için bi apartmana geçtiler mesela kiracı olarak. Kapalı ve açık otopark var, kapalıya koyuyor babam direkt çatır çatır. Bazen yer olmuyor, dışarı alıyor, kimse bir şey demedi. Hatta arada biz misafirliğe gittiğimizde apartman görevlisi bizi de içeri alıyor sağolsun. Söylüyorum özellikle biri bişey derse çekerim sen söyle bana diye...

Schumi
26-02-2025, 22:09
Bizim basitçe park yeri yada otopark dediğimiz alanın kanuna göre farklı tanımlamaları mevcut. Misal bazısı tapuda yazar. Biraz uzun bir örnek olacak ama bizden örnek vericem.

Bizim bina tek blok bir apartman. 5 kat ve 54 daireden oluşuyor. En üst 5inci kattaki 10 adet dairenin tamamı dublex. -1,-2,-3 katlar otopark. 4 adet dükkan mevcut. Yönetim kat planına göre her dükkanın otopark yeri var. Ayrıca kanunen sığınak yapılması gerektiği için toplam 40 dairelik otopark alanı mevcut resmiyette. Bu 40 dairenin tamamının tapusunda ek olarak otoparkdaki numaralı alanın sahipliği mevcut. Ben daha binanın duvarları yoktu park yerimi sormuştum. Beğenmesem değiştirecektim daha bina bitmeyip yönetim planı oluşmadığı için. Benim gibi topraktan giren birisi dairesinin otopark alanını beğenmediği için mütahahhit değiştirmiş onun alanını. Binanın su ve doğalgaz vs.vs. işlerini verdiği tesisat firmasına iş karşılığı verdiği daire ile yer değiştirmiş otoparkda. Yerdeki numaraları sıralı giderken bu 2 dairenin numaraları çapraz. Adamların tapudaki numaralarıda bu çapraz duruma uygun şekilde doğru işaretli. Bu tesisat firması daireyi sattı gelen kişi başladı benim park yerim burası değil. Katakülli yapılmış işte sallıyorum benim dairem 28 ama sağ yanım 14 sol yanım 16. Burası benim değil demeye. Açtım yönetim planını gösterdim. Resmiyette 40 otopark yeri var. 36 dairenin tapulu alanı mevcut. İskan alındıktan sonra ara duvar yıkıldı ve 54 dairenin tamamına otopark alanı yazıldı. Ama sadece 36 dairenin otopark alanı tapuda yeri var. Sizin yeriniz kaydırılma yapılmış ama usülüne uygun ve tapuya işlenmiş. Buna yapacağınız bişi yok diye. 6 ay söylendi. Bir sürü avukata gitti. Sonuç olarak durumunu kabullenmek zorunda kaldı. Sonradan taşınan bazılarıda -3 e park etmekten şikayet etti. Hakkaniyetli değilmiş tekrar kura çekilsin yerler tekrar dağıtılsın diye. En küçük daire sizinki ve kanunen tapuda kayıtlı park yeriniz bile yok. Daireyi alırken kontrol etmediniz mi diyince sesler kesildi tabi.

Binada 54 dairenin ve 4 dükkanın yarısından biraz fazlası toprak sahibi 3 kardeşe ait. Ve bu kardeşlerden bir tanesi bütün kira kontratlarını avukatı ile resmen kiracıya hiçbir esneme payı olmayacak şekilde yapılmış. Kendi çocuklarının araçları yüzünden mesela 3 tane kiralık dairesinin otopark kullanım hakkı yok. Kira kontratında yazıyor. Ayrıca o kardeşin tüm kiracılarının apartman toplantılarında oy hakkı yok. Ne kadar hukuki bu kısım tartışılır ama aidat belirleme gibi şeylere oy kullanamıyor kiracılar. Allah'tan adamda binada oturuyor ve aidatta en yüksekten olsun ama hizmet aksamasın kafasında olduğu için sorun çıkmıyor.

Bizimki gibi durumda bina yönetimi kiracının yada başkasının yeri kullanıp kullanmama hakkına karışamıyor. Ama kapalı otopark olduğu için binada ikamet etmeyen kişilerin otoparka yabancı araç bırakma hakkını bizde yasakladık. Yani arabam yok ama arkadaşım yada kardeşim arabasını getirsin koysun yapamıyor. Boş kalabilir ama binada oturmayan aracını sokamaz.

fanatik
27-02-2025, 07:59
Instagram (https://www.instagram.com/p/DGir5D5IBQmSAJx_ruk-xVzWpK2kFRmTgZDcVE0/)

:)

Ormanci
27-02-2025, 08:28
Bizim basitçe park yeri yada otopark dediğimiz alanın kanuna göre farklı tanımlamaları mevcut. Misal bazısı tapuda yazar. Biraz uzun bir örnek olacak ama bizden örnek vericem.

Bizim bina tek blok bir apartman. 5 kat ve 54 daireden oluşuyor. En üst 5inci kattaki 10 adet dairenin tamamı dublex. -1,-2,-3 katlar otopark. 4 adet dükkan mevcut. Yönetim kat planına göre her dükkanın otopark yeri var. Ayrıca kanunen sığınak yapılması gerektiği için toplam 40 dairelik otopark alanı mevcut resmiyette. Bu 40 dairenin tamamının tapusunda ek olarak otoparkdaki numaralı alanın sahipliği mevcut. Ben daha binanın duvarları yoktu park yerimi sormuştum. Beğenmesem değiştirecektim daha bina bitmeyip yönetim planı oluşmadığı için. Benim gibi topraktan giren birisi dairesinin otopark alanını beğenmediği için mütahahhit değiştirmiş onun alanını. Binanın su ve doğalgaz vs.vs. işlerini verdiği tesisat firmasına iş karşılığı verdiği daire ile yer değiştirmiş otoparkda. Yerdeki numaraları sıralı giderken bu 2 dairenin numaraları çapraz. Adamların tapudaki numaralarıda bu çapraz duruma uygun şekilde doğru işaretli. Bu tesisat firması daireyi sattı gelen kişi başladı benim park yerim burası değil. Katakülli yapılmış işte sallıyorum benim dairem 28 ama sağ yanım 14 sol yanım 16. Burası benim değil demeye. Açtım yönetim planını gösterdim. Resmiyette 40 otopark yeri var. 36 dairenin tapulu alanı mevcut. İskan alındıktan sonra ara duvar yıkıldı ve 54 dairenin tamamına otopark alanı yazıldı. Ama sadece 36 dairenin otopark alanı tapuda yeri var. Sizin yeriniz kaydırılma yapılmış ama usülüne uygun ve tapuya işlenmiş. Buna yapacağınız bişi yok diye. 6 ay söylendi. Bir sürü avukata gitti. Sonuç olarak durumunu kabullenmek zorunda kaldı. Sonradan taşınan bazılarıda -3 e park etmekten şikayet etti. Hakkaniyetli değilmiş tekrar kura çekilsin yerler tekrar dağıtılsın diye. En küçük daire sizinki ve kanunen tapuda kayıtlı park yeriniz bile yok. Daireyi alırken kontrol etmediniz mi diyince sesler kesildi tabi.

Binada 54 dairenin ve 4 dükkanın yarısından biraz fazlası toprak sahibi 3 kardeşe ait. Ve bu kardeşlerden bir tanesi bütün kira kontratlarını avukatı ile resmen kiracıya hiçbir esneme payı olmayacak şekilde yapılmış. Kendi çocuklarının araçları yüzünden mesela 3 tane kiralık dairesinin otopark kullanım hakkı yok. Kira kontratında yazıyor. Ayrıca o kardeşin tüm kiracılarının apartman toplantılarında oy hakkı yok. Ne kadar hukuki bu kısım tartışılır ama aidat belirleme gibi şeylere oy kullanamıyor kiracılar. Allah'tan adamda binada oturuyor ve aidatta en yüksekten olsun ama hizmet aksamasın kafasında olduğu için sorun çıkmıyor.

Bizimki gibi durumda bina yönetimi kiracının yada başkasının yeri kullanıp kullanmama hakkına karışamıyor. Ama kapalı otopark olduğu için binada ikamet etmeyen kişilerin otoparka yabancı araç bırakma hakkını bizde yasakladık. Yani arabam yok ama arkadaşım yada kardeşim arabasını getirsin koysun yapamıyor. Boş kalabilir ama binada oturmayan aracını sokamaz.

Hocam önceki konuda da galiba sen yazmıştın, konuyu bulamadım bi türlü, bu otopark, kat planı işlerine zaten o konudan beri çakozladım, kafada yazdım bi köşeye. Bi gün olur da ev mev alırsak ilk iş ona, sonra internet tesisatına falan bakıp öyle alacağım. Hanıma da söyledim. Bak dedim şu şu şu işlere mutlaka bakacağız, öyle alacağız, aaa ne güzel muhit, ne güzel daire, ne güzel apartmanla iş bitmiyor sonra patlamayalım dedim.

Schumi
27-02-2025, 09:37
Hocam önceki konuda da galiba sen yazmıştın, konuyu bulamadım bi türlü, bu otopark, kat planı işlerine zaten o konudan beri çakozladım, kafada yazdım bi köşeye. Bi gün olur da ev mev alırsak ilk iş ona, sonra internet tesisatına falan bakıp öyle alacağım. Hanıma da söyledim. Bak dedim şu şu şu işlere mutlaka bakacağız, öyle alacağız, aaa ne güzel muhit, ne güzel daire, ne güzel apartmanla iş bitmiyor sonra patlamayalım dedim.

Evet bizim karşı sitede mesela tuhaf bir durum var. 2 farklı zamanda 2şerden toplam 4 blok yapılmış. Bu blokların altı tek parça otopark. Yani aslında 4 bina bir yer altı otoparkı üstüne kurulu. İlk 2 binanın tapularda otopark yerleri yazmıyor. Son 2 binada yazıyor. Ve otopark sayısı zaten toplam daire sayısından çok çok az. Ciddi yumruklu kavgalar çıkmış. Son bloklardan daire alan adamlar tapulu yerim diyorlar ve haklılar. Bina da önlerindeki çıkmaz sokağı belediyeden ücreti ile kiraladı ve kapıya otomatik bariyer koydu. Sokağın karşı tarafı Rami Kütüphanesi duvarı yani o çıkmaz sokakta başka komşuları yok. Şimdi o sokağı da açık otoparka çevirdiler ama gene yetmiyor otopark yeri. Ben büyük konuşmayayım ama otoparkı olmayan bir yere bir daha asla taşınmam sanırım. Eşimin aracı karşımızdaki oto yıkama / otoparka abone. Benim diğer araçlar belediyenin otoparka abone. Yeri geliyor tek park yeri bile yetmiyor.

KÖROĞLU
27-02-2025, 09:55
Evet bizim karşı sitede mesela tuhaf bir durum var. 2 farklı zamanda 2şerden toplam 4 blok yapılmış. Bu blokların altı tek parça otopark. Yani aslında 4 bina bir yer altı otoparkı üstüne kurulu. İlk 2 binanın tapularda otopark yerleri yazmıyor. Son 2 binada yazıyor. Ve otopark sayısı zaten toplam daire sayısından çok çok az. Ciddi yumruklu kavgalar çıkmış. Son bloklardan daire alan adamlar tapulu yerim diyorlar ve haklılar. Bina da önlerindeki çıkmaz sokağı belediyeden ücreti ile kiraladı ve kapıya otomatik bariyer koydu. Sokağın karşı tarafı Rami Kütüphanesi duvarı yani o çıkmaz sokakta başka komşuları yok. Şimdi o sokağı da açık otoparka çevirdiler ama gene yetmiyor otopark yeri. Ben büyük konuşmayayım ama otoparkı olmayan bir yere bir daha asla taşınmam sanırım. Eşimin aracı karşımızdaki oto yıkama / otoparka abone. Benim diğer araçlar belediyenin otoparka abone. Yeri geliyor tek park yeri bile yetmiyor.

Benim yaşadığım site 7100 m2 az önce tapu dan baktım takbis falan fişman. Toplamda 60+ daire var.

Yeni yerleşim yeri sayılır adapazarı için. Ve civardaki en geniş otopark + garaj sayısına sahip site.

Hatta aşağıdaki ilanda 2. foto da soldaki beyaz arabanın 2 sol tarafı benim garajım. Civar sitelerde otopark ve garaj genel olarak yok herkes sokağa bırakıyor

Neyse burada bile geri zekalı insanlar yüzünden sorun yaşayabiliyoruz. Eğer bir insan geri zekalı değile park ettiği yerde bir garaj kapısı olduğunu görür değil mi ?

Ben bu yüzden darp içerecek şekilde kavga etmek zorunda kaldım, adam garajımın önüne bırakıp gitmiş. Buldum arabayı kaldır dedim ( haliyle kızgın bir şekilde)

mır mır yaptı girdik birbirimize. Bir başkası yine siteye önümden girip yaptı ben de arabayla arkasından giriş yaptım, onca boş yer olmasına rağmen geldi benim garajın önüne park etti, korna çaldım bir bayan indi arabadan kitleyip gidiyordu "hanımefendi garajımın önüne park ettiniz" dedim. İçeri mi gireceksiniz dedi.

Şimdi buna sövsen bela, sussan içinde kalıyor. Aracı alırsanız sevinirim dedim.

Yine bir başka geri zekalı tam arabadan inerken denk geldik, hocam garajımın önüne park ettin farkında mısın dedim, içeri mi gireceksin dedi. Gergin de bi anımdı "sanane birader girerim çıkarım kaldır arabanı dedim" o da kafasına göre atar yaptım "tamam kral tamam" dedi çekti arabayı.

Biz bir yere gidince aman millete engel olmayalım diye 40 takla atıp park yeri ararız. Zeka seviyesi düşük tüm insanlar sanırım beni buluyor.

Yine benim garajın üstündeki kamil geçimsiz bir model, binada 10 daire var 9 u ile kavgalı.

Benim arabanın yanına park ediyor genel olarak. Kendine ait garajı yok. Neyse birisi gelmiş boşken bunun hep park ettiği yere park etmiş. Bu da adamın silecekleri kaldırmış apır sapır konuşmuş. Yine tartışma çıktı, ki eşi vardı yanında şükretsin yoksa güzel bir dayak yiyecekti.

Bu park işleri gerçekten zor işler. Biz evi alırken tamam garaj var diyip aldık geçtik cahilce. Ama schumi nin de dediği gibi bundan sonra böyle bir yere taşınma durumu olursa önceden park işini netleştiririm.

Umarım bir gün nasip olurda müstakil bir yerimiz olur. Çok yoruyor insanlar beni bu açıdan. Bir gün böyle salak bir sebepten ya birine bi zarar vereceğim ya da başıma bir iş gelecek.

KÖROĞLU
27-02-2025, 09:58
ilanı atmamışım, foto atayım. Şurada insan nasıl park sorunu yaşar aklım almıyor.

Yeşil alan benim garajım, düşün adam burada gelip garaj önüne araba bırakabiliyor. Cidden şaka gibi.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhudd_joa9dBgzn0bizCRbPxogGi1xKbuZWBIOwejoR9B CDLCcbes9q4QyI4nHr4ANPLfD_ZkjEAwPiRwLncbmdno2sy-n2h2Eoe0ND4eRgXBN1O5AM6YzNZlXTcBGORI7F8YhQULDaAZiC SqU82LChT5xvG7LJrxXxWgm6N6lTgSHFTgvixQhg7lLwnxY/w640-h356/site.png

drago
27-02-2025, 12:45
ilanı atmamışım, foto atayım. Şurada insan nasıl park sorunu yaşar aklım almıyor.

Yeşil alan benim garajım, düşün adam burada gelip garaj önüne araba bırakabiliyor. Cidden şaka gibi.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhudd_joa9dBgzn0bizCRbPxogGi1xKbuZWBIOwejoR9B CDLCcbes9q4QyI4nHr4ANPLfD_ZkjEAwPiRwLncbmdno2sy-n2h2Eoe0ND4eRgXBN1O5AM6YzNZlXTcBGORI7F8YhQULDaAZiC SqU82LChT5xvG7LJrxXxWgm6N6lTgSHFTgvixQhg7lLwnxY/w640-h356/site.png

Sığır olmayagörsün, yapar :)

Mahalle sakini bir tırcı, muhtemelen bir gece yoldan gelmiş, kapalı otopark girişine eşşek kadar tırı dorsesiyle bırakıp gitmiş. Gece de güvenlik olmasına ve kameralara rağmen...

3 gün kaldı araba orada, kimse girip çıkamadı.

EnesPolatdemir
27-02-2025, 16:38
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/bina-girisine-yazilanlar-pes-dedirtti-ev-sahibi-ile-kiraci-arasinda-otopark-krizi-kira-ucretinde-indirim-talep-edilebilir-ama-42707743

Habere bakın. Forum olarak seviyoruz böyle konuları, ilginç şeyler çıkıyor, o yüzden konu açayım dedim :) Veya isterseniz önceki mesajı bulamadım ama onunla da birleştirebiliriz.

Kendisine yönetim diyen tiplemeler kiracılar park edemez demiş. Kıçımla güldüm.
Yahu ne kafalar, ne tipler, inanılmaz gerçekten ya, dallamalar bunun olabileceğine yürekten inanmış ve karar alırsak olur demişler yani. Vallahi bu ülke tam cinayetlik ya.

Daha önceden apartman vb konularında görmüştük, otopark, araç hakkı hikayeleri ilginçti. Mesela yönetim planında park etme hakkı olmayan daire işini de gördük. Allah nasip eder de bi ev alma hikayemiz olabilirse ilk bu işlere dikkat edeceğiz diye kafaya kazımıştık arkadaşların sayelerinde.

Ancak bitmiyor bitmiyor, 2025 yılına gelmişiz, emekli işsiz albay kafalar devrede. Bi ölün miktirip gidin lan. Habere bak...

Bizde de var bi tane mal. Bir de aile apartmanı modunda dairelerin çoğunluğuna sahip gerizekalı tiplemeler, herbokolog yönetici ile birleşmişler, apartmana fiber internet çektirmiyorlar. Efendim neymiş, apartman içinden kablolama olmazmış, merdivenler mermerler kırılırmış da bilmemne. Ulan sanki apartman içinde millet gezinti yapıyor da çok çirkin görüntü diye apartmana girmiyorlar. Fiber internet alamıyorum bu salakların yüzünden. Türk Telekom gelmiş, bedava kutuyu koymuş kapıya kadar fiber çekecek 1000mbit alacağız, mallar engellemiş ya... Allahım ne kafalar, ne zihniyetler ya.

Avukat arkadaşa sordum ne yapabiliriz diye. Yönetim kararı kat malikleri kararı cart curt almışlar bir şey yapamazsın maalesef dedi.

Konuyu görünce aklıma üst komşu krizi konusu geldi. Gerçekten amma iğrenç, toplumda nasıl yaşanacağından bir haber insan var ve niyese bunların sayısı artıyor gibime geliyor. Milletin hayatını zorlaştırmaya nerden kendilerinde hak buluyorlar aklım almıyor.

O internet meselesi başıma gelse şahsen o dayıyı sağ sol tokatlarım. Ne mermeri ne merdiveni? Bizim binada Turknetin altyapısı var. 2020 ya da 2021de yapıldı tam emin değilim yalan olmasın. Bina 2019'da tamamlandı binamız yeni yani. Hemen apartmana girişte sağda tepede duruyor. 18 daire var ve derli toplu. Hiç bir yeri kırmadılar. Çıkarabilecekleri yerden en az çirkinlikle yapıyorlar zaten. He belki de bu turknet için geçerlidir. Şayet Türktelekom'un umursamazlığı diye bir gerçek var. Dükkanda Türktelekom var(dı, 4k cayma bedeli ödeyip turknet geçtik çok memnunuz) internete girilmiyor. Şaka gibi değil mi internet var ama yok, bu 5 kere oldu bi de bizi sucladılar sizin sorununuz falan diye. Hep bi saha ekibi yönlendireceğiz dendi 5 seferde de gelen olmadı. Biz de popomuza saplanacak 4kya razı olduk bitti gitti. Aynı dava kız arkadaşımın hem istanbuldaki evinde hem de rizedeki aile evinde başına geldi. Hala da geçmiş değil. Ben bunları neden anlatıyorum ya konusmaya yer arıyormusum... Sözün özü ikna etmeye çalıssanız belki işe yarar zarar gelmicek vs diye.

kelalper
05-03-2025, 09:18
Millet kiracıya otopark vermemekle uğraşıyor bizde bizim otoparka kaçak girenleri çıkartmakla uğraşıyoruz. Eskiden 6 apartmanlı siteydik tam ortada da açık otoparkımız vardı. Kentsel dönüşüm mevzusu ile arka 2 blok tapu arsa paylarını aldı siteden ayrıldı. ilk biri yapıldı sonra diğeri. 2. yaptıranın müteahit kendi payından fazla 3 metre çalarak bizim otoparka salça oldu bizim otoparka açılan otopark kapısı koydu belediyeye şikayet ettik uyarı geldi çiti olması gereken yere dikti o koyduğu otopark kapısı kullanılamaz hale geldi. Aynı dönemde benim sağ tarafımdaki ve arkasındaki de aynı şekilde anlaştı müteahit ile. Benim sağımdaki yıkıldı 7 sene öyle kaldı müteahit ortadan yok oldu vs. Sonra başkası aldı işi binayı yaptı yaparkende normalde giriş kapısı ana cadde üzerindeyken gitti bizim otopark tarafına koydu kendi bina altı otoparkını ana caddeye koydu. İlk başta da bizim otopark girişini daraltacak şekilde duvarını 2 metre kaydırdı. Yine belediyeye şikayet ettik duvarı yıktı geri çekti. Bina bitti eski ev sahipleri ricacı oldular eşya taşırken kolaylık olsun diye bizim otoparktan girip çıkılması için bariyerin anahtarını istediler bizde 1 tane anahtar verdik. Arkadaş müteahit anahtarı almış herekese dağıtmış evleri satarken de kendi alttaki otoparkı küçük diyenlere de bizim otoparkı gösterip burayı da kullanabilirsiniz demiş ki bina yapılırken ben herifi kapı dışarı ettim bizim otoparkı kullanıyordu geliyordu kendi arabasını koyuyordu. Koruması araya girmeye çalıştı onunda üstüne yürüdüm kaçtılar bir daha da kullanmadılar. Şimdi oraya taşınanlar gelip bizim otoparkı işgal ediyorlar. Koymayın hakkınız yok diyoruz size anahtarı taşınırken kullanın diye verdik diyoruz bazıları bilmiyorduk haklısınız koymayız dedi koymadı. Ama bazılarıda bana ne biz böyle aldık diyor yine koyuyor. Kardeşim benim arsama izinsiz park ediyorsun sana öyle kazık atmışlar diyoruz kazık falan atmadılar diyor. Belediyenin verdiği tapu paylaşımını gösteriyorum senin tapu sınırının burası ile ilişkisi var mı diyorum olsun bize böyle söylendi o yüzden koyarız diyor. o kullandığın 3 tane köprüde benim dedemden bana miras onları kullanırkende bana para vermen gerekiyor desem inanacak mısın diye soruyorum salak salak suratıma bakıyor. Ulan zaten otopark kapasitemiz 32 araba. Kullanım hakkı olarak 2 blok toplamı 88 daire ki hadi herkesde araba yok toplam 57 araç var bize yetmiyor yer bulamadığımız zaman sokağa park ediyoruz bi de bu dümbükler geldi 10 araba fazlaları var hiç yer bulamaz olduk.

Aranel Ciryatan
05-03-2025, 10:22
Millet kiracıya otopark vermemekle uğraşıyor bizde bizim otoparka kaçak girenleri çıkartmakla uğraşıyoruz. Eskiden 6 apartmanlı siteydik tam ortada da açık otoparkımız vardı. Kentsel dönüşüm mevzusu ile arka 2 blok tapu arsa paylarını aldı siteden ayrıldı. ilk biri yapıldı sonra diğeri. 2. yaptıranın müteahit kendi payından fazla 3 metre çalarak bizim otoparka salça oldu bizim otoparka açılan otopark kapısı koydu belediyeye şikayet ettik uyarı geldi çiti olması gereken yere dikti o koyduğu otopark kapısı kullanılamaz hale geldi. Aynı dönemde benim sağ tarafımdaki ve arkasındaki de aynı şekilde anlaştı müteahit ile. Benim sağımdaki yıkıldı 7 sene öyle kaldı müteahit ortadan yok oldu vs. Sonra başkası aldı işi binayı yaptı yaparkende normalde giriş kapısı ana cadde üzerindeyken gitti bizim otopark tarafına koydu kendi bina altı otoparkını ana caddeye koydu. İlk başta da bizim otopark girişini daraltacak şekilde duvarını 2 metre kaydırdı. Yine belediyeye şikayet ettik duvarı yıktı geri çekti. Bina bitti eski ev sahipleri ricacı oldular eşya taşırken kolaylık olsun diye bizim otoparktan girip çıkılması için bariyerin anahtarını istediler bizde 1 tane anahtar verdik. Arkadaş müteahit anahtarı almış herekese dağıtmış evleri satarken de kendi alttaki otoparkı küçük diyenlere de bizim otoparkı gösterip burayı da kullanabilirsiniz demiş ki bina yapılırken ben herifi kapı dışarı ettim bizim otoparkı kullanıyordu geliyordu kendi arabasını koyuyordu. Koruması araya girmeye çalıştı onunda üstüne yürüdüm kaçtılar bir daha da kullanmadılar. Şimdi oraya taşınanlar gelip bizim otoparkı işgal ediyorlar. Koymayın hakkınız yok diyoruz size anahtarı taşınırken kullanın diye verdik diyoruz bazıları bilmiyorduk haklısınız koymayız dedi koymadı. Ama bazılarıda bana ne biz böyle aldık diyor yine koyuyor. Kardeşim benim arsama izinsiz park ediyorsun sana öyle kazık atmışlar diyoruz kazık falan atmadılar diyor. Belediyenin verdiği tapu paylaşımını gösteriyorum senin tapu sınırının burası ile ilişkisi var mı diyorum olsun bize böyle söylendi o yüzden koyarız diyor. o kullandığın 3 tane köprüde benim dedemden bana miras onları kullanırkende bana para vermen gerekiyor desem inanacak mısın diye soruyorum salak salak suratıma bakıyor. Ulan zaten otopark kapasitemiz 32 araba. Kullanım hakkı olarak 2 blok toplamı 88 daire ki hadi herkesde araba yok toplam 57 araç var bize yetmiyor yer bulamadığımız zaman sokağa park ediyoruz bi de bu dümbükler geldi 10 araba fazlaları var hiç yer bulamaz olduk.

Şu beton çivileri çok sorun oldu artık valla. her taraf inşaat. Devamlı lastiklere çivi giriyor. Bide gri namussuzlar asfaltta zeminde falan asla görünüyorlar. cidden nefret eder oldum artık.

makif84
05-03-2025, 11:17
Bariyer anahtarının frekanslarını değiştirip farklı kumanda yaptırın yeni anahtarı da paylaşmayın,Boşu boşuna canınız saıkılmasın.
Evet sizden bir maliyet çıkacak ama hır gür,karakol ile uğraşmazsınız.

KÖROĞLU
05-03-2025, 13:06
Bariyer anahtarının frekanslarını değiştirip farklı kumanda yaptırın yeni anahtarı da paylaşmayın,Boşu boşuna canınız saıkılmasın.
Evet sizden bir maliyet çıkacak ama hır gür,karakol ile uğraşmazsınız.

Güzel sistem ama sonra birisi gelecek bir kumanda kopyalayacak 3 dk lık iş. Sonra hadi bir daha uğraş. En temizi paraya 1 defa kıyıp plaka tanıma sistemi kurmak bence.

Plaka kaydını yönetici yapacak tertemiz. Ha tabi burada yönetici kıyak geçmemesi lazım sağa sola Hem kumanda açtı açmadı derdin de olmuyor.

Bu sistemi işyerine kurduk yaz kış gayet güzel çalışıyor. Ekstra öneri olsun.

makif84
05-03-2025, 14:38
Güzel sistem ama sonra birisi gelecek bir kumanda kopyalayacak 3 dk lık iş. Sonra hadi bir daha uğraş. En temizi paraya 1 defa kıyıp plaka tanıma sistemi kurmak bence.

Plaka kaydını yönetici yapacak tertemiz. Ha tabi burada yönetici kıyak geçmemesi lazım sağa sola Hem kumanda açtı açmadı derdin de olmuyor.

Bu sistemi işyerine kurduk yaz kış gayet güzel çalışıyor. Ekstra öneri olsun.

O sistemi eski oturduğum evde yapılmıştı ama komşunun teki galericiydi ,haliyle haftada bir farklı araçla eve geliyordu.Öyle olunca da dışarıda kalıyordu 3 yönetici değişmişti bu mevzudan dolayı.

Yani her sistemde ister istemez aksaklıklar olacaktır o yüzden maliyet site çoğunluğu ile karar verilebilir bir şeklide.Dengesiz insan çok park yeri kavgalarından dolayı cinayetleri hepimiz görüyoruz.
Belaya bulaşmadan ağzını tadı kaçmadan umarım bir çözüm bulunur.

KÖROĞLU
05-03-2025, 15:42
O sistemi eski oturduğum evde yapılmıştı ama komşunun teki galericiydi ,haliyle haftada bir farklı araçla eve geliyordu.Öyle olunca da dışarıda kalıyordu 3 yönetici değişmişti bu mevzudan dolayı.

Yani her sistemde ister istemez aksaklıklar olacaktır o yüzden maliyet site çoğunluğu ile karar verilebilir bir şeklide.Dengesiz insan çok park yeri kavgalarından dolayı cinayetleri hepimiz görüyoruz.
Belaya bulaşmadan ağzını tadı kaçmadan umarım bir çözüm bulunur.

Bu sistemde en azıdan arsa da payı olmayan ama müt. tarafından kullanabilirsin diyen modellerin önüne geçilir.

Ama dediğin gibi böyle de bir sistem var, hani o arkadaş özelinde bir kumanda verme durumu olabilir sık sık araba değişiyor ise.

kelalper
06-03-2025, 11:30
plaka okuma sistemleri bizimkilere pahalı gelir çoğu emekli. Bi de bizim normalde bariyeri koyduğumuz yer arka sokağa geçiş yolu tapu üzerinde. Oradan bizim sitenin otoparkına dönüyorsun. Ama oraya bariyeri koymadığımız zamanda önüne gelen etraftaki işyerlerine gelip park yeri bulamayan o yolun üzerine park edip bizim otoparka girişi kapatıyor. Dün karar aldım bizim otopark girişine ikinci bariyeri koyacağım. Yan blok yöneticisi ile de konuştum o ilk başta yok olmaz o zaman bizim apartmandaki her daireye bir arabalık yer isteriz dedi. Öyle mi tamam otopark alanın %85 i zaten bizim apartmanın tapusal alanına dahil o zaman komple kapatıyorum duvarla ki sizin zamanında açıp kaybettiğiniz dava sayesinde o alanın bize ait olduğu tescillendi. Size de geçiş yolu vermek zorunda değilim o alan için isterseniz apartman girişini araba geçecek şekilde yıkıp 5-6 araba koyabilirsiniz dedim. R yaptı tamam o zaman koyalım 2. bariyeri dedi. Spor gazetesi gerizekalıları ile uğraşıyorum burada.