Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : blov sorunu??

ahmet3425
17-07-2009, 20:48
merhaba arkadaslar 2,0 turbo renault 21 aracım var ve stock 0,9 barda calısıyor bugun bi hks replica blow aldım

dump valfimi soktum turbo donusunu tapayla kapadım hks blowuda dumpı soktugum yere kolayca yerlestirip gaz kelebeginden gelen hortumuda ustune yerlestirdim

ancak sonuc husran ses falan yok bırakın sesi CIT yok bu alet mi bozuk acaba ben mi bi yerde yanlıs yaptım yardımcı olabilir misiniz??

bu arada dump valfim turbonun hemen cıkısında emmeyle arasında yaklasık 1,70 cm lik bir mesafe var...

akın
17-07-2009, 20:56
Selam blow offun arkasında vida vardır samunlu onu biraz sık.Yaylı bir metali iktiriyor ne kadar sıkarsan ses çoğalır ama çok sıkmada çünkü bov hiç açılmaz.Sen once onu birazcık vidayi içine sok fakat vidayida teflon band ile sararsan dahi iyi olur hava kaçırmasın. Sıktıkca ses daha çok çogalır ama yarım boost da ise bov devreye girmez.:) Saygılar büyük ihtimalle ondandır.

ahmet3425
18-07-2009, 09:41
o vidayla ugrastıgımı sanıyorum ama tekrar deneyebilirim. Peki benim intercooler boruları biraz uzun ben blow u turboya yakın olan yere monte ettim gaz kelebegi ile arasında epey bi mesafe var blow emmeyemi turboyamı daha yakın olmalı ses degisiklikleri olur mu?

''yarim boost'' dediginide tam anlayamadım ??

ahmet3425
21-07-2009, 10:26
blovu yenisiyle degistirdim eskisi hiç hava bosaltmıyordu yenisi ise gaz kelebegi acık kapalı hiç farketmez surekli hava bosaltıyor budamı bozuk acaba:D

Rockford
21-07-2009, 12:06
sürekli hava bosaltması da dogru degil :)

ahmet3425
21-07-2009, 12:17
ya benim nedir cektigim bu blovlardan sıfır kutusunda alıyorum 2 dir 2 side sorunlu bidaha gitsem adamların yanına sopayla kovalicaklar beni:D

h.guroglu
21-07-2009, 13:16
arkadaşda R19 turbo vardı ilk bizde taktığımızda bir türlü cuflatamadık blowu sonra içini açım yayını kısalttık ondan sonra gayet güzel cuflamaya başladı

ahmet3425
21-07-2009, 16:49
bu arada bu blovuda goturup degistirdim adamlar cidden az daha dovuyolardı beni:) yenisini taktım su an ki blov gorevini tamamen yerine getiriyor gazı bıraktıkca diyafram ileri itip geri cekiyor havasını bosaltıyor ama bu seferde CUFFF yok:D dump valf ile aynı isi goruyor... ses yapmadan hava bosaltıyor

arkadaki vidasıyla oynadım ama degisen bisey yok acaba bizdemi icini acıp yayıyla oynasak:S

ahmet3425
22-07-2009, 17:25
bu gun 4. HKS replicayıda taktım oda calısmadı:D:D

valla cevreye kotu ornek olmak istemiyorum ama heralde ben bi yerde yanlıs yapıyorum ve sagolun cok fazla yardım ediyorsunuz:S

H22Power
22-07-2009, 21:47
emme manifoldundan vacuum hotrumu alıp hks ye taktın mı?

ahmet3425
23-07-2009, 11:07
merhaba arkadaslar 2,0 turbo renault 21 aracım var ve stock 0,9 barda calısıyor bugun bi hks replica blow aldım

dump valfimi soktum turbo donusunu tapayla kapadım hks blowuda dumpı soktugum yere kolayca yerlestirip gaz kelebeginden gelen hortumuda ustune yerlestirdim

ancak sonuc husran ses falan yok bırakın sesi CIT yok bu alet mi bozuk acaba ben mi bi yerde yanlıs yaptım yardımcı olabilir misiniz??

bu arada dump valfim turbonun hemen cıkısında emmeyle arasında yaklasık 1,70 cm lik bir mesafe var...

dikkatli okursanız konu baslıgını