Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : mercedes 230 e yardım..

guRay
13-08-2009, 21:51
ewt abilerim arkadaşlarım, bi hayalim vardı merso 230 alıp toplamak istiyorum,ama almadan ve toplamadan önce bi iyice düşünüp öyle karar vermek istedim..sizlerde yardımcı olursanız sevinirim.. ben 1972 model mercedes 230 alıp toplamak istiyorum..büyük ihtimalle azda olsa cürğü carığı olur o mdeol aracın... bir aracı yeniden toplamak zahmet ve maddiyatı ne kadar olur acaba.. kabaca
şu işlemler ne kdar tutar
çürük carığnı halletmek
boya
ic mekan
motor
ne kadar tutar..

Emir_b16a
13-08-2009, 22:11
aracın durumua göre deişir bi bütçe sölemek yanlış olur araç ne durumda neresi çürük neresi diil neresi çürüyebilir ?

iç mekanda ne eksik kaportada ne eksik sağlam çıkması warmı ?

en az sorunu motor çıkarıcaktır sna ama şahsen böle bi işe bulaşmazdım bn çünkü her türlü bonus çıkabilir araçta sonra bi yeri yarım kalır içine oturur sağlam kapı çıtası bulamazsın mesela gözünün önünden gitmez bulana kdr çıldırırsın

Ryhn
13-08-2009, 22:26
Hmmm anladıgım kadarı ile W114 kasalardan istiyorsun. Coupesi bulunup toplanırsa o zaman işte çektiğin her derde değer ama 4 kapısına o para harcanırmı iyi düşünmek gerek. Kaparto parçaları yan sanayi olarak bir aralar epey vardı hala öyleyse bu senin açından iyi olur. bunun dışında motorları çok ama çok sağlamdır. Parçası çok bol miktarda bulunur ve toplaması kolaydır. En büyük sorunu herhalde ufak aksesuğar parçalarında yaşarsın kapı çıkaları içindeki düğmeler gösterge parçaları vb. Birde boya ve kaporta işlemleri için fiyat vermek gerçekten imkansız çünkü alıcan arabaya göre ve bulunan çürüklerin büyüklükleri ve yerlerine göre fiyat değişecektir. Ben 16 yaşındaylen mercedes W201 cosworth toplamak iştemiştim ve hala istiyorum. Yani istemekle yapmak arasında bazen çok büyük farklar oluyor. Bundan dolayı öne ehliyetini al sonra arabanı al toplama kısmı en son olarak yapılır.

Ahmet_28
13-08-2009, 22:28
300 SE verelim 86 model.114.000 km orjinal.ufak tefek çürükler var orjinal boyası üzerinde

Emir_b16a
13-08-2009, 22:32
300 SE verelim 86 model.114.000 km orjinal.ufak tefek çürükler var orjinal boyası üzerinde

mantıklı bi tercih olur hem daha fazla parçası war hem daha büyük motorlu

ama 20 25 yaş için bile biraz ağar bi araba :D

Ahmet_28
13-08-2009, 22:36
mantıklı bi tercih olur hem daha fazla parçası war hem daha büyük motorlu

ama 20 25 yaş için bile biraz ağar bi araba :D

evet ama 6 silindir makina var.depara kalktınmı arka tampon yeri bi yalıyor ;)

Emir_b16a
13-08-2009, 22:38
evet ama 6 silindir makina var.depara kalktınmı arka tampon yeri bi yalıyor ;)

bnde de 90 modeli war ;)

guRay
13-08-2009, 22:40
Hmmm anladıgım kadarı ile W114 kasalardan istiyorsun. Coupesi bulunup toplanırsa o zaman işte çektiğin her derde değer ama 4 kapısına o para harcanırmı iyi düşünmek gerek. Kaparto parçaları yan sanayi olarak bir aralar epey vardı hala öyleyse bu senin açından iyi olur. bunun dışında motorları çok ama çok sağlamdır. Parçası çok bol miktarda bulunur ve toplaması kolaydır. En büyük sorunu herhalde ufak aksesuğar parçalarında yaşarsın kapı çıkaları içindeki düğmeler gösterge parçaları vb. Birde boya ve kaporta işlemleri için fiyat vermek gerçekten imkansız çünkü alıcan arabaya göre ve bulunan çürüklerin büyüklükleri ve yerlerine göre fiyat değişecektir. Ben 16 yaşındaylen mercedes W201 cosworth toplamak iştemiştim ve hala istiyorum. Yani istemekle yapmak arasında bazen çok büyük farklar oluyor. Bundan dolayı öne ehliyetini al sonra arabanı al toplama kısmı en son olarak yapılır.

haklıısn bnm aklımda projede şu ben bu kışa kadar alırım yada en uzun seneye bu vakite kadar... alırım toplamaya başlarım ehliyet yaşıma kadar bitmiş.olur..

Ahmet_28
13-08-2009, 22:49
guray sana yarın msj yazarım arkadaşımda var tek kapı ama kaç model 230 mu ne bilmiyorum öğrenir mesaj yazarım fiyatıda uygundu

guRay
13-08-2009, 22:52
hmm..tmm.. ;) saolasın.. ama tek kapı gelmes.. ama merso sonucta tek kapısı bile 4 bedeldir.. herhalde

SekoLive
14-08-2009, 08:21
bizim orda bir tamirci var hep o kasaları alıp toplayıp satıyo istersen numarasını alır veririm...
istanbuldayım sen sanırım kırklarelindesin.

guRay
14-08-2009, 21:38
ewt ben kırklarelinin lüleburgaz ilcesindeyim... işte bende iyice düşünüp tanuşıp öyle karar vermek istedim...

Emir_b16a
14-08-2009, 21:40
230.6 mı yoksa 230.4 mü

Jr.Can
14-08-2009, 21:40
arkadaşımın 280e w114 ü var
35 senelık araba mukemmel bır gidisi var 6 silindir

Ahmet_28
14-08-2009, 21:48
benim arkadaştaki 240 dizelmiş.77 model.öyle dökük bi araba değil arka çamurluk ağızlarında ufak bi çürük var o kadar.7.250 ye biter ;)

guRay
14-08-2009, 21:51
benim arkadaştaki 240 dizelmiş.77 model.öyle dökük bi araba değil arka çamurluk ağızlarında ufak bi çürük var o kadar.7.250 ye biter ;)

hmm iyiymiş..ama nakitte o kadar param yok.. ben yavaş yavaş para topluyorum 2 kdar birşeyim vaR.. işte seneye bu zmana kdar tamamlamaya bakıyorum...

Onno
14-08-2009, 22:01
piyasada temiz varsa 89 kasa 230E kankama istiyoruz ;) ?

Emir_b16a
15-08-2009, 12:23
piyasada temiz varsa 89 kasa 230E kankama istiyoruz ;) ?

ararsan biraz bulursun

SekoLive
15-08-2009, 12:30
hmm iyiymiş..ama nakitte o kadar param yok.. ben yavaş yavaş para topluyorum 2 kdar birşeyim vaR.. işte seneye bu zmana kdar tamamlamaya bakıyorum...

klasik bişi arıyorsan al bi T stop kare far bi şahin temiz temiz bin gitsin ... mercedesin eskisiyle düşük bütçeyle uraşlmaz derim

Emir_b16a
15-08-2009, 12:44
klasik bişi arıyorsan al bi T stop kare far bi şahin temiz temiz bin gitsin ... mercedesin eskisiyle düşük bütçeyle uraşlmaz derim

+ 1000

2000 liraya kaportasını halledemezsin öle cins parçaları warki bulmakta zorlanıcağın

cam kenarındaki kromajlar çürüksüz bulamazsın kapı çıtaları we ön panjur un yamuksuz olanına dünyaları isterler

20 000 lira bütçen warsa ddiğin arabayı toplarısn istediğin hale getirirsin ama 2000 liraya şahin bile çok zor

SekoLive
15-08-2009, 12:47
+ 1000

2000 liraya kaportasını halledemezsin öle cins parçaları warki bulmakta zorlanıcağın

cam kenarındaki kromajlar çürüksüz bulamazsın kapı çıtaları we ön panjur un yamuksuz olanına dünyaları isterler

20 000 lira bütçen warsa ddiğin arabayı toplarısn istediğin hale getirirsin ama 2000 liraya şahin bile çok zor

emir'e katılıyorum ... 2000 liraya şahinde zor toparlarsın o nedenle ustası parçası ve hastası çok olan arabaya girmeni tekrar tavsiye ederim araban olup binemiceksen durmadan parça arayacaksan bence eziyet olur sana sen o paraya bi t stop al koy kenara seneye bu zamana güzel hale geLir.

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=34728

bak buradaki canavarlara hoşuna gider eminim...

:icon_tup:

Onno
15-08-2009, 12:47
ararsan biraz bulursun

mercedes ın bu tür sınıfı için bilgisi olan arkadaşların tanıdıklarında olabilir o yüzden yazdım buraya. Yoksa bende aramayı biliyorum :)

Emir_b16a
15-08-2009, 20:43
mercedes ın bu tür sınıfı için bilgisi olan arkadaşların tanıdıklarında olabilir o yüzden yazdım buraya. Yoksa bende aramayı biliyorum :)

bn içtenlikle sölemiştim :D kinayeli bi cümle diildi bnmde etrafımda denk gelirse hbr weririm tabiki ;)

metin
15-08-2009, 21:21
kilis hatay tarafında cıkmacılar da her turlu mercedes parcası bulunabılıyor surıyeden getırıyolarmış parçada sorun yaşamassın kargoyla gelıyor ama maddıyat onemlı tabıkı
toplamak ıcın kaba taslak artısıyla eksısıyle araba hariç 3000 4000 lıra yer hatasız toplama
ama bunu 2000 e de toplaya bılırsınde ustaların kalıtesıne eksık parçaların durumuna gore degısır

Onno
15-08-2009, 21:39
bn içtenlikle sölemiştim :D kinayeli bi cümle diildi bnmde etrafımda denk gelirse hbr weririm tabiki ;)

:) tesekkurler
sanal alemin kotu yanlari bu , bol bol resimli ifade kullanmamiz lazim sanrim :)

Emir_b16a
16-08-2009, 00:30
kilis hatay tarafında cıkmacılar da her turlu mercedes parcası bulunabılıyor surıyeden getırıyolarmış parçada sorun yaşamassın kargoyla gelıyor ama maddıyat onemlı tabıkı
toplamak ıcın kaba taslak artısıyla eksısıyle araba hariç 3000 4000 lıra yer hatasız toplama
ama bunu 2000 e de toplaya bılırsınde ustaların kalıtesıne eksık parçaların durumuna gore degısır

3000 4000 e bide araba parası ekle 7000 alımı satımı vs ile 8000 boyası + orjinal parça kullanııyla rahat rahat aşarsın şu an hatasız orjial 126 kasa panjuruna 600 700 lira fiyat çekilio piyasada tonlarca yan sanayileri war ama ya kromajı akmış yada kaputa oturunca far araları çok boş kalıo mercedes toplamak kolay iş diil

timucintt
16-08-2009, 01:21
Kızma ama komple restore işlerinde ne kadar para gideceğini hesabını yaparsan o arabayı toplayamazsın... komple baştan yaratacağın ve revize edeceğin bir aracın gideri aldığının 1 2 katını rahat geçecektir.... yani cebinde yüklü miktarda paran olsun.... ben 2 araç topluyorum şu anda komple fabrikasyon olsunlar diye OEM parçalara harcadığım paraların haddi hesabı yok... hesabınıda yapmıyorum ama yaptığın anda o işi unut derim ben :) ayrıca bu işler parayada bakmıyor bazen bilgi sabır ve olabilidiğince kendi becerilerinide geliştirmen lazım herşeyi dışarıda sanayide yaptırmaya kalsan yaptıramazsın yaptırsan bile aracın içine ederler ve giden paranın haddi hesabı olmaz.... hele satacağım diye toplıyacağım dersen hiç girişme derim emeğine parana yazık olur.... bu tarz toplıyacağın araçlar için bu merco olsun başka model bir araç olsun nikahını kıymadan girişme derim ;) çok üzer seni maddi ve manevi açıdan sonra...

guRay
17-08-2009, 21:17
valla saolun bilgileriniz için bende kolay bir iş zannediyordum..arac toplamak ama,burda yazılaları okuyunca.. düşünclerim değişti... ama işte encok bnm araca harcayacım para 15 bin.. bundan fasla harcayamam,baktım araştırdım.. merco toplamaka 15 geciyo.. böyle güsel bir hale getirmek.. neyse bilgleriniz için saolun..teşekkür ederim.

Tayfun-E30
18-08-2009, 15:53
ben senin yaşındayken w124 kasa mercedesle uğraşıyodum binmesi kullanması toplaması keyifli ama öyle bi bütçen varsa daha ufak sorunsuz bi araç alman ilk otomobil tercihi açısından daha mantıklı olacaktır gezer tozarsın ne gezel gerçi bende gezdim tozdum bi kere yolda kaldım oda şamandırası bozuldu mazot bitti :D..