Orijinalini görmek için tıklayınız : gt3076r vs t3/t61
şu an gt2876r kullanıyorum. 4'te gaza oturunca 2200rpm gibi pozitife geçiyor, 3000rpm gibi 7-8psi 3400rpm civarı 12-13psia oturuyor. şu an baya uzun intercooler boruları var, yeni setupta yarıya düşecek uzunluk nerdeyse. bu turboyla max güç 7300rpmde geliyor, 7700rpm dönüyoruz. güç bandının çok aşırı yukarı kaymasını istemiyorum. bu 2 turbodan veya bunlara alternatif hangi turboyu önerirsiniz?
t3/t61 gt35 ayarındaki bir turbo kompresör aynı ama tabi turbin kompresör turbin salyangozları falan farklı
gt3076rı zaten biliyorsun gt35ten biraz daha küçük bir turbo hem kompresör olarak hem turbin olarak
bana soracak olursan 3076r seç derim
tam arada kaldığım konu 3076ya geçerek yaptığım masrafa değecek mi? manifold ve downpipe'ta değişiklik gerekecek.
61 yerine 60-1 desek peki?
Sinan'S2k
13-07-2009, 10:06
Mustafa bendeki turbo 60-1 biliyorsun turbine 0.63 A/R bence gfena turbo değil fiyatıda uygun düşünebilirsin bence 3076 dan 700-800 devir arası geç dolar ama söyleyim...
spool up biraz daha iyi olsun diyorsan eğer gt serisi derim aslında turbolarda çok fark yok ama teknoloji farkı biraz var t serisi uzun yıllardır üretiliyor
Mustafa bendeki turbo 60-1 biliyorsun turbine 0.63 A/R bence gfena turbo değil fiyatıda uygun düşünebilirsin bence 3076 dan 700-800 devir arası geç dolar ama söyleyim...
fiyat-perfomans da baya uygun 60-1
spool up biraz daha iyi olsun diyorsan eğer gt serisi derim aslında turbolarda çok fark yok ama teknoloji farkı biraz var t serisi uzun yıllardır üretiliyor
cooler borularını değişimiyle çok da problem olmayacak spool aslında
vertical mi olucak cooler?
düşünürsen bw/bullseye bakabilirsin direk bw dicem ama t3 bulman zor olur
vertical değil. bu tarz olacak.
http://www.dp-engineering.nl/static/img/products/intercoolers/206_intercooler/206_cc_turbo_8.jpg
turbonun tarzını belirlediikten sonra benzer ama farklı markalar olabilir tabiiki
hımm buda güzel, bullseyeda olabilr fiyat olarak biraz daha düşük gt serilerine göre ama dbb opsiyonu yok
BrakeHorsePower
13-07-2009, 11:34
7700rpm bence iii, ben olsam 3076 0.82 a/r kullanırdım, çünkü devir bandın yeterli mustafa. Bi de kaç bar da yürümeyi düşünuosun?
7700rpm bence iii, ben olsam 3076 0.82 a/r kullanırdım, çünkü devir bandın yeterli mustafa. Bi de kaç bar da yürümeyi düşünuosun?
çok abartılı bir basınç olmayacak.şu an limitleyen faktörler var, onları hallettikçe artacak
hımm buda güzel, bullseyeda olabilr fiyat olarak biraz daha düşük gt serilerine göre ama dbb opsiyonu yok
cooler için şu an uygun çözüm bu gibi.
turbo bullseye olur, precision olur, garrett olur kısmet artık
bi journal bi bb deneyip alma şansım olsa ne güzel olurd
Eray Yümsel
13-07-2009, 12:00
t61 in fiyatı nedir acaba.
t61 in fiyatı nedir acaba.
t3 t62 895 dolar usa fiyatı bu aradır sanırım
boosted_pug
13-07-2009, 21:04
debriyajı ne yaptınız çözüme ulaşabildinizmi
debriyaj aynen devam götürdüğü yere kadar. şu an için çok şükür bir problem yok
motor yapana kadar motor-şanzıman inmeden birşey yapmayacağız gibi gözüküyor
t3/t61 güzel bir turboymuş :) fiyat çok uygun muş :)
2 litre 8000 devir denebilcek kapasitede ola bir araca GT35R - t3 t61 - sc 61 - sc 62
uygundur
fakat sectigin cooler iyi bir cooler degil benime cooler borularım cok uzun
onu kısaltmak için alıcagın bu cooler sana yüksek basınc larda sorun olucak
2 litre 8000 devir denebilcek kapasitede ola bir araca GT35R - t3 t61 - sc 61 - sc 62
uygundur
fakat sectigin cooler iyi bir cooler degil benime cooler borularım cok uzun
onu kısaltmak için alıcagın bu cooler sana yüksek basınc larda sorun olucak
benim coolerı bu şekle çevirecez yeni cooler almayacağız.
ortadan yatay ikiye bölüp biraz kaynak işiyle yonakayı bu şekle çeviririz diye düşündük. boruları kısaltmasak bu turbolar geç spool edecek.
vertical yapılcak o zaman, hazırları çok pahalı
yapıcagın o cooler senin dezavantajın benden sölemesi boruları başka şekilde kısaltamıosan öle kalsın
yada egzantrik al güsel de timing yap
utkuselamoglu
14-07-2009, 13:02
beyin al beyin:)
beyin al beyin:)
onu bekliyoz biliyon