Orijinalini görmek için tıklayınız : Cold air ..
.::EmrE::.
13-07-2009, 00:12
Selam millet :)
Kafama uzunca zamandır takılan bir soru var..Aracıma bu ay cold air intake kit almayı planlıyorum..veya yaptırmayı..her neyse :)
Sorun ise şu. Aracım için üretilmiş dBilas Flowmaster gibi,kapalı kutu bir kit mi almam daha mantıklı olur,yoksa custom boru yapıp,sonuna AEM,HKS gibi bir açık filitre takmam mı? Hangisi performans anlamında daha işlevseldir? Yani açık hava filtresi ile kapalı kutu arasında ne fark olabilir? Sizin önerininz varsa söyleyebilirsiniz :)
aracın için yapılmış bir kit almalısın. Sorunsuzca tık diye takarsın üzerinde bir daha kafa yormana gerek kalmaz.
paraya kıyarım ben kit alırım dersen al uygun bir kit tak derim.
Ama gerek yok zevkime ben kendim döşeyip takarım dersen sanayide 1 saat içinde halledersin bence hemde çok cuzi bi fiyata..
performans konusundada her zaman benimsediğim gibi ne kadar çok hava okadar iyi verim. o yüzden ne kadar çok hava alabilecek bi sistem yaparsan okadar iyi olur kitten bile daha iyi yapabilirsin yani
konunun adı ustunde zaten cold air.....onemlı olan soguk havadır işte istersen ucuna filtre takma kadın corabı geçir hiç farktemez gucu veren aracın soguk hava cekebılmesıdır..cok uzatmadan havanın yolunu en yakın yoldan soguk hava vermek oenmlı...istersen sen bile yapabılırsın ama adamlar kit cıkartıyo onları alman en mantıklısı..cunku kullandıkları malzemelerde ısı yalıtımlı malzemeler oldugu ıcın kullanışlı şeylerdir..
eğer böle bişi ise hiç düşünme bence bundan al :)
http://www.vag-tuner.com/vauxhall/corsaVXR/flowmaster/Corsa-D-Z16LER-Flowmaster-Pipe-21.JPG
yannız misal kn typhoon un boru çapı, 206 rc nin kelebeğinden küçük.yani anlatmak istediğim kelebeğin çapının tüm sistemde korunması gerektiğini düşünüyorum.
.::EmrE::.
13-07-2009, 03:47
Evet Feberge,resimdeki kitten bahsediyorum..Boruları da alüminyum yapsalarmış daha güzel olurmuş :)
Emre bendeki kitin aynisi..
http://img148.imageshack.us/img148/9254/flowmaster.jpg
BrakeHorsePower
13-07-2009, 11:58
Flow master daha verimli olacaktır. Erden ve erhan da var flow master...
Evet Feberge,resimdeki kitten bahsediyorum..Boruları da alüminyum yapsalarmış daha güzel olurmuş :)
Faberge yaw :D
Orjinalliğini bozmadan yapılabilir aslında :)