Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzin Pompası takılan 2.0TFSI cupralar..
_muhaRRem
31-08-2009, 22:40
filtre-downpipe-komple egzost-yazılım-benzin pompası takılan 2.0 TFSI cupralar tahmini kaç hp olurlar :)
Jam da Joker
31-08-2009, 22:42
Türkiyedeki benzin ile heralde 320 civarlarında alması gerekir bu parçalarla ama önemli olan hangi yazılım olduğu..
mertacar
31-08-2009, 22:45
hersey duzgunse,pompadan sonrada yazılım guncellenırse tahmınen 340-330 hp arası alabilir..
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=33826&highlight=yeni+cupra+i%E7in
sayfanın aşağısında dyno çıktısı var
heralde m3 kesmedi
bişey soleyecem bi arkadaşta unitronic yazılım war 340 hp oluo diolar
ve garantşden çıkmıomuş
+ aem cai
+komple egzoz
+greddysonsus.
+yakıtpompasıiçi modifiyekiti
300hp bile göremedi araç
log alıp kanadaya yollmaışlar sizinki yakıt değil irin demiş adamlar
:)
tr sartları denemek lazım ama yurtdısı 370e dayanıyo:)..
bişey soleyecem bi arkadaşta unitronic yazılım war 340 hp oluo diolar
ve garantşden çıkmıomuş
+ aem cai
+komple egzoz
+greddysonsus.
+yakıtpompasıiçi modifiyekiti
300hp bile göremedi araç
log alıp kanadaya yollmaışlar sizinki yakıt değil irin demiş adamlar
:)
bnce vardır bı sorun bı yerde .. o kdrda deıl yanı..
_muhaRRem
31-08-2009, 23:20
acaba varmı tr de pompa takan cupralar merak ettim.
Sadece profesyonel yazılım + egzoz = 330HP gerisini sen hesap et.
http://www.superchips.co.uk/curves/AudiS320T%20Stage3%20WM.pdf
tfsi bir araç gerisini sen düşün..
H22Power
01-09-2009, 00:20
cooler da şart bu speclere ve tabii oktanla doğru orantılı olarak hp ler de yükselecektir fakat
240 hp olan tfsi motor yazılım cooler egzost cai ve pompa ile tabii unitronic için bahsediyorum yaklaşık olarak 330-340ps olur tabii yurt dışında 93 octan bizim 100 bile etmediği için ordaki değerler daha yüksek bu speclerdeki araç için 360lardan bahsediliyor..
330 Hp gerçek cupra görmedim ben
Cupra'nın Turbosu ne kadar güce kadar desteklemekte, yada kaç psi'dan sonra fön makinasına geçmekte???
2.0tfsi için henüz üretilmiş güzel bir standalone yokmu? yoksa eğer üretmeyi planlıyan firmalar varmı????
OZ, senin gördüğün Cupra'ların gerçek gücü nedir? piyasadaki 2.0tfsi yazılımlarını başarılı buluyormusun?
Bütün bu sorularım bi çelişkimidir:beuj::D:D
Jam da Joker
01-09-2009, 18:48
O kağıt üzerinde gördüğünüz güçleri 330 360 lı beygirleri çok fazla ciddiye almayın hiçbişey kağıt üstünde gözüktüğü gibi olmuyor bizim benzinimizin çok etkisi var ama güzel bir yazılım ki bu kesinlikle superchips değil egzos pompa ve filtre kiti ile desteklenirse alması gereken güç Türkiye için 320 net.
207KITCAR
01-09-2009, 19:06
ama kilitsiz 400 hp bile tadı yok bence..ya tts yada s3 gibi 4 ceker olmalı yada kilitli bence saygılar..
O kağıt üzerinde gördüğünüz güçleri 330 360 lı beygirleri çok fazla ciddiye almayın hiçbişey kağıt üstünde gözüktüğü gibi olmuyor bizim benzinimizin çok etkisi var ama güzel bir yazılım ki bu kesinlikle superchips değil egzos pompa ve filtre kiti ile desteklenirse alması gereken güç Türkiye için 320 net.
yurtdısı yurtıcı benzın 30 40 hp fılanmı farkettırıyor bu durumda?
tr sartı pompasız 315 320 verır ama guzel yazılım ve saglıklı aracla derım ben..
Jam da Joker
01-09-2009, 21:11
Benim gördüğüm araçlar arasında alınan en güzel güç 315 hp 400 küsur nm idi sadece yazılım ve komple egzos ile.. Ayrıca grafiğide gerçekten güzeldi. İlk yapılan Cupralardan biriydi.
Yani egzos ve yazılım ile 310-320 arası almak mümkün..
Pompa eklenince orta devirlerin çok daha canlı olduğunu çok okudum ama Türkiyede benzin pompası olan Cupralı dyno sonucu görmedim ama yakın zamanda görürüz yada duyarız :)
Benzinin çok etkilediğini düşünüyorum çünkü 2.0 TFSI motorlar stock halleri ile bile Türkiyedeki benzin ile avans vuruyorlar birçok kişi vagcom kullanmadığı için farkında değil ama benzin kalitesi gerçekten düşük bu araçlar için..
Misal söylediğimiz parçalarla alınmış bir güç:
The Revo Leon Cupra gets its 360bhp with a Milltek exhaust, Autotech fuel pump, THS intercooler, ITG intake and ‘Stage 2+’ software.
Sonuç olarak söylenen egzos+pompa+yazılım+intercooler ile ortalama benim gördüğüm yabancı sitelerdeki çoğu kişinin aldığı sonuçlar 350-360 arası.. Bu parçalarla Cupralar Türkiyede ne alır bilinmez ama Revonun hazırladığı Cupradaki parçalardan daha kaliteli parçalara sahip bir Audi S3 var onuda dynoya çıkaramıyoruz :D
yeni gordum:)
haklisin benzin kaynakli sorun oldugu belli tr da ztn s3u 255bge dusurmedilermi ztn..
bende ciddi tork gelicegini dusunuyorum pompa ile.. guclerde dedigin gibi 360 civari olur.. bide ucuz olsa:)
320 de anlastik trda:D istanbulda olunsada pasada bi dyno yapilsa ugur abinin araca aslinda..