PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Impreza WRX'e LPG uygulaması yapan var mı?

fangio
02-09-2009, 16:47
Yakın bir arkadaşım 2000 model Impreza WRX almayı düşünüyor. Ancak sıralı sistem takmayı düşünüyor. Daha önce WRX'e LPG taktıran oldu mu?

nakayama
02-09-2009, 16:50
takılıyor bi wrx de görmüştüm... dogukan cvp verir şimdi :D

DogukanB
02-09-2009, 16:51
Bir tane gt' de ve 2007 siyah bi sti da vardı. Ne kadar Turboyla lpg yi bir arada götüren insanlar olsada subarunun ruhuyla pek örtüşmüyo lpg. Sonuçta o arabayı alırken karşına ne çıkacağı konusunda bilgin oluyo. İnsanlar her depoda sağlıklı gitmesi için 20-30 lira zarar yapabiliyor kaliteli benzin olsun diye. Haftada bir gün binip diğer günler sadece tozunu silip, işe toplu taşımayla giden insanlarda var, sırf arabanın ruhuna uyum sağlamak için. Subaru master Khan abi benden daha detaylı şekilde anlatacaktır görünce...

mrtcn
02-09-2009, 16:53
2000 model WRX derken?

Tugral
02-09-2009, 16:54
Konuyla alakası olmasada Bu tip araçlarda LPG ye olabildiğince karşıyım. PErformansı istedği kadar etkilemesin Kırmızıda durdunmu bu arabalardan oktan kokusu vurmalı insana...

DogukanB
02-09-2009, 16:55
2000 model WRX derken?

Gt, arkasında kocaman wrx stickeri bulunup, inandıklarından.:D

mrtcn
02-09-2009, 16:57

inanmışlar :D

fangio
02-09-2009, 16:59
Bir tanıdığından alacakmış. Araçta hiç bir modifiye yok. Ancak binebilmek için LPG şart diyordu. Bende daha önce böyle bir uygulama var mı bilmediğimden sormak istedim. Benim Imprezam olsa hayatta LPG koymazdım orası ayrı...

mrtcn
02-09-2009, 17:00
Çok ince map ayarı yapabileceğiniz bir LPG kiti var ise takabilirsiniz ancak orjinal lpg regülatörü ve lpg enjektörleri yetmeyecektir. Bu çok ince ayarıda AFR'den, avans'tan anlamayan bir ustanın yapması saçma olur. Benzin ve LPG'deki AFR farklıdır, ayarı yapacak kişi buna uygun yapmalıdır. Haliyle motor fakire düşerse kırarsınız.

fangio
02-09-2009, 17:00
inanmışlar :D

Açıkcası Impreza konusunda çok fazla bilgim yoktur. Ayrıca alacak arkadaşın da WRX veya GT olması umrunda olacağını sanmıyorum ama düzeltme için sağolun.

DogukanB
02-09-2009, 17:02
Sonuçta sizde söylüyorsunuz, arabaya gidip alacak araba tanıdığına gökten gelmicek. Almadan öncede ne mutlu araştırmış yakıtı hakkında bilgisi var. Bu kadar olumsuz yoruma rağmen takılırsa da dencek bişi pek kalmıyo. Birde satılması var. Subaru zaten kolay satılan bir araç değil, tahminimce lpgli bi subaruyu almak isteyecek insanda bir elin parmağını geçmez. Boyasanızda, plakayı değişsenizde o aracın seceresi çıkar..:)

mrtcn
02-09-2009, 17:03
ben günlük kullanıyorum, günlük kullanımda 13lt/100km civarında yakıyor (yani km'de 40 kuruş). Günlük 50 km yol yaptığım göz önünde bulundurulursa her gün 20 tl benzin eder ve bu bile Subaru'nun verdiği boxer sesi ve 4 çeker keyfini etkileyecek bir etken değildir.

fangio
02-09-2009, 17:07
Ben de zaten önermedim ancak her tür araca LPG takmayı artık normal kabul eden bir kesim oluştu. Neyse akşam iftarda beraber olacağız. Ben onu vazgeçiririm bu işten. Alacaksa da benzinli binsin. Yoksa yazık arabaya...

Görüşler ve verdiğiniz bilgiler için çok sağolun arkadaşlar ;)

dragon07
02-09-2009, 17:10
antalyada 2008 hawkeye kasa STİ(sticker degildir) sıralı sistem impo mevcut :D sahibine sordum dahada hızlandı dedi :D

mrtcn
02-09-2009, 17:11
Açıkcası Impreza konusunda çok fazla bilgim yoktur. Ayrıca alacak arkadaşın da WRX veya GT olması umrunda olacağını sanmıyorum ama düzeltme için sağolun.

WRX veya GT olması elbet umrunda olacaktır, Türkiye'de en son satılan GT 2000 modeldir, GT ve WRX arasında ciddi (en az 10bin TL) bir fiyat farkı bulunmaktadır. 2001 ve sonrasında WRX ülkemizde satışa sunulmuştur, 2002 ve sonrasında STi satışa sunulmuştur. Düzeltme yaptığım konu 2000 model WRX olmayışıdır.

İnanmışlar dediğim konuda kesinlikle sizden bahsetmiyorum, aracının GT olmasına rağmen Catalunya veya 22B zanneden kişilerden bahsediyorum. Hatta bir keresinde 1997 model mavi renk aracını Catalunya diye satmaya çalışan birine gerçek Catalunya'nın siyah renk ve sağdan direksiyonlu olduğunu mesaj attık, gelen yanıt hala duruyor; "sen bılıyosun 4 senedır yanlıs arabaya bınıyormusuk"

DogukanB
02-09-2009, 17:13
antalyada 2008 hawkeye kasa STİ(sticker degildir) sıralı sistem impo mevcut :D sahibine sordum dahada hızlandı dedi :D

Hewkeyeler 2006-2007 gdb-f' ler oluyor. 2008ler hatcback grb ler oluyor. Eğer 2008 ise stickere gerek yok ilk bakışta anlarsın wrx mı sti mi:D

mrtcn
02-09-2009, 17:20
Turbo'lu araca yalnızca Vacuum (absolute 14.5 psi) ölçebilen MAP sensörü takan, sonra "niye ayar tutturamıyoruz" diyen LPG servislerinden kaçının :)

MeJo
02-09-2009, 19:27
yazık olacak GT ye

deniz
02-09-2009, 19:30
bu tarz arabalara lpg takılınca anlamıyorum ama tabı arac sahıbı bılır yınede : )

Ahmet_28
02-09-2009, 19:34
bence vazgeçsin gt den az yakan bi dizel alsın

Killah
02-09-2009, 19:48
"sen bılıyosun 4 senedır yanlıs arabaya bınıyormusuk"

Hahahaha :hahaha::hahaha:

XoR
02-09-2009, 20:17
ben günlük kullanıyorum, günlük kullanımda 13lt/100km civarında yakıyor (yani km'de 40 kuruş). Günlük 50 km yol yaptığım göz önünde bulundurulursa her gün 20 tl benzin eder ve bu bile Subaru'nun verdiği boxer sesi ve 4 çeker keyfini etkileyecek bir etken değildir.

Aynen hergün biniyorum bende aracıma 12-13 litre arası geziyor yakıt ben gayet memnunum bu keyfe Lpg sıkılmaz :D

sulhi
02-09-2009, 20:44
yaw alması binmesin subaruyu anmasın hem sıkıcak hemde parasına kıyamıycak gitsin şahin alsın...reno 9alsın toros alsın...kartal alsın 87 eskı kasa doğan alsın ama subaru almasın adını anmasın lpg takanlarıda kınıyorum onlarda arabalarına satsınlar..utansınlar!!!! darlandım bee

XoR
02-09-2009, 20:48
yaw alması binmesin subaruyu anmasın hem sıkıcak hemde parasına kıyamıycak gitsin şahin alsın...reno 9alsın toros alsın...kartal alsın 87 eskı kasa doğan alsın ama subaru almasın adını anmasın lpg takanlarıda kınıyorum onlarda arabalarına satsınlar..utansınlar!!!! darlandım bee

Subaru'ya Lpg takan eller kırılsın :D :D :D :D

stlegal
02-09-2009, 21:10
antalyada istanbulda deli gibi taktıran subaru sahipleri var hatta lpglerine geç saatlerde alıyorlar :) bunlar bizim aramızda olmayan insanlar ama inanmıyacağınız kadar lpgli subaru var.Herkez arabayla bizim gibi mezara gitmeyi düşünmüyo bence taksınlar zevk onlara kalmış adamlar sıfır cayenne turbolara takıyo subaruyada taksınlar :) ..emin olun bu amerikalı çok beğenilen yapılan firmalar bu ülkede olsalardı bu fiyatlara benzin alsalardı kapılarına yazarlardı güle güle chip tuning hoş geldin tüp tuning :)

Hamster
02-09-2009, 21:11
Kum grisi 2.5sti da var. Gorunce cok sasirmistim.

DogukanB
02-09-2009, 21:56
Bu yazıyı arıyordum detaylı bilgi için yeni buldum. Burayada 'Subieguy' nickiyle üye olan 'Barış' Abi' nin lpg ile ilgili yazısı:

Benim görüşüm, turbo ve performanslı bir araç ile, henüz hala iptidai kalmış olan LPG enjeksiyon sistemlerinin bağdaşmadığı yönünde. Atmosferikler için sistem az çok çözülmüş durumda (bence hala gelişme marjini çok büyük, daha çok ilgilenilmesi gereke konusu var) , ve LPG'nin ekonomik artısı kadar negatif yanları da biliniyor, ve amaç performans olmadığı için sineye çekiliyor.

Bahsettiğiniz konu, naçizane tahminimce; turbo olan aracınızın ilk boost geldiğinde LPG sisteminin yetişmemesi sebebi ile hava/yakıt karışımının fakir kalmasından ileri geliyor. Bu sorunu sitemizden AS Ağabeyimiz çift regulatör-çift LPG besleme ve tank basıncı belirli bir miktarın altına düştüğünde direk benzine geçme usulü ile başetmiş idi, ama onda da kurulan sistemin elektrik tesisatının fabrikadan hatalı üretilmiş olması sebebi ile sistem benzine otomatik geçmediği için conta yakma ve hararet sorunu başgöstermiş idi.

LPG'de kapalı devre lambda kontrolü içeren bir tekilduran beyin olmadığı sürece, benzin enjektörleri sinyalinden alınan T'lerle kumanda eden mevcut sistemlerin bence uzun vadede turbo araçta başarı addetmesi pek mümkün değil. Bir de buna, ideal şartlarda (belki) uyumlu çalışabilen bir LPG enjeksiyon sisteminin, Subaru boxer ve turbo yapısını bilmeyen kişilerce, standart kalibrasyonlar üzerinden basmakalıp gidilerek "ayarlanması" bence sistemin başarısız olma ihtimalini çok artırıyor. Şu anda her LPG montajcısında bir adet kendinden menkul "tuner" bulunduğu , ve yaptıkları işin, İtalya'dan kendilerine gönderilen "map"ları araçlara yüklemekten ve her araca atmosferikte öğrendikleri "Gaz ayarı" üzerinden attıklarından mevcut olduğu için, AFR'si, avansı, boost kontrolü ayrı birer canavarcık olan turbo subaru'larımız bu "ehilliği tartışılır" ellerde
kaçınılmaz arızalara yol alıyorlar.

Kısacası, bence uğraşmayın, ama madem bu yolda para ve zaman harcadınız, daha da harcamaya niyetiniz var ise, Turbo aracınızı LPG ile yürütmek için, atmosferik ayar ve ekipmanın yetmeyeceğini kurulumu yapacak yere öğretin, ekstra regulatör ve besleme, belki daha büyük enjektörler ve daha da önemlisi, atmosferik araçlardan farklı AFR (hava/yakıt karışımı) ve boost ilk geldiğinde akselerasyon zenginleştirmesi olarak anılan düzeltmelerin doğru yapılmasını talep ediniz.

Saygılarımla,

Barış

korki
02-09-2009, 22:23
bundan 2 sene önce ankarada arkadaşımın çalıştığı lpg firmasında 0 km sti ya uygulama yapılmıştı bizde çok konuşmuştuk bu konu hakkında yapıldıktan 6ay sonra ankara-istanbul arası yatak sardı 160 ın altına hiç düşmemiş sahibinin dediğine göre

merruse
03-09-2009, 08:30
Benimde kafam buna basmıyor işte.. Madem ekonomi düşünüyor ve LPG dönüşümü yapıyorsun, ne işin var top speed lerde?

AvcI
03-09-2009, 08:34
benim satacağım kişi aldıkdan sonra bilsem lpg takacağını inan satmam öle tiplere,

yavuz364
03-09-2009, 09:27
bence bayrampaşaya yakın biryerde oturuyorsa CNG (doğalgaz) taksın, hem LPG nin yarı fiyatı hemde motorun ömrü açısında daha yararlı birşey.. :) şahsen ben turbo aracıma CNG düşünüyorum ama hala araştırmalarım sürüyor.

fangio
03-09-2009, 10:21
Arkadaşı vazgeçirmiş durumdayım. :) araç kefeni yırttı. :D

YavuzNaz
03-09-2009, 10:32
bencede vazgecsin veya 1.4 1.6 daha ekonomik bir arac alsın :)

mitsubishi_boy
03-09-2009, 11:37
Olmadı 125cc moto alsın.Bugyde LPG'ye karşıyım..

tyfn
03-09-2009, 12:24
Bence yazık performansa yonelık arac ıcın lpg ters orantılı bence , ekonomı dusunuluyorsa madem ,dizel bir araba almak en mantıklısı , lpg arac için cokta saglıklı bırsey değil , ama gunumuz benzın fıyatları bazen bunlara sebep oluyor fakat ben sahsı dusuncem , gıdıp subaru ya lpg taktırcagıma hıc bulasmam ekonomık bırsey alıp oyle dewam ederım yoluma ... saygı duyarım herkesın dusuncesıne ,bu şahsi fikrim ...

mrtcn
03-09-2009, 12:48
http://www.youtube.com/watch?v=a0VYpaYyDb0

mrtcn
03-09-2009, 12:51
Geçen hafta aldığım Focus'un 11lt/100km yakması sebebiyle LPG taktırmaya götürdüm, 2 araba gittik, Impreza'yı LPG'cinin önüne bile çekmedim, biri resim çeker yalan uydurur rezil olurum diye :D

highpower
03-09-2009, 13:30
merhaba arkadaslar ben daha önce cok sayıda Subaru Forester araca lpg montajı yaptım.Egerki aracda herhangi modifikasyon yok ise özellikle chip herhangi sorun olmaz.Taktığımız kitte turbo araclar için 2.5 bar map sensörü var.Bunun yanında silindir basına 60 hp ye kadar destekleyen enj. var.Kalibrasyon konusunda ise iş aracın benzinli haline kalıyo.Eğer benzinli hali düzgün ise kalibrasyon yolda sürüş esnasında yapıldığı için program direkt olarak benzinli halinden az miktarda zengin yürüyecek şekilde kendini ayarlıyor.Tabikide görsel olarak bir cihaz yardımıyla afr yi ayarlamak herzaman daha iyi olur ama programın kalibrasyonun kaliteli olması ve programı yapan kişin teknik bilgisi bu anlamda ön planda.bnece eger arac sıkıntısız ise yani benzinli hali düzgün ve herhangi bir modifikasyona maruz kalmamaıs ise hiç bir problem olmaz.

mrtcn
03-09-2009, 14:18
merhaba arkadaslar ben daha önce cok sayıda Subaru Forester araca lpg montajı yaptım.Egerki aracda herhangi modifikasyon yok ise özellikle chip herhangi sorun olmaz.Taktığımız kitte turbo araclar için 2.5 bar map sensörü var.Bunun yanında silindir basına 60 hp ye kadar destekleyen enj. var.Kalibrasyon konusunda ise iş aracın benzinli haline kalıyo.Eğer benzinli hali düzgün ise kalibrasyon yolda sürüş esnasında yapıldığı için program direkt olarak benzinli halinden az miktarda zengin yürüyecek şekilde kendini ayarlıyor.Tabikide görsel olarak bir cihaz yardımıyla afr yi ayarlamak herzaman daha iyi olur ama programın kalibrasyonun kaliteli olması ve programı yapan kişin teknik bilgisi bu anlamda ön planda.bnece eger arac sıkıntısız ise yani benzinli hali düzgün ve herhangi bir modifikasyona maruz kalmamaıs ise hiç bir problem olmaz.

2.5 bar MAP sensörü MPX serisimi? Kitin markası nedir acaba?

XoR
03-09-2009, 14:26
Geçen hafta aldığım Focus'un 11lt/100km yakması sebebiyle LPG taktırmaya götürdüm, 2 araba gittik, Impreza'yı LPG'cinin önüne bile çekmedim, biri resim çeker yalan uydurur rezil olurum diye :D

2.5 bar MAP sensörü MPX serisimi? Kitin markası nedir acaba?

:confused: :confused: :rolleyes: :rolleyes:

:D :D :D :D

Tunacan
03-09-2009, 14:37

Araba adamın değil mi? Basmış parayı almış mı? O halde bize ne kınamak düşer ne de onlardan utanmalarını beklemek. Tabiki bu yazdıklarını impreza ya lpg taktıranlar için söylemişsen. Fakat lpg kullanan herkesi ne kınama hakkın var ne de utnamasını beklemek. Aracımda lpg var evet. Ve km de 150krş yakıyorum şu anda. hemde klimam hiç kapanmıyor. Aracım da Astra. Şimde bence sen beni ya da diğer lpg kullanıcılarını kınamak yerine, bizi bu hale düşüren başımızdakileri kınasan ve onların utanmasını beklesen daha doğru bir iş yapmış olacaksın.

SekoLive
03-09-2009, 14:44
Araba adamın değil mi? Basmış parayı almış mı? O halde bize ne kınamak düşer ne de onlardan utanmalarını beklemek. Tabiki bu yazdıklarını impreza ya lpg taktıranlar için söylemişsen. Fakat lpg kullanan herkesi ne kınama hakkın var ne de utnamasını beklemek. Aracımda lpg var evet. Ve km de 150krş yakıyorum şu anda. hemde klimam hiç kapanmıyor. Aracım da Astra. Şimde bence sen beni ya da diğer lpg kullanıcılarını kınamak yerine, bizi bu hale düşüren başımızdakileri kınasan ve onların utanmasını beklesen daha doğru bir iş yapmış olacaksın.

tunacan güzel yazmışsın

ve yeni konu açmıyım bu kadar güncel konuda yazıyım lpg yede zam gelmiş 1,69 dan 1,74 e çıkmış ....

merruse
03-09-2009, 20:19
Hükümete söyleyelim LPG açılımı yapsın :D

ibooo
03-09-2009, 20:32

senin araban astra eyv gayet normal takman,corolla gayet normal takması veya hundai gayet normal lpg takması.sulinin hyundaisi vardı lpgli ama gt side vardı tüplü ama NX marka tüp...subaruya tartarini,atiker,vs marka tüp uymaz NOS,NX vs bu marka tüpler olur...2 tezat yanyana geldiğinde herkesin tepki vermesi çok normal...

toyotasupra
03-09-2009, 20:38
millet ne arabalara lpg taktırıyor.subaruyada olur yani alacak olan şahıs kesesini düşünüyorsa taktırır....bence olabilir devir iktisat devri....

ibooo
03-09-2009, 20:41
millet ne arabalara lpg taktırıyor.subaruyada olur yani alacak olan şahıs kesesini düşünüyorsa taktırır....bence olabilir devir iktisat devri....

devir iktisat devri yada keseni düşünoyrsan dizel alacaksın daha az yakacak :icon_tup:

toyotasupra
03-09-2009, 20:44
devir iktisat devri yada keseni düşünoyrsan dizel alacaksın daha az yakacak :icon_tup:

ya vatandaş hızı seviyorsa nasıl olacak dizel bi yerden sonra tıkanıyor...

M_PROJECT
03-09-2009, 20:44
senin araban astra eyv gayet normal takman,corolla gayet normal takması veya hundai gayet normal lpg takması.sulinin hyundaisi vardı lpgli ama gt side vardı tüplü ama NX marka tüp...subaruya tartarini,atiker,vs marka tüp uymaz NOS,NX vs bu marka tüpler olur...2 tezat yanyana geldiğinde herkesin tepki vermesi çok normal...

ibo dogru demis , gazlanicak hizli gidecek arabalara takmanin manasi yok acikcasi . sacmalik . bineceksen al bin bi muddet benzinli al zevkini sat . uzun vade binerim hem gazlar hem az kayarim olmaz bence, yani arabana yazik .

ama normal araclar icin bence cok ideal , 2 hafta once trde idim . yazliga gittik arkadaslarla cesmede , donuste arabayla geldik . geldigimiz araba seat leon ve brc marka tup vardi . inanin 100tl ye ankaraya indik 4 kisi ve full bagaj . 10 15 gunde cesmede bindik 2 kere depo doldurduk ikisinide ben doldurdum yine 100tl verdim . acikcasi bu benzin fiyatlari ile ugrasilmaz. amac ulasim ve is gormekse bence cok mantikli lpg ye gecmek . ama dedigim gibi gazlanicak arabaya takmakta sacmalik , malina yazik .

senna
04-09-2009, 18:10
başlık altında geyik yapmayın

ayrıca para adamın otomobil adamın ister lpg takar ister benzin döker yakar kimse onun kararını sorgulayamaz o karar verirse yapar vermezse yapmaz sonuçlarını o görür bu kadar basit

gambit49
04-09-2009, 18:38
bi arkads yapmıstı ankarada kadir ilsay lpgnin sahibi kendisi yapmayı dusunursen lpg kiti olarka prins kullanmanı oneririm

mrtcn
05-09-2009, 09:21
:confused: :confused: :rolleyes: :rolleyes:
:D :D :D :D

2.5 bar Absolute MAP sensörünü dünyada 2 firma üretiyor, ondan sordum. Piyasada satılan çoğu Gauge ve otomotiv endüstrisinde low-boost çalışan tüm içten yanmalı motor sistemlerinde MPX serisi Absolute MAP sensor kullanılıyor, bu sensör 2.5 bar absolute ölçtüğü için yaklaşık 1.5 bar boost ölçer (1 atmosfer'i zaten havada bulunan değer).

flexamin
05-09-2009, 10:00
bi arkadaşım prins marka lpg taktırdı. sorunsuz binior istediği gibi de yüklüo

yavuz364
05-09-2009, 11:22
diyecek birşey yok, insan yurtdışındaki fiyatlara alıştıktan sonra türkiyeye gelince kafayı yiyor, arabaya ne yapıcağını bilemiyor, LPG nin bile en az yakanına bakıyor yani :D :D

ALPER-VNS
05-09-2009, 11:43
bi arkadaşımın arkadaşı bu yaz izmirde gördük gözümüzle, kız saab cabrio turboya taktırmıştı.. gayet de biniyodu kız yani zaten sonuçta sorunlu olsa nası binicek :D

highpower
07-09-2009, 09:10
2.5 bar Absolute MAP sensörünü dünyada 2 firma üretiyor, ondan sordum. Piyasada satılan çoğu Gauge ve otomotiv endüstrisinde low-boost çalışan tüm içten yanmalı motor sistemlerinde MPX serisi Absolute MAP sensor kullanılıyor, bu sensör 2.5 bar absolute ölçtüğü için yaklaşık 1.5 bar boost ölçer (1 atmosfer'i zaten havada bulunan değer).

Kıtın markası TELEFLEX-GFI hollanda malı bir ürün.Map sensörüde 2.5 bar tfx olarak geciy.daha öncesinde 2.0 bar delphi kullanıyorduk suan hollanda bu map sensörüne dönüş yaptı

Burak VTEC
07-10-2009, 13:43
Yakın bir arkadaşım da sırf görüntüsü ve boxer motor sesi için Subaru almak istiyordu ama ***** öğrenci olduğumuzdan benzini de harçlıklardan aldığımızdan dolayı 2002 wrx alıp lpg taktıracaktı.Güç bela ikna ettim 2006 model 2.0r aldık sti spoyleri ve yay zaten vardı bizde karbon kaput,oz ultraleggera 18 sarı jant birde hks egzozla orta boru aldık ve prince lpg taktık mutlu mesut biniyor şimdilik:) Arkadaşınıza da benzer bir yol önerebilirsiniz.Bütçe uygun değilse de 1.5r lara yönelebilir

oguzedr
08-11-2011, 12:48
gercekten bazı arkdaşların yazdıkları şaka gibi tamamen bilinçsizce kulaktan duyma bilgilerle yazılmış bakın tr de 8 tane lpg li ferrari warken dünyanın hiçbir ülkesinde lpg ye bizim kadar süpheyle bakan yokken siz benzin e 4.5 verin performans deyin bakın teleflex marka verdim ama bir sorun aracın performansının düşmemesi konusunda garanti veriyor ilerleyen zmanlarda yurt dışında bir bakın bakalım kaç tane subaru da war zaten teleflex markası volvo ve subaruya istendiğinde fabrika çıkışı bile takıyor.2007 yılının en hızlı aracıda lpg li bakın 5 sene olmuş nerdeyse o yüzden boş yere sıkmayın araştırın

Orhan
08-11-2011, 13:48
Subaru'ya Lpg takan eller kırılsın :D :D :D :D

Ahh elim :D

Subaruya LPG takılır mı takılır
Ama sıkıntı şu montaj işini yapacak kişi yada kurumun işin ehli olmasında
Ben montajımı Mavi Denizler BRC servisinde yaptırdım ustasından tut çaycısına kadar hepsini içok iyi tanırım. Montaj 3 gün sürdü 3 gün ustabaşı arabanın başında bende onun tepesindeydim ensesinde boza pişirdim yaptırdığım 4. araç olduğundan ve hepsininde başında durduğumdan az çok bişeyleri öğrenmiştim 3 günde 5-6 kez tartıştık o derece sıkıntılı oldu. Özet olarak 75.000 km'dir aracım lpg li lpg ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadım.
Aracımı değiştirip wrx almak istediğimi ilk ustamla paylaştım dediği ilk söz şubat marta kadar bekle.
Şu anki sistemler turbo araçlar için çok sağlıklı değil yapan eden var yürütende var ama sorun yaşayanda çok audi vw grubunun 1.8t ve 2.0t lerinde turbolu volvolarda çok taktıran var lpgli foresteri hatırlatırım baya bi videosu dönmüştü forumda
Yakında turbo subarularda da bol miktarda lpg li araç göreceksiniz. Bu Türkiye'nin gerçeği ve aşağılamak ya da küçük düşürmek mantıklı değil

Mutu
08-11-2011, 13:56
1.5 awd imprezaya eniştem taktı, gayette memnundu :)

oguzedr
08-11-2011, 14:18

Ben montajımı Mavi Denizler BRC servisinde yaptırdım ustasından tut çaycısına kadar hepsini içok iyi tanırım. Montaj 3 gün sürdü 3 gün ustabaşı arabanın başında bende onun tepesindeydim ensesinde boza pişirdim yaptırdığım 4. araç olduğundan ve hepsininde başında durduğumdan az çok bişeyleri öğrenmiştim 3 günde 5-6 kez tartıştık o derece sıkıntılı oldu. Özet olarak 75.000 km'dir aracım lpg li lpg ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadım.
Aracımı değiştirip wrx almak istediğimi ilk ustamla paylaştım dediği ilk söz şubat marta kadar bekle.
Şu anki sistemler turbo araçlar için çok sağlıklı değil yapan eden var yürütende var ama sorun yaşayanda çok audi vw grubunun 1.8t ve 2.0t lerinde turbolu volvolarda çok taktıran var lpgli foresteri hatırlatırım baya bi videosu dönmüştü forumda
Yakında turbo subarularda da bol miktarda lpg li araç göreceksiniz. Bu Türkiye'nin gerçeği ve aşağılamak ya da küçük düşürmek mantıklı değil

aga ben subaruyu teleflexten başka yerde taktırmam adamlar garanti veriyor

Onurkk06
08-11-2011, 14:23
walla yazık fln değil keyif senin keyfin ister lpgli bin ister benzinli :) millet ne arabalara taktırıyor lpg yi sanki lpg takınca araba normal 1.6 gibi gitcek ben senin yerinde olsam taktırırım km de 50 kuruş az değil basmadığın halde :)

oguzedr
08-11-2011, 14:24
tr de 8 tane lpg li ferrari var başka bişey demiyorum :D birileri wrx sti mi dedi :D

Onurkk06
08-11-2011, 14:26
gercekten bazı arkdaşların yazdıkları şaka gibi tamamen bilinçsizce kulaktan duyma bilgilerle yazılmış bakın tr de 8 tane lpg li ferrari warken dünyanın hiçbir ülkesinde lpg ye bizim kadar süpheyle bakan yokken siz benzin e 4.5 verin performans deyin bakın teleflex marka verdim ama bir sorun aracın performansının düşmemesi konusunda garanti veriyor ilerleyen zmanlarda yurt dışında bir bakın bakalım kaç tane subaru da war zaten teleflex markası volvo ve subaruya istendiğinde fabrika çıkışı bile takıyor.2007 yılının en hızlı aracıda lpg li bakın 5 sene olmuş nerdeyse o yüzden boş yere sıkmayın araştırın

bende yeni bi konu sandım konuyu hortlatmışsınız :D3 sene olacak nerdeyse

oguzedr
08-11-2011, 14:29
zaten yeni konu acıldı. ßurda da yazılmışken bizde 1 - 2 bişey diyelim dedik. Tarihlere takılmayalım :)

Orhan
08-11-2011, 14:35
aga ben subaruyu teleflexten başka yerde taktırmam adamlar garanti veriyor

Garanti her firmada var garantiden ziyade garantiye ihityaç duymamak bence daha önemli

Mr.K
08-11-2011, 14:38

teleflex ile bir baginiz var mi ? diger actiginiz konu da da cok fazla teleflex lafii gecirdiginizde ondan soruyorum

oguzedr
08-11-2011, 14:44
prins garanti vermiyo işte aßi :) verse benim tercihim prins olur. Prins yüksek performans araçlar da sorunsuz calısır su anki sistemimz dedi. ßen 206 rc için sordm. Fakat şunu söyledi performans düşübilir. Düşmez demedi. O yüzden teleflex en iyisi suanda. Orhan unutmadan gelicek olan sıvı enjeksiyon sistemide tsi motorlar için gelicekmiş. Adamlar hatta kendi sitelerinde marka modeline kadar vermişler. Teleflex atmosferik olanlarda sorunsuz performans kaybetmeden calışıyomuş suan ki mevcut en iyi sistemleri. Benm 206 rc için teleflex dememin nedeni de subaru motoruna takan usta gözü kapalı pug. 206 rc yede takar. Benm görüşüm bu :) ama tabi seninde fikrin warsa söyle birbirimizi bilgilendirelim. Bende 6 aydır düşünüyrm

oguzedr
08-11-2011, 14:47
teleflex ile bir baginiz var mi ? diger actiginiz konu da da cok fazla teleflex lafii gecirdiginizde ondan soruyorum

arkdasım teleflex le ilgili bağım ne olucak... herşeyi yazdım ...ayrıca sen bir işi en iyi yapan markayı yazmazmısın?... ben de sana öyle sorim 6 aydır bende araştırıyrm

kickboxer
08-11-2011, 15:05
gecenlerde bostancı sanayıde rektıfıyecıde bı subaru kapagı gorunce daldım ıcerı hemen sordum ne kapagı bu wrx kapagı dedı anladım zaten...
hayrola neyı vardı dedım bu araba 3 senedır lpg ıle kullanılıyo kardesım her sene subap degıstrıyoruz dedı bana adam.Daha öncede bu sıkıntılarla cadde motorsta arabalar gordum sureklı subap ayarı ıstıyen aracları vs subap degıstrıp duran

Mr.K
08-11-2011, 15:09
arkdasım teleflex le ilgili bağım ne olucak... herşeyi yazdım ...ayrıca sen bir işi en iyi yapan markayı yazmazmısın?... ben de sana öyle sorim 6 aydır bende araştırıyrm

savunma psikolojisine gecmeye gerek yok,normal bir sekilde sordum cevabimi aldim baginiz yokmus demekki tesekkurler.sorunun cevabina gelicek olursak ;

evet yazarim bir isi en iyi yapan markayi,ama sanki kendi markammis veyahut reklamini yapar gibi yazmam.gidip yaptirip memnun kaldi isem sayet o zaman yazarim.

oguzedr
08-11-2011, 15:11
mesela opel insignia lara olmuyormus lpg ...yani oluyormusta subapları sıcaklığa dayanamıyormus ...senin anlattığın sey insignia için gecerli yani ...sistemi takan yerinde hatası olabilir senin dediğin olay ona bişey demem zor.. marka ve takan usta cok önemli

GC8 GT
08-11-2011, 15:13
yabancı forumlarda ve bazı sitelerde 99-00 lar da wrx olarak geciyor. 2.0 gt turbo sadece tr deki ruhsatta adlandırılan isim galiba.

oguzedr
08-11-2011, 15:14
savunma psikolojisine gecmeye gerek yok,normal bir sekilde sordum cevabimi aldim baginiz yokmus demekki tesekkurler.sorunun cevabina gelicek olursak ;

evet yazarim bir isi en iyi yapan markayi,ama sanki kendi markammis veyahut reklamini yapar gibi yazmam.gidip yaptirip memnun kaldi isem sayet o zaman yazarim.

Arkdasım ben savunma psikolojisine gecmiyorum. Normal bir sekilde yazı yazdım. 6 aydır da bende araştırıyrm dedim. Eğer dikkat ettiysen diğer markaların da artılarını eksilerini yazdım. Bana göre en iyisi dedim ama senin benden daha fazla bilgin warsa tabi ki paylaşabilirsin

cem06
08-11-2011, 15:18
turbo motora lpg takıp hem performans hemde ekonomi bekmelek bence sacma. maksat ekonomiyse 2.0r var 1.5 var. ayrıca sorunsuz oluyor demissiniz wideband vs. takıp lpg ayarı yapan usta hiç gormedim....

oguzedr
08-11-2011, 15:22
astra gtc 1.6 Turbo da var.landirenzo taktırmış.Opel Takmak isteyenleri Landirenzoya yöndendiriyormuş. Hatta corsa opc de de war ama o turbo mu bilmiyrm

2jzgte
08-11-2011, 16:12
2000 wrx var ama çok az şuan tr de

Low-Rider
08-11-2011, 16:54

Montaj niye bu kadar uzun suruyor

Fatih_
08-11-2011, 18:28
GC8 e yapılmasın bari

d16y4
08-11-2011, 19:27
benzinde yürümeyen araba lpg takılınca arıza verir bunu anlamıyor insanlarımız neticede kuru yakıt

Firat.M3
08-11-2011, 19:47
1.5 olmasın o araç ?

oguzedr
09-11-2011, 01:09
sıvı enjeksiyon cıksında artk herkes biraz rahatlasın.Birşeyleri tartışıyoruz fakat tartıştığımız sistemin somut tek örneği yok.Tamamen yazılanlardan yola cıkarak bişeyler yazıyoruz. 2011 de cıkıcak sistem mahkeme yüzünden 2012 yi buldu.İnş yeni yılda cıkarda herkes bir ohh der :D

gecesurucusu
09-11-2011, 11:44
bız 95 oktan benzınle kırdık zamanında bu arabaları... lpg kac km yurutur bu arabayı merak edıyorum

ilkerbilim
09-11-2011, 12:37
Teleflex'in kendi aracında var. 2005 WRX'di sanırım. Sonuçlarını bilmiyorum.

oguzedr
09-11-2011, 13:13
bir wrx sti de lpg war. İnternettede aratın çıkıyor. Araç beyaz. Hangi sistem kullanıldı bilmiyorum. Fakat Turbo motor 250 hp civarı bir araca takılır mı soru işareti. Araç acayip ısınıyor .Subap yakması gayet doğal sanırım :)

Orhan
09-11-2011, 13:24
Montaj niye bu kadar uzun suruyor

Normalde 2 gün bile sürmüyor ama usta biraz sallana sallana yaptı arkadaşım diye demiyorum kendisi tam bir yvşktırda :D
Aslında sorun çıkarsa başına neler gelebileceğini bildiği için elemanlara hiç elletmedi hem servisteki diğer elemanları kontrol etti hem montajı yaptı
1.6 accentin montajının 4 saatte bittiğine bizzat şahit oldum

Orhan
09-11-2011, 13:26
benzinde yürümeyen araba lpg takılınca arıza verir bunu anlamıyor insanlarımız neticede kuru yakıt

o nasıl oluyor :D

Low-Rider
09-11-2011, 13:30
Normalde 2 gün bile sürmüyor ama usta biraz sallana sallana yaptı arkadaşım diye demiyorum kendisi tam bir yvşktırda :D
Aslında sorun çıkarsa başına neler gelebileceğini bildiği için elemanlara hiç elletmedi hem servisteki diğer elemanları kontrol etti hem montajı yaptı
1.6 accentin montajının 4 saatte bittiğine bizzat şahit oldum

Benim arabamda aşağı yukarı 4-5saatte bitmişti ondan şaşırdım 3güne:D

oguzedr
09-11-2011, 13:35
Subarunun motor sistemi sanırım karışık. ßence o yüzden lpg montajı uzun sürmüş olabilir

Orhan
09-11-2011, 13:49
Subarunun motor sistemi sanırım karışık. ßence o yüzden lpg montajı uzun sürmüş olabilir

Karışık derken ne anlamda karışık

ilkerbilim
09-11-2011, 13:51
turbo motora lpg takıp hem performans hemde ekonomi bekmelek bence sacma. maksat ekonomiyse 2.0r var 1.5 var. ayrıca sorunsuz oluyor demissiniz wideband vs. takıp lpg ayarı yapan usta hiç gormedim....

Laf etme LPG'ye senin avcıya da takıcaz simit tüp =)

oguzedr
09-11-2011, 14:38
2007 yılının en hızlı aracı lpg li bir araçmış. Belirtmek isterim. Ayrıca sürat teknelerinde de lpg kullanılıyor

oguzedr
09-11-2011, 14:40
Karışık derken ne anlamda karışık

aga olayı tam uzman biri değilim fakat subarunun motoruna herkes dokunamıyor. montaj falan yapılırken belki motor sisteminin karmaşık olmasının montajın uzun sürmesiyle ilgili olabilir. Yine söylim bilmiyorum sadece bir tahmin

Orhan
09-11-2011, 14:55
aga olayı tam uzman biri değilim fakat subarunun motoruna herkes dokunamıyor. montaj falan yapılırken belki motor sisteminin karmaşık olmasının montajın uzun sürmesiyle ilgili olabilir. Yine söylim bilmiyorum sadece bir tahmin
Hiç bir karmaşıklığı yok uzun sürmesi tamamen bana bağlı luzumsuzluklardan tek fark enjektörler bende iki iki ayrı olarak takıldı diğer subarularda 4ü bir arada takılıp hortum ile uzatılmış gördüğüm kadarı ile
Yani ne bir karmaşa ne bir sıkıntı var işini bilene ;)

oguzedr
09-11-2011, 15:26
Hiç bir karmaşıklığı yok uzun sürmesi tamamen bana bağlı luzumsuzluklardan tek fark enjektörler bende iki iki ayrı olarak takıldı diğer subarularda 4ü bir arada takılıp hortum ile uzatılmış gördüğüm kadarı ile
Yani ne bir karmaşa ne bir sıkıntı var işini bilene ;)

aga peki sen impreza 2.0R mı taktırdın ?performans anlamında bir düşüş oldu mu ?Genel gidişat nasıl suana kadar

Orhan
09-11-2011, 15:48
aga peki sen impreza 2.0R mı taktırdın ?performans anlamında bir düşüş oldu mu ?Genel gidişat nasıl suana kadar

Hiç bi sıkıntı yaşamadım performansta da bi fark yok

samimi_1983
31-12-2011, 13:51
gecenlerde bostancı sanayıde rektıfıyecıde bı subaru kapagı gorunce daldım ıcerı hemen sordum ne kapagı bu wrx kapagı dedı anladım zaten...
hayrola neyı vardı dedım bu araba 3 senedır lpg ıle kullanılıyo kardesım her sene subap degıstrıyoruz dedı bana adam.Daha öncede bu sıkıntılarla cadde motorsta arabalar gordum sureklı subap ayarı ıstıyen aracları vs subap degıstrıp duran

Bildiğim kadarıyla LPG uygulama işleminde takılan sistemin markası kadar ince işçilik de çok önemli.Bu sistem şahine doğana takılan sistem gibi değil tabi ki.araç çalışırken en küçük bir gaz kokusu bile gelmiyor bildiğiniz gibi.Subaru Impreza 2.5 WRX STi 2006 Model 72.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 56744187 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-subaru-oto-stop-tan-tamamen-orjinal-impreza-sti-5-sn-de-100-km-56744187/detay/) bu aracı alan arkadaş 0 almış ben kendisi ile görüstüm sadece yüksek devirlerde benzine geçiyormuş.uyumu çok iyiymiş ve montajı antalyadaki usta yapmış.bir BMW kullanıcısı olarak ben de bu arabaya binmeden bu dünyadan ayrılmak istemiyorum.sonuçta benzin olmuş 4,47 LPG ise 2,47.bence ön yargılardan kurtulmalı.kullanıcılardan öğrendiğim kadarıyla 80bin kmde sorunsuz binenler var hem de sti.BMW için de aynı şeyi söylerler "bu arabaya lpg ile binilmez" .ön yargılardan kurtulalım bence.gt ya da sti kullanıp da bilgisi olan varsa tecrubelerini paylaşırlarsa sevinirim

samimi_1983
31-12-2011, 13:57
LPG Conversion Mitsubishi Lancer EVO-X 2.0L TURBO 300BHP year 2008 by OZON LPG (http://www.ozonlpg.com/ourrecentjobs138.html)

BİR örnek daha

korki
04-01-2012, 02:09
zamanında düşük km li sti ya takılmıştı ankara-bolu arasında sıkıştırarak gidip boluda yatak sarmıştı sahibi 170in altına hiç düşmedim demişti yani sti alıcan yüksek devir gidicen gazlıycan edicen araç tüpte olucak internalleri her ne kdar forged olsa da bana tüp işi pek akıllıca gelmedi gazlarken benzinde olur sakin sessiz giderken tüpte yürür veya sıralı sistemlerin daha başka gelişmiş modelleri vardır orasını bilemem

Emir_b16a
04-01-2012, 02:56
zamanında düşük km li sti ya takılmıştı ankara-bolu arasında sıkıştırarak gidip boluda yatak sarmıştı sahibi 170in altına hiç düşmedim demişti yani sti alıcan yüksek devir gidicen gazlıycan edicen araç tüpte olucak internalleri her ne kdar forged olsa da bana tüp işi pek akıllıca gelmedi gazlarken benzinde olur sakin sessiz giderken tüpte yürür veya sıralı sistemlerin daha başka gelişmiş modelleri vardır orasını bilemem

boxer motorda 300 hp civarında sorunsuz yürüyen arkadaşımız mevcut sitede hemde uzun süre :)

gaz da da gazlamışlığı vardır mahlukatın

düzgün kitle hiç bir sorun yaşamazsınız :)

GC8 GT
04-01-2012, 03:43

2000 WRX, gc8 in ta kendisidir.

yusufvozkan
04-01-2012, 08:26
Benim legacy turbo var ej20 motor Aldığımda lpg li idi basınç açık değil önceki sahibi 20 bin km dir lpg li biniyor bende lpgli biniyorum normal kullanımda gazlayacağım zaman benzine alıyorum bu kadar basit kırılabilir mi? evet kırılabilir ama ben cruse kullanırken lpg de bir sakınca görmüyorum sonuçta boost göstermiyorum araca.

onat
07-01-2012, 12:39
herkes ister aracına aylık 3bin tl benzin parası harcayabilmek ama yoksa nolucak ?? sen çatara çutara yaparken ben arabayı alıcak imkana sahip bile olsam gündelik yaşantımda benzin ile kullanamıyorum diye binemicek miyim bu arabaya ???

stock bi bugeye wrx lpg ile neden binilemesin ? ? konu başında standart lpg uygulamalarının wrx ile uyumsuz olabileceği konusunda yazılan bilgiler doğrudur peki 2009 dan bu yana gelen süreçte lpg adına değişen hiçbirşey olmadı mı ?? iptidai lpg uygulamaları daha profesyonelleşmedi mi?? bilmediğim için soruyorum.

2009-2012 arada geçen 3 sene de lpg adına teknolojik bağlamda hiçbirşey değişmedi mi ?? çıtır modlu bi wrx lpg ile gerçekten üzer mi ???

korki
07-01-2012, 13:20
herkes ister aracına aylık 3bin tl benzin parası harcayabilmek ama yoksa nolucak ?? sen çatara çutara yaparken ben arabayı alıcak imkana sahip bile olsam gündelik yaşantımda benzin ile kullanamıyorum diye binemicek miyim bu arabaya ???

stock bi bugeye wrx lpg ile neden binilemesin ? ? konu başında standart lpg uygulamalarının wrx ile uyumsuz olabileceği konusunda yazılan bilgiler doğrudur peki 2009 dan bu yana gelen süreçte lpg adına değişen hiçbirşey olmadı mı ?? iptidai lpg uygulamaları daha profesyonelleşmedi mi?? bilmediğim için soruyorum.

2009-2012 arada geçen 3 sene de lpg adına teknolojik bağlamda hiçbirşey değişmedi mi ?? çıtır modlu bi wrx lpg ile gerçekten üzer mi ???

Haklısınız sonuçta stock bugeye wrx lerin fiatları orta sınıf-orta alt sınıf yeni alınmış bir araçla aşağı yukarı aynı ancak benzin masrafı düşündürüyor işte. Daha önceki yazıları da okudum.Ben kişisel olarak şu sonucu çıkardım uyumlu gelişmiş bi kitle daha önce de bu motora lpg montajını yapmış işin ehli bir kişiye yaptırarak(yüksek devirde extra nozullarla yağlama yapan,çift regülatörlü olan kitler varmış.) bir sorun olmuyacağı boost gösterirken benzinde sakin kullanımda da lpg ile gittiği yere kadar :) düşüncesi oluştu.

CeM öZeR
07-01-2012, 13:31
Subaru firmasına yapılan darbe girişimi gibi bişey bence. :)

onat
07-01-2012, 16:58
Haklısınız sonuçta stock bugeye wrx lerin fiatları orta sınıf-orta alt sınıf yeni alınmış bir araçla aşağı yukarı aynı ancak benzin masrafı düşündürüyor işte. Daha önceki yazıları da okudum.Ben kişisel olarak şu sonucu çıkardım uyumlu gelişmiş bi kitle daha önce de bu motora lpg montajını yapmış işin ehli bir kişiye yaptırarak(yüksek devirde extra nozullarla yağlama yapan,çift regülatörlü olan kitler varmış.) bir sorun olmuyacağı boost gösterirken benzinde sakin kullanımda da lpg ile gittiği yere kadar :) düşüncesi oluştu.

sonuçta lpg nin olmaması gerektiğini savunan kişiler aracı üzmesinden dolayı bunun olmamasını savunuyorlar ama çift regülatörlü büyük enjektörlü fazladan yağlama yapan lpg sistemleri mevcutsa neden olmasın neden binilemesin ??

lpg yi aracımızı taktıktan sonrada iyi bir mapperla beraber ayara çıkılır devamında kişinin istek ve arzularına göre bi mapping hazırlanır bu şekilde binilebilir gibi geldi bana. tabi bilmediğim birşey varsa bu işi benden daha iyi bilen subiciler yanıtlasınlarki ilerde bi sıkıntı yaşamayalım...

onat
08-01-2012, 12:17
yok mu son sistemlerden bilgilendiricek kimse ???

ygtrn
09-01-2012, 00:59
şimdi konuya yazılan her mesajı okuma gibi bir fırsatım olmadı bi kısmını okudum....

99 model forester'ımı yaklaşık 70bin km dir sıfır problemle kullanmaktayım, bu forumdada neredeyse herkez aracımı bilir, gece rolling lere dahi çıkarım aracımla çok şükür bir sıkıntım olmadı... tabi lpg gc8 kasanın sti ın ruhuna aykırıdır değildir o kısmını tartışmak kimseye düşmez parasını veren isterse benzin döker yakar aracı.....

şimdi birtakım arkadaşların lpg ile ilgili zır cahil bilgilere sahip olduğunu gördüm... arkadaşlar yeni nesil adam gibi uygulanmış lpg sistemleri kesinlikle ve kesinlikle sorunsuzdurbunu en başından bi belirteyim....

günümüzdeki sistemlere tıpkı bir araca yazılım yapar gibi lpg kablosu ile yazılım yapılabiliryor, bildiğimiz harita yazma şeklinde... hatta ve hatta bazı sistmeler ile avansa dahi müdahale etmek mümkündür... forumda o.b.k nicli bi abimiz var bu ayarlarla ilgili o çok çok daha detaylı bilgiler verir belkide vermiştir hepsini okumadım dediğim gibi....

okuduğum bazı yazılara göre belli bi devirden sonra benzinde geçecek şekilde ayar yapılıor olması vs gibi şeyler gördüm, bu takılan kitin araca tamamen uyumsuz olduğunun üst devirlerde lpg nin yetişmediğinin göstergesidir, ayrıca bu durum çok tehlikelidir, çünkü bu geçiş sırasında anlık bir fakiredüşme motorun yakıtsız kalma durumu sözkonusu oluyor ve conta patlatma riski oluşturuyor.... doğru parçalarla düzgün montaj ve ayarla yapılmış hiçbir lpg kiti bu şekilde olmamalıdır....

şimdi gelelim kendi lpg macerama ve bununla beraber oluşan soru işaretlerini kafadan silmeye...

öncelikle lpg ile modifiye bir arada olurmu derseniz, evet olur, günümüzde piyasadaki bazı kitler 400hp lere kadar sorunsuz desteklemektedir, hatta kendi ustam lpg ile porş yürütmüş yegane ustalardandır:).... ben aracıma lpg taktırdığım zaman aracım aşşa yukar 200hp civarlarındaydı, üzerinde orjinal turbosu, wrx intercoler vardı ve sadece turbo basıncı 0.9 bara yükseltilmişti, katalizörleri duruyordu egzos sistemi tamamen orjinaldi...

ben lpg takıldıktan sonra bunun üstüne kat iptali arkaya kadar düz boru td04 turbo ve 1.2 bar ile aracın gücünü 270hp ye çıkardım ve lpg ye 2. bir kalibrasyon vs dahi yapılmadı.... lpg ve benzin ile alınmış dyno sonuçları mevcuttur... bu haliyle lpg ile rolling drag vs de yaptım ve geçtiğim düzinelerce hız canavarı diye tabir edilen araç oldu :) lpg ile defalarca 200km gibi hızlarda çok çok uzun süre yol almışlığım oldu.... ve dediğim gibi lpg kaynaklı tekbir sorunum olmadı.... şuan aracımın gücü dahada arttı, şuan ek olarak açık filtre ve wf35 turbo ile 1 bar basmaktayım, wf35 turbonun üst devirlerde basıncının düşmemesi sebebiyle lpg kitim üst devirlerde yetiştiremez oldu, şuan lpg de turbo basıncını kısarak kullanmaktayım, ama dediğim gibi ben kiti araç 200hp iken taktırmıştım ve kitin parçaları onagöre seçilmişti, eğer ozaman ilerde aracı 300hp lere dayama gibi bir planım olsaydı parçalar onagöre seçilir onagöre montaj yapılırdı ve şuanda lpg kiti üst devirlerde yetiştiriyor olurdu....ve dikkat edin bu işlemlerden sonra lpg kalibrasyonum halen daha değişmedi :D

şimdi gelelim bir subaruya, daha doğrusu performanslı bir araca lpg kiti takarken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz şeylere....

1.wideband cihazı(en önemli şey)
2.widenabdtan anlayan onagöre ayar yapan usta
3.programında haritalama özelliği bulunan bir lpg kiti, tıpkı araca chip yapar gibi ayar yapabilmek için....
4.regülatör olarak aracın gücünü fazlasıyla kaldırabilecek bi regülatör seçilmesi, kimi ustalar normal kapasiteli bir regülatörün basıncını yükselterek yüksek güçlerde yetiştirmesini sağlar ancak bu çok iyi bişey değildir, 1 tane regülatörü son kapasitesinde kullanmak yerine çif regülatörü normal kapasitede kullanmak herzaman iyidir....
5. çok çok iyi lpg enjektörleri....

şimdi piyasada sizin çok çok iyi bildiğiniz teleflex prins gibi kitlerde beyine müdahale çok çok kısıtlıdır, hatta teleflex e standart kalibrasyon dışında ayar yapılmadığını duydum.... ayrıca bu markalar kaliteli regülatörlere sahip olsalarda çok çok yüksek kapasitede regülatörleri yok, yeni bu markalar beli bir güçten sonra teslim bayrağını çekiyorlar....

gelelim benim aracımda kullandığım kitin özelliklerine....

kitim markası mtm, brc markası bu firmaya aittir yani brc nin 1 gömlek üstüdür :)
brc de farkı ise sadece kullandığı enjektörlerdir... enjektörler keihin marka dünyadaki üretilen en iyi lpg enjektörleridir aynı enjektörleri prinste kullanmaktadır, bu marka enjektörler aynı zamanda hondada kullanmaktadır....

kullanılan regülatör genusmax'tır piyasadaki en iyi ve en yüksek kapasiteli regülatördür, tekbaşına prins ve teleflex regülatörlerinin 2 tanesinin yaptığı işi yapar....

beyin ve programlama ise benim kitte dediğim gibi teleflex ve prinslerdeki gibi sınırlı değil....

lpg ayarıwidebandtan değerler okunarak yapılacak, benzinde 14.9 iken lpg' 15.5 olacak ve buna paralel olarak üst devirlerde ayrlanacak, tabi üst devirlerde benzin afr sine daha yakın olması iyi olur.... eğer montaj yaptırdığınız usta widebandttan vs den anlamıyorsa, lpg kitini taktırdıktan sonra aracınızı ayar kablosu ve ayar programıyla beraber yazılım yapan bir tuner a götürerek adam gibi ayarlatın.... örneğin OZ :)

yazdığım şeylere harfien uyulduğu taktirde bir lpg kitinin kesinlikle sorunsuz olacağına emin olabilirsiniz :)

tabi lpg montajından önce aracınızı benzinde adam gibi yürür hale getirmeyi ateşleme sistemini baştan aşşa kontrol etmeyive bujilerinizi bir soğuyula değiştirmeyide unutmayın.... :)

oguzedr
09-01-2012, 01:05
şu lpg olayına bende karşıyım fakat benzin olmuş 4.33 lpg 2.40...sahibinden de ilanlara bakın 90 bin küsür benzinli 88 bin lpg li 55 binde dizel araç var.hesap ortada :D

dirk
09-01-2012, 01:14
2005 Audi tt Quattro marka aracımda 1.5 sene lpg kullandım Prins in özel bi enjektörü wardır.. zaten motor bildiğimiz 1.8T Bam 225hp'lik motordu.. araç 200krş yakıyordu. :)) ama subarum olsa taktırmazdım. Heralde.... Olmazmı olur.. Ama satarken büyük sıkıntılar cıkıyor.. alan adama derdini anlat anlat bitmiyor..

oguzedr
09-01-2012, 01:20
standart bir araca yani 5K aile aracına lpg takıldığı zaman 2.elde satarken benzinliye göre satışı daha mı ucuz oluyor?

ygtrn
09-01-2012, 01:21
2005 Audi tt Quattro marka aracımda 1.5 sene lpg kullandım Prins in özel bi enjektörü wardır.. zaten motor bildiğimiz 1.8T Bam 225hp'lik motordu.. araç 200krş yakıyordu. :)) ama subarum olsa taktırmazdım. Heralde.... Olmazmı olur.. Ama satarken büyük sıkıntılar cıkıyor.. alan adama derdini anlat anlat bitmiyor..

satış konusunda aynen çok haklısın... gc8 e lpg taktığın anda o araç sana nikahlanır sittinsene satamazsın, niye? çünkü aracın alıcı kitlesi belli ;)

GokhanE.
09-01-2012, 01:23
benim de planlarımın arasında bakkala çakkala gitmek için sti alıp tüp takmak var,konuyu takipteyim.

onat
09-01-2012, 10:37
satış konusunda aynen çok haklısın... gc8 e lpg taktığın anda o araç sana nikahlanır sittinsene satamazsın, niye? çünkü aracın alıcı kitlesi belli ;)

kullanıcı kitlesi elbetteki hondayı kullananlardan farklı ama son zamanlarda ciddi anlamda değişmeye başladı. eskiden 40 yaş üstü adamlar kullanırdı falan şimdi alakası kalmadı. kullanıcı yaşı ve kitlesi değişti.

gelellim lpg kısmı. ben zaten bu konuda yazmasını beklediğim 2 insandan birisiydin yiğit. diğeride obk nickli arkadaş. bilgi olarak derya bi arkadaşımız. kesinlikle konuşması gerek bu konuda görsede yazsa. geçniş postlarda da yok.

herkes çok ister bu arabalara benzin ile binebilmek. sınırsız gazlama imkanı parayı dert etmemek falan güzel şeyler. ben hergün 70-80 km yol yapıyorum. hiç basmasan 60 kuruştan ortalama 40-50 tl en iyi ithimalle benzin masrafı çıkıyor. ülkemiz ortalamasına göre çoğu öğrenci 50 tl para veremez benzine.o yüzden lpgden nefrette etsem bu araca binebilmek için en ideal koşul.

kaldıki iyi bir lpg sistemi ( çift regülatörlü , büyük enjektörlü vs vs ) + iyi bir mapping ile bende sıkıntı olucağını düşünmüyorum. yiğit 70 bin km dir sıkıntısız biniyorum diyor ve normal koşullarda 70 bin km 3 buçuk sene demek. bi insan 98- 99 model arabayla kaldıki lpg uymaz denilen bi arabayla 3 bçuk sene sorunsuz binebiliyorsa daha ne ister ki ??

gidip 25-26 bin tl ye vtec mi alayım ? 18 bin tl eden arabaya 25 bin tl mi vereyim ?? kaldıki yürüsün diye çabalayacaksın, tork özürlü bi araba veya 2k devirden 4k devre kadar yürücem diye ibiza cupra mı alayım 40 bin tl ye... bence güzel bi seçene lpg wrx için.

korki
09-01-2012, 15:56
kullanıcı kitlesi elbetteki hondayı kullananlardan farklı ama son zamanlarda ciddi anlamda değişmeye başladı. eskiden 40 yaş üstü adamlar kullanırdı falan şimdi alakası kalmadı. kullanıcı yaşı ve kitlesi değişti.

gelellim lpg kısmı. ben zaten bu konuda yazmasını beklediğim 2 insandan birisiydin yiğit. diğeride obk nickli arkadaş. bilgi olarak derya bi arkadaşımız. kesinlikle konuşması gerek bu konuda görsede yazsa. geçniş postlarda da yok.

herkes çok ister bu arabalara benzin ile binebilmek. sınırsız gazlama imkanı parayı dert etmemek falan güzel şeyler. ben hergün 70-80 km yol yapıyorum. hiç basmasan 60 kuruştan ortalama 40-50 tl en iyi ithimalle benzin masrafı çıkıyor. ülkemiz ortalamasına göre çoğu öğrenci 50 tl para veremez benzine.o yüzden lpgden nefrette etsem bu araca binebilmek için en ideal koşul.

kaldıki iyi bir lpg sistemi ( çift regülatörlü , büyük enjektörlü vs vs ) + iyi bir mapping ile bende sıkıntı olucağını düşünmüyorum. yiğit 70 bin km dir sıkıntısız biniyorum diyor ve normal koşullarda 70 bin km 3 buçuk sene demek. bi insan 98- 99 model arabayla kaldıki lpg uymaz denilen bi arabayla 3 bçuk sene sorunsuz binebiliyorsa daha ne ister ki ??

gidip 25-26 bin tl ye vtec mi alayım ? 18 bin tl eden arabaya 25 bin tl mi vereyim ?? kaldıki yürüsün diye çabalayacaksın, tork özürlü bi araba veya 2k devirden 4k devre kadar yürücem diye ibiza cupra mı alayım 40 bin tl ye... bence güzel bi seçene lpg wrx için.

:icon_tup:

canpower
09-01-2013, 10:34
takipteyim;)

semavi
09-01-2013, 14:34
Araba benim para benim... İster lpg takarım ister hava filtresinden su verir piston kırar silindir çatlatırım...

Benzin fiyatımız ortada...

2.3 T5 volvoma lpg taktım, gazladımda normalde bindim... 25-30bin km boyunca herhangi bir sorun yaşamdım lpgye bağlı olarak... peki 30 bin kmde ki kar ettiğim rakam en iyi ihtimalle 4bin 500 tl oldu...

Benimde şöyle bir yönüm var...

Volvodan örnek vereyim... Gidip son derece havalı duran, üst segment bir CC olan C70 alıp gır gır gır dizel motorla binmem... Ben öğretim görevlisiyim aynı zamanda ticaretle uğraşıyorum. YAni yeri geliyor aile için yeri geliyor iş için koşturuyorum aracımı... Arabayı eşşek niyetine kullandığımda bile her direksiyonunu tuttuğumda beğenmeliyim o aracı... Bu zevkide sadece ve sadece benzinli araçtan alıyorum... Benzinli araca binmenin en ekonomik yoluda LPG... düzgün sistem olursa dizel alacağıma LPGliye binerim...

2012 model gayet iyi gidip az yakan mazda3 aracımı beğenmeyip sattım, ki bana 105 hplik benzinli mazda3 kadar bile keyif vermedi... gittim t5 bir volvo s70 aldım ayağımı yerden kessin diye. Cumartesi baktırdım araca, beğendim... Sahibi tanıdık sayılırdı, 3 sokak alttaki TGS otogaza soktum ve LPGsini direk taktırdım...

LPGli araç temiz yakıt kullanır motor ömrünü uzatır olaylarına girmiyorum... inanmayında zaten bu tip şeylere... Lakin basit bir hesap... Hiç bir aracımda LPGden dolayı motor yemedim... Ama şunu yapmayacaksınız... "arıza ışığı normaldir, LPG hep yakar" diyen servislerden uzak durun... Arıza ışığı yanıyorsa ya zengine ya fakire düşersiniz... buda sizin aracınızın daha fazla ısıya maruz kalmasına neden olur... bu konuda dikkatli olun... Bazı araçlarda belki ışık olayı sıkıntılı olabilir, özel durumlar illaki vardır ama araçların genelinde iyi ayar yapılırsa bir arıza kodu vermez...

Bu arada bazı araçlar LPG ile zor satılır evet, ama yüksek hacimli, fiyatları 30ların altına düşmüş lüks segment yada performans serisi sayılabilecek araçlarda lpg artık bir avantaj gibi görülüyor... İnsanlar "neden 1.6 alayım ki? alırım 2.0 X modeli, lpg ile binerim, lüksünü yaşarım" demeye başladı... 2000lerin başlarında vergi sistemi ilk değiştiğinde yüksek hacimlerde ciddi düşüşler yaşandı ikinci elde, lakin şuan işler değişti artık...

Saygı duyarım kesinlikle ama ben arabayı garajda tutup hafta sonları binip silip koklamaktanda, her gün kullanıp bana yol arkadaşlığı yapmasını sevenlerdenim... RX8 gibi teknik anlamda sorunlu araçlar hariç, diğerlerine amorti hesaplarımı yapar, direk LPGyi takarım...

jap-10
09-01-2013, 17:31
Bi arkadaşımın 2008 senesinde subaru gtsine binmiştim tüplü inanın kullandığımda 1.6 arabadan bile yawaş gidiyordu.

semavi
09-01-2013, 17:33
O olay tupten kaynaklanmaz. Arkadasinin aracinda problem vardir. Normalde performans farkini hissetmezsin. Klima acik gibi gider...

AvcI
09-01-2013, 22:05
...

Ama şunu yapmayacaksınız... "arıza ışığı normaldir, LPG hep yakar" diyen servislerden uzak durun... Arıza ışığı yanıyorsa ya zengine ya fakire düşersiniz... buda sizin aracınızın daha fazla ısıya maruz kalmasına neden olur... bu konuda dikkatli olun... Bazı araçlarda belki ışık olayı sıkıntılı olabilir, özel durumlar illaki vardır ama araçların genelinde iyi ayar yapılırsa bir arıza kodu vermez...

bu konudada şöyle bişey var çoğunlukla ucuz lpg kitlerinde arıza ışığı yanar...

gurcell
09-01-2013, 22:13
Adam gibi lpg enjektörü kullanırsan , adam gibi yolda wideband ile ayar yaparsan , regülatörün yeterli ise , LPG de ne lamba yanar, ne gitmemezlik olur.

WRX'e de taktık, twin turbo cayenne'e de taktık, LPG bakımı dışında bir daha garajımıza gelmediler...

Saksağan gibi ufacık regülatörü takarsan lamba da yanar, piston de erir...

semavi
09-01-2013, 22:18
Haklısınız, bunlarda ihtimal daha çok...

Lakin en ucuz kit olan atikerden taktırdık zamanında.. Böyle bir sorun yaşamadık. Yani yandığında illaki bir kalibrasyon hatasından kaynaklandı... Bir LPG dönüşüm istasyonu olan dostum var... Ondan alıyorum bazen bilgileri. Ucuz zannettiğimiz yada pahalı olan kitlerin hangi parçaları ortak, hangilerinin yazılımları aynı, hangilerinin enjektörleri hızlı vs vs...

Bugüne kadar LPG dönüşüm kitinde tek sorun yaşadığım marka baykan'dı... Zaten silindi gitti piyasadan...

Kullandığım markalara gelince

Milano (matrix enjektör), çok memnundum ara 122hp astina gt
Tartarini, memnundum, araç 115 hp lantis
Landi Renzo, çok memnundum, üstelik araç 250-260 hplik bir c70 2.3 T5ti...
AKL, şuanki t5te kullanıyorum, tam detaylı ölçemedim hava koşulları nedeni ile, araç 2.0 s70 t5-225hp
Romano, Mazda6 2.0da kullandım, genel itibariyle memnundum, 147hp
Romano, Mazda3 1.6 turboya taktık, memnunuz... 156hp
BRC, mazda 626 2.0da vardı, sıkıntı yaşamadım 115hp
Lovato, Mercedes Vaneoda vardı, çok memnunduk... 102hp-1,6
Baykan, benden uzak Allah'a yakın diyeceğim lakin zaten silindiler piyasadan... 87hp 323 karbratörlü sistem

vs vs...

Genellikle araçlarımı Maslak oto sanayideki TGS otogazda dönüşüm yapıyorum. En güzel yanı ise 7 senedir aynı kişilerin çalışıyor olması... Bu benim için çok ama çok önemli... Düşünenlerde elimden geldiğince yardımcı olurum....

ALPER-VNS
09-01-2013, 22:43
Adam gibi lpg enjektörü kullanırsan , adam gibi yolda wideband ile ayar yaparsan , regülatörün yeterli ise , LPG de ne lamba yanar, ne gitmemezlik olur.

WRX'e de taktık, twin turbo cayenne'e de taktık, LPG bakımı dışında bir daha garajımıza gelmediler...

abi bizim x5te (3.0i) de sönmedi gitti şu ışık.. brc fast serisi takılı, turuncu enjektör dedikleri enjektörden varmış vs.. sen de orda oluyosan gün içinde bi uğramak istiyorum ayar vs için..

edit: depo fazlaca büyük içinde az gaz kaldığında tam gazda benzine geçiyo o ara yakıyo ışığı..

gurcell
09-01-2013, 22:58
Ben olmasam da Bekir her zaman dukkanda. Gel hallederiz.

Frequency_48
20-03-2013, 15:57
Merhabalar..
Geçen sene sirion aracımı aldım. O sıralarda araç almak için araştırmalarımda daha LPG kitinin markası belli olmayan araçları inceledim. Aldığım aracın azerinde adını vermeyeceğim fakat tahmin edersiniz.. 1000 tl lik lpg kiti vardı. Diyorum ki bu araç arıza lambası yakıyor. çok tüketimi var. derken 3 LPG yetkili servisi dolaşmışım. LPG servisi arabaya, aracın serviside LPG ye kusur buluyor. 3 LPG servisinden kayda değer bir çözüm çıkmadı. O sıralarda aracım haliyle subap arızasından dolayı arızalandı. Kayıtlı şekilde araştırdım 15000 km ancak olmamış bile kitin takılalı

Tabiki LPG den dolayı böyle bir hasar oluştuğu için LPG kitini tamamen söktürdüm. Ve benzinli kullanmaya karar verdim. Motor arızam giderildi. Ruhsattan düşüreceğim 500 tl para gidecek.. Offf dedim.. üzerine yapışmış bu lpg.. Moraller bozuk tabiki.. Aklımda bir soru.. Bu LPG kitini yurtdışında takıyorlar devlet maddi anlamda destekliyor, ve yıllardır bu sistem var..Girdim internete.. forumlar, üretici firmalar distiribütürler derken.. kafamı kaldırdım 10 gün sonra KİT MTM markayı buldum.

Aracıma 1800 tl vererek taktırdım ve 30.000 km gittim. Filtreyi bile değiştirmedim.Ne arıza ışığı vede tekleme hiç bir sorun yok..Bu süre iinde en az 3500 tl avantajım var. ve ortalama 17 kuruş yakıyor. Diğer sistemlere göre yakıt tasarufuda var. Vize yaptırıken Egsoz emisyon cihazında Lambda değerim benzinde 1,01, LPG de ise 1,01 Sonuç olarak..
Genel kanı şu, LPG ile tasarruf yapacak adam gidiyor kitin en ucuzundan ve teknolojik olarak en düşüğünden takıyor. ki tasarruf hemen başlasın. fakat sorunun başlangıcı buradan başlıyor.Sonuç.. LPG vay efendim arabayı bozar, vay efendim çekmez. LPG kaka..:)

Özetle; Khein marka enjektör kullanan ve OBD li sistem takarsanız.. Hiç bir problem yaşamazsınız.. Aracın beyni ile paralel çalışan bir sistem, tüm kalibrasyonlarını otomatik yapıyor. İmpreza turbo aracımıda.. LPG kiti ile yürütme planım var.. Şu an motoru değşiyor. Her ne kadar bu fikrim ilginç bir fikir olarak görülsede, 3 yıl önce otomobil dergisinde Gurcellin de dedği gibi Porsche cayenne takmışlar ve LPG ile modifiye yapmışlar.. Rengide beyaz çevreci reklamı olsun diye
Artık; bundan 10 yıl önceki gecekondu eski sistemleri aklımından çıkaralım.. Artık teknoloji değişti. Kaliteli teknolojik bir kiti ve kaliteli montajla benzinden daha iyi yürüyeceğine kesinlikle eminim.

Performans arabalarında pompa benzinini beğenmezler. 97 oktanı bile beğenmeyen var Vuruntu yapıyor diye. Ne takılıyor oktanı arttırmak için..Metanol kit..Adı karizma.. çalışma sistemi yine maniflod üzerinden yanma odasına farklı bir yakıt göndermek. Ana prensip LPG ile aynı..Ama ne var. Onun adı metanol..Karizma bir adı var..
Alın size LPG yüksek oktanlı. 105 oktan LPG nin oktanı. Ne vuruntu yapar ne erken yanar..Ama onun adı tüp.. Tüp değl arkadaşlar.. Lkit petrol gazı..yakıt buharı yani.. Ayrıca enjektörden yanma odasına 600-700 derecelerde benzin buhar olmuyor mu? Modifiye yakıtı bence LPG olmalı...Subaru bir araba, ve bu arabalar için bu sistemleri üretmişler... Uçak değil ya bu.. Alt tarafı 250 bg lik motorları olan orta sınıf performans arabaları. Gözümüzde çok büyütmeye gerek yok.. Forrester turbosunu 70000 kmdir yürüten forumda Yiğit arkadaşımızda var.. Dinamotre de benzinde 271,2 bg LPG de ise 271,2 bg çıkmış

Takılır çok da güzel gider..Ben sorumun cevabını 1800 tl vererek Kit MTM taktırarak buldum.
Emisyon cihazında Lambda değerim;
Benzin: 1,01
LPG : 1,01

vtecturbo
28-03-2013, 13:39
Merhabalar..
Geçen sene sirion aracımı aldım. O sıralarda araç almak için araştırmalarımda daha LPG kitinin markası belli olmayan araçları inceledim. Aldığım aracın azerinde adını vermeyeceğim fakat tahmin edersiniz.. 1000 tl lik lpg kiti vardı. Diyorum ki bu araç arıza lambası yakıyor. çok tüketimi var. derken 3 LPG yetkili servisi dolaşmışım. LPG servisi arabaya, aracın serviside LPG ye kusur buluyor. 3 LPG servisinden kayda değer bir çözüm çıkmadı. O sıralarda aracım haliyle subap arızasından dolayı arızalandı. Kayıtlı şekilde araştırdım 15000 km ancak olmamış bile kitin takılalı

Tabiki LPG den dolayı böyle bir hasar oluştuğu için LPG kitini tamamen söktürdüm. Ve benzinli kullanmaya karar verdim. Motor arızam giderildi. Ruhsattan düşüreceğim 500 tl para gidecek.. Offf dedim.. üzerine yapışmış bu lpg.. Moraller bozuk tabiki.. Aklımda bir soru.. Bu LPG kitini yurtdışında takıyorlar devlet maddi anlamda destekliyor, ve yıllardır bu sistem var..Girdim internete.. forumlar, üretici firmalar distiribütürler derken.. kafamı kaldırdım 10 gün sonra KİT MTM markayı buldum.

Aracıma 1800 tl vererek taktırdım ve 30.000 km gittim. Filtreyi bile değiştirmedim.Ne arıza ışığı vede tekleme hiç bir sorun yok..Bu süre iinde en az 3500 tl avantajım var. ve ortalama 17 kuruş yakıyor. Diğer sistemlere göre yakıt tasarufuda var. Vize yaptırıken Egsoz emisyon cihazında Lambda değerim benzinde 1,01, LPG de ise 1,01 Sonuç olarak..
Genel kanı şu, LPG ile tasarruf yapacak adam gidiyor kitin en ucuzundan ve teknolojik olarak en düşüğünden takıyor. ki tasarruf hemen başlasın. fakat sorunun başlangıcı buradan başlıyor.Sonuç.. LPG vay efendim arabayı bozar, vay efendim çekmez. LPG kaka..:)

Özetle; Khein marka enjektör kullanan ve OBD li sistem takarsanız.. Hiç bir problem yaşamazsınız.. Aracın beyni ile paralel çalışan bir sistem, tüm kalibrasyonlarını otomatik yapıyor. İmpreza turbo aracımıda.. LPG kiti ile yürütme planım var.. Şu an motoru değşiyor. Her ne kadar bu fikrim ilginç bir fikir olarak görülsede, 3 yıl önce otomobil dergisinde Gurcellin de dedği gibi Porsche cayenne takmışlar ve LPG ile modifiye yapmışlar.. Rengide beyaz çevreci reklamı olsun diye
Artık; bundan 10 yıl önceki gecekondu eski sistemleri aklımından çıkaralım.. Artık teknoloji değişti. Kaliteli teknolojik bir kiti ve kaliteli montajla benzinden daha iyi yürüyeceğine kesinlikle eminim.

Performans arabalarında pompa benzinini beğenmezler. 97 oktanı bile beğenmeyen var Vuruntu yapıyor diye. Ne takılıyor oktanı arttırmak için..Metanol kit..Adı karizma.. çalışma sistemi yine maniflod üzerinden yanma odasına farklı bir yakıt göndermek. Ana prensip LPG ile aynı..Ama ne var. Onun adı metanol..Karizma bir adı var..
Alın size LPG yüksek oktanlı. 105 oktan LPG nin oktanı. Ne vuruntu yapar ne erken yanar..Ama onun adı tüp.. Tüp değl arkadaşlar.. Lkit petrol gazı..yakıt buharı yani.. Ayrıca enjektörden yanma odasına 600-700 derecelerde benzin buhar olmuyor mu? Modifiye yakıtı bence LPG olmalı...Subaru bir araba, ve bu arabalar için bu sistemleri üretmişler... Uçak değil ya bu.. Alt tarafı 250 bg lik motorları olan orta sınıf performans arabaları. Gözümüzde çok büyütmeye gerek yok.. Forrester turbosunu 70000 kmdir yürüten forumda Yiğit arkadaşımızda var.. Dinamotre de benzinde 271,2 bg LPG de ise 271,2 bg çıkmış

Takılır çok da güzel gider..Ben sorumun cevabını 1800 tl vererek Kit MTM taktırarak buldum.

lpg yı yanma odasına sıvı olarak basabılırsenız metanolden cok daha ıyı tabıkı.

Frequency_48
02-04-2013, 13:51
Tabiki daha iyi olur LPG yi sıvı olarak göndersek methanolden de iyi olur. LPG soğuk bir yakıt olduğu için yanma odasının sıcaklığını düşürecektir. Bunun için LPDİ sistemler mevcut fakat araştırma içindeyim. Sanıyorum Vialle marka LPDİ sistem takan yok. Viallede LPi sistem var o da normal sıralı sistem mantığında çalışıyor. Ama her ne olursa olsun. Güzel bir kit ile en az benzin gibi araçlar yürüyecektir. Sonuçta 102 - 105 oktan bir yakıt.

cem_subasi
02-04-2013, 16:48
Merhabalar..

LPG'nin böyle olduğunu hiç bilmiyordum, yazdıklarınızı okumadan önce lpg hakkında böyle düşünmüyordum; çekişi düşürüyor belli basınçtan sonra benzine giçiyor gibi ama hakikaten biraz daha gelişirse yakında lpg ile yürütmeye calışılan arabalar görürüz :)

Frequency_48
02-04-2013, 18:44
Mantık çerçevesnde yapılırsa herşey sorun olmaz. Sonuçta aracın yakıt sistemini değiştiriyorsunuz. Eşşeğin üstünde montaj yapılırsa; egsoz montajcısı sizin aracınıza lpg kiti takarsa.. her türlü sorun olur. Oaraba yanarda patlarda, çekmezde,..Aynı mantıkta sadece benzinle çalışan bir aracın sistemini sökün aynı ustaya verin benzin sistemini sıfırsan montaj yapsın. yaptığı montaj da sorun olacaktır..:-) Adam ne iş yaptığını bilmediği sürece, olayın ehemmiyetini bilmediği sürece bu iş olmaz.

Maceramın geçtiği aracımdan tankına kadar söktürdüğüm ve motoruma zarar veren markada bir anekdot anlatayım;
Adama diyorum ki bu araç fazla tüketiyor. Önce fazla olduğuna ikna edemiyorum tabiki..1lt benzin 1,15 lt lpg tüketimi olması gerektirğini anlatıyorum. ve adam bağlanıyor aracın LPG beynine...

-Yakıtı %10 kıstım diyor.
- Neye göre kestin.
- Sen yakıt fazla dedin
-Yakıtı kısarsan fakir karışım göndermiş olursun. Buda yanma odasının sıcaklığını arttırır. Motora zarar verir.Subaplar.v.s........Bir süre sessizlik..
- Birşey olmaz..
Ve arabayı çalıştırıyorum 20 mt gitmişim.. Hoop arıza lambası yandı ve karışım hatası..:) ve kısa dönem sonra subap arızası..:)

Ne araç sahipleri gördüm. aracın arıza lambasını sökmüş..:)

Şahit olduğum bilgisizlikler o kadar çok ki. Bence sorun LPG de değil.
Konu subaru veya ferrari değil. sonuçta hepsi içten yanmalı bildiğimiz motorlar..:)

Kaliteli ve OBD sistemli teknolojik bir kit.
Khein marka enjektör ...Doğalgaza da uyumlu.
Güzel tekniğine göre montaj..

gselcuk
03-04-2013, 18:59
impreza ve lpg ilk bakışta uzak tabirler gibi gelse insanlar alay etsede günümüz şartları belli. Ne yani ben 200+ hp bir subaruya binmek istersem illaki benzinlemi binmek zorundayım tabiki hayır herkesin kendi kararı sonuna kadarda mantıklı.

kesinlikle katılıyorum.bir de ekleme yapmak istiyorum araba stock motoruyla hiç oynanmamışsa problem yaşanacağını düşünmüyorum.

Frequency_48
07-04-2013, 19:37
Kim kime alay edecek ki. Adamlar ne arabalara LPG takıyor. LPG takan servislerden referans almak istediğimde adamlar istemediğin kadar taktıkları subaru turbo araçlara referans verebiliyorlar. Anladığım o ki. Yollarda tahminimizden daha fazla LPG li subaru turbo var :) Geçenlerde taktıran bir arkadaşla görüştüm. Adam mutluluktan uçuyor. Işıklarda EVO 7 yi yemiş. LPG ile. Daha ne.... :-)

Kaldıki kime ne., Ben devletten zengin değilim ki. Ayrıca çok paramın olması devlete daha fazla vereceğim anlamına da gelmez. LPG de bir yakıttır. Adı tüp değil Likit petrol gazıdır. Bu işe karşı gelenler 2014 yılında Emisyon normlarına göre vergi sistemine geçilince ne yapacaklar araba..? Yaptığım araştırmalarda Kit MTM ile aynı marka Khein enjektörü kullanan Prins marka LPG kiti var. Pahalı diyerek es geçiyordum ama fiyatı oldukça hesaplı geldi. Normal binek arabalarda KiTMTM daha hesaplı gelsede, Benım turbo araç için PRİNS daha uygun fiyat verdi. Zaten en kaliteli Türkiyedeki marka Prins
Aradaki fark şu;

KİT MTM en büyük olan enjektör olan kahverengi enjektörü kullanmıyor. Bunun yerine Çift regülatörle besliyor sistemi. Prins ise En büyük enjektörü kullanarak 1 regülatörle besliyor. Enjektör renk kodları arasında fiyat farkı olmayınca Prins daha ucuza geliyor.

Ama ikisininde aynı teknoloji Ecu ve Enjektör kullandığına bakarsak aracın durumuna göre her iki markadan birisi takılabilir. Bu işin kalbi enjektör, kaliteli montaj ve teknolojik bir kittir. maniflod mutlaka sökülmeli benzin enjektörlerine en yakın yerden Lpg enjektörü montajı yapılmalıdır.

alex
07-04-2013, 22:35
Takılmasına takılır iyide bi ayar yapılırsa hiç problem çıkartıcağını zannetmiyorum

Gel görki ayar yapmayı iyi bilen usta bulmak dert

gselcuk
08-04-2013, 00:27
2. aracım olmasından dolayı tercih etmediğim bir uygulama LPG benim subimde. kim alay ediyor konusuna gelincede bir çok yorumda forumlarda denk gelebiliriz yorumlara ancak herkesin kendi kişisel tercihleri ve oldukçada mantıklı bence.

lowfamilia
01-06-2014, 17:17
Konuyu uyandıralım. Güncel lpgli impreza 2.0 wrx yada 2.5 wrx hb kullanan var mı arkadaşlar. Fiyat açısından uygun araçlar babamın aracını subaru impreza ile değiştiresim var adam clio 1.5 dci'den benzinli 2.0 wrx çıkarsa batar :) o yüzden güncel kullanan var mı yakıt tüketimi kaç lt yada lpg birim fiyatına göre kaç krş yakıyor :)

XSi
01-06-2014, 17:55
Konuyu uyandıralım. Güncel lpgli impreza 2.0 wrx yada 2.5 wrx hb kullanan var mı arkadaşlar. Fiyat açısından uygun araçlar babamın aracını subaru impreza ile değiştiresim var adam clio 1.5 dci'den benzinli 2.0 wrx çıkarsa batar :) o yüzden güncel kullanan var mı yakıt tüketimi kaç lt yada lpg birim fiyatına göre kaç krş yakıyor :)

lpg taktırsanda clio 1.5 dci dan sonra rahatsız eder yakıt masrafı..

hem ağır, hem 4 çeker..

lowfamilia
02-06-2014, 03:11
lpg taktırsanda clio 1.5 dci dan sonra rahatsız eder yakıt masrafı..

hem ağır, hem 4 çeker..

ağırdan kastınız? :)

XSi
02-06-2014, 08:26
ağırdan kastınız? :)

Bildigin agir iste..

Clio dci 1000 kg, wrx 1400 den az degildir..

ygtrn
13-06-2014, 22:05
.................................................. ...............

1lker
12-07-2014, 05:54
.................................................. ...............

Al taktır bin içinden geliyorsa birdaha gelmicek kimse garantisi yok hiç sorular sorupta kendini sıkıntıyada sokma yiğit yıllardır 350hp+ subaruya lpg ıle bınıyor ben lpg ıle 2 sene bındım adamlar skylıne yurutuyor bknz: turan abı r32 detaylı bılgı almak ıstıyorsan quatro garage ankara gursel yada bekır beye ulaş yuruttuklerı aracları anlatırlar ıcınde kalacagına al tak bın boşver lpg taksanda takmasanda herturlu masraf acıyor arabalar zaten.

gselcuk
12-07-2014, 12:09
Al taktır bin içinden geliyorsa birdaha gelmicek kimse garantisi yok hiç sorular sorupta kendini sıkıntıyada sokma yiğit yıllardır 350hp+ subaruya lpg ıle bınıyor ben lpg ıle 2 sene bındım adamlar skylıne yurutuyor bknz: turan abı r32 detaylı bılgı almak ıstıyorsan quatro garage ankara gursel yada bekır beye ulaş yuruttuklerı aracları anlatırlar ıcınde kalacagına al tak bın boşver lpg taksanda takmasanda herturlu masraf acıyor arabalar zaten.

:icon_tup::icon_tup:

meLaNchoLic
20-01-2015, 23:49
konu hort... sorunsuz kullanan varmı.. var ise hangi sistemi kullanıyor.. montaj için nerelerde kimler var kaliteli işçiliği olan.. taktırcak oldumu maliyeti nedir.. ortalama tüketiminiz nedir.. vs vs... bilgilendirme yapılırsa seviniriz..