Orijinalini görmek için tıklayınız : çıta sökülüp boyanması
99 model ies im var..geçen sene çıtalar aynalar komple boyattım ama kasap bir ustaya denk geldiğimden çıta boyaları attı..sac jantlarla dolaşıyorum onlarla uyumlu olması için çıtaları tekrardan siyaha boyamayı düşünüyorum..kendim söküp zımparalayıp boyayabilirmiyim..bu çıtaları sökmek kolay işmi..daha önce yapan arkadaşalar varmı aramızda yardımcı olursanız sevinirim
Allah kısmet ederse yarın biz boyayacağız işlem esnasındaki resimlerini paylaşırım. Fikir verir.
banada lazım bu çıtaların nasil söküldüğü yav
ben söktüm (yani kaportacım) kapı içlerini söktü öncelikle daha sonra arkasından çıkardı, en kolay yolu bu ;)
peki abi hb de bu kapıdan sonra uzanan arka kısmı nasil cıkıyor ***** orda sokulecek bi kapı ici yok :)
Gökhancım sökmeden üstünde uygulama yapacağız. Bol gazete bol çift taraflı bant ve bol zımpara :)
cıtalara ılac surmemıs olabılır benımde ılk boyattım adam ılac fılan surmemıstım ıkı yıkamadan sonra hepsı atmıstı kendını tekrar boyattım bı sorun yok ...
ben söktüm (yani kaportacım) kapı içlerini söktü öncelikle daha sonra arkasından çıkardı, en kolay yolu bu ;)
arkadan vidalımı bu çitalar yoksa geçmelimi...kapı içlerini sökmeden yapabilirmiyiz...
Allah kısmet ederse yarın biz boyayacağız işlem esnasındaki resimlerini paylaşırım. Fikir verir.
gövde rengimi yapıcaksınız...ben siyaha boyamayı düşünüyorum nasıl bir boya kullanmam gerek??
likedead
02-10-2009, 12:19
kapı içleri çıkartılıp söküceksiniz içten kenetle bağlı kapılara ...ilk başta 2000 zımpara daha sonra güzel bi sprey boyayla (marka alarak casati falan olursa iyi olur..)boyanırsa mükemmel olur...ben kendi aracımda öyle yapmıştım 1 sene boyunca boya atma falan hiç olmadı...
kapı içleri çıkartılıp söküceksiniz içten kenetle bağlı kapılara ...ilk başta 2000 zımpara daha sonra güzel bi sprey boyayla (marka alarak casati falan olursa iyi olur..)boyanırsa mükemmel olur...ben kendi aracımda öyle yapmıştım 1 sene boyunca boya atma falan hiç olmadı...
eyw sağolasın...hafta sonu uğraşıyım zaten kapı içi döşemeleride atmıştı onlarada bir el atarım
peki abi hb de bu kapıdan sonra uzanan arka kısmı nasil cıkıyor ***** orda sokulecek bi kapı ici yok :)
şimdi aradım kaportacıyı dıştan rahatlıkla sökebilirsiniz dedi ;)
arkadan vidalımı bu çitalar yoksa geçmelimi...kapı içlerini sökmeden yapabilirmiyiz...
geçmeli, maket bıçağı ile tırnakların olduğu yerden kaldırırsan rahatlıkla çıkar :) kapı içleride sökülmeden de yapılır...
dikkatli yapmak lazım o zaman boyayı haşat etmeyelim sonra
şimdi aradım kaportacıyı dıştan rahatlıkla sökebilirsiniz dedi ;)
geçmeli, maket bıçağı ile tırnakların olduğu yerden kaldırırsan rahatlıkla çıkar :) kapı içleride sökülmeden de yapılır...
bilgiler için teşekkürler...boya olarak sizin bir öneriniz varmı acaba??
bilgiler için teşekkürler...boya olarak sizin bir öneriniz varmı acaba??
araç siyah mı?
Ne renk olursa olsun siyah iyi durur başka renk sırıtır.
o zaman mat siyah olsun ;)
arkadasım golf 5 alıp cıtalarını boyattı ön arka tampon yanlar vs boyacı boyarken boyarım fakat 1-1,5 sene sonra kalkma yapar dedi 1 sene geçti hafif hafif soyulmaya basladı plastik zemin ile kapı sacının birlestiği yerlerden boyacıya gittip sorduğumuzda ilk cümlesi "size demiştim oldu" neden oldu dediğimiz zaman nasıl boyadığını anlattı işte plastik astar zımpara vs vs anlatı sonrada dikkatsiz yıkamıcılar tanzikli suyu fazla tuttuklarını söylediler.Şimdi düşünüyorum fabrikadan cıtaları boyalı şekilde cıkanlara birşey olmuyorda sonradan boyandğı zamanmı sorun yasanıyor yada boyacı ve boya kalitesi ile ilgilimi :)
Ercan_35
02-10-2009, 16:52
ben kendi aracımın cam çıtalarını boyadımönce zımpara yaptım sonra cama ve çıta kenarlarına kaporta taraflarını kapadım sonra mat siyah spreyle boyadım 10 numara oldu boyacıya gitmenize hiç gerek yok en fazla 1 saatinizi alacak bir operasyon.
olcay_bora
02-10-2009, 20:10
ben kendi aracımın cam çıtalarını boyadımönce zımpara yaptım sonra cama ve çıta kenarlarına kaporta taraflarını kapadım sonra mat siyah spreyle boyadım 10 numara oldu boyacıya gitmenize hiç gerek yok en fazla 1 saatinizi alacak bir operasyon.
senin çıta metal miydi
mat siyah güzel olur benimde aklımda var plakalık çıtalar aynalar
araç siyah mı?
aracım beyaz sac jantlarla geziyorum uyumlu olması için ve boya atmasından dolayı çıtalarıda siyah yapmayı düşünüyorum..arkadaşında önerdiği gibi işlem zımpara ve sprey boyayla biticek sanırım..peki mat siyahı spray boya ile nasıl yapabilirim ???