PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : synapse bov sorunsalı...

NoSaDdicT
03-09-2009, 08:55
sr20det motorlu 200sx'e aftermarket front-mount intercooler ve sycnronic synapse marka blow-off valve taktık...fakat vakum altında valve tam kapanmadığından rolantide stop etme ve cruise afr problemleri yaşamaktayım...Recirculasyon yapmadık...Benzer problemleri yaşayan başka nissanlar olduğunu yabancı forumlarda da gördüm...rölanti stabilizatörü tavsiye ediyorlar fakat başka türlü bir çözüm bilen veya benzer bir uygulama yapan var mı?
Saygılar...

Spawn
03-09-2009, 12:59
kendim bizzat blow off hiç kullanmadım , hatta maf la gittiğim süre ce de kullanmayacağım ..

sxoc de , nico da okuduklarıma göre bu no-name yada replika blow off ların büyük çoğunluğu kaçırıyor.

rölantide dalgalanmanın en büyük sebebi , sağlıksız hortum bağlantıları dolayısı ile kaçaklar.

benimde var kaçak problemlerim , heralde bulunması en zor problemlerden biri.

ilk olarak blow off u iptal edip kör tıpa ile denemelisin bence şimdilik , rölanti daha dengesiz ise ic nin ek yerlerinde problemler olabilr..

iyi günler

Oz`
03-09-2009, 14:47
hks eids sorunnu %90 çözer ama neden blow off un açık kalsınki

Spawn
03-09-2009, 14:50
bu replikalar vs ler ya yayları çok kuvvetsiz yada hatalı döküm olduğundan kapak tam yuvaya oturmuyor yada conta problem çıkartıyor bi yerlerinden kaçırıyor gibi geliyor bana

gorke
03-09-2009, 15:19
replika veya kalitesiz kullanmayın orjin blow ve düzgün montaj ile problem yapçağını sanmıyorum.

senna
03-09-2009, 15:21
synapsede bu ara biraz sorunlar var kalite ile alakalı dikkat et bovun bozuk olmasın

Mechanix
03-09-2009, 15:27
bu replikalar vs ler ya yayları çok kuvvetsiz yada hatalı döküm olduğundan kapak tam yuvaya oturmuyor yada conta problem çıkartıyor bi yerlerinden kaçırıyor gibi geliyor bana

Olm ortada replika diye bir konu yok , neye cevap yazıyorsun :)))

NoSaDdicT
06-09-2009, 01:19
bugün orjinal bov in hortumlarını kullanarak recirculasyon yapmak suretiyle rölanti problemini çözdük...bov tahliye ucu böölece maf sensörünün gerisine açıldığı için problem kalmadı fakat çuf sesine veda etmiş olduk, orjinal sistemden hızlı reaksiyon ve basınca dayanma gücü dışında bir fark kalmadı...50$ a anti-stall kit denilen ve synapsin aksesuar olarak sattığı 2. bir yay ile atmosfere discharge imkanı varmış belki sonra o denenebilir...
fakat benim görüşüm çok yüksek basınç kullanmayanlar dışında synapse gibi pull-type denilen basınç ile kapanan bov lar yerine klasik diyaframlı push-type lar gayet yeterli ve zahmetsiz olur gibi geliyor...