Orijinalini görmek için tıklayınız : xenon sorunsalı
depresif
19-08-2009, 22:47
öncelikle merhaba,
xenon konusunda bir kaç sorum olacak. genelde piyasaki en düşük fiyatlı xenonları kullandım. ve her seferinde ayrı sorun çıkardılar. trafosu bozuldu trafo aldım. sonra en sonunda da ampüller 1 senenin sonunda soldu bi taraf sarı bir taraf beyaz yanıyor gibi :)
sizden isteyeceğim böle mavi beyaz arası (yada yeşilimside olabilir) güzel bi renkte yolu aydınlatacak kaliteli bir xenon arıyorum. bütçem çok fazla değildir onuda söliyim. tavsiye edebileceğiniz markaları alabilir miyim? yada satan varsa pm yoluyla ulaşabilir mi?
teşekkürler.
Hiç bir xenon senin yolunu fabrikanın öngördüğü şekilde aydınlatamaz. Eğer aydınlatıcak olsa adamlar ona göre yaparlardı projektörünü aynasını falan farın. He illa takıcam dersen 6bin k'dan yukarı cıkma. Biraz daha para veririm dersen. 4300k. Kelvin değeri yükseldikçe yani renk maviye hatta mora vs vs gittikçe görüş düşücektir. Kısaca bu konuda huzur stock'ta.
caglarcb
19-08-2009, 23:06
MTEC al kurtul. :)
depresif
19-08-2009, 23:10
MTEC al kurtul. :)
çoğu arkadaşım aynısını sölüyor ama fiyat gerçekten çok fazla. 16k Cyclone düşünüyorum çok mu kaçar acaba.
caglarcb
19-08-2009, 23:48
çoğu arkadaşım aynısını sölüyor ama fiyat gerçekten çok fazla. 16k Cyclone düşünüyorum çok mu kaçar acaba.
Aceleye gerek yok, al sarı H7 ampüllerini çifti 10-20 lira arasına 3-5 ay takıl o aradada para biriktirirsin MTEC için. Ayrıca 16K düşünüyosan hiç aklından bile geçirme bence. Bulabilirsen 4500K veya enfazla 6000K en ideali görüş mesafesi için, ha illaki şekil dersen max. 8000K(görüş mesafesi düşük). Karar senin.
ben mtec 8000K kullaniyorum orj mercekli farlarimda, goruste bir sikinti yok..
tuner faruk
20-08-2009, 00:30
Bi arkadaşımda kaliteli bişey olucaktı öğrenip pm atarım :)
mtec monza cyclone cenmax kullanılabilir xenon kitleri...6000k dan yukarı çıkma
en iyi aydınlatmayı 4300k ile yakalarsın renk sarıdır..
6000k bembeyazdır
8000k buz mavisi gibidir.
kelvin artıkça renk değişir ama görüş ve aydınlatma azalır aklınızda bulunsun...
ve karşınızdaki kullanıcıları da düşünmelisiniz....
Bende mtec al kurtul derim. birçok arkadasım mtec kuulanıyor ve hiç şikayet duymadım.400 civarında bi fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam.
KA®ANLIK
20-08-2009, 09:49
MONZA da güzel bir alternatif olabilir ;)
Monza 6000K işini görebilir. MTEC kadar pahalı değil, çin malları kadarda ucuz değil. tam ortasında ;)
piyasada en fazla 8000k satılır ama en çok kullanılanda 6000k ve 8000k dır, kelvin arttıkça renkte maviden mor'a doğru değişir... beyaz istersen 6000k kullanabilirsin.... piyasadaki ucuz xenonlarda tamamen şans işi...
6000k dan fazlasını alma yağmurlu havada sıkıntı çekersin önünü göremezsin..
ben mtec 8000K kullaniyorum orj mercekli farlarimda, goruste bir sikinti yok..
yagmurda gorurum seni :o :)