Orijinalini görmek için tıklayınız : Methanol
Merhaba, methanol ariyordum fakat hic bi yerde bulamiyorum. Meth kit almak istiyorum fakat meth suyu olmadiktan sonra bi anlam kalmadi. Nerden alabilirim?
Tesekurler.
valla önce kendini bi tanıtmadan bu sitede hiç bişi bulamazsın .ne soruna cevap nede kit ine su....
öncellikle hoş geldin :) methanolu almak için tandık bulman şart.Ankara korhan hocam bir şekilde temin ediordu KENDİNE bende bir ara buldum varille satıyorlardı 50 ltlikti sanırım..
Buğra A.
11-08-2009, 09:20
Metil alkol değil mi bu bahsettiğin?
yavuz364
11-08-2009, 09:21
merhaba, öncelikle hoşgeldiniz..
methanol bende var , isterseniz size de temin edebilirim.. ancak her tehlikeli madde gibi Techturkey olarak sizi tanımamız lazım ;) :) araba ne ? nereye uygulamayı düşünüyorsunuz ? birde %100 methanol mü kullanacaksınız? birde ne miktarda alıcaksınız ? eğer çok almak istiyorsanız, toplanırız beraber çok miktarda alırız o zaman çok çok ucuz olur, şu aralar methanol fiyatları yükseldi zatn, bi aralar benzinin 3 te biri gibi fiyatlar vardı perakende de, şuanda toptan alınca o fiyat oluyo anca..
Merhaba, methanol ariyordum fakat hic bi yerde bulamiyorum. Meth kit almak istiyorum fakat meth suyu olmadiktan sonra bi anlam kalmadi. Nerden alabilirim?
Tesekurler.
yavuz364
11-08-2009, 09:22
evet metil alkol..
Metil alkol değil mi bu bahsettiğin?
methanole ulasmak cok zor degılkı gıt kımyasal satanlardan al...
sahte içki muhabbetlerinden sonra satış yasağı geldi her gelene satılmıyor diye birşey okumuştum? varmı aslı astarı?
sahte içki muhabbetlerinden sonra satış yasağı geldi her gelene satılmıyor diye birşey okumuştum? varmı aslı astarı?
her gelene satılmıyor guya ama agamsın pasamsın araba ıcın falan anlatınca verıyolar...ben dırek kımlık gosterıp alıyodum:) okul kımlıgı yanlısklık olmasın...
etil alkol isteyene veririm :D
merhaba, öncelikle hoşgeldiniz..
methanol bende var , isterseniz size de temin edebilirim.. ancak her tehlikeli madde gibi Techturkey olarak sizi tanımamız lazım ;) :) araba ne ? nereye uygulamayı düşünüyorsunuz ? birde %100 methanol mü kullanacaksınız? birde ne miktarda alıcaksınız ? eğer çok almak istiyorsanız, toplanırız beraber çok miktarda alırız o zaman çok çok ucuz olur, şu aralar methanol fiyatları yükseldi zatn, bi aralar benzinin 3 te biri gibi fiyatlar vardı perakende de, şuanda toptan alınca o fiyat oluyo anca..
Hoşbuldun, nerde kendimi tanıtıcam bilemedim? araba Mini S, intake e uygulicam, %50 su + 50% meth , fıyatına göre ne kadar alcam soylicem. Beni bu yorumla çok sevindirdiniz saol. :D
0212 2764169 bekir
Merhaba OZ,aricam ama tam ne soylicam? :beuj:
Mustafa Birsesli
11-08-2009, 20:03
kullananlardan yorum alabılırmıyız bende kullanmayı düşünüyorum faydasını yada zararını görenlerden yorum alabilirmiyiz
yavuz364
11-08-2009, 20:17
ben aradım bekir bey o işle ilgilenmiyormuş, metanol ile ilgilenen kişi de yerinde yoktu, yarın tekrar aricam, haber veririm :)
teknik olarak metanolün zararlarını biliyorm ancak gerçek arabalarda şuana kadar zararını göreni görmedim..
mechanıcer
11-08-2009, 20:22
jdmworks ta bıtane aem ın kıtını gordum ama 4 gun once bı ara sor bakalım.
ben aradım bekir bey o işle ilgilenmiyormuş, metanol ile ilgilenen kişi de yerinde yoktu, yarın tekrar aricam, haber veririm :)
teknik olarak metanolün zararlarını biliyorm ancak gerçek arabalarda şuana kadar zararını göreni görmedim..
eğer depo hava vs alacak olursa çok çabuk korozyona sebep oluyor çelik ve çelik alaşımı yüzeylerde bu yüzden hortumları fittingleri teflon kaplı veya alkol kullanımı için uygun alınabilrse iyi olur .
yağı çabuk bozar eğer tamamen methanolle çalışacaksa motor daha sık yağ değişimi yapılması uygun olur.
pompayıda bozabileceği için özellikle meth kit kullananların pompa ve sıvı seviyesi için dikkat etmesini öneririm, mümkünse pompa için içeriye ufak bi led koyulması aynı şekilde seviye içinde yada ikisininde varsa makinede ems ems ile paralel çalıştırılarak seviye azalmasında pompa arızasında uyarı vericek bazı değişkenleri retarda alıcak çalışmalar yapılabilr.
uzun süreli kullanımlarda korozyona yol açabilyor ayrıca motor içindede tabi bu baya uzun ve sadece methanol kullananlarda görülen bir durum tabi birde ilk çalıştrıma var oda bazen işkence olabiliyor:)
yavuz364
11-08-2009, 21:58
ayrıca sakın ha dandik plastik şişerlerde saklamayın, plastiği eritebilir, lastik contaları direk öldürür, parlak plastik yüzeylerin parlaklığını alabilir, düşük sıcaklıkta parlayabilir, elinizi kurutur, yarım çay bardağı 1 dakkada körlük 10 dakkada ölümle sonuçlanır :) arabaya kullanırken saf olarak kullanmamanız güvenlik açısından çok daha iyi olucaktır..
eğer depo hava vs alacak olursa çok çabuk korozyona sebep oluyor çelik ve çelik alaşımı yüzeylerde bu yüzden hortumları fittingleri teflon kaplı veya alkol kullanımı için uygun alınabilrse iyi olur .
yağı çabuk bozar eğer tamamen methanolle çalışacaksa motor daha sık yağ değişimi yapılması uygun olur.
pompayıda bozabileceği için özellikle meth kit kullananların pompa ve sıvı seviyesi için dikkat etmesini öneririm, mümkünse pompa için içeriye ufak bi led koyulması aynı şekilde seviye içinde yada ikisininde varsa makinede ems ems ile paralel çalıştırılarak seviye azalmasında pompa arızasında uyarı vericek bazı değişkenleri retarda alıcak çalışmalar yapılabilr.
uzun süreli kullanımlarda korozyona yol açabilyor ayrıca motor içindede tabi bu baya uzun ve sadece methanol kullananlarda görülen bir durum tabi birde ilk çalıştrıma var oda bazen işkence olabiliyor:)
Teşekür ederim bu bilgiler için. Ben 50% su 50% meth kulanmaya düşüniyorum. umarım sıkıntı yapamaz????
Teşekür ederim bu bilgiler için. Ben 50% su 50% meth kulanmaya düşüniyorum. umarım sıkıntı yapamaz????
yani çok sıkıntı yaşamazsınız kaliteli parçalar kullandıktan sonra
Guncel, beyler acaba kimse tanıdı yokmu?? metenol satan. Hem acaba paşaoğlunda bulunurmu??
bende var 30 litre varilde duruyor
maltepeye gelirsen veririm hepsini 50 tl ya
ayrıca sakın ha dandik plastik şişerlerde saklamayın, plastiği eritebilir, lastik contaları direk öldürür, parlak plastik yüzeylerin parlaklığını alabilir, düşük sıcaklıkta parlayabilir, elinizi kurutur, yarım çay bardağı 1 dakkada körlük 10 dakkada ölümle sonuçlanır :) arabaya kullanırken saf olarak kullanmamanız güvenlik açısından çok daha iyi olucaktır..
Herkeze satılmadıgında varmış bi hikmet. :)
semih seni boyle teknik konularda ve yorumlarda gormek daha cok hosuma gidiyor;) birak arabalari karsilastirmayi teknik takil sen sana o yakisiyor;) dost tavsiyesi.
bir iki ufak ekleme, paslanmaz celik methanole en dayanikli malzemelerden biridir cok zor korozyona ugrar, ozellikle aluminyumda cok cabuk korozyona sebep olur onu engellemenin yolu da sert eloksaldir(hard anodize). Kaucuk, plastik ve silikonda cok cabuk asintiya ve delinmeye sebep olur. depodan kullanimda hat, pompa, kutuk, regulator ve enjektorun methanol uyumlu olmasi gerekir. hava aldigi zaman korozyon etkisi artmaz, sadece ozelligini kaybeder ve su ceker. kullanimda saf ve renksiz olmalidir, sarardigi zaman kullanilmamalidir cunku ozelligini kaybetmistir, oxide olmustur.
muhafazasi ozel varil(mumkunse mil spec) veya hdp( hyper density polyetilen) plastikte yapilmalidir. araclardaki normal su tanklari veya normal bidonlarda muhafazasi uygun degildir. cok ucucu ve yanicidir o yuzden muhafazasinda dikkatli olunmalidir. kullanimda arac icin gerekli olan ideal jet secilmelidir ve mutlaka methanole gore tune yapilmalidir. Eger optimum tune ile kullanilirsa diger butun yakitlarda oldugu gibi motora zarari olmaz. Zaten pompadan aldigimiz benzinin %35 i aromotikler ve alkollerden olusur. Fakat methanol orani turk kodeksinde %5 ile sinirlidir, ethanol icin ise %3 tur. Meshur sahte raki icti kor oldu diye gazetede okudugumuz haberlerdeki o sahte raki genelde methanoldur. o yuzden kullanimda temastan kacinilmalidir gerek cilt gerekse goz,agiz,burun.
injection tarzinda kaliteli bir kit ile kullaniminda, su ile beraber cidden faydasi gorulur fakat kullanim biraz zahmetli.
CallMeInsane
03-10-2009, 00:45
peki bu meil alkolü direk benzine karıştırarakkllanmak mümkün mü ?
yavuz364
03-10-2009, 08:53
evet oda mümkün, zaten amerikada bazı benzin türlerinde metil alkol oranı çok yüksek, benim amcam o şekilde arabasını denemişti, oktanınız artıyor sadece :) bende denemeyi düşünüyorum. zaten drag yarışlarında direk olarak nitrometan katkılı metil alkol kullanıyorlar..
peki bu meil alkolü direk benzine karıştırarakkllanmak mümkün mü ?
semihin ve benim mesajimda depodan kullanim icin gerekli bilgiler var.
Serkan_UR
21-12-2013, 15:56
Arkadaslar bu konu varken yeni acmim konuyu hortlatim dedim methanol tegmim edebilecegimiz yer neresidir anadolu yakasi olursa super olur
Methanol Etanol artık baya kolay bulunan bi madde.
Bulundugunuz ildeki kimyacılardan rahatlıkla temin edebilirsiniz.
AEM için ben %70 Meth kullanıyorum ve TEKKİM kimyanın %99.9 saf olan methanolunu tavsiye ederim cok güzel fiyatıda 5 lik bidonlarda 30 TL
Yalnız kimyacılardan alırken fatura istiyolar herhangi bi şirket olması lazım fatura kesmeden vermiyolar
benim elimde litrece fazla mevcut alabilrisin :)
Methanol Etanol artık baya kolay bulunan bi madde.
Bulundugunuz ildeki kimyacılardan rahatlıkla temin edebilirsiniz.
AEM için ben %70 Meth kullanıyorum ve TEKKİM kimyanın %99.9 saf olan methanolunu tavsiye ederim cok güzel fiyatıda 5 lik bidonlarda 30 TL
Yalnız kimyacılardan alırken fatura istiyolar herhangi bi şirket olması lazım fatura kesmeden vermiyolar
zafa 99.9 karışmaz benim başıma geldi alt alta üst üste duruyordu :)
ferhatgunes
05-01-2014, 15:03
20 ton stok var ara kardes 545 325 30 21 kayserı
boostbomb
15-07-2015, 10:25
aem w/m kit için metanol ve su oranlarıyla oynadıkça ne değişiyor tecrübe eden varmı ?