Orijinalini görmek için tıklayınız : içerde turbo sesi
Ahmet Saraçoğlu
26-05-2009, 10:57
Arkadaşlar 2004 citroen c3 hdi 16v aracımda bugün farkettiğim turbonun çalışması esnasında kalorifer fanı sesine çok yakın bi ses var.Turbonun devreye girdiği devirlerde çekişin yükselmesiyle beraber sanki kalorifer fanı devreye giriyomuş gibi bi ses çıkarıyor turbo.Çekişte , tüketimde , turbonun devreye giriş devrinde herhangi bi değişiklik yok.Turbo hortumuyla alakalı i kaçak mı var acaba diye düündüm ama çekişte değişiklik olmaması düşündürücü?Sizce ne olabilir?
kaçak olabliir belki turbonda problemde olabilir bir ihtimal kontrol etmek lazım
Turbonun milinde bir sorun olabilir bir göstermende fayda var
Mil balans yapmış olabilir. Sorun çıkacağını sanmam uzun bir süre.
emretorlak
26-05-2009, 17:32
Araçta arıza vermesinden en korktuğum parça turbo.Üzerine fındık kadar turbo koymuşlar ama 4000TL fiyatı var.
Sorun var ise umarım turbodan kaynaklanmıyordur, hortumda falan da olabilir problem
Ahmet Saraçoğlu
26-05-2009, 20:33
valla içerden kalorifer fanı sesi gibi diyodum ama ses dışardan daha fazla geliyo ,, öyle ki ;yolda karşıya geçen teyzeler bile gaza dokunduğumda koşmaya başlıyolar:D.İnşallah sorun yaşatıcak bişey değildir.
çekişinde düşüş varmı ? yada minik sendelemeler ? emişte yada basıncta kaçak olabilir turbo olsa duman dumana gidebilme riskin yüksek :)
ama filitrende açık olabilir :)
Ahmet Saraçoğlu
26-05-2009, 20:38
çekişte , devirlenme de en ufak bi sıkıntı yok....aynadan yolu da takip ettim , rolantide dumanı da takip ettim , rahatsız edici bişey de gözükmüyo.Fakat ses rolanti de motor sesinden fazla hissedilmezken viteste yükteyken daha belirgin hal alıyo.
Ahmet Saraçoğlu
28-05-2009, 17:37
bugün sanayiye gittim ,,, dikkat etmediğim bi şekilde intercoolerdan çıkıp motora giden hortumda kesik şeklinde bi yırtılma varmış ,, siparişini verik , yarın takıcaz kısmetse.Fakat dikkatimi çeken bişey oldu.Motorla intercooler arasında bahsettiğim kesikten siyah , motor yağı gibi bişey fışkırmış farların arkasına ve motor boşluğunun o kısmına...hava filtreisnden turboya , ordan intercooler a giren havanın teorik olarak kuru ve temiz olması gerekmezmi?Bu bi problemmidir?
egeturbo
28-05-2009, 17:42
borularının kçak olmadığına emin ol . Ama tubodan ise şimdilik kullan ilerde ses biraz daha yükselirse fazla araba ile gezme turbon dağıtabilir.
Dizellerde hava borularında malesef bir miktar yağ görülebiliyor söküldüğünde. Fazlaysa sorun vardır ama motora yağ veriyordur.