Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : ön kaput + tampon boyatmak ?

FaBeRgE
05-07-2009, 19:29
2005 model olan aracımın kaputu uzun yol yüzünden taş izi oldu tabi ön tamponda. Bu 2 parçayı boyatmayı düşünüyorum ama kararsızım. Acaba satarken sorun olur mu sadece fotoğraflarını çekerek bu durumu ispatlayabilirmiyim. Siz bir araç alırken sahibi size ön kaputu ve ön tamponu keyfe keder boyattım işte fotoları desem siz ne dersiniz ?

Dragger
05-07-2009, 19:32
Valla benim de kaput boyalı, hatta taş izlerinden tekrar boyatıcam bu ara :)

Millet pert arabaları temiz diye satıyor, komple boyalı arabaları kazasız boyasız diye satıyor.

Bir kaput bir tampon boyalı arabayı satamazsak yakarım :)

Önemli olan sana güzel görünmesi, mideni bulandırıyorsa baktıgında boyat ama uzun yolda yine aynı risk var yani bunu da unutma :)

ACTPK
05-07-2009, 19:33
Eğer aynı renk folyo kaplama vs gibi yöntemlerle yapılabiliyorsa yaptır yoksa sen bilirsin derim. Hem orjinalliği bozulmaz hemde daha sonradan tekrar oluşabilecek taş izlerine karşı doğal bi koruma olur.

TEQUILA
05-07-2009, 19:34
2. el araba arayıp sadece boyalı diye, arabamı almayacak adama araba satmasamda olur.

Göki,ZD
05-07-2009, 19:36
ben 4 kere tamponu 1 kere kaputu logo iptalinden 1 kerede taş izlerinden dolayı boyattım birisi gelip bu 2 parçayı neden boyattın diyip arabaya kusur bulup sorun çıkartıp fiyatı düşürmek isterse ona boş mezar bulabileceği biyer tarif ederim:)
Ki benim aracımda kaza yok ama 2007'de tavan hariç komple boyattım renk siyah oldugu için 7 sene dile kolay yıpranıyor fırça izi tarzında çizikler vardı hep ama boyattım karşıdaki adam işi bilyorsa zaten sorun olmaz:)
hatta şimdi bagajım kaportacıda logo iptali yaptırıyorum cf yaptırıcam :D

brv
05-07-2009, 19:59
2. el araba arayıp sadece boyalı diye, arabamı almayacak adama araba satmasamda olur.

+1

2 senede bir tampon boyatıyorum...bu sene arkayıda boyatıcam sağolsunlar boş bırakmamışlar...

FaBeRgE
05-07-2009, 20:07
Folyo olayını bende düşündüm ama aracım ege mavisi o yüzden çok zor :) Yorumlara bakılırsa boyatıcam hatta boyanırken video bile çekerim :D

deniz
05-07-2009, 20:18
kardes sen rahat ol ve boyat ben yarın aynı sekılden boyaya vercem bende artı kus pıslıklerıde yakmıs :) neden rahat ol cunku arabanı alcak adam ustasına gostercek onden yıgen araba bellı olur herturlu anlasılır kaputtan aralıklarından kulelerden vs o yuzden boyat gozune guzel gorunsun..

Safak
05-07-2009, 20:25
Valla satma, takas ertme vs...boya var diye fazla takılmayın, boynırken 3-4 tane foto çekin, boya var aaaa diyene mail atarsınız, çıktı alıp gösterirsiniz... Almayı niyeti olan, arabayı beğenen adam ztn bakmaz 1-2 parçasına.

CeSaNCeEm
05-07-2009, 20:39
Çizik can sıkcak derecedeyse boyat illa alıcısı çıkar iyi bi usta zaten anlıcaktır senin göz zevkin daha önemli bence...

nightkids_han
05-07-2009, 20:40

ben boyasız ararım ne war bunun nesi garip ?

TarikS
05-07-2009, 20:44
Boyatmadan once ve boyanirken tarih gosteren bir makinayla fotgraflarini cek, alicinin ici rahat eder..

Araba alirken kimseye guvenilmiyor normalde alici acisindan bakarsak suphelenmen normal, ben araba bakarken nokta boya kaza vuruk yok dedi adam, tramer'den baktik kasko kaydina park halinde carpma gorunuyor mesela, buyuk ihtimal arka tampon falan degismis cunku kaportaciya gosterince boya yok dedi haliyle..

onurars
05-07-2009, 20:48
zamanında galericilerin çıkardığı bir yalan bu iş bence,araba orjinal olucak diye ezikli,çizikli binmek çok saçma sırf arabamda boya yok demek için heryerinde çizikler ufak göçükler vs olursa bu seferde alırken arabada çizik var o var bu var diye fiyat indirmeye çalışıyorlar yani boyatsan bir dert boyatmasan bir dert,ben kullandıgım sürece arabam nie gözüme kötü görünsün çekersiniz resimlerini al dersin bundan boyandı zaten arabadan anlayan biri kazadan mı öylesine mi boyandı anlar.

nightkids_han
05-07-2009, 20:54
ibo bence kesinlikle boyatma o ne demek taş eziklerinden boyatmak satarken -'dir sana bu hem sen cupra felan diyordun salsana artık 307 'yi yaw

FaBeRgE
05-07-2009, 21:11
ibo bence kesinlikle boyatma o ne demek taş eziklerinden boyatmak satarken -'dir sana bu hem sen cupra felan diyordun salsana artık 307 'yi yaw

cuprayı alsamda 307 duracak ;) Yarın boyacım ile görüşeyim bakalım ne dicek :)

Göki,ZD
05-07-2009, 21:21
swapcıların hiç biri satamaz ona bakarsak dimi? örnekleri sitemizde mevcut renk değiştirenler fotonu çek boyat bence taş izi çizikden beter sinir bozucu bi görüntü veriyor.

19 unda geliyosun mazaret kabul etmiyorum :)

cem06
05-07-2009, 21:31
bence kesinlikle boyatma o ne demek taş eziklerinden boyatmak

boyatmak ezik cizik igrenc gozukmesinden iyidir;)

TEQUILA
05-07-2009, 21:43
ben boyasız ararım ne war bunun nesi garip ?

Gariplik varmı dedim ben?

FaBeRgE
05-07-2009, 21:45
swapcıların hiç biri satamaz ona bakarsak dimi? örnekleri sitemizde mevcut renk değiştirenler fotonu çek boyat bence taş izi çizikden beter sinir bozucu bi görüntü veriyor.

19 unda geliyosun mazaret kabul etmiyorum :)

tmm kanka 3kişi buldum mu ordayım Allah'ın izniyle ;)

YEY®
05-07-2009, 21:49
Delik deşik,çizik vuruk arabaya binmektense boyalı arabaya binmeyi tercih ederim.

Hee bazısı derki araba x'den y'ye ulaşım aracıdır gerisi teferruattır boyatmasın tabi o profil.Ama altındakinede araba değil eşek gözüyle bakıyordur o kişi hiçte kusura bakmasın.

EMG
05-07-2009, 22:19
Benim kaputtada çok fena taş izleri var 15 yılın verdiği acılı izler:D Kapılarda çamurluklarında her yerinde bi taş izi ufak gamzeler var ve aşırı sinirimi bozuyor. Ben komple boyatıcam satma gibi bi kaygım yok nasolsa:)

Bence uzun süre binmeyi düşünüyorsan boyat ibo boyatmadan öncede foto video falan çek bişeyler olsun bitsin

FaBeRgE
05-07-2009, 23:25
Delik deşik,çizik vuruk arabaya binmektense boyalı arabaya binmeyi tercih ederim.

Hee bazısı derki araba x'den y'ye ulaşım aracıdır gerisi teferruattır boyatmasın tabi o profil.Ama altındakinede araba değil eşek gözüyle bakıyordur o kişi hiçte kusura bakmasın.

Bende öle düşünüyorum ;)

Benim kaputtada çok fena taş izleri var 15 yılın verdiği acılı izler:D Kapılarda çamurluklarında her yerinde bi taş izi ufak gamzeler var ve aşırı sinirimi bozuyor. Ben komple boyatıcam satma gibi bi kaygım yok nasolsa:)

Bence uzun süre binmeyi düşünüyorsan boyat ibo boyatmadan öncede foto video falan çek bişeyler olsun bitsin

Bakıcaz kanka yarın boyacıya gideyim bakalım fatura nasıl çıkacak :)

R.I.P
06-07-2009, 00:17
boyatmak çokta sorun değil ama yeterki çok temiz ve düzgün yapılsın.satarkende işine gelen alsın.

ahmetakgunf3s
07-07-2009, 14:26
once ve sonrakı fotoraflarını cekersın sorun olacak birşey değil
pasta cile ile cıkcak gibi değilmi ?

SkY
07-07-2009, 15:01
önceki halini fotolarının çekilmesi kısmı bana anlamsız geliyor,neden derseniz mesela ben şimdi çektim fotoyu boyattım 1 hafta sonra vurdum kafadan arabayı düzelttirdim boyattım..şimdi o fotonun bir anlamı kaldı mı kalmadı mı? ha bunun yerine foto moto uğraşmadan direk boyatın gitsin..yamuk yumuk göçük olan arabaya binmektense adam gibi tertemiz binersiniz..fiyat kırcak olan adam zaten ilerde yamuk var vs var diye yine fiyatı kırmak ister..

nakayama
07-07-2009, 15:03
boyaya girerken videoya alırsın ve satacagın kişiye gösterirsin ozaman içi rahat eder.

Melih-Ö
07-07-2009, 15:23
ispatladığın zaman bir sorunu olmaz diye düşünüyorum :) içine sinmiyosa boyatmalısın, bende aracımı aldığımda sol ön çamurluğu boyatmıştım :)

FaBeRgE
07-07-2009, 15:23
once ve sonrakı fotoraflarını cekersın sorun olacak birşey değil
pasta cile ile cıkcak gibi değilmi ?

Hocam pasta ile daha da çok artıyor :) Çünkü çizikler verniği delmiş astara inmiş neredeyse :( Foto koyayım bari akşama doğru. Bu arada evet foto olayı öle olabilir fotoları çekerim sonra patlayabilirim tekrar :)