PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen C2 VTR Yolda Kalma Mars Almama Hk.

Ome_RS
16-03-2025, 21:41
Merhaba arkadaşlar, c2vtr aracimla dun yolda giderken bir anda araba devir dustu tekledi ve stop etti. 30km hiz civari vardi yavasladi hafif bir rampayi cikarken 1e atti ve patirdadi stop etti. Tekrar mars yaptigimda mars alir gibi yapiyor 2 3 sn calisip tekrar stop ediyor. 3 4 sefer denedim ayni. Yakinda baska markaya bakan bir tamirhane vardi ustaya anlattim geldi bakti bobin arizasi muhtemelen agzi oksit yapmis dedi. Bobini söktü tornavida sokup atesleme yapiyor mu diye bakti 4 bobin de atesleme yapiyor gorunuyor ama cok ciliz. Ateslemen dusuk gorunuyor dedi. Boyle bir durumla karsilasan var mi bobin arizasimidir bu? Aracim tuzla Aydinlida yakinda olup bobini 5dk deneyebilecegimiz bir fransiz 1.4 1.6 benzinli araci olan var midir?
Ek olarak araca yakit gelmiyor da olabilir. Su an mars yaptigimda sadece sık sık
sık yapiyor 2 3 sn de olsa alir gibi yapmiyor. Sorunun yakittan kaynakli mi yoksa ateslemeden mi oldugunu anlamanin basit formulu var midir. Lokma tors vs takimim var cok buyuk birseyleri sokmeden kontrol yapabilirim.

220T
16-03-2025, 22:05
Patırdama ateşlemeye işaret. Krank-eksantrik sensörü düzgün okumadığında da yapması muhtemel. Pompayı da koltuğun altından dinleyebilirsiniz. Kontağı açınca cızırdıyorsa en azından çalıştıracak kadar gücü vardır.

220T
16-03-2025, 22:07
Bu arada patırdayarak stop ettiyse kuvvetle muhtemel arıza kaydı atmıştır.

Ome_RS
17-03-2025, 09:02
şimdi arkadaştan aldığım bilgisayar ile gidip bi bakıcam arıza kaydı olarak neler vermiş diye. inşallah tekte bulabileceğimiz türden bir şey cıkar.

uqur
17-03-2025, 09:04
şarj dinamosunu kontrol ettirin

Ome_RS
17-03-2025, 09:09
bu arada 1 hafta önce aracın motorunu yıkamıştık foşur foşur :)
yıkama sonrası marş almadı bobin soketine su aldığı için söküp temizleyip hava tutup taktıktan sonra düzgün çalıştı. 1 haftadır herhangi bir sıkıntı yoktu.

ardicli2000
17-03-2025, 10:53
Sorun tespit edilebildi mi?

Ome_RS
18-03-2025, 09:11
Sorun tespit edilebildi mi?

hayır devam ediyor. depo şamandıra da bir var bir yok calısıyor sanırım pompa gitti gidiyor durumda. yenisini aldım dün taktık ama hortum soketi uymadı bugün iade edip birebir bulursam yarın onu takıcaz.
arıza kayıtlarına baktım sildim hepsini cogunluk hep atesleme tekleme marş almama olarak kaydetmiş.

livaneli
18-03-2025, 19:53
Krank ya da egzantrik sensörü veya sensörlerin kabloları/ soketleri. Bilgisayara bağlayıp sensörlerin anlık ölçümlerine bakın. Marş basarken çalışmadığı zaman hangisi sıfır ya da saçma bir değer gösterdiyse ona odaklanın.

Ome_RS
19-03-2025, 11:48
bobin buji takım ve pompa değişimi sonrası sorun çözüldü. muhtemel arıza sebebi pompaydı bobin buji de bahaneyle yenilenmiş oldu.

-Murat Özcan-
26-03-2025, 12:42
bobin buji takım ve pompa değişimi sonrası sorun çözüldü. muhtemel arıza sebebi pompaydı bobin buji de bahaneyle yenilenmiş oldu.

Dostum özelden yazdım ama mesaj kutun dolu,

Bana ulaşır mısın ?