PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo aracta gomlek caktırmak

vtecturbo
14-10-2009, 22:52
turbo bır vtı da eger darton kullanmayacaksak gomlek cakma ıslemı nasıl yapılmalı ?forget pistonlarla uyumlu olması ıcın ozellıkle tercıh edılmesı gereken alaşıma sahıp gomlekler varmı pıyasada veya şu malzemeden yaptır dıyebılecegınız bır alasım.daha once gomlek dusmesı dıye olay gelmıstı bır arkadasımın basına.benımde eskı vtec ımde gomleklerın yakılmadan takıldıgı ıcın gomlek ıclerınde yıvlenme meydana geldıgı falan solenmıstı.bu konuda tecrubesı olan ve bılen arkadasların tavsıye ve yorumlarını beklıyorum.bu arada block guard kullanılması fayda saglar mı?

elpadre
14-10-2009, 22:59
yerınde olsam datron alırm cunku gomlekler dayanmıyor catlıyor en ıyı mazemeden yapılmıs olan datron gomlegı ısrarla tavsıye ederım ama bu ısı benden ıyı bılenler yazıcaktır buraya ...

senna
14-10-2009, 23:02
gömleği kim çakıcaksa onun yeteri kadar bilgisi olması gerekir yapacağı işlemleri ısıtmayı işlemeyi honlamayı, darton olmayacaksa bile yine sağlam bir alaşım iyi olur forged pistonlarda genelde 2 tip alaşım kullaınlıyor günümüzde silikon oranları farklı dolayısıyla genleşme ve dayanımları vs farklı 2618 aluminyum kullaınılır genelde

gömlek düşmesi vs genelde ya uygun olmayan montajdan yada kullanımdan kaynaklanan sorunlardan kaynaklanıyor blok gömlek çakılmadan önce uygun işlenirse sıcaklıklar pres vs düzgün şekilde olduktan sonra sorun çıkacağını sanmıyorum ama yien sağlam bir gömlek kullanmanızı tavsiye ederim

edit: siz eğer toleransları uygun şekilde yaptıktan sonra sorun yaşamazsınız genleşmede yada diğer konularda toleranslara uygun yapıldıktan sonra işlemler sorun yaşamazsınız

vtecturbo
14-10-2009, 23:09
gömleği kim çakıcaksa onun yeteri kadar bilgisi olması gerekir yapacağı işlemleri ısıtmayı işlemeyi honlamayı, darton olmayacaksa bile yine sağlam bir alaşım iyi olur forged pistonlarda genelde 2 tip alaşım kullaınlıyor günümüzde silikon oranları farklı dolayısıyla genleşme ve dayanımları vs farklı 2618 aluminyum kullaınılır genelde

gömlek düşmesi vs genelde ya uygun olmayan montajdan yada kullanımdan kaynaklanan sorunlardan kaynaklanıyor blok gömlek çakılmadan önce uygun işlenirse sıcaklıklar pres vs düzgün şekilde olduktan sonra sorun çıkacağını sanmıyorum ama yien sağlam bir gömlek kullanmanızı tavsiye ederim

edit: siz eğer toleransları uygun şekilde yaptıktan sonra sorun yaşamazsınız genleşmede yada diğer konularda toleranslara uygun yapıldıktan sonra işlemler sorun yaşamazsınız

bu ısı en ıyı hangı rektefıyecı yapar.daha once bıyerde forget pistonlarla demır gomlek kullananları okumustum ama bu ısın olması gerekenı wıseco forgetlerle 2618 alımınyum gomlek kullanmak mı?

senna
14-10-2009, 23:12
piston firmalarının şu an sanırım hepsi 2618 le üretim yapabiliyor 4032nin yanında 2618 biraz daha yüksek güç için daha uygun bir malzeme

bence darton gömlek ile iyi bir piston kullanın

Vts_Power
14-10-2009, 23:27
4032 ve 2618 piston için güzel bir seçim sleeve için uygun olduğunu sanmıorum semih.dartonun malzemesinin tam olarak ne olduğunu bilitormuyuz?.maserati motorum için gömlek bulamıyorum yaptırmam gerekecek malzeme için iyi bir referansa ihtiyacım var.

senna
14-10-2009, 23:28
4032 ve 2618 piston için güzel bir seçim sleeve için uygun olduğunu sanmıorum semih.dartonun malzemesinin tam olarak ne olduğunu bilitormuyuz?.maserati motorum için gömlek bulamıyorum yaptırmam gerekecek malzeme için iyi bir referansa ihtiyacım var.

ben onları piston için söyledim

Vts_Power
14-10-2009, 23:31
ben onları piston için söyledim

ok benyanlış anlamışım.dartonun materyalinin ne olduğunu bulabilirmyiz?

senna
14-10-2009, 23:32
yarın bakarım ama çelik alaşımıdırda kullanıcakları alaşımlarda belli 3 aşağı 5 yukarı