PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsoz manifoldunda kaçak..

Rstmania
14-04-2009, 23:04
Egsoz manifoldunun contasında bir kaçak söz konusu. Merak ettiğim bu durumda;

1-Turbo basıncı ortalama ne kadar etkilenir?
2- Wideband da görülen değerlerde oynama olur mu? Olursa ne yönde olur?

Oz`
15-04-2009, 00:11
1- basınc kaçağın büyüklüüğüne göre değişir
2- Afr büyüklüğe göre değişir :) fakir yönünde olucaktır

Rstmania
15-04-2009, 01:12
Çok büyük kaçaklar değil.Contanın oradan yalama olan civatalar üzerinden kaçaklar..

Hedefimiz 14 psi iken maalesef 8 psi ya takılmış vaziyetteyim.Ondan kaynaklandığını düşünüyorum.
Tabi AFR için 13 lerde. 11,5-12 arası değer yakalayamıyorum.

Düşünüğüm gibi iki sorunun da nedeni bu kaçaklar olabilir. düzeltince işim biraz daha kolaylaşacak herhalde.

Peki bu kaçaklar widebanddaki değerlerinin değişimindeki tepkilerinin yavaş olmasına neden olabilir mi?

Oz`
15-04-2009, 02:24
olabilir ama çok deil 14 den 8 büyük bir kaçak olması gerekir WG kaçta açıyor

Rstmania
15-04-2009, 02:36
WG olarak wastegate i kastediyorsanız eğer en son 9 psi limitte bırakmıştık. Daha sonra ellemedik diye hatırlıyorum.
Şu an için Megasquirti denemek amaçlı yola çıkıyoruz sadece. Fren+ motor kulağı gibi sorunlar olduğu için tam kapasiteli test yapamıyoruz. Ama bu kısa süreli testler sırasında basınç kontrolu olarak kullandığımız GM selenoidin durumuna da bakıyorum. Ancak detaylı olarak konunun üzerine yoğunlaşamıyorum.
konuyu açış sebebim düşüncelerimin doğru olup olmadığı hakkında fikirlerinizi öğrenmekti.

İnşallah yakın bir zaman içinde Megasquirt yönetiminde EFI dönüşümlü bir aracı İzmir caddelerine çıkarıcaz..

OmerRS
15-04-2009, 04:25
efi dönüşümünü direk orijinal rs turbo efi den mi hallettiniz?

motorun resmi falan var mı.

Oz`
15-04-2009, 08:34
Megasquirtin Gm i çaıştırdığını gördünmü ? yani şuanda çalıştığına eminmisin Gm in 1 tek ayağına 12V verilmesi gerekiyor diğerinede Megasquirtin ayağı onu yaptınmmı ?
gm ile kontrol edemiyorsan da basıncın düşük kalıcaktır

VM5590
15-04-2009, 08:44
Bu arada map ve boostla oynamadan önce bütün mekanik aksaklıklar ve kaçakları çözmeni öneririm ...

Ryhn
15-04-2009, 09:56
WG olarak wastegate i kastediyorsanız eğer en son 9 psi limitte bırakmıştık. Daha sonra ellemedik diye hatırlıyorum.
Şu an için Megasquirti denemek amaçlı yola çıkıyoruz sadece. Fren+ motor kulağı gibi sorunlar olduğu için tam kapasiteli test yapamıyoruz. Ama bu kısa süreli testler sırasında basınç kontrolu olarak kullandığımız GM selenoidin durumuna da bakıyorum. Ancak detaylı olarak konunun üzerine yoğunlaşamıyorum.
konuyu açış sebebim düşüncelerimin doğru olup olmadığı hakkında fikirlerinizi öğrenmekti.

İnşallah yakın bir zaman içinde Megasquirt yönetiminde EFI dönüşümlü bir aracı İzmir caddelerine çıkarıcaz..

Megasquirt ile GM selenoidini kontrol ederken cok sorun yasadim. Bu sorunlar buyuk ihtimal benden kaynaklandi ben beceremedim buyuk ihtimal. Ondan en kolayi olan Manuel boost controlune gectim. Tavsiye ederim birde oyle dene.

Rstmania
15-04-2009, 21:51
efi dönüşümünü direk orijinal rs turbo efi den mi hallettiniz?

motorun resmi falan var mı.

Emme olarak RS Turbo emmesini kullandık. Enjektörler Calibra Turbo ve universal FPR dışında herşey aynı. Ateşleme EDIS ile. Tesisat ise komple kendimin eseri şimdilik foto yok..
Emme temsilisi:

http://img9.imageshack.us/img9/7559/rsturboinlets2white.jpg

Rstmania
15-04-2009, 21:57
Megasquirtin Gm i çaıştırdığını gördünmü ? yani şuanda çalıştığına eminmisin Gm in 1 tek ayağına 12V verilmesi gerekiyor diğerinede Megasquirtin ayağı onu yaptınmmı ?
gm ile kontrol edemiyorsan da basıncın düşük kalıcaktır

Yok bu konuda emin değilim. kablolamayı yaptım ama kontrolunu yapmadım. Selenoidin kendi başına çalıştığını gördüm.

Benim sorumda amacım fakirlik durumuydu. ama arada onu da sorayım demiştim. Kaçaktan kurtulur kurtulmaz . direk onla ilgilenmeye başlıcam..

Rstmania
15-04-2009, 22:00
Bu arada map ve boostla oynamadan önce bütün mekanik aksaklıklar ve kaçakları çözmeni öneririm ...
Öneri için teşekkürler.. Sadece ufak testler yapıldı. MS den emin olmak için ..

Megasquirt ile GM selenoidini kontrol ederken cok sorun yasadim. Bu sorunlar buyuk ihtimal benden kaynaklandi ben beceremedim buyuk ihtimal. Ondan en kolayi olan Manuel boost controlune gectim. Tavsiye ederim birde oyle dene.

En son tercihim bu olacak.. Ama şimdilik denemeye devam MS ve GM ikilisni denemeye.