Orijinalini görmek için tıklayınız : Vtec Turbo
burakburn
06-02-2009, 17:13
mrb 98 vtı aracım var ve stock motora turbo takmak istiyorum.Ama sorun çıkarmı sorunsuz bine bilirmiyim
aratın lütfen bu konular çok tartışıldı forumda
motor sğalıklı ise hangi tip turbo kullanıcanızı bilmiyorum ama belirli basınçlara kadar kullanabilirsiniz fakat çok fazla yüklenmenizi önermem kollar çok ince b16ların sağlıklı olmaz
boosted_pug
14-02-2009, 00:06
300 500 lük parçalardan kaçıyım derken eldeki bulgurdan olma derim ben zaten turbolamak için bi dünya parça alıcaksın öle bisiklet toplar gibi bi turbo bi intercooler takıp sadece çuff etsin devam edeyim bile desen birsürü parça alman gerekiyo ve birsürü maddiyat gidiyo bu sebepten yapıyosan bence bikere olsun sağlıklı bişi olsun
orhan_guney
14-02-2009, 00:10
ben b16 yapmışdım 1 bara kadar basdım sorun yasamadım .sonra sıkıldım b18 gecdım o yuzden yapcaksan tam yap deırm arkadaşların dedıgı gıbı.
motorunda suan sorun yoksa;
yataklarin durumu ve segman gibi, dogru ayarlarla sorunsuz binersiniz...
yapmak istiyorsan MAximum limitin t3/t4 52trim ile ile 10 psi dir. Üstüde olur ama sorunsuz olması amacımız. Turbolarken lütfen yataklarını kotnrol etttir sıkıştırma tesitini yap
kalitesiz parçalar kullanma seni hayattan soğutur mümkünse kilometren çok eski ise yağ basınc testi yap yada 0 bir yağ pompası tak :)
Saygılar
Yağ pompasını değiştirirsen iyi olur hatta su pompasınıda değiştirmekde yarar var, sıkıştırmayı düşürmeni öneririm.