Orijinalini görmek için tıklayınız : spool sırasında kesiklik...
Rstmania
21-05-2009, 10:40
Aekadaşlar aracın mekanik sorunlarını bitirdik. Şu anda cruise sırasında sorun yaşamıyoruz.. Yavaş yavaş hızlanmalarda da problem yok. Yalnız ani gaza basmada spool sırasında araç kesik kesik davranıp daha sonra kendini topluyor.
Nedeni ne olabilir?
megasquit kullanıyoruz. Araçta vuruntu yok.Spool öncesi avans derecesi 30a kadar çıkıp daha sonra 2-2 düşerek gidiyor. 1.6 turbo araç için örnek olacak bir avans map var mı elinizde?
başkan Megasquirti mustafa mı uyguladı ?
Rstmania
21-05-2009, 11:29
Yok. Mustafa abi ile çok çok önce yaptığımız bir konuşma sonrasında ortaya çıkan bir proje bu. Yalnız tüm tesisat ve uygulamalar kendim tarafımdan yapıldı.
H.bilgili
21-05-2009, 11:43
anlattıgın problem genelde bujıden kaynaklanır daha once bırkac aracta basımıza geldı ve bujılerı degısınce duzeldı
mafmi var mapmi var ? afr nasıl avans nasıl
Spool anında bir anda çok fazla benzin ihtiyacı olur benzin pompanız yetersiz olabilir. Yada beyinden accelaration enrichment gibi değerleri ayarlamanız gerekebilir.
Rstmania
21-05-2009, 12:18
Map kullanıyoruz. Megasuirtin kendi map sensoru. AFR ve avans için datalog herhalde en güzel olarak anlatır. Hem tecrübeli arkadaşlar da fikirlerini daha rahat sunar..Aşağıdaki linkte kullandığımız Megaquirt mapi ve datalog mevcut.
http://rapidshare.com/files/235534470/Car1.rar.html
Rstmania
21-05-2009, 12:24
Pompayı bizde düşünüyoruz. Ancak bu pompa kejetronic sırasında yetersiz kalmıyordu. şu anda efiye dönünce yetersiz kalma şansı olabilir mi bilmiyorum..
AFR'nin logunu alabiliyorsanız kesiklik yaptığı zaman fakire düşüyormu ana bakın ,pompanın yetersizliği hemen anlaşılır. Aynı boost2u basıyorsanız yetmesi gerekiyor esasında ama dediğim gibi programdan hızlanma esnasında zenginlestirme ayarları vardır onlar bakın derim.
afr sanki ara ara 2bin civarı eğer ayar yapmıyorsanız sanki biraz garip davranıyor logda şu an bakarken sebebi ne ayardanmı?
Eray Yümsel
21-05-2009, 12:53
%90 boostcut a giriyo aracın yazılımı turbonun bastığı basıncı karşılamıyo yanı benzın yetişmeyip araba kesiyo. pompada olabilir enjektörde bujide birçok yol var kolay gelsin deneme yanılma devam
Rstmania
21-05-2009, 13:01
afr sanki ara ara 2bin civarı eğer ayar yapmıyorsanız sanki biraz garip davranıyor logda şu an bakarken sebebi ne ayardanmı?
Hayır ayar yapmıyorum. Ne gibi gariplik sezdiniz?
Rstmania
21-05-2009, 13:05
%90 boostcut a giriyo aracın yazılımı turbonun bastığı basıncı karşılamıyo yanı benzın yetişmeyip araba kesiyo. pompada olabilir enjektörde bujide birçok yol var kolay gelsin deneme yanılma devam
Boostcut 250 kpada giriyor. Ondan öncesinde herhangi bir cut ayarımız mevcut değil. Araçta 4 bar altında çalışan calibra enjektörü mevcut. enjektörler boschun tek tırnağı. Daha önce çift tırnakları falan da denedik ama sonuç alamadık. Gap olarak 1 e ayarlı. Bunu düşürmek çözüm olabilir mi?
Bu arada deneme yanılma konusunda aynen öyle devam ediyorum. Teşekkür ederim..
voltaj bazı yerlerde fazla dalgalanmış gibi geldi bana atıyorum motor devri artıyor 2000 2100 2200 bununla paralel olarak değişmiyor O2 arada fazla zıplıyor
Rstmania
21-05-2009, 17:13
voltaj bazı yerlerde fazla dalgalanmış gibi geldi bana atıyorum motor devri artıyor 2000 2100 2200 bununla paralel olarak değişmiyor O2 arada fazla zıplıyor
Teşşekür ederim gözden geçircem
haritiani kontrol etmeni öneririm
Rstmania
21-05-2009, 20:17
haritiani kontrol etmeni öneririm
Ona bakacağım. peki bu yorum datalogu inceledikten sonra mı çıktı? Bir göz geçirip tavsiyelerde bulunmanı isterim.
ilk gaza bastığındaki tepkidemi oluyor yoksa ne olursa olsun spool ederken hertürlü tekliyormu ?
Boost a geçince neoluyor ?
Rstmania
21-05-2009, 20:35
yavaş yavaş hızlanırken olmuyor. Sadece ani gaza basmada çok aşırı olmayacak şekilde arabada tekleme oluyor.. Boosta geçince sorun yok...
heryerde her şekildle oluyor dimi devir önemli deil her devirde anında bastığındaoluyor gözünle görebildiğin bi afr ye sahipmisin
Rstmania
21-05-2009, 20:39
evet sahibim. Ve her devirde oluyor..
muhtemelen afr langırt diye anlık fakire gidiyordur
2 şey var accceration Trimlerinlerinle oynayabilirsin
enjektor Dead time larını doğru girmelisiin
Rstmania
21-05-2009, 20:44
2 sini de bakacağım.
Bir de soru sorayım. 14 psi (yaklaşık beklenen değer 200 +-10) ve 1.6 motor için 4 barda calibra enjektörü yeter mi sence? Ve bunun sebebi benzin pompası da olabilir mi?
benzin pompası olsa basınctada sorun çıkartır senin yerindeolsam 0 ve bilindik bir enjektor alırım burda alıcaın 500 milyon mesela saten 0 ları 400 450 dolar enjektor sakaya gelmiyor malesef
Rstmania
21-05-2009, 20:51
Teşkkür ederim..