Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : bu turbonun eşdeğeri nedir ?

SULTANOGLU
07-04-2009, 11:20
TD06-17C/8cm2 arkadaşlar bu turbonun eşdeğerindeki turbolar nedir ? yada bunun azıcık büyüğüde olabilir.

ve satan varmıdır :D

stlegal
07-04-2009, 11:29
http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.not2fast.com/turbo/maps/mitsu-td06-17c.jpg&imgrefurl=http://www.not2fast.com/turbo/maps/all.html&usg=__qmO0g4891CMhQuMdotZYC2geeN4=&h=1231&w=1320&sz=113&hl=tr&start=3&tbnid=nYiZdMqq8LE_5M:&tbnh=140&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3DTD06-17C%26gbv%3D2%26hl%3Dtr%26sa%3DG

burdan bakabilirsin yeterli olucaktır

SULTANOGLU
07-04-2009, 11:40
saolun teşekkürler peki buna eş değer sıfır turbo bulabilirmiyiz ?

stlegal
07-04-2009, 11:43
saolun teşekkürler peki buna eş değer sıfır turbo bulabilirmiyiz ?

niye bulunmasın tabiki bulunur araba nedir..

SULTANOGLU
07-04-2009, 11:46
araba gmc typhoon, üstündeki turbo her ne kadar tamir edildi densede bilgisayara bağlandımı turbo hatası veriyo ve araba yolda giderken hep devir kesiyo.

khan
07-04-2009, 12:01
Biz typhoon a yeni 30R taktik oldukca guzel oldu ama bizim typhoon un motoruda yapili JE pistonlar, eagle kollar ve cift rotorlu yag pompasi ve ozel bir isletim sistemi var. icerden uc ayri oktan ayari olan map secimi ve bunlarin yaninda her oktan seviyesi icin 16psidan 26 psi a kadar basinc seciliyor.

GMC typhoonlarin turbo salyongoz yapilari biraz farkli direk alinan turbolar olmayabilir, o yuzden model spesifik olarak aramanizda fayda var. Biz yaparken DP ve Uppipe ida degistirdigimiz icin 30R i takarken sikinti yasamadik ama direk takilsa sorun olabilirdi.
30R i syclone motor, rolatide gaz verince 3000-4000 devirde 14-15 psi a getiriyor :D

SULTANOGLU
07-04-2009, 12:09
baya iyiymiş sizinki maşallah :D bu typhoonda sahibi genellikle günlük kullanacağı için motorunu standart kendi parçalarıyla topladı etti sadece turbosu eski kaldı onuda tamir ettirdi ama şimdi motor toplandıktan sonra bu problem yapıştı kaldı arabanın üstünde artık kendiside delirmek üzere bir şekilde aşılsa feci derecede rahata kavuşucaz. daha önceden böyle bir problemi yoktu arabanın neden böyle oluyo olabilir ?

senna
07-04-2009, 18:41
wg problemli olabilr bakıldımı wgye test edildimi?

Korhan gt30la nasıl oldu yolda güzelmi performans? şanzımana dokundunuzmu?

SULTANOGLU
07-04-2009, 19:15
wg problemli olabilr bakıldımı wgye test edildimi?

Korhan gt30la nasıl oldu yolda güzelmi performans? şanzımana dokundunuzmu?

saolun söylerim onada baktırır, aslında başlıkla alakasız olarak problem çözme konusu gibi oldu kusura bakmayın ama yaşanan problem aynen şu şekilde, araba normal gidiyor fakat aniden yüklenince bir anda kendini kesiyor, daha önceden buna benzer problemi yaşan typhoon sahipleri buldum yabancı sitelerde çoğu benzin filtresi, pompası... gibi şeyler söylemişler onlarada bakılacak.

SkY
07-04-2009, 19:19
saolun söylerim onada baktırır, aslında başlıkla alakasız olarak problem çözme konusu gibi oldu kusura bakmayın ama yaşanan problem aynen şu şekilde, araba normal gidiyor fakat aniden yüklenince bir anda kendini kesiyor, daha önceden buna benzer problemi yaşan typhoon sahipleri buldum yabancı sitelerde çoğu benzin filtresi, pompası... gibi şeyler söylemişler onlarada bakılacak.

kesiklik yapması gazda benzin pompasından olabilir aslında...daha önce başıma gelmişti benzer durum ama biliyosun turbo değildi araba..

senna
07-04-2009, 19:45
pompa olabilir denildiği gibi turboda hata görüyoruz diyince aklıma yüksek basınçtan dolayı boost cuta giriyor gibi geldi banada bu da bir olasılık

khan
07-04-2009, 21:52
bizimkininde pompa bozuldu bu arada walbro 255 taktik iyi oldu.

semih typhoon cok garip ve ilginc bir araba. Kocaman arabanin orjinal 0-60 mph si 5.3 saniye, egzoz yazilim ile 4.8 saniyelere iniyor. Fakat araba agir oldugu icin hissiyati bir acayip cok fena G si var, adamin ici cekiliyor.

GT30 ile iyice surpriz oldu, spool diye bir sey yok 2.5STI in td04 doldurdugu gibi gt30R dolduruyor, hacim ve silindir faktoru iste hacim olunca 6-8 silindir olunca isler cok kolaylasiyor. typhoon V6 4.3lt.

Pazar gunu istanbul yolunda baya bir arabayla eglendik, kimse bilmiyor en guzel en zevkli yani o:)

egeturbo
07-04-2009, 22:00
istersen bana gönder elimde mitsubishi katriçler var zaten senin turbonda mitsubishi marka gönder en kötü uyduralım

senna
07-04-2009, 23:33

semih typhoon cok garip ve ilginc bir araba. Kocaman arabanin orjinal 0-60 mph si 5.3 saniye, egzoz yazilim ile 4.8 saniyelere iniyor. Fakat araba agir oldugu icin hissiyati bir acayip cok fena G si var, adamin ici cekiliyor.

GT30 ile iyice surpriz oldu, spool diye bir sey yok 2.5STI in td04 doldurdugu gibi gt30R dolduruyor, hacim ve silindir faktoru iste hacim olunca 6-8 silindir olunca isler cok kolaylasiyor. typhoon V6 4.3lt.

Pazar gunu istanbul yolunda baya bir arabayla eglendik, kimse bilmiyor en guzel en zevkli yani o:)

oo maşallah maşallah zevkli bir şey olmuş:) typhoonu bende merak ediyorum canlı olarak daha göremedim fakat çok zevkli olduğunu söylüyorlar hakkatende öyle sanırım

senna
07-04-2009, 23:35
istersen bana gönder elimde mitsubishi katriçler var zaten senin turbonda mitsubishi marka gönder en kötü uyduralım

hayrola Arda hayırlı ssatışlar??????

birde bırak şu katriç katriç demeyi turbocu olacaksın madem doğrusunu başta sen söyle

dragon07
07-04-2009, 23:37
valla antalyada tyhoon vardı bişeye benzetemezdim bir gidiyor...akıllara zarar tampon yere deycek nerdeyse :D

egeturbo
07-04-2009, 23:42
hayrola Arda hayırlı ssatışlar??????

birde bırak şu katriç katriç demeyi turbocu olacaksın madem doğrusunu başta sen söyle

semih abi hemen saldırmaya hazırsın yok satış :D
şimdik şöyle oluyor :D abi ben yardımcı olmak anlamında yazdım katriç dediğimde salyangozları hariç ana gövde turbocular arasında katriç deniliyor.Ağız alışkanlığı .
Yoksa satış yapmaya kalksak pm atardım gönder falan die burdan mertçe yazdım

senna
07-04-2009, 23:50
onun ismi katriç değil hala aynısını diyorsun catridge nasıl çevirirsin bunu?

ayrıca ben senin burdan satış için söyleip söylemediğini bilemem o yüzden bu tip mesajlar atma

DaRkNeSs-
07-04-2009, 23:58
kartuş gibi bişey değil mi catridge :)
bu typhoonların gidişi hakkında çok şey duydum ama canlısını gazlarken görmedim hiç,bi kere istanbulda yanımdan geçmişti sakin hepsi bu :D
specleri nedir? bg tork falan?

egeturbo
08-04-2009, 07:13
kartuş gibi bişey değil mi catridge :)
bu typhoonların gidişi hakkında çok şey duydum ama canlısını gazlarken görmedim hiç,bi kere istanbulda yanımdan geçmişti sakin hepsi bu :D
specleri nedir? bg tork falan?

daha geçen gün seninle 2.Sanayiye giderken ara yoldada gördük ya kenarda siyah toz içinde yatıyordu garibim :D

SULTANOGLU
08-04-2009, 08:40
pompa olabilir denildiği gibi turboda hata görüyoruz diyince aklıma yüksek basınçtan dolayı boost cuta giriyor gibi geldi banada bu da bir olasılık
gözüken arıza turbo denmiş ona. bende bu ihtimal üzerinde durdum acaba fazla basınç yüzündenmi yapıyo diye. işte şimdi olabilicek tüm olasılıkları düşünüp onun üstünde durulucak, çünkü hakkaten motorda tek sıfır olarak kulanılmayan parça turbo olduğundan vede söylenen arıza o olduğundan direk suçu oraya attık ama bakalım.

hakkaten çok zevkli ve resmen süpriz yumurta :D millet aa şuna bak body kit yapmış gözüyle baktığından ve çoğu kişi bilmediğinden baya bi süpriz yaratıyor :D bizde bu araba çıktıntan sonra yani okadar çabuk olmasada egzoz ve yazılım düşünüyoruz yazılımı sizmi yaptınız ?

ne yazıkki sadece sıfır olursa alıabilirz yoksa tamir işine pek sıcak bakmıyor, ki zaten tamir edilmiş durumda şu anda. saol