Orijinalini görmek için tıklayınız : yazılım için yardım...
GökhanÖzkan
08-12-2009, 11:08
arkadaşlar 2008 golf tsi sahibiyim..
arcıma uyguadıgım bı kac seyden sora sanırım artık yazılım zamanı geldı bu konuda neresı ıyıdır..
kım b işte sorunsuz guzel gucler elde etmemı saglar.. bu konuda fıyatlar ne durumdadır..
su an aracımda;63mm komple eksoz, 60mm otto son susturucu, mantar fıltre, hks bov bulunmakta..
bu yapılanlarla yazılımla beslenırse nasıl gucler alabılıım we kıme yaptırmalıyım????
GökhanÖzkan
10-12-2009, 12:16
arkadaşlar bi fikri olan yokmu yaw??
onurdestan
10-12-2009, 13:18
yazılım yapıldıktan sonra motor kıran 2 tane tsi biliyorum ben tavsiye etmiyorum yazılım
207KITCAR
10-12-2009, 13:31
bana sorarsan abt nin yazılımın yaptır arkadasım ;)
GökhanÖzkan
10-12-2009, 14:22
abt nın yazılımının hem cok pahalı hemde soft oldugu soylenıyor..
performanceshop barbaros abıyı arıcam bır de paşaoglu bekırı onerdıler..
GökhanÖzkan
10-12-2009, 14:23
yazılım yapıldıktan sonra motor kıran 2 tane tsi biliyorum ben tavsiye etmiyorum yazılım
peki yazılımlarını kım yapmıs we yazılımla alınan guc nedır???:soru:
Aracından 30 hp ye yakın güç alınabiliyor..
GökhanÖzkan
10-12-2009, 16:41
Aracından 30 hp ye yakın güç alınabiliyor..
anladım tesekkur ederım cewabın ıcın fakat yazılıkm ıcın benım yazdıklarıkm dısında onerebılcegınız bı yer yok mu????
tsi larda yazılımla ilgili çok sıkıntı çekenler biliyorum bende yakıt konusundan kaynaklanıyor sanırım.Göz önüne alınacak bir risk değil gibi.Biraz daha beklemenizi öneririm.
Birçok tsi a uygulama yaptım, 170 liklerde çıkan tek sorun orjinal DV in yırtılmasıydı. Ki bu da fabrika tarafından iyileştirildi ve bu parca değiştirildikten sonra hiçbir sıkıntı yasanmadı. Aynı sıkıntı 207 rclerde de mevcut zaten. TSI lar sıkıntı yasıyor diye genellemek dogru olmaz..
@naughty tsi: Ben yapabilirim düşünürsen..
Merakımdan soruyorum,uyguladıgınız yazılımı siz mi geliştiriyorsunuz ? Mesleğiniz nedir acaba ? Kaç yıldır mekanik ve elektronik ile ilgilisiniz ?
Teşekkürler
mehmet gazıhan yazar buraya :)
abt nın yazılımının hem cok pahalı hemde soft oldugu soylenıyor..
performanceshop barbaros abıyı arıcam bır de paşaoglu bekırı onerdıler..
Aracın 122hp Tsi mı? Bir arkadaşımın leon tsi'ına Barbaros bey yazılım yaptı 150hp gibi bir değere ulaştı ve 2-3 aydır sorunsuz kullanıyor. Bilgine.
yaklaşık 1.5 hafta önce maslak BTG 'de scirocco 1.4TSİ 160'lık superchips yaptırdık ..
paşaoğlu dyno verisini ekliyorum görmen açısından ..
http://i164.photobucket.com/albums/u34/byarfy/05122009.jpg
Merakımdan soruyorum,uyguladıgınız yazılımı siz mi geliştiriyorsunuz ? Mesleğiniz nedir acaba ? Kaç yıldır mekanik ve elektronik ile ilgilisiniz ?
Teşekkürler
Yazılımı ben yazmıyorum profesyoneline bırakıyorum o işi.. Ama 15 yıldır mekanik ve elektronikle uğraşıyorum.. Hayırdır sizde mi yoksa?
yaklaşık 1.5 hafta önce maslak BTG 'de scirocco 1.4TSİ 160'lık superchips yaptırdık ..
paşaoğlu dyno verisini ekliyorum görmen açısından ..
http://i164.photobucket.com/albums/u34/byarfy/05122009.jpg
İnanılmaz kötü bir dyno, bir iki yerde avans vuruyor sanıyorum, aracınıza zarar vermeden yeniden programlatın yada paranızı alın bence
yavuz364
10-12-2009, 20:58
evet ya, ben o kadar iyi bilmesem de kötü olduğunu ve avans sorununu görebiliyorm :)
özellikle de TSI bi motor için hiç sağlıklı görünmüyor, çok daha lineer bi tork grafiği olmalı TSI larda..
İnanılmaz kötü bir dyno, bir iki yerde avans vuruyor sanıyorum, aracınıza zarar vermeden yeniden programlatın yada paranızı alın bence
Yazılımı ben yazmıyorum profesyoneline bırakıyorum o işi.. Ama 15 yıldır mekanik ve elektronikle uğraşıyorum.. Hayırdır sizde mi yoksa?
Yo ben ilgilenmiyorum sadece merakımdan sordum.Profesyonellere bırakıldıgınada sevindim açıkcası :)
Teşekkür ederim
Ahmet_28
10-12-2009, 23:03
giresunda arkadaşımda vardı aynı araçtan.sormamı istedi barbaros abiye sordum
24-26 hp 40-50 nm tork alırız dedi.800 de ben alırım dedi :D
160 hp'lik jettam var, 200 küsür hp olarak yaklaşık 8 aydır kullanıyorum herhangibir sorunum yok, dyno grafiğimde böyle dalgası deniz gibi değil. Mehmet Gazihan'ı tavsiye ederim.
GökhanÖzkan
11-12-2009, 08:21
Aracın 122hp Tsi mı? Bir arkadaşımın leon tsi'ına Barbaros bey yazılım yaptı 150hp gibi bir değere ulaştı ve 2-3 aydır sorunsuz kullanıyor. Bilgine.
140lık tsi. fakat su an 63mm komple eksoz war, fıltre war daha once orjınal borularla orta ıptalı we son susturucuyla 165hp aldım pasaoglunda olcturdum bende..bu yenı borular we eksozla olcum yapılmadı ne oldugu hakkında bı fıkre sahıp degılım..sımdı yazılımdan sonra ne olur merak edıyorum acıkcası..
GökhanÖzkan
11-12-2009, 08:23
burda sorun dynodamı yazılımda mı???
GökhanÖzkan
11-12-2009, 08:24
160 hp'lik jettam var, 200 küsür hp olarak yaklaşık 8 aydır kullanıyorum herhangibir sorunum yok, dyno grafiğimde böyle dalgası deniz gibi değil. Mehmet Gazihan'ı tavsiye ederim.
aracınızda baska bı uygulama warmı pekı??
fıyat ozel degılse alabılırmıyım??
yavuz364
11-12-2009, 08:51
dynoda olma ihtimali çok az, o dynoda birçok kişi ölçüm yapıyor çok problem olmuyor, yazılımda sorun var gibi..
:) yazılım yazılım naughty onabuna sazan gbi atlayıp yaptırma üzülüceksin sona
Bende bu konuda çok takıntılıyım çünkü..bu iş herkezin yapabilceği bir iş değil ama insanlar ticari çıkarları ugruna yapabiliyorlar.Oedan burdan bir şekilde buldukları yazılımları uygulayabiliyorlar yada "geliştirdik" diyebiliyorlar.mekanik elektronik olarak çok iyi bilgi sahibi ve tecrübe sahibi olmak lazım.
Türkiye piyasasında mapper olarak tabir edilen insanların sayısını şahsen ben daha 5 e tamamlayamadım gözlemlerimce :)
Yazılım işine girmeden iyice araştırmanızı yapın sonradan pişmanlık duymayın Özgünün de dediği gibi.
yazılımda....................
GökhanÖzkan
17-12-2009, 17:51
barbarosu oneririz:)
su an ne durumda senın arac????
alınan guc nedir??
DoDo_hamann
17-12-2009, 17:52
ölçtürmedik ama bu speclerde 220 civarı bişeyler çıkarır.
Dodo benden daha tecrübeli bu konuda ne dese o:)
GökhanÖzkan
18-12-2009, 17:50
ölçtürmedik ama bu speclerde 220 civarı bişeyler çıkarır.
teşekkürler senın msn bende wardı sanırım??
GökhanÖzkan
18-12-2009, 17:51
peki ona yonlenıyorum;)
DoDo_hamann
18-12-2009, 23:05
teşekkürler senın msn bende wardı sanırım??
evet eklemiştin kardesim.
Demiştim bak sana güzel olcak die :) Maşallah deli gibi yürüyo artık araban :) Hayırlı olsun güzel iş çıkardık hehehe :)
Demiştim bak sana güzel olcak die :) Maşallah deli gibi yürüyo artık araban :) Hayırlı olsun güzel iş çıkardık hehehe :)
sayende kardesım ellerine saglık sayende güzel yürüyo araba artık:)
deneme şansımız olmadı sürekli yagmur var ama:(
sayende kardesım ellerine saglık sayende güzel yürüyo araba artık:)
deneme şansımız olmadı sürekli yagmur var ama:(
Çok merak ediyorum dodo bilir :) Deneyelim bi gun..
Bu arada arabanı test ederken cok keyif aldıgımı itiraf edebilirim.. Golf GT leri sevmeye başladım itiraf ediyorumm :P
mehmet gazihana ulaşmanı tavsiye ederim :)
abi sen özgunle konuscam demıstın nldu ??? bak adam uzulursun dıo ??
GökhanÖzkan
19-12-2009, 17:16
abi sen özgunle konuscam demıstın nldu ??? bak adam uzulursun dıo ??
konuscam kanka da bı kac ısım war onları bı ayarlıyım yaptırmak ıcın konuscam..
olurmu olmaz mı dıye deıl:D;)
Çok merak ediyorum dodo bilir :) Deneyelim bi gun..
Bu arada arabanı test ederken cok keyif aldıgımı itiraf edebilirim.. Golf GT leri sevmeye başladım itiraf ediyorumm :P
Deneyelım bi gün ya bugun oglen yogundum gelmedim ama yarın veya başka bi zaman deneyelım bende nasıl gittini merak ediyorum:)