Orijinalini görmek için tıklayınız : Del Sol + turbo
delsol07
02-10-2009, 17:01
Arkadaşlar aracıma bir yükleme yapmak niyetindeyim ama atmosferikmi ,aşırımı karar veremedim. Bu yüzden birde delsol e turbo en uygun hangisidir diye sizlere danışmak isterim. Benim istediğim kısaca şu:
1- Klimayı kesinlikle iptal etmek istemiyorum
2- Hedef beklentim stok motoru fazla kurcalamadan, 220+whp
Araştırırken e-bay den bir kit beğendim, sizlerin yorumlarını merak ediyorum bu kit + 550cc enjektör + hava filitresi + 225lp pompa + skunk2 catcback egzos + yazılım, ile bu beklentimi karşılıyabilirmiyim? Veya başka nelere ihtiyacım olur? Bahsi geçen tüm ekipmanlar hariç, montaj yazılım ne kadar bir bütçe ister? teşekkürler...
Turbo kit detayları;
Kit Include:
T3/T4 GARRETT T04E CUSTOM Turbocharger (good for 375-400hp)
Godspeed Intercooler kit (with intercooler, pipe, silicone, clamp)
B16 B18 Cast Iron Turbo Manifold
Stainless Steel Down pipe (2.5" or 3.00" optional)
Stainless Steel Dump Pipe set
Blow Off Valve (type-rs)
Godspeed 38mm wastegate (7psi spring )
Steel Braided oil feed line, with rubber oil return line (complete kit)
Product Overview:
Turbo Efficient to 375-400hp
.60 Compressor A/R
.63 Turbine A/R
3.0" Inlet / 2.0" Outlet
Oil Cooled Shaft & Internals
Turbine Wheel Specs:
Exducer Measures: 2.48"
Mayor Measures: 2.89"
Compressor Wheel Specs:
Exducer Measures: 2.07"
Mayor Measures: 2.36"
note: we recommend bigger injectors (around 400+ cc) bigger injectors (225l or 255l) and a upgrade ecu management for this set up. Professional installation only do not do this at home without adult/ professional supervision.
http://img18.imageshack.us/img18/7448/garettturbokit2.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/1769/garettturbokit3.jpg
http://img197.imageshack.us/img197/1047/garettturbokit.jpg
Djalican
02-10-2009, 17:13
T3 T4 ü doldurabilcekmisinki o motorla :S
delsol07
02-10-2009, 17:49
Bilmem? sence?
Djalican
02-10-2009, 17:54
Biz Bi arkadasın m3 e takacaz onu 3 litre motorda bile düşünüorz doldururmu acep die :D
delsol07
02-10-2009, 17:55
Biz Bi arkadasın m3 e takacaz onu 3 litre motorda bile düşünüorz doldururmu acep die :D
Hayli ilginç???
abartmasak iyi olur :D
delsol07
02-10-2009, 18:20
Yokmu hiç bir tavsiye, yorum ?
Bilmem? sence?
abartmayın t3/t4 dediğiniz turbo gt28yada 28den belki hallice bazı trimleri 3ltye onu takarsanız anlamsız olur
kit güzel duruyor ama hazır kit yerine burada toplamanızı tavsiye ederim eğer maliyet soru işaretiyse tabi yaptırabileceğiniz güvendiğiniz biyer varsa eğer yoksa alın derim bu kiti
Mechanix
02-10-2009, 18:21
Alican bizim düşündüğümüz 3000 demi full boost görürürz 3500 demi :) Karıştırmışsın sen .
ek olarak wgyi daha kaliteli seçin t3/t4 eğer çin malı ise almayın sakın sadece manifold alın buradan temin ederseniz Türkiye'den manifolduda yüksek ihtimalle gerisini toplayın ebay kite güvenmeyin derim
kit icin turbonun garrett olması avantaj burda benim aklıma takılan bi tek wg var godspeed wg nasil hic bilmiyorum xs power gibi sorun cıkarmazsa zamanla kit alınabilir bence
delsol07
02-10-2009, 18:24
Vallahi benim hiç bir bilgim yok bu konuda, yukarıda bahsigeçen kit aşağı yukarı 1800$ civarına maal oluyor bana, e-bay deki hazır kitler içerisinde en kalitelisi bu gibi duruyor? Bu yüzden sizlere danışmak istedim....
1800 dolar ise %90 çin malı çoğu elemanı daha kaliteli kit almanızı tavsiye ederim
acıkcası dedigim gibi turbo garrett ise manifold ve intercoolerdan cok sorun cıkmaz ***** biri zaten dokum kolay kolay catlamaz tek sıkıntı cıkarsa wg den cıkar cok cok bi 200 kusur dolar daha verir tial wg alırsın, hedefledigin guc icinde bu kit yeterli olur bence daha fazlasını bile alabilirsin kolayca
delsol07
02-10-2009, 18:30
acıkcası dedigim gibi turbo garrett ise manifold ve intercoolerdan cok sorun cıkmaz ***** biri zaten dokum kolay kolay catlamaz tek sıkıntı cıkarsa wg den cıkar cok cok bi 200 kusur dolar daha verir tial wg alırsın, hedefledigin guc icinde bu kit yeterli olur bence daha fazlasını bile alabilirsin kolayca
Daha fazlası derken??? "heyecanladımm, ter bastı :)) "
motor yparsan eğer turbonun kapasitesi kadar gidebilrsiniz bunla ama turbo kiti çin malı gibi geldi bana
delsol07
02-10-2009, 18:37
Bu uygunmu? TiAL 38mm External WASTEGATE 38 mm Waste Gate F38
http://img136.imageshack.us/img136/844/tial.jpg
delsol07
02-10-2009, 18:39
motor yparsan eğer turbonun kapasitesi kadar gidebilrsiniz bunla ama turbo kiti çin malı gibi geldi bana
Hayır, motor yaptırmayı düşünmüyorum en azından şimdilik. Stok halde maximum ve en güvenilir günlük kullanım için istiyorum. Çin malı olayına gelince inanın bende bilmiyorum?
1800 dolara pek çıkmaz çünkü muhtemelende ondan söyledim
tialin yeni 38mmlik wgsini tavsiye ederim
Emir_b16a
02-10-2009, 18:55
bu güçler için sc daha mantıklı diilmi daha uygun fiyatlara çıkabilirmi ?
Turbo orjinal ise alınabilir ,bence turbo orjinal gibi gözüküyor çünkü 1800 dolar fiyat normal gibi geldi ,ortalama sanıyorum ki 600 -700 dolar arası orjisi zaten , geriye kalanların fiyatı hemen hemen dengeliyor,intercoller ve manifolt sorun yaratmaz diye düşünüyorum,
geriye kalan wg yi tial ile değitirirsen güzel bir kit olur bence....
delsol07
03-10-2009, 13:17
Peki şöyle yapalım parça parça toplayalım .Şimdi aşağıdaki yazdığım parçalar benim motorla uyumlumudur? Bir bakarmısınız?
Precision SC61 Turbo T3/T4 Garrett 6152 6169 6176 gt35r
http://img33.imageshack.us/img33/3502/gt302.jpg
This auction is for a brand new Precision SC61 Turbo. This popular 61mm Turbo is comparable to a non ball bearing version of a garrett gt35r. It is rated for 630-680hp depending on the application. We are offering you your choice of Compressor Housing and Turbine Housing, the options are listed below. This is a journal bearing turbo, if you are looking for the ball bearing version of this turbo (We have those too) please email us so we can direct you to the correct auction. We are also offering this turbo with your choice of 3 different turbine wheels, both are displayed below. Please include which specs below you would like your turbo to come with and we will take care of the rest. If you are unsure of which specs would be best for your build, call or email us first so our experienced sales and tech staff can help answer all of your questions.
Precision SC61
Turbo Option 1 Turbo Option 2 Turbo Option 3
SC6152 SC6169 SC6176
HP Rating
630HP 650HP 680HP
Compressor Wheel Inducer/Exducer
61mm/82mm 61mm/82mm 61mm/82mm
Compressor Housing Options
"Housing" - In/Out
"E" - 3.0"/2.0"
"S" - 4.0"/2.5"
"E" - 3.0"/2.0"
"S" - 4.0"/2.5"
"E" - 3.0"/2.0"
"S" - 4.0"/2.5"
Turbine Wheel Inducer/Exducer
70.1mm/61.9mm 74mm/61.5mm 74mm/64.5mm
Turbine Housing Options
"Housing" - A/R
"Mitsu" - .63
"T3 4Bolt" - .48,.63,.82
"T3 5Bolt" - .63
"T4 TAN V-Band" - .58,.68,.81
"T4 On-Center" - .69,.85
"Mitsu" - .63
"T3 4Bolt" - .63,.82
"T3 5Bolt" - .63
"T4 TAN V-Band" - .58,.68,.81
"T4 On-Center" - .69,.85
"Mitsu" - .63
"T3 4Bolt" - .63,.82
"T3 5Bolt" - .63
"T4 TAN V-Band" - .58,.68,.81,.96
"T4 On-Center" - .69,.85
Tial 38mm Wastegate Real Authentic Silver *Authentic*
http://img16.imageshack.us/img16/2027/tial38.jpg
This Auction is for a BRAND NEW AUTHENTIC Tial 38mm Wastegate. This is not a fake or a copy. We only sell genuine Tial products. This auction is for a Silver Wastegate but BLACK, RED, BLUE, and PURPLE are also available if requested for a fee. We usually ship .6 - .9 bar wastegates but if availability is limited we will sometimes ship the next closest size to eliminate lengthy wait times. If it is important that you get exactly a .6, or if you specifically need another spring, please email us and let us know before payment.
Wastegates are an essential part of any turbocharged powerplant. Controlling boost not only ensures that you are maintaining the correct pressures for the fuel you are running, but it also prevents overboost situations where the turbocharger is forced to spin faster than it would like. In these instances, you actually can loose horsepower, as the air is being super-heated by the compressor.
This TiAL unit will handle boost control duties flawlessly when placed in a well designed system. This wastegate comes standard with TiAL's racing valve stem. The valve stem has a wear coating on it which is resistant to corrosive lead oxides that appear when running leaded racing fuels.
Bu 2 ürün 1125$ -1200$ civarı tutuyor.. ne dersiniz?
ebaydekı turbo kıtlerdekı turboların yuzde 90 ı revızyonlu kesınlıkle tavsıye etmem. bolton bır turbo ıslemı herseyı yerlı yerınde yapılırsa 5bın lıraları net olarak buluyor. daha azını hıc bekleme derım. bu arada sız radar hondanın delsolunu almak ıcın ıstanbula gelmısmıydınız?
delsol07
03-10-2009, 13:21
Manifold ile devam edeyim; bu manifolt 225$ ama markasız yada JDM olarak geçenler 75-99$ civarı??
BLOX TURBO MANIFOLD T3 B16A B18C B18 INTEGRA CIVIC GSR
http://img15.imageshack.us/img15/6425/bloxv.jpg
BLOX turbo exhaust manifolds are cast using high silicon ductile iron for durability and strength against heat and vibration. It features a T3 flange, center wastgate placement and smoothed exhaust port openings for a more accurate flow. All manifolds come with a lifetime warranty against cracking from BLOX.
delsol07
03-10-2009, 13:25
ebaydekı turbo kıtlerdekı turboların yuzde 90 ı revızyonlu kesınlıkle tavsıye etmem. bolton bır turbo ıslemı herseyı yerlı yerınde yapılırsa 5bın lıraları net olarak buluyor. daha azını hıc bekleme derım. bu arada sız radar hondanın delsolunu almak ıcın ıstanbula gelmısmıydınız?
Vallahi, revizyon konusunda bir şey diyemem ama bu alıntı yaptığım ürünler %100 memnuniyet sergileyen, ve TOP RETED-SELLER ünvanlı bir satıcıdan, adam garret in yasal distüribitörüymüş??
Evet İstanbul'a o delsol için gelmiştim fakat olmadı nasip değilmiş? Aslında çok istemiştim ama çok ufak bir fark yüzünden olmadı. Biz tanışıyormuyuz?
sc61 büyük gelir stock motor için gt35 ayarında bir turbodur o
sana gt28671 yada o tarzda t3/t4 turbo yeterli- t3/t04e 54trim işini görür baya 665dolarbu turbo
tial 38mm wg mv-s 269 dolar
yazdığım fiyatlar yurt dışı fiyatları
cast manifold
kale intercooler as950 yeterli baya baya
cooler ve emiş boruları downpipe yağlama rekorları
başta bunları
Vallahi, revizyon konusunda bir şey diyemem ama bu alıntı yaptığım ürünler %100 memnuniyet sergileyen, ve TOP RETED-SELLER ünvanlı bir satıcıdan, adam garret in yasal distüribitörüymüş??
Evet İstanbul'a o delsol için gelmiştim fakat olmadı nasip değilmiş? Aslında çok istemiştim ama çok ufak bir fark yüzünden olmadı. Biz tanışıyormuyuz?
tanısıyoruz mehmetın samımı arkadasıyım sız geldıgınızde bende oradaydım sohbet etmıstık.
parca temını konusunda herturlu yardımcı olabılırım aklınızda bulunsun
delsol07
03-10-2009, 13:33
tanısıyoruz mehmetın samımı arkadasıyım sız geldıgınızde bende oradaydım sohbet etmıstık.
parca temını konusunda herturlu yardımcı olabılırım aklınızda bulunsun
Güzel o zaman bütün alışverişe sizde tanıklık ettiniz demekki!
Parça temini konusunda nasıl bir yardımınız olabilir? Eğer olursa tabiki kabulümdür, bunu kim redder ki zaten? :) Naıl yapıcaz o zaman?
Şimdi benim istediğimi sen zaten tamamı ile anlamışsındır, diğer atmosferik beslemeyle ilgili düşüncelerimide biliyorsun zaten. Buyrun sizi dinliyorum..
senın ıstedıgını oldukca cok sekıld eyaptım halen yapıyorum hatta suan bı b16 yı yapıyoruz dukkanda.onada parcalaerı temın ettım ve suan start aldı devam edıyoruz. msnden gereklı bılgılerı verebılırım her konuda sorun deıl
Burak Kasim
03-10-2009, 18:30
Ole garrett gibi gozukup cakmasida olabilir bence hic guvenme derim ben sana Greddy ve HKS bazi urunler sahte ebayde dikkat edin arkadaslar.
delsol07
12-10-2009, 23:46
Yaw arkadaşlar, lütfen olumlu olumsuz tüm fikirlerinizi beyan ediniz, bu yazdıklarım için;
Şimdi ben düşündüm taşındım ve kesinlikle aracımdan daha yüksek performans alabilmek için turbo lamaya karar verdim. Şimdi belkide defalarca tartışılmış bir olay gündeme getiriyor olabilirim ama bunu tartışmak isterim Aracımı e-bay deki çin menşeyli hazır turbo kit ile yüklemek niyetindeyim tahmin edeceğiniz gibi, maddi nedenlerden dolayı. Düşündüğüm kitte bu ;http://cgi.ebay.com/ebaymotors/B-Series-TURBO-KIT-B16-B18-CIVIC-INTEGRA-DEL-SOL-T3-T4_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3ca3ce0a40QQitemZ260 446227008QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAcces sories, Bir kamyon malzeme var .
Lütfen, dalga dubara yapmadan olumlu olumsuz her türlü fikrinizi belirtiniz. Amaç paylaşım..
Ben bu kiti full stok motoruma uygulayıp 0,6 bar civarında 250-260hp peşindeyim..
Valla ebay manifold ları kaynak yerlerinden çatlar yırtılır kırılır açılır genelde bir işe yaramaz. Ebaydan alıcaksan en azından döküm manifold alki kırılma yırtılama falan olmasın. Bunun dışında o gördüğün chinachargerlar yağ kaçırma pallerinin sürtmesi WG açmaması gibi bir çok ertler yaratabilir sana en iyisi hiç chinachager olayına girme istediin güçleri T25 bir turbodan elde edebilirsin ve türkiyede genelde T25 lerin fiyatları gerçekten çok uyguna gidiyor (2. eli) genelde gördüğüm GT30 altı turboya turbo diye bakmıyorlar türkiyede. :) Nissan CA18DET veya SR20DET ten çıkma yada Skyline (skyline dedim çünkü forumda uygun fiyata satan 1-2 arkadaş vardı) dan çıkma T25 turbolar hatta ford tan çıkma turbolarla yada subarulardan çıkma TD serileri ile o güçleri alırsın. Geri kala parçalarıda türkiyede temin etmen mümkün. O yüzden ebaydan alıcaksan dediğim gibi sadece doküm manifoldunu al gerisini tr de ayarla daha sağlıklı ve dha uygun fiyatlı bir turbo kiti yapmış olursun.
delsol07
13-10-2009, 12:10
Valla ebay manifold ları kaynak yerlerinden çatlar yırtılır kırılır açılır genelde bir işe yaramaz. Ebaydan alıcaksan en azından döküm manifold alki kırılma yırtılama falan olmasın. Bunun dışında o gördüğün chinachargerlar yağ kaçırma pallerinin sürtmesi WG açmaması gibi bir çok ertler yaratabilir sana en iyisi hiç chinachager olayına girme istediin güçleri T25 bir turbodan elde edebilirsin ve türkiyede genelde T25 lerin fiyatları gerçekten çok uyguna gidiyor (2. eli) genelde gördüğüm GT30 altı turboya turbo diye bakmıyorlar türkiyede. :) Nissan CA18DET veya SR20DET ten çıkma yada Skyline (skyline dedim çünkü forumda uygun fiyata satan 1-2 arkadaş vardı) dan çıkma T25 turbolar hatta ford tan çıkma turbolarla yada subarulardan çıkma TD serileri ile o güçleri alırsın. Geri kala parçalarıda türkiyede temin etmen mümkün. O yüzden ebaydan alıcaksan dediğim gibi sadece doküm manifoldunu al gerisini tr de ayarla daha sağlıklı ve dha uygun fiyatlı bir turbo kiti yapmış olursun.
Peki şöyle yapsam ne olur?;
Bu kiti alıp, manifoltu takmadan modifiye etsem ( birleşim yerlerinin kaynağını güçlendirmek ) birde daha sonra turbosunu değiştirsem?
Antalyalogy
13-10-2009, 12:24
Abi sen Baştaş da erkan Ustayla görüştün mü hiç?
Peki şöyle yapsam ne olur?;
Bu kiti alıp, manifoltu takmadan modifiye etsem ( birleşim yerlerinin kaynağını güçlendirmek ) birde daha sonra turbosunu değiştirsem?
Boruların et kalınlıkları çok az o yüzden güçlendir et düzelt daha zor gidip drek dokum al yada T
ürkiyede 600-800 ytl arasına birin yaptır. Üstüne birde turboyuda değiştirdin diyelim eee geriye ağır olarak ne kaldı bu kitte? intercooler mı yoksa borularımı? Kitte gördüğüm fan ve yağ suğutma petekleride var ama senin istediğin güçlerde bunları kullanmana gerek yok. Bana sorarsan dokum bir tane manifold al çıkma bir turbo T25 boyutlarında dediğim araçlardan çıkma üstünede çıkma bir intercooler bul en kötüde bir tane radyator alırsın ve bu kite harcican paradan daha aza daha mantıklı bir sistemin olur. Ama benim bu kitte görmediğim ve illa ihtiyacın olacak 1 kaç şey daha var. Yeni ve daha büyük enjektörler ve ECU. Ve benim sana tavsiyem arabana bişeyler yapıcaksan önce ECU al sonra enjektörler sonra geri kalanı tak. Eger imkanın varsa standalone ECU al bu aracının temelini oluşturacak bir parça ne tür modifiye yaparsan yap bu ecu ya illa ihtiyacın olucak. Uygun fiyatlı Megasquirt türü bir standalone bakabilirsin. Dediğim gibi paranı önce standalone a yatır sonra turbo, manifold ve diğer ıvır zıvırlarını alırsın.
Yaw arkadaşlar, lütfen olumlu olumsuz tüm fikirlerinizi beyan ediniz, bu yazdıklarım için;
Şimdi ben düşündüm taşındım ve kesinlikle aracımdan daha yüksek performans alabilmek için turbo lamaya karar verdim. Şimdi belkide defalarca tartışılmış bir olay gündeme getiriyor olabilirim ama bunu tartışmak isterim Aracımı e-bay deki çin menşeyli hazır turbo kit ile yüklemek niyetindeyim tahmin edeceğiniz gibi, maddi nedenlerden dolayı. Düşündüğüm kitte bu ;http://cgi.ebay.com/ebaymotors/B-Series-TURBO-KIT-B16-B18-CIVIC-INTEGRA-DEL-SOL-T3-T4_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3ca3ce0a40QQitemZ260 446227008QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAcces sories, Bir kamyon malzeme var .
Lütfen, dalga dubara yapmadan olumlu olumsuz her türlü fikrinizi belirtiniz. Amaç paylaşım..
Ben bu kiti full stok motoruma uygulayıp 0,6 bar civarında 250-260hp peşindeyim..
fiyat performans acisindan en mantiklisi bu bence:
http://www.prostreetonline.com/x/peakboost-b-series-turbo-kit.asp
delsol07
13-10-2009, 15:19
fiyat performans acisindan en mantiklisi bu bence:
http://www.prostreetonline.com/x/peakboost-b-series-turbo-kit.asp
4000$??
"Ryhn"
Bu güçler için boruların et kalınlıkları sorun çıkarmaz diye düşünüyorum?? Belkide yanılıyorumdur? Yanlız bu turboları araçlarında binlerce km kullanan ve sorun yaşamayan bir çok kullanıcı gördüm (okudum ) yabancı forumlarda, en büyük sıkıntının manifolttan çıktığını okudum bunun dışındaki parçalar hiç sorun çıkartmamışlar. En azından bu konudaki kullanıcı yorumları bu yönde!
Ecu ya gelince standalone bir ecunun yine benim beklentim olan güçler için gerekli olmadığı kanısına vardım yine bu söylediğim güçler için, çip + yazılım yeterliymiş mevcut ecu ya.
Enjektör ise, bu konuda haklısın zaten enjektörleri rc550 ile değiştireceğim.
Ama öncelikle, gelen kiti komple dahilindeki elemanlarını kullanarak monte ettirmek niyetindeyim.
Yani bir sorun çıkmaz ise; ( turbo salyangoz + intercooler + manifolt vb. ) Bu şekilde de devam edeceğim. Bu kiti kullananların yorumları manifolt ve turbo salyangoz hariç diğer parçaların daha fazla güçler için bile gayet yeterli olduğunu yazmışlar? turbonun küçük olduğunu, ancak kimi kullanıcıların 10k km den fazladır kullandığını ve hiç bir sorunla karşılaşmadıklarını beyan etmişler..
"Antalyalogy"
Hayır henüz görüşmedim.
O zaman ne diğebilirimki sen seçimini yapmışsın ve bol şanslar. Ben denedim ve sadece deneyimlerimi paylaşim dedim.
deolsol07 sen bikackez para vermek niyetindesin anlasilan bari dokum manifold bul kendine boyle basla ise...
delsol07
13-10-2009, 15:55
deolsol07 sen bikackez para vermek niyetindesin anlasilan bari dokum manifold bul kendine boyle basla ise...
Yahu neden bir kaç kez para vermek niyetinde olayımki? Ben sadece en uygun fiyata işi çözmeye çalışıyorum. Evet biliyorum çin malı, "ucuz etin yahnisi olmaz!" "3 kuruşa 5 köfte yok!" şansına aynı malı başkası sıkıntısız kullanır sen kutuyu açtığında takılmadan elinde kalabilir. Tıpkı çinmalı olan diğer ürünler gibi? öyle değilmi? Ben bu kitin turbo manifolt ve vg sini kullanamasam bile, sizin dediğinize göre geri kalanları buradan maximum 1000tl ye toplarım. ne yapar bu kit ile 1000 + 2400 = 3400tl. + 500 işçilik + 500 cip yazılım, toplam = 4400 tl. yok manifoldu diğerleriydi sorun çıkmaz ise anahtar teslim 3400tl.
Şimdi Biri bana çıksın desinki, getir aracını sana bu fiyata tüm bu isdediklerini üstelikte çok daha kaliteli ürünlerle (garrett t25 gtr8 herne ise hks veya tial 38mm vg, hks blowoff vırt zırt, ) ben yapar monte eder dynosu ilede garantili teslim ederim. Tmm kardeşim o zaman eyvallah. Öper başıma koyarım bende.
Eğer forumda bu tip bir kit getirtipte denemiş olan arkadaşlar varsa lütfen onlarda tecrübelerini paylaşsınlar.
havanda su dovmenin manasi yok bence bosa para harcamadan dokum manifold alip diger parcalari burdan temin etme yoluna gidin;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Blox-Honda-Acura-B-Series-Turbo-Manifold-T3-B18-B16-B20_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem45ed34e654QQitemZ30 0332410452QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAcce ssories#ht_500wt_736
Yahu neden bir kaç kez para vermek niyetinde olayımki? Ben sadece en uygun fiyata işi çözmeye çalışıyorum. Evet biliyorum çin malı, "ucuz etin yahnisi olmaz!" "3 kuruşa 5 köfte yok!" şansına aynı malı başkası sıkıntısız kullanır sen kutuyu açtığında takılmadan elinde kalabilir. Tıpkı çinmalı olan diğer ürünler gibi? öyle değilmi? Ben bu kitin turbo manifolt ve vg sini kullanamasam bile, sizin dediğinize göre geri kalanları buradan maximum 1000tl ye toplarım. ne yapar bu kit ile 1000 + 2400 = 3400tl. + 500 işçilik + 500 cip yazılım, toplam = 4400 tl. yok manifoldu diğerleriydi sorun çıkmaz ise anahtar teslim 3400tl.
Şimdi Biri bana çıksın desinki, getir aracını sana bu fiyata tüm bu isdediklerini üstelikte çok daha kaliteli ürünlerle (garrett t25 gtr8 herne ise hks veya tial 38mm vg, hks blowoff vırt zırt, ) ben yapar monte eder dynosu ilede garantili teslim ederim. Tmm kardeşim o zaman eyvallah. Öper başıma koyarım bende.
Eğer forumda bu tip bir kit getirtipte denemiş olan arkadaşlar varsa lütfen onlarda tecrübelerini paylaşsınlar.
eğer belirli üvret verilirse dediklerini yapanlar var zaten dyno vs ama düşüncen yanlış forumdaki çoğu insan sizin düşündüğünüz gibi düşünüp genelde bazı şeyleri iki kez almak zorunda, yada o parçalar yüzünden daha farklı elemanların zarar görmesini yaşamışlardır emin olun, bruadaki hiç bir insan hesap kitap özürlüsü değil 3 kuruşluk mal varken 5 kuruşluk mal almayı önericek fakat böyle bu işler
delsol07
13-10-2009, 19:16
eğer belirli üvret verilirse dediklerini yapanlar var zaten dyno vs ama düşüncen yanlış forumdaki çoğu insan sizin düşündüğünüz gibi düşünüp genelde bazı şeyleri iki kez almak zorunda, yada o parçalar yüzünden daha farklı elemanların zarar görmesini yaşamışlardır emin olun, bruadaki hiç bir insan hesap kitap özürlüsü değil 3 kuruşluk mal varken 5 kuruşluk mal almayı önericek fakat böyle bu işler
Bilmediğiniz bir konuda ısrar etmek cahillikten öte bir kavramdır, benim için.
Bu kadar karşı fikir olduğuna göre bu konuda daha fazla ısrar göstermem gerekmez kanısına vardırdınız beni. :)
Pekala;
Anladığım odurki; Sadece boruları, belki intercoolerı, ve ıvır zıvırı oradan alacağım.
Bu güne kadar forumda tartışılan, bu konudaki yazışmalara göre; motor Hp üretimi ile, kabaca tekerleğin yere verdiği güç arasında %25 kayıp var?
yani 200hp saf motor gücü ideal şartlarda 175 max 180whp e denk geliyor doğrumudur?
Bilmediğiniz bir konuda ısrar etmek cahillikten öte bir kavramdır, benim için.
Bu kadar karşı fikir olduğuna göre bu konuda daha fazla ısrar göstermem gerekmez kanısına vardırdınız beni. :)
Pekala;
Anladığım odurki; Sadece boruları, belki intercoolerı, ve ıvır zıvırı oradan alacağım.
Bu güne kadar forumda tartışılan, bu konudaki yazışmalara göre; motor Hp üretimi ile, kabaca tekerleğin yere verdiği güç arasında %25 kayıp var?
yani 200hp saf motor gücü ideal şartlarda 175 max 180whp e denk geliyor doğrumudur?
160 hp vtı da teker 130 hp cıkar normal sartlarda...
delsol07
13-10-2009, 19:30
160 hp vtı da teker 130 hp cıkar normal sartlarda...
Yani %19-20 kayıp olacak benim aracımda ? Bu durumda, 200whp güç almak için motorun 250hp güç üretmesi gerekecek? Stok motorda motorun tamamen iyi kondisyonda doğru komp. da olduğunu varsayarsak, düzgün bir turbo kit ile bu gücü motora verebilirmiyiz? Yani kısaca ben 200whp alabilirmiyim? Internal a bulaşmadan?
dogru yakit ve ayarla 300whp falanda olur :)
delsol07
13-10-2009, 20:13
dogru yakit ve ayarla 300whp falanda olur :)
Stok motorla?
Stok motorla?
evet stok motorla..
116oktan benzınle deılmı onur :)
116oktan benzınle deılmı onur :)
var boyle detaylar :)
300whp stock 94 delsolda kac kere sıkma hakkın var:)
300whp stock 94 delsolda kac kere sıkma hakkın var:)
0.8 :d
delsol07
13-10-2009, 20:30
Üstadlar; 116oktan yok! 97 oktan var :) günlük kullanım hırpalamadan, stok motor, max alabileceğimiz güç nedir? Dalgasız ve dubarasız? :)
Birde benide aydınlatsanızda bende sırıtsam biraz, bu "kaç kere sıkma hakkı" ve cevaben
"0.8 :) " nedemek?
Üstadlar; 116oktan yok! 97 oktan var :) günlük kullanım hırpalamadan, stok motor, max alabileceğimiz güç nedir? Dalgasız ve dubarasız? :)
Birde benide aydınlatsanızda bende sırıtsam biraz, bu "kaç kere sıkma hakkı" ve cevaben
1 kere bıle sansı yok demek :D
delsol07
13-10-2009, 20:37
1 kere bıle sansı yok demek :D
Güzel, gerçekten sizin için eğlence kaynağı olduğuma sevindim.. 40 yaşında maskara ettiniz beni ya, helal size.. Şimdi ben bilgi edinmeye çalışıyorum, yani sizlere sorarak bir şeyler öğreniyim ve yanlışlık yapmıyayım istiyorum. Bu nedenlede bazen sanırım komik duruma düşecek sorular soruyorum? Şimdi konumuza dönelim .
Ahmetfikri
13-10-2009, 20:40
abi komik bi durum yok ortada ama bence yanlış yoldasın herkez o kitlere güven olmaz diyor ama sen illa alıcam diyosun tamam para kolay kazanılmıyor herkez bütçesi yettiği kadar ama kafanda çıkardığın fiyatta göstergeleri göremedim onlarda nerden baksan 1000dolar tutar sırf wideband 400dolar
sizin motorun durumunu bilmeden nasil cevap verebilirizki yazdigimiz 300whp ise cikabilicek maksimumlardan bir ornektir. ankarada stok motora 97 oktan 260hp alan oldu aklima gelen tek ornek bu b16 icin :)
Güzel, gerçekten sizin için eğlence kaynağı olduğuma sevindim.. 40 yaşında maskara ettiniz beni ya, helal size.. Şimdi ben bilgi edinmeye çalışıyorum, yani sizlere sorarak bir şeyler öğreniyim ve yanlışlık yapmıyayım istiyorum. Bu nedenlede bazen sanırım komik duruma düşecek sorular soruyorum? Şimdi konumuza dönelim .
pardon?
onur sana alınabılecek cok ender cıkabılecek bı gucu yazmıs. murat sorunca kac kere sıkma sansı olur dıye. bende kendı dusuncemı soyledım. yıne okuduysan 260 hp alan var ama ıstısna tarzı bırsey yazılmıs... benım sana msnden yazdıklarımdan farklı hıcbırsey soylenmez burda merak etme
delsol07
13-10-2009, 20:54
abi komik bi durum yok ortada ama bence yanlış yoldasın herkez o kitlere güven olmaz diyor ama sen illa alıcam diyosun tamam para kolay kazanılmıyor herkez bütçesi yettiği kadar ama kafanda çıkardığın fiyatta göstergeleri göremedim onlarda nerden baksan 1000dolar tutar sırf wideband 400dolar
Geçtik zaten e-bay kitlerini...tmm herneyse ya.. Sağolun verdiğiniz bilgiler için.
herseyi çok bilen süper arkadaşlar var burda delsol kusura bakma
temizliyicem konuyu sorun nedir acaba ?
temizlenecek ne varki,
dalga geciyoruz sanmis tamamen yanlis anlasilma..
delsol07
13-10-2009, 21:17
Kusura bakacak bir şey yok üstadım teşekkürler..
Arkadaşlar biraz eğlendiler, yinede arada çok da yardımcı olduklarını düşünüyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.
yaw kım kımle eglendı? adam gıbı yazdık ...
Ebay mali turbo kitlerinin genelde turboları rebuild olur manifldları kötü metal yüzünden kırılır
Dökümlerde yerleri geneld tutmaz blow offları sahtedir yada çok kötü bi işçiliktir ayrıyetten borularolsun onlar bunlar olsun en kalitelerinde bile tam tutmamaktadır ebaylerde hiç tutmaz 300WHp büyük rakam stock kollu bir araç içn B16A olsa jSpec ozaman kollar biraz daha sağlamdır ama kolları değiştirirsen eğer o beygirleri görebilirsin düzgün sağlıklı bir ayar ile ama bunların hepsi para tutar tabiki ayrıca motorun nekadar iyi durumda
mümkünse konuyu silmeyin bizde faydalanalım bizde araştırma içindeyiz.,
abicim bu turbo kitinide öneririm. bende bundan almayı düşünüyorum
http://www.treadstoneperformance.com/
ve ayrıca darton sleeve yani gömlek artı işçilik yok ise güzel bir 300 hp için yani sorunsuz uzun süre bineceğim dersen kalitesine göre 5000 ila 7000 usd total.
http://www.treadstoneperformance.com/product.phtml?p=23&cat_key=127&prodname=Honda+Civic+SI,+B,+D,+CRX+Series+Turbo+Ki t
delsol07
13-10-2009, 21:38
Ebay mali turbo kitlerinin genelde turboları rebuild olur manifldları kötü metal yüzünden kırılır
Dökümlerde yerleri geneld tutmaz blow offları sahtedir yada çok kötü bi işçiliktir ayrıyetten borularolsun onlar bunlar olsun en kalitelerinde bile tam tutmamaktadır ebaylerde hiç tutmaz 300WHp büyük rakam stock kollu bir araç içn B16A olsa jSpec ozaman kollar biraz daha sağlamdır ama kolları değiştirirsen eğer o beygirleri görebilirsin düzgün sağlıklı bir ayar ile ama bunların hepsi para tutar tabiki ayrıca motorun nekadar iyi durumda
Tmm üstad, ebay turbo kit olayından geçtim zaten...
Ben zaten 300whp değil 200whp hedefliyorum, 300whp arkadaşların muhtemel, 0,8 den 1 şans olan tavsiyeleri..
Benim aracın motoru B16A2 159k. km de 3 ayrı honda servisine gösterdim motor için çok çok iyi dediler, motora vida değmemiş henüz. Ben onların yalancısıyım. Kasasıda yürüyenide çok çok iyi durumda. Yani kısacası durumu bu. Birde dyno ölçümü alayım diyorum şu an ne verebiliyor görürüm hemde burada sizlerle paylaşırım.
motorun ıcını ellemesen bıle pompaları deiştirmenı onerırım cok malıyetlı deıl.
Ahmet_28
13-10-2009, 21:44
Tmm üstad, ebay turbo kit olayından geçtim zaten...
Ben zaten 300whp değil 200whp hedefliyorum, 300whp arkadaşların muhtemel, 0,8 den 1 şans olan tavsiyeleri..
Benim aracın motoru B16A2 159k. km de 3 ayrı honda servisine gösterdim motor için çok çok iyi dediler, motora vida değmemiş henüz. Ben onların yalancısıyım. Kasasıda yürüyenide çok çok iyi durumda. Yani kısacası durumu bu. Birde dyno ölçümü alayım diyorum şu an ne verebiliyor görürüm hemde burada sizlerle paylaşırım.
stock motor 0.8 basınca dayanıyormu bende merak ettim
dragon07
13-10-2009, 21:45
ilk önce kompresyon degerlerini bi ölçtürmenizi tavsiye ederim...öyle alet deymemiş takım deymemiş demeyle olmaz işi garanti yapmak lazım.swordun dedigi gibi tag su pompası hatta radyatörü bile degiştirmenizi tavsiye ederim ***** antalyadayız :D...benzin kötü olabilir AEM METHANOL kit takılır :) motor dediginiz gibiyse 250hp si olur günlük kullanımda
stock motor 0.8 basınca dayanıyormu bende merak ettim
gt20 ile 2bar bastim sahitlerim var :D
motorun dayanma siniri basinc degil ortaya cikan gucle bagintili ;)
ben 0.8 bastım t3t4 ile sorunsuz kullandı turbonun büyüklüğü önemli :)
Stock gömleklerede 3037 Garrett Trim cover yani kısacası 3037 3076 egsozt hosuingi ile orjinal gömleğe 1.5 bar net bastımsorunsuz biniyorlar antalyada
Ahmet_28
13-10-2009, 21:50
valla çok iyi.keramet honda da galiba.
yani basınçtan kastım onun ortaya çıkartığı güç.2 bar hangi araçta ?
delsol07
13-10-2009, 21:52
Şimdi baktım eğer buysa stok sıkıştırma değeri 10.2:1, diyelimki ben şu anki sıkıştırma değerini ölçtürdüm ve aynı çıktı, dyno sonucuda fabrika değerlerinde oldu diyelim yani 160hp, bu durumda yinede rektefiye gereklimi?
gören herkes de TURbo yapmı ş bi göremedik ya bırakında cvp verleim dimi k onuya ben yazıncamı celallaldiniz ?
Şimdi baktım eğer buysa stok sıkıştırma değeri 10.2:1, diyelimki ben şu anki sıkıştırma değerini ölçtürdüm ve aynı çıktı, dyno sonucuda fabrika değerlerinde oldu diyelim yani 160hp, bu durumda yinede rektefiye gereklimi?
sıkıştırma oranı hacimler oranıdır hesaptır sizin ölçtüğünüz kompresyon değeridir birimi basınç birimleridir(kpa,bar,psi vs) ölçtüğünüz değeri servis kitapçığından uygun değerler arasındamı değilmi bakmanız daha uygun olur
yataklarını kontrol ettirmen gerekli sıkıştırma aynı bile olsa kesinlikle yağ pompanı değiştirmelisin yataklarını kontrol etttirmelisin
ayrıca kol piston kiti alabilirsin cp piston eagle kol seti 800 dolar suan ebayde satılıyor yanına block guard alıp sorunsuz şekilde günlük kullanımda gazlayabilrsin üst kapağını açıp gömleklerin ovalliğine baktırabilirsin ozaman rektifiye gerekirmi gerekmezmi saana söyleyebilrim
delsol07
13-10-2009, 22:06
yataklarını kontrol ettirmen gerekli sıkıştırma aynı bile olsa kesinlikle yağ pompanı değiştirmelisin yataklarını kontrol etttirmelisin
ayrıca kol piston kiti alabilirsin cp piston eagle kol seti 800 dolar suan ebayde satılıyor yanına block guard alıp sorunsuz şekilde günlük kullanımda gazlayabilrsin üst kapağını açıp gömleklerin ovalliğine baktırabilirsin ozaman rektifiye gerekirmi gerekmezmi saana söyleyebilrim
Tmm. Şimdi sırayla anladığımı yazıyorum;
1 - Her ne olursa olsun motor açılıcak ve tüm elemanlar kontrol ediklecek
2 - komprasyon değerleri alınıcak
3 - Her ne olursa olsun stok yağ ve su pompası daha iyilri ile güncellenecek
4 - Piston +kol seti almasak bile, block guard alınıcak
Bu arada bu blok guard hacmimi arttırıyor? Sıkıştırmayı düşürmekmi amaç, anladığım kadar bu kalın bir conta?
gömlek ile blok arasına konan bir eleman blok guard daha sağlam bir yapı elde edilebilyor uygun şekilde montajı yapılırsa
conta değil conta silindir kapağı ile blok arasında olur
block guard da ayrı bı soru kımı takmalı kımı takmayın dıor sanırım montajı hassas
delsol07
13-10-2009, 22:18
Bu örnekleri buldum;
Golden Eagle Block Guard B16 B16A B16A2 B16A3 81mm 81: 104$
http://img169.imageshack.us/img169/931/goldeneyeblockguard.jpg
Birde bu; SUPERTECH BLOCK GUARD B18C B16A B16 GSR TURBO NOS NA 85$
http://img158.imageshack.us/img158/1618/supertechblockguard.jpg
Şimdi sizlerin vereceği bilgilere göre bu elemanları alacağım, Bu ikisi arasından hangisi tercih edilmeli," pahallı olan iyidir" mantığımı güdeceğiz, yada siz bu markaları tanıyormusunuz? yada alternatif bir marka varmı bildiğiniz? Son olarakta "gerek yok ülkemizde daha ucuza aynı işi göreni var" diyen varmı?
boosted_pug
13-10-2009, 22:22
yapan rektefiyeci önemli gömleği çatlatanı duymuştum
delsol07
13-10-2009, 22:30
yapan rektefiyeci önemli gömleği çatlatanı duymuştum
Bu elemanların yerleri zaten yokmu? 1:1 değilmi ? yani bu parçayı takmak için modifikasyonmu yapılıyor? Eğer öyle ise tmm gömlekte çatlayabilir başka sorunlarda olabilir, yok yerleri hazırda varsa , o zaman çatlatanda bir aksilik vardır?
ben sahsen block guard'ın bir ise yarayacagını dusunmuyorum bunu kullanamdan yapılan bir suru setup ornegi var
delsol07
13-10-2009, 22:42
Şimdi anlamadım ben? bu block guard stok + turbo uygulamasında yapılmalımı, yoksa yapılmasada bişi kaybedilmez mi diyorsunuz?
Şimdi anlamadım ben? bu block guard stok + turbo uygulamasında yapılmalımı, yoksa yapılmasada bişi kaybedilmez mi diyorsunuz?
oem integra typer yağ ve su pompası walbro benzin pompası bunları kesın al block guardı dusunme sımdılık turbo kıtıın gelınce 6-7psi basıncı gecmeden uygula yazılımıda safe olarak ayarlatırsın uzun yada kısa bı muddet gıdebılır motorun ıcını bılemıoruz yada hic riske girmeden piston kol yatak alıp sıfırlıcaksın motoru ozaman 300tekerde cok rahat gezersın
delsol07
14-10-2009, 00:41
oem integra typer yağ ve su pompası walbro benzin pompası bunları kesın al block guardı dusunme sımdılık turbo kıtıın gelınce 6-7psi basıncı gecmeden uygula yazılımıda safe olarak ayarlatırsın uzun yada kısa bı muddet gıdebılır motorun ıcını bılemıoruz yada hic riske girmeden piston kol yatak alıp sıfırlıcaksın motoru ozaman 300tekerde cok rahat gezersın
Ben şöyle düşündüm; Motorun sağlıklı olduğunu varsayarak:
1 - İntegra yağ + su pompası
2 - walbro benzin pompası
3 - block guard ? ( yorumları bekleyeceğim )
4 - Skunk2 Intake Manifold+68mm Throttle Body (yabancı forumlarda b16a2 üzerindeki stok + turbo setuplarda ve hazır kalite kitlerde , greddy-elderbrock gibi mutlaka intake kullanılıyor? )
5 - Rc 440 -550 enjektor
6 - Arp head studs
7 - Arp main studs
8 - SUPERTECH DUAL VALVE SPRINGS TURBO B16A nedense bunu mutlaka uygulayın yararını görürsünüz diyorlar?
9 - MSD COIL WIRES PLUGS DISTRIBUTOR CAP KIT
10 - AEM High Flow Fuel Rail
11 - neptune
Bu elemanlara + iyi bir turbo setup la 230whp/166tq gibi rakamlardan bahsediliyor?
12 - Kalın conta ( STP söylemişti msn de tam olarak anlıyamadım ama sanırım komprasyonu bir nebze düşüreceğinden bahsetmişti, eğer yanlış hatırlıyorsam affola )
Şimdi, bu yazdığım maddeleri yabancı sitelerde problem çıkarmadan kullanan 10 larca kişinin setuplarından alıntı yaparak yazdım, yorumlarınızı bekliyorum.
8 - SUPERTECH DUAL VALVE SPRINGS TURBO B16A egznatrıgın stock olacagı ıcın,donecegın devırde stock olacagın ıcın yay sapka almana gerek yok.
block guardı takam rektefıyecı ıyıyse sorun olmaz.
stock makıneye basıcaksan kalın conta daha saglıklı olmasını saglar
delsol07
14-10-2009, 00:49
8 - SUPERTECH DUAL VALVE SPRINGS TURBO B16A egznatrıgın stock olacagı ıcın,donecegın devırde stock olacagın ıcın yay sapka almana gerek yok.
block guardı takam rektefıyecı ıyıyse sorun olmaz.
stock makıneye basıcaksan kalın conta daha saglıklı olmasını saglar
Kalın conta dediğin , bu cümlede geçen örnek gibi sanırım ; (lowered compression with Cometic .054" headgasket)
yaylar hakkında benim mantığımcada haklısın ancak herşey stok makinada bile geneli bu yayları update etmiş?
evet komp dusurmek ıcın conta. cometıc e ıstedıgın kalınlıkta yaptırabılıyorsun onu.ben sana 2m almanı onerırım.
stock ust kapak gayet ıyıdır vtecte egzantrıksız bosa masraf olur...
delsol07
14-10-2009, 00:51
Buda başka bir örnek; turbo malzemeleriyle full-stok makian;
"nice setup beaver
this is, my setup:
-b16a2 internal stock
-turbo turbonetics T3 super 60
-header fonte
-piping charge 2,5"
-fmic streastone
-wastegate turbonetics evolution
-BOV greddy rs
-cat back buddy club U.S spec 2,5"
-injectors rc 440
-gaz pump walbro 255l/h
-ecu p30 with hondata s300
-tranny itr lsd
263hp, torque 260N/M at 7 psi.
my best time 13"03 in 1/4 mile with street tires (195/50/15)"
delsol07
14-10-2009, 01:01
evet komp dusurmek ıcın conta. cometıc e ıstedıgın kalınlıkta yaptırabılıyorsun onu.ben sana 2m almanı onerırım.
stock ust kapak gayet ıyıdır vtecte egzantrıksız bosa masraf olur...
Yukarıda alıntı yaptığım setup daki conta 1,37mm. ye denk geliyor, yetmezmi? Sadece soruyorum? Birde bu nihayetinde bir conta değilmi? gerçi malzemesi karton değildir ama :) zamanla basınçtan incelip yayılmazmı?
onemlı olan kalınlıgı sayesınde yanma odasının hacımını buyutmek boostta daha saglıklı olmasını saglamak. sadece sızdırmazlık gorevınden bahsetmıyoruz yanı
delsol07
14-10-2009, 01:13
onemlı olan kalınlıgı sayesınde yanma odasının hacımını buyutmek boostta daha saglıklı olmasını saglamak. sadece sızdırmazlık gorevınden bahsetmıyoruz yanı
Hayır tamam bu konuda hem fikirim seninle sonuç ta kalın olduğu için iç hacim artıyor ve sıkıştırma azalıyor, buraya kadar tamam. Ben ileriki dönemki contanın sağlığından bahsettim, zamanla yayılıp kalınlığını yitirmezmi? onu merak ettim?
delsol07
14-10-2009, 02:11
malzeme celık :)
Zaten bende ne kadar aptalca bir soru sorduğumu farkettim :)
ben sahsen block guard'ın bir ise yarayacagını dusunmuyorum bunu kullanamdan yapılan bir suru setup ornegi var
kaç beygir civarlarındalar ?
Ben şöyle düşündüm; Motorun sağlıklı olduğunu varsayarak:
1 - İntegra yağ + su pompası
2 - walbro benzin pompası
3 - block guard ? ( yorumları bekleyeceğim )
4 - Skunk2 Intake Manifold+68mm Throttle Body (yabancı forumlarda b16a2 üzerindeki stok + turbo setuplarda ve hazır kalite kitlerde , greddy-elderbrock gibi mutlaka intake kullanılıyor? )
5 - Rc 440 -550 enjektor
6 - Arp head studs
7 - Arp main studs
8 - SUPERTECH DUAL VALVE SPRINGS TURBO B16A nedense bunu mutlaka uygulayın yararını görürsünüz diyorlar?
9 - MSD COIL WIRES PLUGS DISTRIBUTOR CAP KIT
10 - AEM High Flow Fuel Rail
11 - neptune
Bu elemanlara + iyi bir turbo setup la 230whp/166tq gibi rakamlardan bahsediliyor?
12 - Kalın conta ( STP söylemişti msn de tam olarak anlıyamadım ama sanırım komprasyonu bir nebze düşüreceğinden bahsetmişti, eğer yanlış hatırlıyorsam affola )
Şimdi, bu yazdığım maddeleri yabancı sitelerde problem çıkarmadan kullanan 10 larca kişinin setuplarından alıntı yaparak yazdım, yorumlarınızı bekliyorum.
kırmızılı olanlara gerek yok 6-7 psi için ama 300Whp gezemesssin kimse hayal kurmasın :)
kalın conta iyi bişey değil 6-7 psi içinde gerekyok kesinlikle
AMa lşunu düşün amerikada b16 400 500 dolar bloğu işletme sorunu yok dert yasa yok senini 1 tane var ve işletmesi gerçekten 1~1.5 milyara gelir öyle bir riski alıyorlar çünkü sürüyle var senin öle bi riske gerek varmı ?
kaç beygir civarlarındalar ?
sen benden daha iyi bilioysun kac beygirlerde olduklarını bone-stock motorlar ile :D
neyse abi benim okdugum ve ogrendigim su guard ile ilgili, bizim bloklar bildiginiz hibrid alimunyum alasım olarak geciyor block guardlar ise 6061 aluminyum oluyor bunların genlesme oranları dolayısı ile birbirinden farklı, guard daha çok genisliyor ve yuksek basınc altında gomleklere cok fazla yuk bindirerek erkenden ovallesmeye vs.. ye neden oluyor
delsol07
14-10-2009, 13:35
Şimdi sonuçta block guard ve kalın conta, görecelimi?
delsol07
14-10-2009, 13:39
Stokoğlu stok bir b160a ;
Bone stock b16a2 112k miles on it.
MSD 750cc injectors.
Custom 3" exhaust
Hondata S300
Fullrace stg3 setup @ 10-11psi
(t3-t67 .63a/r)
Sadece enjektör takviyesi yapmış 10-11 psi ile kullanıyor?
Buda başka bir örnek;
Fully Stock B16A2
Ramhorn Mani
T3/T04E 57 Trim
2.5" I/C Piping
Tial 38MM
Tial 50MM
3" Exhaust
Walboro 255
EVO 3 510cc Injectors
169.9 FWKW @ 5.8 PSI
196.7 FWKW @ 9.1 PSI
Sadece enjektörden ötesi var Fullrace stg3 diğe adam belirtmiş Fullrace in sayfasından detaylarına bakabilirsin.
delsol07
15-10-2009, 14:00
Sadece enjektörden ötesi var Fullrace stg3 diğe adam belirtmiş Fullrace in sayfasından detaylarına bakabilirsin.
Evet belirtmişte, anlıyamadım dahafazlası var derken ne anlamda söyledin?
7 PSI 0,5Bar der ki bana göre herkese az gelsede stok bir motor için %50 daha fazla hava sokmak demek, CR artışına bağlı patlama basıncı logaritmik olduğundan onun için daha fazlası eder. Sonuçta orijinal kolların limit dayanım değerleri ve fatik testi sonuçları bilinmiyor, bu durumda piston ve kollara bincek stresi azaltmak için biraz torkdan feragat edip ben dekompresyon contası (kalın çelik conta) kullanırdım 0,5 Bar için. Bu arada o contanın hesabı kitabı vardır, hesaplanır. Düşmek istediğiniz CR için, kafaya göre hadi bir olsun yok bir tek sayı uğursuzluktur iki milimetre olsun diye kestirilmez.
delsol07
15-10-2009, 14:55
7 PSI 0,5Bar der ki bana göre herkese az gelsede stok bir motor için %50 daha fazla hava sokmak demek, CR artışına bağlı patlama basıncı logaritmik olduğundan onun için daha fazlası eder. Sonuçta orijinal kolların limit dayanım değerleri ve fatik testi sonuçları bilinmiyor, bu durumda piston ve kollara bincek stresi azaltmak için biraz torkdan feragat edip ben dekompresyon contası (kalın çelik conta) kullanırdım 0,5 Bar için. Bu arada o contanın hesabı kitabı vardır, hesaplanır. Düşmek istediğiniz CR için, kafaya göre hadi bir olsun yok bir tek sayı uğursuzluktur iki milimetre olsun diye kestirilmez.
Peki bu hesabı nasıl yapıyoruz, bilgin varmı? Benim baktıklarım genelde 1,33mm e denk geliyor.
Bana çap stroke ve sıkıştırma oranını söyle lütfen, şimdi burda formülleri yazması çok uzun iş.
B.Aktepe
15-10-2009, 15:10
81x77.4 10.2:1 cr
delsol07
15-10-2009, 15:13
81x77.4 10.2:1 cr
:icon_tup:
1,23mm conta ile 9:1 CR ye düşersin. 1,90mm conta ile 8,5:1 CR ye düşersin.
delsol07
15-10-2009, 15:31
Komple stok motor + 1,23 cnta ve 9:1 sıkıştırma, peki bu ne anlama geliyor? ne kadar basınç güvenli noktada olur turbo ile? Bu konuda bir fikrin varmı?
0.5 bar üstünde kol olmadan her türlü risk olabilir ayrıca yataklar sıfır olsa çok daha güzel olur.
Bir süre sonra kesmeyecek basınç açmak isteyeceksin mümkün olmayacak. En güzeli ki ben öyle yapacağım orjinal gömlek 81.5 mm 9:0.1 cr forget piston ( Muhtemelen CP marka ) Eagle kol veya farklı bir marka kol ve komple oem rektifiye edilmiş motor. Benim istediğim güç günlük 200 250 max 300 350 hp arası. Ona göre hedefimi belirleyip parça alıyorum.
Onu sana kimse söyleyemez. Ama 0,5 Bar mı basacaksın, 9 sıkırtırmaya basmak 10,2 sıkıştırmaya basmaya göre daha güvenlidir, kırılır kırılmaz ayrı mevzudur. Yada şöyle söyleyeyim 2m yüksekten yer atlamak, 5m yüksekten atlamaya göre daha güvenlidir ama 2m den düşünce ölmeyeceksin diye bir kural yok.
delsol07
15-10-2009, 16:00
0.5 bar üstünde kol olmadan her türlü risk olabilir ayrıca yataklar sıfır olsa çok daha güzel olur.
Bir süre sonra kesmeyecek basınç açmak isteyeceksin mümkün olmayacak. En güzeli ki ben öyle yapacağım orjinal gömlek 81.5 mm 9:0.1 cr forget piston ( Muhtemelen CP marka ) Eagle kol veya farklı bir marka kol ve komple oem rektifiye edilmiş motor. Benim istediğim güç günlük 200 250 max 300 350 hp arası. Ona göre hedefimi belirleyip parça alıyorum.
Evet üstad haklısın ama iş o zaman "olmuşken" moduna geliyor? Yapmışken egzantrik , yapmışken, krank + yapmışken, yapmışken.... Ürkünç rakamlar oluşuyor, beraberinde turboda da fark yok aynen o da öyle... İyisi olsun sağlıklı olsun iş bir onunlada bitmiyor diyelimki 500whp oldu araç, e bunun devamı var motoer tamamda, e bunun üzerinde taşındığı birde şasi var, aktarma organları var difransiyeli var , var oğlu var, öyle değilmi? Süspansiyonu var, rodu var.. eee ne oldu ha tamam yapılmaz değil bunların hepsi yapılır. Ama 15 liralık arabaya 45 lira harcamak var :) Ben bu yüzden mevcut motor şasi + aktarma organları + fren sistemini minumum yükseltme ve maksimum güvenlik olacak şekilde turbo ile yüklemek niyetindeyim. yani şu anki hedefim 200whp. Bunun için harcayabileceğim rakamda herşey dahil max 8000tl.
Abi bak kompresyonun normal çıksada metal yaşlanması denilen bişey var boost'u görünce o yataklar parçalanmasın sonra. Hadi kol bi yere kadar dayanırda bari yatakları falan değiştir.
Önemli olanda ne istediğin ve bu isteğinin süreklilik arz etmesi. 200 whp bolt-on max kaç km gideceksin buda önemli.
delsol07
15-10-2009, 16:07
Abi bak kompresyonun normal çıksada metal yaşlanması denilen bişey var boost'u görünce o yataklar parçalanmasın sonra. Hadi kol bi yere kadar dayanırda bari yatakları falan değiştir.
Önemli olanda ne istediğin ve bu isteğinin süreklilik arz etmesi. 200 whp bolt-on max kaç km gideceksin buda önemli.
Evet daha önceki sayfalarda bu konuda uyarıldım, öncelikle komple motoru açtırıp kontrol ettireceğim ve alıntı tabir ile "cincık" hale getirip tekrar toplandıktan sonra bolt-on olucak :) ne kadar gider bilmem?
B.Aktepe
15-10-2009, 18:45
1.23mm conta ile 9.7:1
1.90mm conta ile 9.1:1
olur sıkıştırman.
olur sıkıştırman.
+1
ama kesinlikle kalın conta tavsiye etmem :)
delsol07
15-10-2009, 20:40
+1
ama kesinlikle kalın conta tavsiye etmem :)
Neden üstadım? teknik olarak ve benim anlıyacağım şekilde açıklayabilirmisin? :) bloklar arasındaki temas yüzeyi öpüşmediğinden, bütün denge ve stabilite saplamalara ve contaya kalıyor gibi, bunun gibi bir sebepten dolayımı olumsuz bir düşüncedesiniz yoksa ben saçmaladımmı? :)
basıncın artışının illaki logaritmik olması gibi bir durum yokki? bu diğer etkenlerlede alakalı?
%50 hesabında garip ayrıca
delsol07
15-10-2009, 21:43
Neden üstadım? teknik olarak ve benim anlıyacağım şekilde açıklayabilirmisin? :) bloklar arasındaki temas yüzeyi öpüşmediğinden, bütün denge ve stabilite saplamalara ve contaya kalıyor gibi, bunun gibi bir sebepten dolayımı olumsuz bir düşüncedesiniz yoksa ben saçmaladımmı? :)
Benim sorduğum soru halen havada? :)
diğer conta bu görevi yapmıyormu?
kalın conta çok sağlıklı olmaz çünkü çok iyi bir sızdırmazlık göstermeyebilirler sıkıştırma oranını daha farklı şekilde düşürmek daha uygun olur
delsol07
15-10-2009, 22:13
diğer conta bu görevi yapmıyormu?
kalın conta çok sağlıklı olmaz çünkü çok iyi bir sızdırmazlık göstermeyebilirler sıkıştırma oranını daha farklı şekilde düşürmek daha uygun olur
Daha farklı derken motorun stok bileşenlerine dokunmayacağımızdan, nasıl olucak peki?
olur sıkıştırman.
Bu hesap yanlış gibi geldi bana.
çap :81
strok :77.4
sıkıştırma :10.2
alan= çap/2^2 x pi=51.52992998
hacim = (çap / 2)^2 x 3.14159 x strok 398.841658
yanma odası((hacim/sıkıştırma-1 ) = 43.35235413
1.23mm conta olursa kapak 1.23 mm daha yükselecek demektir. (tek conta kullanılıp altına Hylomar blue sıvı conta kullanıldığını varsayıyorum)
ek hacim 6.338181387cc (alan x conta yüksekliği)
yeni yanma odası 49.69053552cc (mevcut yanma odası + ek hacim)
yeni sıkıştırma 9.026511565 (CR= (hacim+yeni yanma odası) / yeni yanma odası))
Yok 1.9 mm kalınlığında conta olacaksa;
ek hacim 9.790686695 cc
yeni yanma odası 53.14304083 cc
yeni sıkıştırma 8.505059022
%50 hesabında garip ayrıca
WOT ta MAP değeri atmosferik arabalarda 100 kpa civarında dolaşıyor. Eğer 05 bar boost basarsan bu değer MAP değerin 150 kpa ya fırlayacak demektir. Eğer bu MAP değeri stabil duruyorsa teorik olarak birim zamanda silindirin içine giren havanın kütle bazında %50 artışı sözkonusu.
VeNoM_35
15-10-2009, 23:17
otomatik hesaplama:
http://www.rbracing-rsr.com/compstaticcalc.html
B.Aktepe
16-10-2009, 08:05
Bu hesap yanlış gibi geldi bana.
çap :81
strok :77.4
sıkıştırma :10.2
alan= çap/2^2 x pi=51.52992998
hacim = (çap / 2)^2 x 3.14159 x strok 398.841658
yanma odası((hacim/sıkıştırma-1 ) = 43.35235413
1.23mm conta olursa kapak 1.23 mm daha yükselecek demektir. (tek conta kullanılıp altına Hylomar blue sıvı conta kullanıldığını varsayıyorum)
Yok 1.9 mm kalınlığında conta olacaksa;
ek hacim 9.790686695 cc
yeni yanma odası 53.14304083 cc
yeni sıkıştırma 8.505059022
valla bu hesapta var yanlışlık.
piston tdc iken silindirlerde 0 noktasına gelmez. aşağıda kalır. (piston-to-deck height) aşağıdaki linkten bakabilirsin.
pistonun tepesi veya derinliği,piston kompresyon yüksekliğide sıkıştırmaya etkendir. senin hesabında bu gözükmüyor.
Honda için en doğru sıkıştırma oranını hesaplamak için bu programı kullanabilirsin.
http://www.zealautowerks.com/bseries.html
orjinal conta kalınlığı 0.026" tir. conta kalınlığını inch çevirerek girip statik kompresyon değerlerini bulabilirsin.
B.Aktepe
16-10-2009, 08:29
senin hesabını bulmak için programda baktım,şu şekilde oluyor ama bu böyle kabul edilmez.
piston ile silindir arasını 0 kabul edicez piston tepesi olmayacak 0 flat piston olucak.
yanma odası da 42.7cc iken sen başka bir hesapla 43.3 bulmuşun onuda öyle yazarsak. senin sıkıştırma doğru çıkıyor.
Merruse TDC'de piston silindir 0 noktasına gelir dememiş ki. Statik CR hesabının temeli V@bdc/V@tdc değil mi? Honda demişki ben 10,2 birim havayı alırım bunu 1 birime sıkıştırırım demiş. Merruse'da basit matematik kullanmış, Hacim/(Sıkıştırma-1)=Yanmanın gerçekleştiği hacim demiş. Belki orda kafa karıştıran yanma odası hacmi lafı olmuş olabilir. Bu hesapda ki değerin içerisinde yanma odası+conta+kapağa olan mesafenin hacmi+piston hacmi var. Yani toplam değeri bulup buna konulacak contanın oluşturacağı ek hacimide kalınlığı ve çapı kullanarak hesaplamış.
Kendisi gelince mutlaka daha iyi şekilde açıklayacaktır.
ufacik detenasyonda contan yanıyor hem yüzeyini bozuyor bloğun yada kapağın hemde orda silindir in en dayanıksız yeri olan contayı iyice dayanıksızlaştırmış oluyorsunuz
B.Aktepe
16-10-2009, 08:43
Merruse TDC'de piston silindir 0 noktasına gelir dememiş ki. Statik CR hesabının temeli V@bdc/V@tdc değil mi? Honda demişki ben 10,2 birim havayı alırım bunu 1 birime sıkıştırırım demiş. Merruse'da basit matematik kullanmış, Hacim/(Sıkıştırma-1)=Yanmanın gerçekleştiği hacim demiş. Belki orda kafa karıştıran yanma odası hacmi lafı olmuş olabilir. Bu hesapda ki değerin içerisinde yanma odası+conta+kapağa olan mesafenin hacmi+piston hacmi var. Yani toplam değeri bulup buna konulacak contanın oluşturacağı ek hacimide kalınlığı ve çapı kullanarak hesaplamış.
Kendisi gelince mutlaka daha iyi şekilde açıklayacaktır.
bu hesap yaklaşık hesaptır. tam net sonucu söylemez. verdiğim linkten bakabilirsin. meeruse tdc de piston 0 a gelir dememiş ama öyle kabul etmiş olması gerekiyor. bu hesap yöntemi ile yaklaşık değeri bulabilirsın. verdiğim linkten dediğim değerleri girersen sizin hesapladığınız oran çıkar.
piston comp height:30.55mm ( piston ile deck height arasını 0 yapmak için, normalde 0.022" aşağıda duruyor)
piston dome volume cc:0
Combustion Chamber Volume (cc): orjinali 42.7cc siz yaklaşık 43.3 kabul edip. conta kalınlığını 0.048" girersen sizin bulduğunuz sıkıştırma oranı çıkıyor.
delsol07
16-10-2009, 14:41
ufacik detenasyonda contan yanıyor hem yüzeyini bozuyor bloğun yada kapağın hemde orda silindir in en dayanıksız yeri olan contayı iyice dayanıksızlaştırmış oluyorsunuz
"DETENASYON: Karışımın buji tarafından ateşlenmesinden sonra yanmanın düzensiz olarak gerçekleşmesine detenasyon denir. Karışımın ani yanması sonucu yükselen basıncın oluşturduğu vuruntu çok şiddetli olursa, motor parçaları yıpranır."
Burdan yola çıkarsak, conta kalınlığı diğer contaya göre oldukça fazla olduğundan meydana geliyor anladığım kadarı ile? Yoksa bu durum " DETENASYON" İnce conta için de zaten geçerli değilmi? Bence aradaki fark kalınlıktan kaynaklanıyor?
delsol07
16-10-2009, 15:13
Bir turbo setup daha;
b16a2 (stock bore, stock sleeves)
stock head
JE 9.0 Pistons
Eagle Rods
Precision SC61 compressor housing (SC5031E .48 a/r exhaust housing and wheel)Precision 1025 FMIC (known as the 600hp IC)
ITR IM
InlinePRO SS Manifold
2.5" DP and Exhaust
550CC Injectors
Hondata s200b w/ chipped ECU
Greddy ProfecB spec2
GSR tranny
Full Interior, A/C, P/S, everything.... (my daily driver)
Best Time: 12.9 @112mph with a 2.1 60'
Dyno: (Temp: 92degrees, Humidity: 80%)
305fwhp @ 15.5lbs
204.9wtq @ 15.5lbs
Bu setupda stok motora ; piston + kol + intake + enjektör yükseltmesi yapmış, Ama örneğin gömleklere dokunmamış? Bunun gibi en az 15 örnek gördüm. Bu konu için ne dersiniz? Yani motor içinde sadece piston+kol değişimi ve mevcut gömleklerle sorun olmaması ?
300hplerde gömlekler sorun çıkarmaz diye düşünüyorum piston kol koyarken motoru iyi bir rektefiyecide sıfırlarsınız zaten.
WOT ta MAP değeri atmosferik arabalarda 100 kpa civarında dolaşıyor. Eğer 05 bar boost basarsan bu değer MAP değerin 150 kpa ya fırlayacak demektir. Eğer bu MAP değeri stabil duruyorsa teorik olarak birim zamanda silindirin içine giren havanın kütle bazında %50 artışı sözkonusu.
kütledemi artacak eminmisin?
o zaman farklı turbolarda aynı basıncı bastığımızda aynı güç alınması gerekir?
Orada birebir ayni sistemdeki basinc artisi orneklenmis, turbi degisirse tum hesap degisir.
Orada birebir ayni sistemdeki basinc artisi orneklenmis, turbi degisirse tum hesap degisir.
ben basınç artışına bişi demiyorum kütleye diyorum:)
bu hesap yaklaşık hesaptır. tam net sonucu söylemez. verdiğim linkten bakabilirsin. meeruse tdc de piston 0 a gelir dememiş ama öyle kabul etmiş olması gerekiyor. bu hesap yöntemi ile yaklaşık değeri bulabilirsın. verdiğim linkten dediğim değerleri girersen sizin hesapladığınız oran çıkar.
piston comp height:30.55mm ( piston ile deck height arasını 0 yapmak için, normalde 0.022" aşağıda duruyor)
piston dome volume cc:0
Combustion Chamber Volume (cc): orjinali 42.7cc siz yaklaşık 43.3 kabul edip. conta kalınlığını 0.048" girersen sizin bulduğunuz sıkıştırma oranı çıkıyor.
Yaklaşık hesap ne demektir? Hesap zaten net sonuç elde etmek için yapılır. Hesapta standart sapma dışında hata olmaz. Yaklaşığı da olmaz.
Orada bulunan değerler verilen sıkıştırma oranı baz alınarak fizik ve geometrinin genel kaidelerinin uygulanması sonucu ortaya çıkan değerler. Eğer veriler doğru verildi ise o hesabın dışında bir sonuç elde etmenize imkan yok.
Sıkıştırma oranı verilmiş bir motorun yanma odasının hacmini bulmanız için piston yada kapak yüksekliğini bilmenize gerek yoktur. Eğer sizin önünüze motor koyulupta al bunun sıkıştırma oranını hesapla derlerse o zaman her ikisine de ihtiyacınız var. Yukarıdaki örnekte sıkıştırma oranı zaten biliniyor. Dolayısı ile ne üst ölü
noktadaki kapağın tepe noktasının yüksekliğine ne de conta kalınlığını bilmenize gerek yok. Pistonun silindir içindeki strokunu bildiğimize göre hacmini hesaplamanız için basit geometri bilgisi yeterli. Sıkıştırmanın oranıda hazır oalrak verildiğine göre pistonun üst ölü noktadaki pozisyonunda arda kalan hacim zaten yanma odasının hacmidir. Buna ister deck yüksekliğini ekleyin, isterseni conta kalınlığını. Onlar bahsi geçen kalın conta işinde tümüyle gereksiz ayrıntılardan ibaret. İster pistonun tepesi düz olsun isterse oyulmuş. Farketmez. Adam size zaten onların tümünü hesaplayarak kompresyon oranını hesaplamış ve söylemiş. Eğer pistonunuzu OEM kullanıyorsanız, contanızı OEM kullanıyorsanız üreticinin verdiği tüm veriler tutacaktır. Sizin araya daha kalın bir plaka koyarak elde edeceğiniz ek hacimi hesaplamanız içinde bir silindirin hacmini hesaplamaktan farkı olmadığını zaten biliyorsunuzdur. Yanma odasına bunu ekler, ***** sıkıştırma oranı formulünde yerine koyarsanız yeni sıkıştırma oranınızın ne olduğunu kolayca bulursunuz.
Yukarıda verdiğim hesaplama eğer gelen veriler doğru ve eksiksiz ise %100 doğru. Aksi olabilmesi için yazılan verilerin (çap strok ve sıkıştırma) eksik olması gerek şarttır. Küsuratları atlamışlardır falan filan.
kütledemi artacak eminmisin?
o zaman farklı turbolarda aynı basıncı bastığımızda aynı güç alınması gerekir?
Senna bu seninki şark kurnazlığı..:) Bırak kompresörü sadece türbini bile değiştirdiğinde egzost flowunun değişeceğini sende biliyorsun. Dolayısı ile kapağın geçirgenliğininde (bu da ne demekse artık) değişeceğini.. Oradaki güç farkının nedeni, sirküle olan havanın flow un değişiyor olması. Ama eminim bunu sen benden daha iyi biliyorsundur zaten.. Verdiğin örneğin kütle ile bağlantısının olmadığını sen eminim biliyorsundur.
Senna bu seninki şark kurnazlığı..:) Bırak kompresörü sadece türbini bile değiştirdiğinde egzost flowunun değişeceğini sende biliyorsun. Dolayısı ile kapağın geçirgenliğininde (bu da ne demekse artık) değişeceğini.. Oradaki güç farkının nedeni, sirküle olan havanın flow un değişiyor olması. Ama eminim bunu sen benden daha iyi biliyorsundur zaten.. Verdiğin örneğin kütle ile bağlantısının olmadığını sen eminim biliyorsundur.
e tamam sende aynı şeyi diyorsun flow değişir diyorsun kütle değişecek işte giren ne var benim dediğimde?
B.Aktepe
16-10-2009, 20:41
Yaklaşık hesap ne demektir? Hesap zaten net sonuç elde etmek için yapılır. Hesapta standart sapma dışında hata olmaz. Yaklaşığı da olmaz.
Orada bulunan değerler verilen sıkıştırma oranı baz alınarak fizik ve geometrinin genel kaidelerinin uygulanması sonucu ortaya çıkan değerler. Eğer veriler doğru verildi ise o hesabın dışında bir sonuç elde etmenize imkan yok.
Sıkıştırma oranı verilmiş bir motorun yanma odasının hacmini bulmanız için piston yada kapak yüksekliğini bilmenize gerek yoktur. Eğer sizin önünüze motor koyulupta al bunun sıkıştırma oranını hesapla derlerse o zaman her ikisine de ihtiyacınız var. Yukarıdaki örnekte sıkıştırma oranı zaten biliniyor. Dolayısı ile ne üst ölü
noktadaki kapağın tepe noktasının yüksekliğine ne de conta kalınlığını bilmenize gerek yok. Pistonun silindir içindeki strokunu bildiğimize göre hacmini hesaplamanız için basit geometri bilgisi yeterli. Sıkıştırmanın oranıda hazır oalrak verildiğine göre pistonun üst ölü noktadaki pozisyonunda arda kalan hacim zaten yanma odasının hacmidir. Buna ister deck yüksekliğini ekleyin, isterseni conta kalınlığını. Onlar bahsi geçen kalın conta işinde tümüyle gereksiz ayrıntılardan ibaret. İster pistonun tepesi düz olsun isterse oyulmuş. Farketmez. Adam size zaten onların tümünü hesaplayarak kompresyon oranını hesaplamış ve söylemiş. Eğer pistonunuzu OEM kullanıyorsanız, contanızı OEM kullanıyorsanız üreticinin verdiği tüm veriler tutacaktır. Sizin araya daha kalın bir plaka koyarak elde edeceğiniz ek hacimi hesaplamanız içinde bir silindirin hacmini hesaplamaktan farkı olmadığını zaten biliyorsunuzdur. Yanma odasına bunu ekler, ***** sıkıştırma oranı formulünde yerine koyarsanız yeni sıkıştırma oranınızın ne olduğunu kolayca bulursunuz.
Yukarıda verdiğim hesaplama eğer gelen veriler doğru ve eksiksiz ise %100 doğru. Aksi olabilmesi için yazılan verilerin (çap strok ve sıkıştırma) eksik olması gerek şarttır. Küsuratları atlamışlardır falan filan.
%100 doğrulundan hiç emin değilim.
kısaca şöyle yazayım sana örnek vererek.
b16b motorun 81x77.4 10.8:1cr
b16a2 motorun 81.77.4 10.2:1cr
senin hesapta kullandığın,
yanma odası((hacim/sıkıştırma-1 ) formulunde
.
verdiğim programı inceledin mi bilmiyorum. orada kullanılan programdaki bütün değerler doğrudur. hepsi pdf lerden ölçülerek alınmış kesin bilgilerdir.
editliyorum: silindir kapağı yanma odası hacmi ile toplan yanma odası hacmini karıştırmışım.
fakat yinede hesapladığın verilerde bir terslik var. çünkü daha önce verdiğm linkteki programda bütün sıkıştırma oranları birebir tutmaktadır. bu da programın ve hesabın hatasız olduğunu gösterir.
Ne demek istediğini tam olarak anlamadım...
Eğer MAP %50 artıyorsa bu havanın flow u %50 artacak demek değildir ki..Flow un daha fazla artması lazım. Ama 100 kpa da sabit hacimde atıyorum 100 gr hava var ise, 150 kpa da aynı hacimde 150 gr hava var demektir. Eğer senin havayı bastığın düzenek (turbo yada supercharger) kapağın sirküle edebildiği havadan daha fazlasını basabiliyorsa zaten o basıncı oluşturabilir. Yani her devirde %50 daha fazla hava vardır diyemeyiz. Ancak, WOT da emme manifoltunun basıncı 1 atm dir. Yani 103 kpa falan. Eğer aynı şartlarda sen bunun manifoltuna 150 kpa basınç oluşturabiliyorsan bu durumda motorun geçirgenliğini (şuna bir türlü doğru bir kelime bulamadım ya helal olsun bana :) ) yenmiş ve üstüne %50 daha fazla hava basmışsın demektir. Yani eğer motorun WOT ta %100 VE si olan motor devirinde (genelde max torkun olduğu devir falan oluyor) eğer 150 kpa lık basınç oluşturabilirsen o durumda %50 daha fazla hava basabiliyorsun demektir. (teorik olarak). Ancak motorun VE sinin daha düşük olduğu noktalarda WOT halinde dahi 150 kpa MAP oluşturabilmen için basman gereken hava %50 den fazladır.
%100 doğrulundan hiç emin değilim.
kısaca şöyle yazayım sana örnek vererek.
b16b motorun 81x77.4 10.8:1cr
b16a2 motorun 81.77.4 10.2:1cr
senin hesapta kullandığın,
yanma odası((hacim/sıkıştırma-1 ) formulunde
.
verdiğim programı inceledin mi bilmiyorum. orada kullanılan programdaki bütün değerler doğrudur. hepsi pdf lerden ölçülerek alınmış kesin bilgilerdir.
editliyorum: silindir kapağı yanma odası hacmi ile toplan yanma odası hacmini karıştırmışım.
fakat yinede hesapladığın verilerde bir terslik var. çünkü daha önce verdiğm linkteki programda bütün sıkıştırma oranları birebir tutmaktadır. bu da programın ve hesabın hatasız olduğunu gösterir.
Aktepe, demekki o yazılan çap strok ve sıkıştırma oranı rakamlarının küsuratlarında sorun yok ise geri kalanı basit geometri hesabı.. Eski yunandan bu yana değişmeyen geometrik kuralları hiçbir program ve hesaplama ile değiştiremeyizki. Tekrarlıyorum. Eğer 10.2 sıkıştırma oranı net 10.2 ise ve çap ve strok değerleri tam verilmiş ise o hesabın alternatifi yok. Bu hesap o motor için şöyle bu motor için böyle diye değişmez. Hesap hesaptır.
Ne demek istediğini tam olarak anlamadım...
Eğer MAP %50 artıyorsa bu havanın flow u %50 artacak demek değildir ki..Flow un daha fazla artması lazım. Ama 100 kpa da sabit hacimde atıyorum 100 gr hava var ise, 150 kpa da aynı hacimde 150 gr hava var demektir. Eğer senin havayı bastığın düzenek (turbo yada supercharger) kapağın sirküle edebildiği havadan daha fazlasını basabiliyorsa zaten o basıncı oluşturabilir. Yani her devirde %50 daha fazla hava vardır diyemeyiz. Ancak, WOT da emme manifoltunun basıncı 1 atm dir. Yani 103 kpa falan. Eğer aynı şartlarda sen bunun manifoltuna 150 kpa basınç oluşturabiliyorsan bu durumda motorun geçirgenliğini (şuna bir türlü doğru bir kelime bulamadım ya helal olsun bana :) ) yenmiş ve üstüne %50 daha fazla hava basmışsın demektir. Yani eğer motorun WOT ta %100 VE si olan motor devirinde (genelde max torkun olduğu devir falan oluyor) eğer 150 kpa lık basınç oluşturabilirsen o durumda %50 daha fazla hava basabiliyorsun demektir. (teorik olarak). Ancak motorun VE sinin daha düşük olduğu noktalarda WOT halinde dahi 150 kpa MAP oluşturabilmen için basman gereken hava %50 den fazladır.
aynı şeyleri söylüyoruz aslında:) bende flow basınçla doğru orantılı değişmeyece kdiyorum sende:)
delsol07
16-10-2009, 21:11
Arkadaşlar bu yaptığınız hesaplar sonrası, eğer mümkünse bana da bir cevap verin :)
Şimdi stok motorda kalın conta ile komp. düşürmek emniyetli ve doğrumudur, değilmidir?
B.Aktepe
16-10-2009, 21:17
Aktepe, demekki o yazılan çap strok ve sıkıştırma oranı rakamlarının küsuratlarında sorun yok ise geri kalanı basit geometri hesabı.. Eski yunandan bu yana değişmeyen geometrik kuralları hiçbir program ve hesaplama ile değiştiremeyizki. Tekrarlıyorum. Eğer 10.2 sıkıştırma oranı net 10.2 ise ve çap ve strok değerleri tam verilmiş ise o hesabın alternatifi yok. Bu hesap o motor için şöyle bu motor için böyle diye değişmez. Hesap hesaptır.
Eski yunandan bu yana değişmeyen geometrik kurallarda haklısın ama haala yapılan insan hataları olabilmektedir ;)
1.23mm kapak contası konduğu zaman kapak 1.23mm daha yükselmez. zaten üstünde 0.7mm conta bulunmaktadır. kapak sadece 0.53mm yükselir
ek hacim 2.73cc olucaktır.
yeni yanma odası 46.03cc
yeni sıkıştırma (CR= (hacim+yeni yanma odası) / yeni yanma odası))
hesabından 9.67 olucaktır. programda da 9.7 çıkmıştır.
hesap doğru fakat hata oluşmuş belli ki gözden kaçan.
İyide o sorulara kimse net bir cevap veremez. Ancak kişisel fikrini falan yazabilir.
Emniyetlimidir? Neden olmasın? Eğer doğru setup yapılırsa sorunsuz çalışır.
Doğrumudur? "Teorik olarak" doğrudur.
Riski varmıdır? Elbet vardır.
Eğer kompresyonu decompression plate ile düşürürseniz daha yüksek basınçlarda çalışabilirsiniz. Ancak motorunuzun VE si yani volumetrik verimliliği düşeceğinden alacağınız güçte düşecektir. Yani 10.2 sıkıştırmalı bir motorda 05 bar basmakla 9 sıkıştırmalı bir motorda 07 bar basmak arasında güç kazanımı açısından uçurum bir fark yok. (rakamları attım) Bu size ne sağlar? Patlama basıncı düşeceğinden piston ve kolların üzerideki yükte düşecektir. Biraz daha güvenli sularda gezersiniz. Ancak benzer güçleri elde edeceksiniz. En basit anlatımı bu.
Eğer %100 güvenli %100 garantili iş istiyorsanız, forged kol ve pistondan daha iyi bir seçenek yok. Hazır almışken overbore alırsınız böylelikle gömlek falan filan gibi şeylere ihtiyacınız kalmayabilir (kalmaz değil kalmayabilir). Eğer 1.6 motordan 300 hp çıkartmak gibi bir derdiniz varsa plate ile falan uğraşmayın derim ben. Ama yarım bardan daha az basılacaksa ve hedefler makul ise "bence" motora girişmeye gerek yok. Ancak sizin durumunuzda zaten motoru açacağınız için forged almak menfaatinize zaten. OEM piston sekman setinin pek ucuz olduğunu sanmıyorum açıkcası.
B.Aktepe
16-10-2009, 21:25
orjinal sıkıştırmada 10.2 olan motorda zaten 0.7mm kalınlığında conta bulunmaktadır.
sen contayı 1.23mm ile değiştirdiğin zaman aradaki fark 0.53mm olmaktadır.
ek hacim hesabı değişmekte onunla beraber geri kalan hesaplamalar değişmektedir.
Naaptın B.Aktepe???
ne yapmışki?
Eski yunandan bu yana değişmeyen geometrik kurallarda haklısın ama haala yapılan insan hataları olabilmektedir ;)
1.23mm kapak contası konduğu zaman kapak 1.23mm daha yükselmez. zaten üstünde 0.7mm conta bulunmaktadır. kapak sadece 0.53mm yükselir
ek hacim 2.73cc olucaktır.
yeni yanma odası 46.03cc
yeni sıkıştırma (CR= (hacim+yeni yanma odası) / yeni yanma odası))
hesabından 9.67 olucaktır. programda da 9.7 çıkmıştır.
hesap doğru fakat hata oluşmuş belli ki gözden kaçan.
Kafa buluyorsun galiba.. Orada decompression plate kesilmesinden bahsediyoruz. Altına Hylomar blue sıvı conta kullanıp kalınlık yaratmamasını sağlamışız, üstüne de standart conta kullanmışız. Tek conta kullanılmasından bahsederken plate in altına ve üstüne ayrı ayrı conta kestirilmeyip altına yükseklik yapmaması için sıvı conta (ki o gerçekten özel üretim standartlarına sahip bir contadır) üstüne ise OEM contası neyse onun konmasından bahsediyoruz. Kapak gayet güzel 1.23 mm yükselir. Çelik conta kestirilipte hiçbir tarafına conta konmaksızın kullanabilecek kadar gözü kara birisi ile tanışmadım henüz..
B.Aktepe
16-10-2009, 21:35
Kafa buluyorsun galiba.. Orada decompression plate kesilmesinden bahsediyoruz. Altına Hylomar blue sıvı conta kullanıp kalınlık yaratmamasını sağlamışız, üstüne de standart conta kullanmışız. Tek conta kullanılmasından bahsederken plate in altına ve üstüne ayrı ayrı conta kestirilmeyip altına yükseklik yapmaması için sıvı conta (ki o gerçekten özel üretim standartlarına sahip bir contadır) üstüne ise OEM contası neyse onun konmasından bahsediyoruz. Kapak gayet güzel 1.23 mm yükselir. Çelik conta kestirilipte hiçbir tarafına conta konmaksızın kullanabilecek kadar gözü kara birisi ile tanışmadım henüz..
kafa bulmuyorum.
decompression plate kullanılmıyor.
sadece kalın conta kullanılıyor. 1.23mm kalınlığında.
arada plate vs yok.
olayın çıkış noktası bu. cometic kalın conta 1.23mm kullanılırsa sıkıştırma ne olur?
decompression plate vs yok ortada.
O kalınlıkta contayı nasıl yanmadan tutacaksın? Er yada geç patlar çatlar..
Decompression plate yoksa neden altına sıvı conta tepesine conta koyacaksınki?
B.Aktepe
16-10-2009, 21:40
O kalınlıkta contayı nasıl yanmadan tutacaksın? Er yada geç patlar çatlar..
Decompression plate yoksa neden altına sıvı conta tepesine conta koyacaksınki?
altına sıvı contada koymuyorum. bakır spreyi ile üstünden geçiyorum contanın sadece.
üreten firmalar var.
http://www.cometic.com/sportcompact.aspx
buradan araştırabilirsin.
şu an minikslerin aracında 3mm kalınlığında cometic conta var. ver patlama çatlama yapmıyor.
kafa bulmuyorum.
decompression plate kullanılmıyor.
sadece kalın conta kullanılıyor. 1.23mm kalınlığında.
arada plate vs yok.
olayın çıkış noktası bu. cometic kalın conta 1.23mm kullanılırsa sıkıştırma ne olur?
decompression plate vs yok ortada.
Asıl cometic yok ortada. Ben yorumumu yapmışım ve demişimki ben kendi arabam olsa çelik decompresyon plate kestirirdim demişim (mesaj 106) oda demişki nasıl hesaplanıyor (mesaj 107) bende hesaplamışım. Hadi bu arkadaş bilmiyor en azından ustası bu çelik contanın altına üstüne bişi koyalım der. birtafafına kendi contası gelecek ki bu kapak tarafı blok tafaında da hem sızdırmazlık hemde dayanımı sağlamak için özel sıvı conta kullanılacak ki kapak sıkıldıktan sonra 1 gün yağ konmayacak marş basılmayacak akşam sık sabah ne yaparsan yap gibi.
Bak bahsettiğimiz decompression plate bu;
http://www.fordist.com/mertol/mondi/sc/decomplate.jpg
delsol07
16-10-2009, 21:44
Hımmm.. Demekki araya hiç bir şey koymayacağız? ( hiç birşey derken oem hariç )Motoru komple açtırıp herşey sağlıklı ise tekrar toplayıp, bolt-on tubo ile max 0,5 barlarda 210 - 225whp civarında güvenlik içinde kullanacağız? bu doğrumudur peki?
B.Aktepe
16-10-2009, 21:48
merruse,
ikimizde farklı şeylerden bahsetmişiz konunun başından beri takip ediyorum.
senin hesap doğru matematiksel olarak fakat arkadaşın sorusu başka. dekompresyon plate vs kullanılmıyor hondada. cometic firması çeşitli kalınlıklarda contalar üretmekte. orjinal conta sökülüp yerine konuluyor.
benim hesabımda, orjinal conta yerine 1.23mm conta kullanılırsa sıkıştırma ne olur idi.
senin hesabında 1.23mm kalınlığında dekompression plate kullanılırsa sıkıştırma ne olur idi.
karmaşa bundan ibaret.
http://www.prostreetonline.com/a/honda_cometic-head-gasket.asp
bu linkte b serisinde kullanılan cometic contaların çeşitli kalınlıkta olanlar mevcut.
altına sıvı contada koymuyorum. bakır spreyi ile üstünden geçiyorum contanın sadece.
üreten firmalar var.
http://www.cometic.com/sportcompact.aspx
buradan araştırabilirsin.
şu an minikslerin aracında 3mm kalınlığında cometic conta var. ver patlama çatlama yapmıyor.
Kimin arabasında ne var ben bilemem açıkcası. Başkasının arabası içinde ne referans veririm ne de yorum yaparım. Ama şahsen ben kendi arabama direk çelik contayı koyup kapağı kapatmam. He kapatan vardır, olabilir. Ben yapmam.. Dünyanın geri kalan kısmında da yapana pek rastlamadım açıkcası.
Decompression Plate:
In the interest of the weight of the wallet, compression ratio was going to be dealt with by using a decompression plate - the 'proper' way is obviously to use forged pistons with a suitable compression height, but at £4-500 a set that wasn't an option until we'd proved the plate wouldn't work. We'd got a plan for the plate anyway, so there's a good chance it would be OK...
The plan was to seal the laser cut steel plate to the top of the block, firmly located on the head-alignment dowels. A single normal head gasket would seal the plate to the head. This way the plate would expand with the block whilst unable to move around freely due to the dowels, and the head and head gasket would be able to move and function as intended - using a gasket both sides of the plate was going to be asking for trouble.
http://www.rsrich.force9.co.uk/zetec-turbo/plate.jpg
Benim size dediğim sistem (B.Aktepe farklı bir contadan bahsediyormuş) de sıralaman şu şekilde olacak:
-Kapak
-Kendi contası
-Decompresion Plate (1,23mm)
-Sıvı conta
-Blok
Sıkıştırmanda 9.0:1 olacak
Bu noktadan sonra ne basarsınız ne basmazsınız, kırarsınız kırmazsınız, o istediğinizle doğru orantılı.
merruse,
ikimizde farklı şeylerden bahsetmişiz konunun başından beri takip ediyorum.
senin hesap doğru matematiksel olarak fakat arkadaşın sorusu başka. dekompresyon plate vs kullanılmıyor hondada. cometic firması çeşitli kalınlıklarda contalar üretmekte. orjinal conta sökülüp yerine konuluyor.
benim hesabımda, orjinal conta yerine 1.23mm conta kullanılırsa sıkıştırma ne olur idi.
senin hesabında 1.23mm kalınlığında dekompression plate kullanılırsa sıkıştırma ne olur idi.
karmaşa bundan ibaret.
http://www.prostreetonline.com/a/honda_cometic-head-gasket.asp
bu linkte b serisinde kullanılan cometic contaların çeşitli kalınlıkta olanlar mevcut.
Ben Kemal'in mesajının üzerine bina edildiği için direk kompresyon düşürücü plaka üzerinden yürüdüm ve hesap yaptım.
İyide varsa bile bence kalın conta falan almaya gerek yok. Laserle kesim yapan herhangibir CNC tezgahında istediğiniz kalınlıktaki decomp plate i 15 liraya kestirebiliyorken kıytırık bir contaya daha kalın diye 90-100 dolar verilmez. Yok geldi gelmedi doğru geldi yanlış geldi gümrükte takıldı aman geçti falan filan bir sürü dert.
B.Aktepe
16-10-2009, 21:56
Honda da dekompresyon plate kullanılmıyor yaygın bir uygulama değil yapan görmedim.
sıkıştırma oranını düşürmek için cometic marka conta kullanılmaktadır çeşitli kalınlıkta olanları mevcuttur. 88-89-90 ve devamındaki postlardan bakarsan soru cometic kalın conta ile sıkıştırma oranıdır.
benim dediğim sistemde sadece orjinal conta sökülüp yerine kalın conta kullanılmaktadır.
b162 motorda cometic 1.23mm conta ile sıkıştırma oranı 9.7 olucaktır.
b16a2 motorda 1.23mm kalınlığında dekompresyon plate yaptırıp koyarsan sıkıştırman 9.1:1 olucaktır.
Hımmm.. Demekki araya hiç bir şey koymayacağız? ( hiç birşey derken oem hariç )Motoru komple açtırıp herşey sağlıklı ise tekrar toplayıp, bolt-on tubo ile max 0,5 barlarda 210 - 225whp civarında güvenlik içinde kullanacağız? bu doğrumudur peki?
Motoru zaten açtığınızda kapak contasını yenileyeceksiniz. Kapatmadan önce kendinize autocadte çizim yapabilen bir makine mühendisi yada teknikeri falan bulun, size autocad te OEM contayı baz alarak çizsin, o çizimle lazer kesim yapabilen bir CNC atolyesine gidin, iki saat sonra elinizde decompression plateiniz hazır olur. İstediğiniz kalınlıkta da işlerler. Ben daha dün kestirdim kendi arabam için ve 15 liraya mal oldu.
94 model bir arabada kapağı açıp işçilik ve sarf mazlemesi parası bile verseniz ıvır zıvırları ile bin lirayı rahat bulur maliyet. 15 liralık bir plaka için açtığınız gibi kapatmanın bir anlamı yok bence. "bence"
delsol07
17-10-2009, 02:42
Motoru zaten açtığınızda kapak contasını yenileyeceksiniz. Kapatmadan önce kendinize autocadte çizim yapabilen bir makine mühendisi yada teknikeri falan bulun, size autocad te OEM contayı baz alarak çizsin, o çizimle lazer kesim yapabilen bir CNC atolyesine gidin, iki saat sonra elinizde decompression plateiniz hazır olur. İstediğiniz kalınlıkta da işlerler. Ben daha dün kestirdim kendi arabam için ve 15 liraya mal oldu.
94 model bir arabada kapağı açıp işçilik ve sarf mazlemesi parası bile verseniz ıvır zıvırları ile bin lirayı rahat bulur maliyet. 15 liralık bir plaka için açtığınız gibi kapatmanın bir anlamı yok bence. "bence"
Eğer buysa ben kendim çizip atölyedede kestiririm :icon_tup:
vtecturbo
17-10-2009, 09:08
Eğer buysa ben kendim çizip atölyedede kestiririm :icon_tup:
daha oce hondadabunu deneyen olmadı ilk sen olacaksın:beuj:
Hondaların motorunun diğerlerinden ne farkı var?
delsol07
17-10-2009, 11:42
Diyelimki conta felan koymadık? Komp oranlarıda stok kaldı, bu durumda turbo uygulaması yapılmazmı, stok motora? yani 0,5 bar dahi mi basılamaz? max 0,4 barmı basılır ? örneğin?
eğer cevap evet ise; bu durumda yani stok komp + 0,4 bar ne kadar güç getirir, arkadaşlar bunu şunun için soruyorum; ya turbo sistemini eli yüzü düzgün bileşenlerden oluşturacağım, yada motoru, ikisini aynı anda yükseltmem şu anki maddi durumum için mümkün değil.
hangi turboyla 0.4 basican oda var :)
delsol07
17-10-2009, 12:02
hangi turboyla 0.4 basican oda var :)
Anlaşıldı :) kombinasyonu yazayım o zaman..
Hondaların motorunun diğerlerinden ne farkı var?
Bu biraz işin riskini arttırmak olmazmı. Tek yapılacak şey daha kalın conta kullanmak. Comet gibi bir marka kendini kanıtlamış ve comp. decomp. çelik contalarını üretiyor.
Canlı örnekleri var sadce 200 usd lik conta ile sorunsuz km ler yapıyorlar.
Ben bile 1 senedir ki hemen hemen her haftasonu yarışa çıktım Buddy Club çelik conta kullanıyorum. Orjinal conta .8 veya .9 olmalı benim arabama taktığım buddy club onta .5 mm ne hararet ne vuruntu nede 95 97 100 oktan benzin farkından sorun yaşadım. Şuan race header yerine orjinal haeder kullanıyorum ve ortada son susturucu var bu sebepten çok fazla sıkıştırmıyorum freeflow gibi değiliz sonuçta.
Lafın kısası Hondada çelik conta hazırda kanıtlanmış var iken 4-5 bileşenden oluşan bir decomp. sistemi tercih edilmemeli.
Edit= Kapağımda veya motorda herhangi bir taşlama işlemi olmadı. 135K km orjinal 15K km dir ince contalı şimdi yine oem conta ile turbo işlemi yapacağım. 9:0.1 cr piston ve kol ile.
delsol07
17-10-2009, 12:12
Bu turboyu kullanabilirmiyim? Dizel diyor ama.. maaliyeti 480$
Super Drag EMUSA WH1C & HX40W Turbo Charger
DESCRIPTION
41.80 mm Inlet Diameter
2.5" Compressor Outlet Diameter
3" V Band Exhaust Side
T3 Divided Entry Exhaust Inlet
Journal Bearing - Wet Float Type
T3 Flange
Oil Lub/Cool
800 HP Capable
Compressor Wheel
70 lb/min Air Flow
Ind: 47.90 mm
Exd: 81 mm
Trim: 33
Turbiner Wheel
Ind: 70.10 mm
Exd: 60 mm
Diyelimki conta felan koymadık? Komp oranlarıda stok kaldı, bu durumda turbo uygulaması yapılmazmı, stok motora? yani 0,5 bar dahi mi basılamaz? max 0,4 barmı basılır ? örneğin?
eğer cevap evet ise; bu durumda yani stok komp + 0,4 bar ne kadar güç getirir, arkadaşlar bunu şunun için soruyorum; ya turbo sistemini eli yüzü düzgün bileşenlerden oluşturacağım, yada motoru, ikisini aynı anda yükseltmem şu anki maddi durumum için mümkün değil.
Sanırım siz 05 bar basıncı çok hafife alıyorsunuz. En basit şekilde düşünsek bile, flow size güç verir.. Peki 05 bar boost oluşturabilmeniz için ne kadar flow gerekecek size? Eğer stock motor 160 hp ise, arabanız max güç devrinde WOT da 240 cfm havaya ihtiyacınız var demektir. Peki siz buna ne kadar hava basarsanız bu 05 barlık boost u elde edersiniz? Min 360 cfm. Ki şundan %100 eminimki 360 cfm bastığınızda o manifoltta 1.5 bar basınç olmaz. Haddi sallayalım. 05 bar için 400 cfm hava basalım motora. Bu size doğru bir setupla 260 hp civarı güç olarak geri dönecektir. Sizce arabanızın standart piston ve kolları buna dayanırmı? Dayanırsa asılın küreklere :) Yok dayanmazsa o motorun VE sini düşürmeniz şart. Bununda en kolay yolu kompresyon oranını düşürmekten geçiyor. İster kol + piston alıp yapın isterseniz decompression plate ile.. O sizin tercihiniz.
Bu biraz işin riskini arttırmak olmazmı. Tek yapılacak şey daha kalın conta kullanmak. Comet gibi bir marka kendini kanıtlamış ve comp. decomp. çelik contalarını üretiyor.
Canlı örnekleri var sadce 200 usd lik conta ile sorunsuz km ler yapıyorlar.
Ben bile 1 senedir ki hemen hemen her haftasonu yarışa çıktım Buddy Club çelik conta kullanıyorum. Orjinal conta .8 veya .9 olmalı benim arabama taktığım buddy club onta .5 mm ne hararet ne vuruntu nede 95 97 100 oktan benzin farkından sorun yaşadım. Şuan race header yerine orjinal haeder kullanıyorum ve ortada son susturucu var bu sebepten çok fazla sıkıştırmıyorum freeflow gibi değiliz sonuçta.
Lafın kısası Hondada çelik conta hazırda kanıtlanmış var iken 4-5 bileşenden oluşan bir decomp. sistemi tercih edilmemeli.
Edit= Kapağımda veya motorda herhangi bir taşlama işlemi olmadı. 135K km orjinal 15K km dir ince contalı şimdi yine oem conta ile turbo işlemi yapacağım. 9:0.1 cr piston ve kol ile.
Ben kalın conta almasın demedimki. Mutlak şart ya da tek çözüm değil...
delsol07
17-10-2009, 13:07
Sanırım siz 05 bar basıncı çok hafife alıyorsunuz. En basit şekilde düşünsek bile, flow size güç verir.. Peki 05 bar boost oluşturabilmeniz için ne kadar flow gerekecek size? Eğer stock motor 160 hp ise, arabanız max güç devrinde WOT da 240 cfm havaya ihtiyacınız var demektir. Peki siz buna ne kadar hava basarsanız bu 05 barlık boost u elde edersiniz? Min 360 cfm. Ki şundan %100 eminimki 360 cfm bastığınızda o manifoltta 1.5 bar basınç olmaz. Haddi sallayalım. 05 bar için 400 cfm hava basalım motora. Bu size doğru bir setupla 260 hp civarı güç olarak geri dönecektir. Sizce arabanızın standart piston ve kolları buna dayanırmı? Dayanırsa asılın küreklere :) Yok dayanmazsa o motorun VE sini düşürmeniz şart. Bununda en kolay yolu kompresyon oranını düşürmekten geçiyor. İster kol + piston alıp yapın isterseniz decompression plate ile.. O sizin tercihiniz.
"Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır"
Demişlerde, nede iyi etmişler..
Ben bu konularda tabiri caiz ise; zırcahil olarak, sizlerden bu seviyeli tartışma ortamında bir şeyler öğrenme çabası içerisindeyim. Şimdi gelelim bahsi geçen teknik konularda benim neyi hafife alıp neyi almadığıma? Ben şahsen hiç bir şeyi hafife almıyorum, alamıyorum çünkü baştada belirttiğim gibi bu konulara yabancıyım, bu konuda anlaşalım. Burada bu konuyu açtımki, faydalı bir paylaşım olsun, kişiler benzer setuplardaki şahsi deneyimlerini paylaşsınlar ve fikirlerini yazsınlar. Emin olunki bunun sadece bana değil, tüm forum katılımcılarına çok faydası olucaktır.
Teşekkürler, saygılar...
Size şöyle basitçe yazayım. Gerekli olan şeylerin listesi. (Farklı versiyonlarıda illa olur ama bu size bir temel olabilir.)
-GT2560R yada GT2554R turbo (sizin istediğiniz güçleri verir kolay dolar eğlenceli günlük bir arabanız olur)
-Yeni enjektörler
-Turbo manifoldu Türkiyede yaptırabilirsiniz yada Ebaydan alırsanız döküm alın fiyatları uygun dayanıklılık olarakta iyidirler.
-DP oayınıda türkiyede uygun bir yerde yaptırabilirsiniz.
-Wideband almanızı tavsiye ederim motorunuzun sağlıgı ve güvenliği açısından.
-EGT sensörü kesinlikle almanızı tavsiye ederim yanına birde IAT - Intake Air Temperature Sensor alırsanız kötü olmaz zaten ucuzlar.
-Ve daha öncede belirttiğim gibi ECU almanızı tavsiye ederim. (haa ecu suz olmaz mı olur ama daha sağlıklı ve verimli bir işlem için tavsiye ederim uygun fiyatlı olarak artık türkiyedede üretilen Megasquirt u tavsiye edebilirim.
-Intercooler herhangi bir dizel araçtan bakabilirsin borularını alır yaparsın kendi aracına yada ebayde satılan kitlerden alabilrsin sizin hedeflerinizde sorun çıkarmazlar.
-BOV
-Fren ve amortisor yay olayını yazmıyorum zaten biliyorsunuzdur.
-Egzoz olayına gelince istediğinize uygun birşeyler takabilirsiniz. Turbo araçlarda en iyi egzoz olmayan egzoz dur bu yüzden polisle aranızı açmicak alternatiflere bakın derim.
Liste aşağı yukarı budur yani. Haaa ekleme yada değiştirme yapılmaz mı, yapılır tabikie ama dediğim gibi temelde lazım olanlar aşağı yukarı budur.
"Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır"
Demişlerde, nede iyi etmişler..
Ben bu konularda tabiri caiz ise; zırcahil olarak, sizlerden bu seviyeli tartışma ortamında bir şeyler öğrenme çabası içerisindeyim. Şimdi gelelim bahsi geçen teknik konularda benim neyi hafife alıp neyi almadığıma? Ben şahsen hiç bir şeyi hafife almıyorum, alamıyorum çünkü baştada belirttiğim gibi bu konulara yabancıyım, bu konuda anlaşalım. Burada bu konuyu açtımki, faydalı bir paylaşım olsun, kişiler benzer setuplardaki şahsi deneyimlerini paylaşsınlar ve fikirlerini yazsınlar. Emin olunki bunun sadece bana değil, tüm forum katılımcılarına çok faydası olucaktır.
Teşekkürler, saygılar...
Bak şimdide o cümleyi fazla ciddiye almışsınız.. :)
Amacım şahsi bir mesaj yazmak değil 05 bar boost'un genel kabulün aksine ciddi bir basınç artışı olduğuydu.
delsol07
17-10-2009, 18:28
Bak şimdide o cümleyi fazla ciddiye almışsınız.. :)
Amacım şahsi bir mesaj yazmak değil 05 bar boost'un genel kabulün aksine ciddi bir basınç artışı olduğuydu.
Estafurullah, alınmak mevzuu değil :)
Oki 0,5 yüksek ve küçümsenemeyecek bir basınç miktarı zaten sonuçta 160hp olan bir aracı bu boostun 260hp lere çıkardığından bahsediyorsunuz :)
Şimdi bu durumda, ben bütçemi turboya ve yürüyene ayırmak durumdayım. Bu nedenle motora anca işçilik ve ufak tefek takviyeler yapabilirim ( conta + intake + enjektör gibi ) Şimdi motoru boosta daha dayanıklı hale getirmek için yani komp azaltmak için kozmetik contamı yoksa dekoprasyon plakasımı kullanıcaz?
Ona siz karar vereceksiniz bence.. Eğer hazırda dayanıklılığı ispatlanmış bir conta var ise o da ciddi bir seçenek olabilir ama maliyeti ortada.
Bence siz herşeyden önce ne istediğinizi ve mevcut şartlara uygun erişilebilir hedefinizi belirleyin, kafanızda bir yol haritası belirleyin, sonra işi projelendirirsiniz. Projelendirme aşamasında zaten maliyet, malzeme temini, montaj ve ayar aşamalarını tek tek işleyeceksiniz. Önce olayı kafanızda çözün, teorisini öğrenin, kurgulamak istediğiniz sistemi projelendirin ve en son işe başlayın. Yoksa aynı işi en az 3-4 kez yapma, en az 2 yada 3 kez sistemde değişiklik yapma ihtiyacı duyma olasılığınız çok yüksek...
Bu turboyu kullanabilirmiyim? Dizel diyor ama.. maaliyeti 480$
Super Drag EMUSA WH1C & HX40W Turbo Charger
DESCRIPTION
41.80 mm Inlet Diameter
2.5" Compressor Outlet Diameter
3" V Band Exhaust Side
T3 Divided Entry Exhaust Inlet
Journal Bearing - Wet Float Type
T3 Flange
Oil Lub/Cool
800 HP Capable
Compressor Wheel
70 lb/min Air Flow
Ind: 47.90 mm
Exd: 81 mm
Trim: 33
Turbiner Wheel
Ind: 70.10 mm
Exd: 60 mm
yahu bu kadar büyük turboyu napıcaksın? tamam maliyet az diye abatma madem bu şekil turbo kullanıcaksın hx30 arayabilirsin ada küçük hx35(ama bunu bulman ciddi zor)
delsol07
17-10-2009, 20:22
yahu bu kadar büyük turboyu napıcaksın? tamam maliyet az diye abatma madem bu şekil turbo kullanıcaksın hx30 arayabilirsin ada küçük hx35(ama bunu bulman ciddi zor)
:) vallahi bunu buldum , kullanabilirmiyim acaba diye size danışayım dedim ama olmaz galiba??:beuj:
Mustafa Birsesli
17-10-2009, 20:25
hx40 hazırda var :)
delsol07
17-10-2009, 20:27
hx40 hazırda var :)
kaç para :)
büyük türbin kısmı bu güçler içn gereksiz
Mustafa Birsesli
17-10-2009, 21:04
üstad olmaz diyor :) holset master :D
üstad olmaz diyor :) holset master :D
estağfurullah abi:)
dragon07
17-10-2009, 21:14
sayın delsol size orda hangi turboları kullanıcagınızı size hangisinin yarıyacagını söylmişler :) holset biraz büyük kaçar ...
KSK-VTEC
18-10-2009, 13:44
Ne konuymuş yaw tam 186 tane mesaj yazılmış küçümsemek gibi görmeyin ama stock motora turbo uygulayacaksınız bazılarını bu kendi evenin önünde takıyor. 88 yılında beri hondanın b serisine kitler takılıyor. çok uzatılacak bi konu değil al tak dene gör ama usa deki dyno veri leri ile hareket etme
delsol07
18-10-2009, 16:05
Ne konuymuş yaw tam 186 tane mesaj yazılmış küçümsemek gibi görmeyin ama stock motora turbo uygulayacaksınız bazılarını bu kendi evenin önünde takıyor. 88 yılında beri hondanın b serisine kitler takılıyor. çok uzatılacak bi konu değil al tak dene gör ama usa deki dyno veri leri ile hareket etme
Neden üstadım? Sadece önerilenleri alıp kullanmak, taktım bitti demek değil ki benim niyetim! Ayrıca sadece bana faydası yokki burada yazılanların, belki parası olan herkez birilerine yaptırı bu işi ama benim niyetim neyi neden kullandığımızdır? Sonra "tak dene gör" çok mantıklı bir girişimde değil ayrıca. E taktım denedim e.. kini gördüm :) o zaman ne olacak, peki? Birde neden USA daki verileri göz önüne almıyacağız? Şişiriyorlarmı? Yakıt kaynaklımı, yoksa onlar farklı bir yaşam boyutundamı? Neden dikkate almıyacağız, biraz açında sizin bilgilerinizdende faydalanalım, üstadım..
KSK-VTEC
18-10-2009, 16:31
Neden üstadım? Sadece önerilenleri alıp kullanmak, taktım bitti demek değil ki benim niyetim! Ayrıca sadece bana faydası yokki burada yazılanların, belki parası olan herkez birilerine yaptırı bu işi ama benim niyetim neyi neden kullandığımızdır? Sonra "tak dene gör" çok mantıklı bir girişimde değil ayrıca. E taktım denedim e.. kini gördüm :) o zaman ne olacak, peki? Birde neden USA daki verileri göz önüne almıyacağız? Şişiriyorlarmı? Yakıt kaynaklımı, yoksa onlar farklı bir yaşam boyutundamı? Neden dikkate almıyacağız, biraz açında sizin bilgilerinizdende faydalanalım, üstadım..
Neden amerika verileni alma diyorum herifler bokunu çıkartıyor oem parça ve malzeme maliyeti çok düşük kırdımıı gidip yeni blok alıp devam ediyor. O zevki bende yaşadım özgün açma basınçı kırarsın dedi d sersinde görücem dedim 1 bar bastım stock motora tabikide kırıldı anında değil tabi 7-8 km den sonra usa de de adamlar dyno ya çıkıyor yok bukadar güç aldık diyorlar anlık dyno üzerinde sıkıyorlar yük yok fren yok ondan inanma dedim benim eski turbo vtec setup larıyla adamlar 550+ teker güçü aldıklarını yazıyorlar ama ben hiç motor da 500 görmedim daha
delsol07
18-10-2009, 17:08
Neden amerika verileni alma diyorum herifler bokunu çıkartıyor oem parça ve malzeme maliyeti çok düşük kırdımıı gidip yeni blok alıp devam ediyor. O zevki bende yaşadım özgün açma basınçı kırarsın dedi d sersinde görücem dedim 1 bar bastım stock motora tabikide kırıldı anında değil tabi 7-8 km den sonra usa de de adamlar dyno ya çıkıyor yok bukadar güç aldık diyorlar anlık dyno üzerinde sıkıyorlar yük yok fren yok ondan inanma dedim benim eski turbo vtec setup larıyla adamlar 550+ teker güçü aldıklarını yazıyorlar ama ben hiç motor da 500 görmedim daha
Senin o güçleri alamaman aynı setuplarda olsan bile, onların"yalan" söylediği anlamına gelmez! Anladığım kadarı ile, bu güne kadar okuduklarım gösteriyorki, en iyi bileşenlere sahip olsan bile, işçilik, daha da önemlisi en doğru yazılım tüm sonuçları değiştirmekte! Fakat yukarıda söylediklerin doğru gibi geldi banada, maaliyet+sonuç, bu konuda haklısın, bizim gibi parça sıkıntısı çekmedikleri gibi, çok daha ucuza istedikleri zaman en iyi ürünlere ulaşıyorlar, ayrıca zaten bizim (benim) kullandığım yaşta ve cinste araçları zaten 1500-3000$ a alabiliyorlar, e gerisinede 7-8000$ harcadıklarında da sonuçta mükemmel güçlerde araçlar oluşturmaları çok daha normal tabiki.
Hatta dediğin gibi adamlar nerdeyse tüm yükseltmelerini kendi garajlarında uyguluyorlar. Bence bizim onlara göre tek avantajımız, mali sebeplerden dolayı çok daha iyi araştırıp en doğru sonuca varacak ar-ge yi yapmamız ve elbetteki ülkemizdeki işçilik maliyetinin çok daha düşük olması.
delsol07
18-10-2009, 17:15
büyük türbin kısmı bu güçler içn gereksiz
Sayın üstadım;
Biraz açarmısınız, neden olmaz? Turbu geçmi dolar? Çokmu yakar? Motoramı zararlı?
Neden soruyorum? ileride update yaptığımda (internal ) yine bu turboyu kullanabilirmiyim? Çünkü bu turbo fiyatıyla çok cezbedici eğer benim setup a uyarsa kullanmak isterim. Ama yok teknik olarak uymassa yani benim stok motor ile verim alamazsam tabiki başka seçeneklere bakacağım. Şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.
bu konu acıldıktan 2 gun sonra bı vtece basladık 2 gun evvel turbo ıslemı bıttı
delsol07
18-10-2009, 18:52
bu konu acıldıktan 2 gun sonra bı vtece basladık 2 gun evvel turbo ıslemı bıttı
Nekadara maal oldu? ne gibi uygulamalar yaptınız ve sonuç nedir? bilgi verebilirmisin?
KSK-VTEC
18-10-2009, 18:58
Senin o güçleri alamaman aynı setuplarda olsan bile, onların"yalan" söylediği anlamına gelmez! Anladığım kadarı ile, bu güne kadar okuduklarım gösteriyorki, en iyi bileşenlere sahip olsan bile, işçilik, daha da önemlisi en doğru yazılım tüm sonuçları değiştirmekte!
Tr şartlarında yapılabilinicek en iyi malzeme, usta ve ecu sü :D ile çalıştım ama olmadı. olmadı derken bana fazlası ile yetti ama usa deki güçleri alamadık bu ne ustada nede yazılımdan kaynaklanan bişey değildi. dediğim gibi sen dynolara pek fazla takılma
Nekadara maal oldu? ne gibi uygulamalar yaptınız ve sonuç nedir? bilgi verebilirmisin?
3bın km lık ross racıng pıstonlar, eagle ıkıncı el kollar,440cc enjektorler ıkıncı el,ebay spec ıntercooler ve boruları,xspower manıfold, ebay spec turbo vs vs parcalar
motor rektefıye edıldı ana kol yatak hepsı degıstı 7bın lıraya mal oldu
musterının hedefı 0.7 bar max oldugu ıcın ve malıyetı dusuk ıstedıgı ıcın 0.7 bara kadar sorun cıkarmıycak manıfold ve turbo kullandık...
DaRkNeSs-
19-10-2009, 20:24
3bın km lık ross racıng pıstonlar, eagle ıkıncı el kollar,440cc enjektorler ıkıncı el,ebay spec ıntercooler ve boruları,xspower manıfold, ebay spec turbo vs vs parcalar
motor rektefıye edıldı ana kol yatak hepsı degıstı 7bın lıraya mal oldu
musterının hedefı 0.7 bar max oldugu ıcın ve malıyetı dusuk ıstedıgı ıcın 0.7 bara kadar sorun cıkarmıycak manıfold ve turbo kullandık...
bu setuplarla 0.7 den daha fazla da basılır sanki selçuk ne dersin? 400e yakın güçler alınabilir mi motordan?
bu arada del sol eklemek isterim
kskvtec nickli üyemiz turbo kiti satıyordu fullrace marka, istediği fiyat da kit için çok uygundu, ve senin belirlediğin limitin nerdeyse yarısı kadardı :) eğer hala satıosa uygun fiyata çok kaliteli bi kit almış olursun :) hemde belki gene 2. el olarak kol piston almaya da paran kalabilir..
motor ıcı full cancım. gereklı destekler ıle alınır ;)