PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir TüvTürk Macerası...



KA®ANLIK
10-12-2009, 10:56
Evet arkadaşlar,
Bu yaşanmış bir TüvTürk Macerasıdır... Torpilsiz, muamelecisiz aracını bizzat kendi muayene ettirmek için yola çıkan arkadaşlar için faydalı olabileceğini düşünüyorum ...

Aracım 1996 Model Astra GSI [ SFI ]
205.000km de..

Son zamanlarda ( sanılanın aksine ) işleri biraz sıkı tutmaya başlayan TüvTürk'de aracımı muayene ettirmek için dün için İstanbul / Şile İstasyonundan gün aldım. Nitekim; bizim Turbo Astra GSI'mızı da burdan geçirmiştik, araçta bir sorun zaten yoktu ama onlarda bir sorun çıkartmamışlardı. Daha sakin oluyor diye Şile'den randevu aldım.

Aracım ile gitmeden önce XENON ampullerini, park ledlerini söktüm, yerine standart H4 ampullerimi taktım. Bütün fren tertibatımı zaten 1 ay önce yenilemiştim, disc'lerim balatalarım el freni telim, el freni balatalarım vesaire... bütün fren hortumlarımı kaliperlerimi kontrol ettirmiştim, frensel bazda bir sıkıntım olmadığından emindim :)
Dün sabah servise gittim, aracımı lifte kaldırdım, aks körüklerinde karterde vs. heryeri kontrol ettim. gram yağ kaçağı olmadığından emin oldum, motor numarama baktım, pırıl pırıl okunuyordu zaten :)

daha sonra far ayarına gittim, sinyallerimden birinde bi çatlaklık vardı, bu vesile ile değiştireyim dedim, değiştirdim... Son sistem bir trafik seti aldım, bu vesile ile 6 ay önce süresi dolan yangın söndürücümü de yenilemiş oldum...

Aracımın egzost tertibatı da gayet düzgündü bana göre :) Headers'tan sonra Katalitik yerine yumurta susturucu, kocaman bir BİLEN marka orta susturucu ve sonda da Remus susturucum vardı :) aracın sesi öyle aman aman sesli değildi zaten az çok bilenler var :)


Herşey tamamdı, gittim muayeneye, daha gider gitmez tek kapı spor bir araba olması nedeniyle Özel ilgi gördü araç heralde ki, 3-4 genç memur aracın etrafında dolanmaya başladı, fren testlerinden tek hamlede neredeyse sapma yok denecek kadar az olarak geçti, el freni arka frenler hepsi ip gibi... ordan çıktı kanala, kanalda altını kaldırdılar üstüne kaldırdılar, kaputu açtılar, diğer araçlarda yapmadıkları birçok prosedürü uyguladılar, buna gözümle şahit oldum :) tekerlekleri kaldırdılar, önden arkadan kaldırdılar, egzost tertibatını incelediler, son en ön kısma geldi, far ayarları vesaire burda baktılar yaklaşık bu işlemler 25dk. sürdü normalde tünele girip araçların çıkma süresi 10-15 dakika sürüyordu :)

araç çıktı,

MUAYENE ONAYLANMADI diye,
3 kusur bulmuşlar,
1. Akü kutupbaşı artı ucunda koruma kapağı yok ---- Hafif Kusur
2. Arkada 94 GSI larda orjinal olan benim sonradan taktığım ama ayırt etmesine imkan olmayan SPOILER - Fabrika normları dışı HAFİF KUSUR
3. Egzost ilgili yönetmeliğe aykırı - AĞIR KUSUR

Aracı muayene eden memura dedim, Yönetmelik ne diyor ? ben ne yapmalıyım ?
cevap: ORJİNAL SUSTURUCUSUNU TAKICAKSINIZ, ARACINIZ BİRAZ SESLİ ÇALIŞIYOR.... dedi

Muayeneci arkadaşa, tonlarca dil döksemde standart orjinal bir susturucu ile de bu aracın sesinin düşmeyeceğine, aracın sesinin gayet normal olduğuna ve aracın gerçekten bu sesi verdiğine ve REMUS un ABART egzost olmadığına bir türlü ikna edemedim, ve gittim hemen Şile Sanayisinde bir egzostcu buldum söktürdüm benim sondaki remus'u standart bir egzost taktırdım! ONALRA GÖRE STANDART!

gittim muayeneye tekrar, ÇIKIŞ kapısına arkadaşı çağırdım, "egzostu değiştirdim" dedim, ön tarafa gelin dedi, hayır dedim burda bi bakın, ben ikinci kez geçemezsem param yanacak sonuçta dedim.

"Peki, arabayı çalıştır" dedi. çalıştırdım bi gaza bastı.

- " eeee, bunun sesi değişmemişki AYNIIIIIII " dedi...

ben sana demedimmi ey İNSAN EVLADI bu arabanın sesi bu ! BU ses azalmaz! Demedimmi dedim ? beni niye dinlemiyorsun sen çokmu biliyorsun ki bu arabayı burda bu kanıya varıyorsun dedim.

içerden çok bilmiş diğer arkadaşını çağırdı , diğer arkadaş yine olmamış ses aynı sesini kessin gelsin dedi.
benim tepem iyice attı.
aynen gittim içeri servis müdürünü bulmaya, buldum ve durumu izah ettim; veznenin arkasından biraz da yüksek bir ses tonu ile... o sırada o çok bilmiş vatandaşta hemen içeri girdi, servis müdürüne olanları anlatmaya başladı, ikisinin muhabbetini dinliyorum...

Servis Müdürü: siz adama egzostu değiştirin dediniz mi ?
Eleman: evet,
S..M : Adam değiştirmiş mi ?
Eleman: Evet, değişti ama ses aynı ?
S.M : adama değiştirin dediyseniz, elemanda değiştirdiyse yine aynıysa demekki araba bu, katalitik üzerindemi ?
Eleman: Evet üzerinde ( yumurta susturucuyu katalitik sanıyorlar, çok bilmiş arkadaşlar bu arada )
S.M : Orta susturucu varmı ?
Eleman : var
S.M : O zaman bu adam ne yapsın ki ?
Eleman: sus pus...
S.M : içeri getirin arabayı bakalım dedi,

bana geldi eleman arabayı kanala alın evraklarınızı verin içeri dedi,
servis müdürü takım elbisesi ile girdi kanala, alta baktı, ses baktı, tamam dedi yapacak bişeyi yok herşey var arabada zaten, başka bir arızası var mı dedi, hiçbirşeyi yok cevabını alınca, daha ne bekliyorsunuz dedi,

buna tabi eleman bozuldu, servis müdürü içeri girdi, şikayet ettiğim eleman arabanın etrafında 4 dönmeye başladı, bir daha kaldırdılar arabayı, incik cıncık, herşeyine baktılar, kemerler arka kemerler, alt fren hortumlarını ÇEKİŞTİRDİLER! sis farlarının açılarını kontrol ettiler, fran testine soktular tekrar vs. vs. vs. aklıma gelmeyen ve dahası....

en son geldi eleman :
BU ARABANIN RENGİ NASIL "KAHVE" dedi :)
ruhsatta kahve yazıyor ve araçta opel 382 renk koduna sahip sedefli bir kahverengi... günü geliyor Füme oluyor, günü geliyor kahve oluyor güzel bi renk esasında :)

neyse bunu da TEKNİK olarak izah ettim elemana, başka da kusur bulamayınca bende spoiler'i kaldırttım yazıdan, bu aracın orjinal ekipmanı dedim, ben zaten çıngarı çıkardıktan sonra elemanlar da eksik bulamayınca artık boşverdiler...

Araca onayı verdileri...

Tek Bulabildikleri Eksik:
Kutupbaşı artı ucunun koruma kapağı yok ---- Hafif Kusur !

İşin özü şu ki,
spor bir araba ile gittiğinizde ki benim aracımda ne cam filmi vardır, ne yay vardır, bayağı bir standart dıştan bakıldığında :)
spor arabaya karşı bir de MUAYENEYİ YAPAN ELEMAN biraz bilgisiz ve "İLGİNÇ, NEDENSİZ" tavırlar takınıyor ise bu tarz bir zorluk ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Servis müdürüne sonradan gittim teşekkür ettim.
Kendisine araç hakkında teknik bilgi de verdim, motor gücünün yüksek olmasından kaynaklanan bir ses olduğunu , hem hacmin hem de gücün yüksek olduğu araçlarda, standart bir 1.6 arabadan çıkan sesi beklenmesinin biraz yanlış olduğunu söyledim, nitekim hak verdi de...

Olan benim egzostcuya verdiğim 50TL ye oldu tabi :)
birde kaybettiğim bir sürü zaman ! lanet Ettim hakkaten ama ....

Siz Siz olun;
hakkınızı sonuna kadar arayın :)

Umarım sizler böyle ABUK SABUK sorunlar yaşamazsınız :)

Sierra Rs
10-12-2009, 11:04
ben şilede fiestamı ve ticari aracımızı muayene ettirdim bir sıkıntı yaşamamıştım, gecmis olsun kardesim aracında gayet sessiz :)

elpadre
10-12-2009, 11:28
engınım bebegım be taa ankaraya gıttmıstım muane ıcın tuvden gecırdım ama 1 gun orda kalmak zorunda kaldım kutup bası ıcınhafıfı kusur xenon gectı yaylar dan kaldı egsoz yaptırmıstım oyle gectı ıste :) ve renk bıle farklı benım aracımda

gencpower
10-12-2009, 11:29
hak aranması lazım gerçekten. işi tatlılıkla hallettiğinize sevindim. yollarda onlarca kez gördükleri araçlara benzemeyenlere kıl bi şekilde bakıyorlar oda sıkıntı oluyor. ön yargı işte.

lucky Jackal
10-12-2009, 11:33
walla sonuna kadar okudum iyi sabretmişsin,ben Ankara İvedikte bi tanesini dövüyordum elimden zor aldılar,geçmedim mi geçtim muayneden ama o elemanada dedim havada karada suda çıkma karşıma die.sonuçta sen haklı olduktan sonra,arabanda bi problem olmadıktan sonra kimse bi şey yapamaz sana veya arabana.
bizim mevzuda şu araba civic sport arabanın ruhsatta 4 kişilik görünüyor arkada 3 tane emniyet kemeri varmış dolayısı ile bu araba 5 kişilikmiş, bana bi belge vericeklermiş gidip onunla trafikten ruhsatı değiştirip 5 kişi yapıcakmışım,sonra gelip yeniden muayneye giricekmişim,valla zor aldılar elimden.gram hata olmyan arabaya yaptıkları muhabbete bak.direk dedğin muhabbet tek kapı spor araba falan arıza yaptı ipneler,ulan çalış seninde olsun nie kıskanıosun lavuk.

cenk
10-12-2009, 11:59
boş yere uğraştırmışlar halbuki ben dikkat ediyorumda böğlesine arabalarıyla uğraşan insanların araçları şu trafikteki en temiz araçlardan. neyse geçmiş olsun

Cihan Çizmeci
10-12-2009, 12:19
Bizim araçalrımız kadar düzgün araç bulsunlar öpüp başlarına koysunlar.

Türkiye'de bizim kadar aracına özen gösteren düzgün bakan kaç tane şöför vardır?

Ama dediğiniz gibi spor bir araba heleki tek kapı bi araba görürlerse direk takmak için bakıyorlar arabaya ztn.

MiaMi
10-12-2009, 12:35
Sonuna kadar okudum en iyisini yapmışsın hadi geçmiş olsun. ARtık 2 yıkda bir olacak bunlar bende carbon egsozla gitmiştim düz boru olduğu iiçin ses düşük olsada 4000 5000 devire kadar ses çıkmıyordu istasyon içinde vtec açtı öküz sonra gititm orjinal son taktım geçtim.

sword
10-12-2009, 12:42
Sonuna kadar okudum en iyisini yapmışsın hadi geçmiş olsun. ARtık 2 yıkda bir olacak bunlar bende carbon egsozla gitmiştim düz boru olduğu iiçin ses düşük olsada 4000 5000 devire kadar ses çıkmıyordu istasyon içinde vtec açtı öküz sonra gititm orjinal son taktım geçtim.

kanka ecu yokmu sende kesıcı koysaydın benım gıbı 3000 e bağırttıramazdı:)

mmustu
10-12-2009, 12:43
kanka ecu yokmu sende kesıcı koysaydın benım gıbı 3000 e bağırttıramazdı:)

Moruk çok güzel fikir hee :)

KA®ANLIK
10-12-2009, 13:25
kanka ecu yokmu sende kesıcı koysaydın benım gıbı 3000 e bağırttıramazdı:)


güzel fikir valla :)

bu arada geçmiş olsun dileklerine istinaden:
teşekkürler arkadaşlar :=)

gambit49
10-12-2009, 13:40
2 yıl kafan rahat kardesim en azindan
bende de :S yok muayene sahte falan deyip ruhsat degistirttiler

MiaMi
10-12-2009, 13:41
kanka ecu yokmu sende kesıcı koysaydın benım gıbı 3000 e bağırttıramazdı:)

Ahaaha ödünç ver dedikde vermedin ecu yü. Bu arada pm den bi yazsana ne durumdasın ben süpertech kapak yaptım gibi. sen neler yaptın bi yaz dışarı çıkıyorum gelince okuyayım.

mrtngn
10-12-2009, 14:55
Geçmiş olsun...

Silecegi olmayan,farı yanmayan,tekerlekleri dansöz gibi kıvıran araclara bisey demiyorlar,gözün gibi baktıgın arabaya herseyi eksiksiz olan arabaya sacma sapan biseyler bulduklarında cıldırmamak içten değil...

M.A.D
10-12-2009, 15:03
çok saçma olmuş adamların yaptığı, sende iyi uğraşmışsın :) uğraştığına değmiş :)

grkm
10-12-2009, 20:15
Aynı hadise benimde başımdan geçti.

Cooperla girdim muayeneye hadımköyde.

Aracın dışında ön plaka takılı , stoplar orjinal sadece yay var ve biraz sert . Headers + kat iptal borusundan gerisi orjinal borular ve sona giden 2 susturucudan biri iptal. Ses olarak çok aşırı bir ses yok 4000 civarına kadar biraz hırıltılı diyebilirim, sonrasında tiz ve yüksek ses var. Birde ***** ufak patırtılar :) Aracı teslim ederken görevli biraz sesi dinledi ama çok takılmadı , fren testine kadar biraz gazladı ama sesi çok sorun edermiş gibi davranmadı. Altına bakmadan önce biraz devir çevirtti , altına bakınca kat iptalini gördü fln. Kısacası araba motor numarasından hafif kusur , katiptalinden ağır , gürültüden ağır kusurla kaldı.

O anda biraz tartıştık , aracın fabrikasyon egzozlu olduğunu(gp lerden çok farklı olmayan bir ses var çünkü!) bir türlü anlatamadım. Hadımköyden o hışımla maslağa döndüm , orjinal header ve headerın hemen dibindeki kat.ı takıp geri döndüm hadımköye.. Aracın son susturucularından biri yine iptal şekildeydi. Yol süresince bayağı bir gazladım, ses olarak çok birşey değişmediğini biliyordum. Teslim ederkende aynı şey oldu. Görevli yine gaz verince daha ne yapayım gibi bir hareket yaptım dışarıdan. Gittiler baktılar 3-4 kere kat yerinde , manifold ince borulardan oluşuyor v.s. Sonucunda hgürültü olayına ikna oldular , kat.ta yerinde olunca geçmiş oldum ama sırf salak bir inat yüzünden o kadar yol yorgunluğu , benzin masrafı , manifold sök tak masrafı ve zaman kaybı yaşattılar.

Benim kanımca bu kadar bilmişlik taslayan , katı davranan sistem bu durumumda son susturucumdan da bana kusur yazması gerekirdi. Madem profesyonellik istiyorlar , araçların alt üst donanım listesini & şemasını alacak tek tek inceleyecek. Yayı farklı olana da yazacak cezayı ..

VTEC®
10-12-2009, 20:34
kanka ecu yokmu sende kesıcı koysaydın benım gıbı 3000 e bağırttıramazdı:)

Abi sen neden kaldığını yazsana ölsün millet gülmekten :D

BlackEmperor
10-12-2009, 20:42
geçmiş olsun benimde yakaşıyo muayene kat iptal tırsıyom anasını satiyim

sword
10-12-2009, 20:45
Abi sen neden kaldığını yazsana ölsün millet gülmekten :D

anlatmıştım 5. emniyet kemerı aracda mevcut fakat ruhsatta arac 4 kısılık yazdıı ıcın:)

hondaa
10-12-2009, 21:10
gecmıs olsun en sonunda cıkısta beklıceksın elemanı dalıcaksın galıba bunu beklıyorlar :)

Cihan Çizmeci
10-12-2009, 21:15
anlatmıştım 5. emniyet kemerı aracda mevcut fakat ruhsatta arac 4 kısılık yazdıı ıcın:)


Yok artık :beuj: Puahhahaha :hahaha: Wallaha ben ağız burun girişirdim :D

34tb9544
10-12-2009, 21:15
hehehe ıyı gecmıssın gercekten spor araba gordulermı dalıyo apacıler benım arka sılecek yok dıye komple arka bagaj kapagımı yesıl bı hb cıvıc ten aldım koltuklarımda orjınal ustune derıo kaplandı gıt orjınal koltukları tak dedı hadımkoyun muduru.. orda calısan bır arkadasta v tec wardı daha sonra mecıdıyekoyde gordum ne arka plakalık nede sılecek wardı ama kendı arabasını gecırmıstı muayneden bu kadar adılık olmaz arkadaslar zar zor da olsa 5 agır kusur sonucu arıfe gunu gecırebıldım arabamı sanada gecmıs olsun

blueedeep
10-12-2009, 21:22
geçmil olsun benim de yaza geliyor. yay takmaya da bişey diyorlar mı?

se®k@n
10-12-2009, 21:37
Biz koni amortisörlü, yaylı, farlı, stabel kornalı vs 94 Corsa Gsi tek seferde gecirmistik muayeneden..

Biraz da bakan adamlara baglı.. Onların keyfine bakıyo hersey..

lucky Jackal
10-12-2009, 22:07
walla sonuna kadar okudum iyi sabretmişsin,ben Ankara İvedikte bi tanesini dövüyordum elimden zor aldılar,geçmedim mi geçtim muayneden ama o elemanada dedim havada karada suda çıkma karşıma die.sonuçta sen haklı olduktan sonra,arabanda bi problem olmadıktan sonra kimse bi şey yapamaz sana veya arabana.
bizim mevzuda şu araba civic sport arabanın ruhsatta 4 kişilik görünüyor arkada 3 tane emniyet kemeri varmış dolayısı ile bu araba 5 kişilikmiş, bana bi belge vericeklermiş gidip onunla trafikten ruhsatı değiştirip 5 kişi yapıcakmışım,sonra gelip yeniden muayneye giricekmişim,valla zor aldılar elimden.gram hata olmyan arabaya yaptıkları muhabbete bak.direk dedğin muhabbet tek kapı spor araba falan arıza yaptı ipneler,ulan çalış seninde olsun nie kıskanıosun lavuk.


anlatmıştım 5. emniyet kemerı aracda mevcut fakat ruhsatta arac 4 kısılık yazdıı ıcın:) :icon_tup::icon_tup::icon_tup: ben kavga çıkardım geçtim sana ruhsatı mı değiştirttiler

Cihan Çizmeci
10-12-2009, 22:32
Biz koni amortisörlü, yaylı, farlı, stabel kornalı vs 94 Corsa Gsi tek seferde gecirmistik muayeneden..

Biraz da bakan adamlara baglı.. Onların keyfine bakıyo hersey..


Komple eksozla geçtim 51lik borular spor orta + remus + kat yok :) Fren testinde yere oturdu araç yay may ne varsa :) Geçtim :)

KA®ANLIK
10-12-2009, 22:58
inanılır gibi değil hakikaten =)
benim arabada korna bile orjinal, herşey orjinal ya =)

enterasan hakikaten...

sword
11-12-2009, 06:58
duz boru xenon ledlı stoptan gectım kemerden kaldık sonra ek1 doldurup gecırdıde yalnız cıkışta elemanı bekleyıp biraz hatır soracan bazen o raadeeye getiriyorlar.

JOCCO
11-12-2009, 08:54
inanılır gibi değil hakikaten =)
benim arabada korna bile orjinal, herşey orjinal ya =)

enterasan hakikaten...

Ben arabamın devrini alırken muayenesini de yaptırdım. Alım satım işlerimi yapan işin ''ehli'' (pijji) olan 65 yaşındaki bi amcamız Orhanlı benim istasyonum orada yaptıralım dedi. Çıktık Beşiktaş'tan yola 15-20 dkda gittik yol da boştu. Ben arabayı oradaki park yerine aldım. Bu amcamız personelin girdiği kapıdan girdi elinde evraklarımla. Ben de o arada bi sıra alıyım dedim. Önümde 90 kişi vardı. Bi kahve aldım makineden arabanın yanına gittim. Baktım amcamız işlemleri bitirmiş. Orada pcde kayıtlı olan verilerle bana evrak düzenlemişler. Hafif kusur olarak da ''kısa far seviyesi düşük'' yazıyordu. Zaten kendi ayarlıyor farları. Neyse, ben şok oldum tabi. Bu işlem için 30tl para aldı adam benden. Sizce değmez mi? Kimsenin sırasını da almadan, zaman kaybı da yaşamadan çok güzel bir şekilde halletmiştim gözümde büyüyen bu muayene işini..

mmustu
11-12-2009, 09:00
Ben arabamın devrini alırken muayenesini de yaptırdım. Alım satım işlerimi yapan işin ''ehli'' (pijji) olan 65 yaşındaki bi amcamız Orhanlı benim istasyonum orada yaptıralım dedi. Çıktık Beşiktaş'tan yola 15-20 dkda gittik yol da boştu. Ben arabayı oradaki park yerine aldım. Bu amcamız personelin girdiği kapıdan girdi elinde evraklarımla. Ben de o arada bi sıra alıyım dedim. Önümde 90 kişi vardı. Bi kahve aldım makineden arabanın yanına gittim. Baktım amcamız işlemleri bitirmiş. Orada pcde kayıtlı olan verilerle bana evrak düzenlemişler. Hafif kusur olarak da ''kısa far seviyesi düşük'' yazıyordu. Zaten kendi ayarlıyor farları. Neyse, ben şok oldum tabi. Bu işlem için 30tl para aldı adam benden. Sizce değmez mi? Kimsenin sırasını da almadan, zaman kaybı da yaşamadan çok güzel bir şekilde halletmiştim gözümde büyüyen bu muayene işini..

dostum bu dediklerini ne zaman yaptırdın acaba :icon_wack

KA®ANLIK
11-12-2009, 09:13
Ben arabamın devrini alırken muayenesini de yaptırdım. Alım satım işlerimi yapan işin ''ehli'' (pijji) olan 65 yaşındaki bi amcamız Orhanlı benim istasyonum orada yaptıralım dedi. Çıktık Beşiktaş'tan yola 15-20 dkda gittik yol da boştu. Ben arabayı oradaki park yerine aldım. Bu amcamız personelin girdiği kapıdan girdi elinde evraklarımla. Ben de o arada bi sıra alıyım dedim. Önümde 90 kişi vardı. Bi kahve aldım makineden arabanın yanına gittim. Baktım amcamız işlemleri bitirmiş. Orada pcde kayıtlı olan verilerle bana evrak düzenlemişler. Hafif kusur olarak da ''kısa far seviyesi düşük'' yazıyordu. Zaten kendi ayarlıyor farları. Neyse, ben şok oldum tabi. Bu işlem için 30tl para aldı adam benden. Sizce değmez mi? Kimsenin sırasını da almadan, zaman kaybı da yaşamadan çok güzel bir şekilde halletmiştim gözümde büyüyen bu muayene işini..

ulan niye söylemiyorsun o zaman, adi yaratık :D

sinan-s
11-12-2009, 09:20
Geçmiş olsun..gerçekten uğraşmak çok zor ..

erhann
11-12-2009, 09:31
kirmizi beyaz stoplarima hafif kusur buldular sari olacakmis neyseki gectik
sonucta sari ampul var sari yaniyor hatta dahada iyi yaniyor:confused:

AyB_Tv
11-12-2009, 10:39
Tüvde çalıştığım için sadece şunu söyliyim, 1 haftadır inanılmaz denetleme var.. Bu son 1 haftada muayane yaptırdıysanız yada yapılacaksa işiniz çok zor..


Diğier konularada aslıda tek tek cevap veririm ama acelem var :) şimdilik sadece bunu söyliyim.. genel sorularınız olursada beklerim..

mmustu
11-12-2009, 10:42
Tüvde çalıştığım için sadece şunu söyliyim, 1 haftadır inanılmaz denetleme var.. Bu son 1 haftada muayane yaptırdıysanız yada yapılacaksa işiniz çok zor..


Diğier konularada aslıda tek tek cevap veririm ama acelem var :) şimdilik sadece bunu söyliyim.. genel sorularınız olursada beklerim..

canım kardeşim sen müsait olduğunda bir pm atarsan bana bir kaç şey sormak isterim :icon_tup:

emrah type-r
11-12-2009, 10:45
gecen hafta sakaryada tuv den gectım tek seferde..herseyı tam cıktı sıkıntısız gectım...tek hafıf kusur cam fılm ı:)

AyB_Tv
11-12-2009, 10:51
Cam filmi ile ilgili bi açıklama yapıyım..

TüvTuk ulaştırma bakanlığına bağlı bir kuruluş.. Herne kadar özelleşmiş olsada bakanlık tarafından yaptırımı çok var.. Ulaştırma bakanlığı için cam filmi kusur değil.. Kısaca araçta film olabilir..

Ama gelgelelim içişleri bakanlığı yani polislere göre cam filmi olamaz...



Kısaca aracınız filmle muayeneden geçer.. ama kapıdan çıkar çıkmaz polis yakalarsa sorun.. söktürtüp tespite gelmeniz gerekicektir..

İçişleri bakanlığının dediği filmli araç kalmayacak.. O yüzden ulaştırma ve işiçleri bakanlığı arasındada sorun var.. Karışık işler anlıycağanız..Ulaştırma bakanlığının dediği olursa filmde sorun olmayacak :)

KA®ANLIK
11-12-2009, 10:55
bu lanet olası SAÇMA denetimler bana denk geldi yani :)

birşey öğrenmek istiyorum,
aracın bir dahaki muayenesi KUTUP BAŞI ARTI UCU KORUMA KAPAĞI YOK diye hafif kusurlu olduğu için, illa aynı istasyonamı gitmesi gerekli ?

öyle birşey duydum, araçta kusur varsa bir daha aynı istasyona gitmesi gerekiyormuş güya...

Evrenoz
11-12-2009, 10:56
2 gün önce Fa korna diye tabir ettiğimiz havalı korna ve 18" jant yüzünden kaldım. Bunları değiştirip dün sorunsuz olarak muayenemi tamamladım. Muayene öncesi orjinal yaylarımı, orjinal son susturucumu ( cat backi ve headersı ellemedim sadece son susturucuyu değiştirdim ) takmıştım.

De adama sormazlar mı, 5 senelik orjinal ebatlı lastiğe ( her lastiğin yanında üretim senesi ve haftası yazar ) onay veriyorsunda 6 aylık orjinal olmayan lastiğe neden onay vermiyorsun. Konu güvenlik ise 5 senelik lastik mi güvenlidir, 6 aylık lastik mi...

Ayrıca egsos paslı diye hafif kusur yazmışlar. Kromun paslanmadığını, karardığını öğretmek lazım oradaki görevlilere...

AyB_Tv
11-12-2009, 11:03
bu lanet olası SAÇMA denetimler bana denk geldi yani :)

birşey öğrenmek istiyorum,
aracın bir dahaki muayenesi KUTUP BAŞI ARTI UCU KORUMA KAPAĞI YOK diye hafif kusurlu olduğu için, illa aynı istasyonamı gitmesi gerekli ?

öyle birşey duydum, araçta kusur varsa bir daha aynı istasyona gitmesi gerekiyormuş güya...

geçti dimi araç.. şuan onaylandı.. eğer öyleyse seneye istediğin yerde yaptırabilirsin.. 81 ilde :)

o olay şu araç ilk muayenede kaldı, bedavaya 1 tane olan muayene tekrarı mevcut.. onu o istasyonda olmak zorunda.. ;)

AyB_Tv
11-12-2009, 11:06
Buarada şunuda belirtiyim benim çok söylendiğim konu var.. saçma gelen.. Hatta girmeden önce çok söyleniyodum.. Yalnız içerde çalıştığını zaman aslında çok doğru bir iş yaptıklarını anlıyosunuz.. Her işte çürük elmalar vardır,bazı uzmanlar evet sırf uyuzluğuna bile hareket ediyo ama genelde bence çok iyi iş çıkartılıyo.. Siz haklı olarak sadece kendini ve çevrenize bakabiliyosunuz ama ben dudulludayım ve günde 700 araç geliyo ve cidden en az 300ü trafikte olmamalı..

Birde uzmanları bende ilgisiz sanırdım sadece bir el kitapları varki ansiklopedi gibi :) 6 ay eğitim alıyolar fln , eğitimleri aslında çok iyi..ama dediğim gibi çürük elmda olabiliyo..

[RaCeR]
11-12-2009, 11:12
ben deri koltuk olayına takıldım =)) deri koltukda mı yasak auhahaha

ferhat-a
11-12-2009, 11:18
geçmiş olsun hocam
benim si bile zor geçirdiler tüvden ve benim honda stock' tanda stock :D

KA®ANLIK
11-12-2009, 11:22
Buarada şunuda belirtiyim benim çok söylendiğim konu var.. saçma gelen.. Hatta girmeden önce çok söyleniyodum.. Yalnız içerde çalıştığını zaman aslında çok doğru bir iş yaptıklarını anlıyosunuz.. Her işte çürük elmalar vardır,bazı uzmanlar evet sırf uyuzluğuna bile hareket ediyo ama genelde bence çok iyi iş çıkartılıyo.. Siz haklı olarak sadece kendini ve çevrenize bakabiliyosunuz ama ben dudulludayım ve günde 700 araç geliyo ve cidden en az 300ü trafikte olmamalı..

Birde uzmanları bende ilgisiz sanırdım sadece bir el kitapları varki ansiklopedi gibi :) 6 ay eğitim alıyolar fln , eğitimleri aslında çok iyi..ama dediğim gibi çürük elmda olabiliyo..

illaki bende çok takdir ediyorum , güzel olaylar ama o kadar ABUK SABUK şeylere bahane buluyorlar ki bazen, yani bu aracın trafikte olmasını engelleyecek birşey yok madem ( emniyet kemeri muhabbeti sword ün ) bırak bu arabayı neden zorluk çıkarıyorsun ki...

bende senin dediğine uymuşum, takmışım değiştirmişim son susturucuyu standart takmış gelmişim, hala neden ONAY VERMEMEK için yırtınıyorsun ki, her arabadan aynı ses çıkacak diye bir kaide yokki...

yoksa yaptıkları diğer uygulamalara sonuna kadar katılıyorum, insanlar araçlarına özen gösteriyorlar bu sayede, eksikler gedikler tamamlanıyor...

elpadre
11-12-2009, 11:23
ulan niye söylemiyorsun o zaman, adi yaratık :D

puahahhahahahhahahah jocco farkı :D

ice
11-12-2009, 11:25
Buarada şunuda belirtiyim benim çok söylendiğim konu var.. saçma gelen.. Hatta girmeden önce çok söyleniyodum.. Yalnız içerde çalıştığını zaman aslında çok doğru bir iş yaptıklarını anlıyosunuz.. Her işte çürük elmalar vardır,bazı uzmanlar evet sırf uyuzluğuna bile hareket ediyo ama genelde bence çok iyi iş çıkartılıyo.. Siz haklı olarak sadece kendini ve çevrenize bakabiliyosunuz ama ben dudulludayım ve günde 700 araç geliyo ve cidden en az 300ü trafikte olmamalı..

Birde uzmanları bende ilgisiz sanırdım sadece bir el kitapları varki ansiklopedi gibi :) 6 ay eğitim alıyolar fln , eğitimleri aslında çok iyi..ama dediğim gibi çürük elmda olabiliyo..

Dudulluda benim honda crv"mi bıraktılar full herşeyi orjinalken motor seri numarası okunamıyor diye.Ortalığı ayağa kaldırınca bakmadan geçirdiler.Bu nasıl iş? ya hiç ses etme yada geçir gitsin :icon_tup:

JOCCO
11-12-2009, 13:14
dostum bu dediklerini ne zaman yaptırdın acaba :icon_wack

30.09.09 da :)


ulan niye söylemiyorsun o zaman, adi yaratık :D

olm taa sivastan gelip sıkıntısız muayene yaptırıyorum külliyen sıkıntılı insan bi muayene işine mesai veriyosun.. :hahaha:


puahahhahahahhahahah jocco farkı :D

estafurullah melii, engine özel muamele yapmışlar eksozcu düz boru çekmiş 50 tlye :D

KA®ANLIK
11-12-2009, 13:17
olm taa sivastan gelip sıkıntısız muayene yaptırıyorum külliyen sıkıntılı insan bi muayene işine mesai veriyosun.. :hahaha:



estafurullah melii, engine özel muamele yapmışlar eksozcu düz boru çekmiş 50 tlye :D


sen gel istanbula,
ben sana gösterecem MUAMELEYİ de, DÜZ BORU yu da...
Allah ın MAZOT'u...

alp88
11-12-2009, 13:48
Beni de dün katalizör yok diye bıraktılar. Orta susturucuyu kat. diye yedirmeye çalıştım yemedi ben de bilmiyomuş ayağına yattım =)

JOCCO
11-12-2009, 16:26
sen gel istanbula,
ben sana gösterecem MUAMELEYİ de, DÜZ BORU yu da...
Allah ın MAZOT'u...

Motorin motorin! :]]

AyB_Tv
11-12-2009, 16:55
Dudulluda benim honda crv"mi bıraktılar full herşeyi orjinalken motor seri numarası okunamıyor diye.Ortalığı ayağa kaldırınca bakmadan geçirdiler.Bu nasıl iş? ya hiç ses etme yada geçir gitsin :icon_tup:

motor numarası okunamaması hafif kusurdur.. şasi no okunamaması ağır kusurdur..


bu olay ne zaman oldu bana söylerseniz araştırmasını neyin nasıl olduğunu açıklarım.. sadece plakınızı söylemeniz bile yeterli benim için..

Melih-Ö
11-12-2009, 20:15
aynı durumu bende bugün yaşadım. Malesef cahil o kadar çok kişi çalışıyor ki şu muayene istasyonlarında. Adam 3 sene honda servisinde çalışıyor ve honda jazz elit modelinin orjinal jant inçinin kaç olduğunu bilmiyor :)

Benimkide bayağı ilgi çekti. Led stoplar söktüm, tavan folyoyu söktüm, coiloverı söküp 3.5 spor yaylarla gittim. Herşey normal. Son far ayarları kontrol ediliyor. Kıl kuyruk amir geldi. Cooper sinyallerine bakıyor. Bende ampüllerini sökmüştüm hani yanarsa caz cuz ederler diye. Baktı ondan bieşy yok dedi bunun arkası çok düşük rampaya kaldırıcaz. Neyse aldılar rampaya dipnot 7.5 ayda 2. araç benim aracım oldu rampaya kaldırılan, dedi kalem girmiyor buraya onay vermedi. Neyse durumu izah etmeye çalıştım bakın böyle böyle spor yay var 5 kişi binince sürtma yapmıyor diye yok anlatamadık. Neyse lanet olsun dedim gittim arkalara orjinal yay takıp geri geldim. Kılkuyruk mesaisini bitirmiş gitmiş tabi. Diğer amirler konuştum. Tamam dedi rampaya alıp bakalım. Geçmezse muayenem gidecek, harcım yani. Baktılar ettiler falan filan allahtan ordaki çalışanlardan 2 tanesi insaflı çıktı. Araba geçti. Ama benim anlamadığım rampa olayı. Arabanın bi tarafına rampayı koyuyo, diğer tarafı boşta. arabayı rampaya alıyor sürtme var mı diye bakıyo. Ya kardeşim bu amortisör zaten orjinal sen o tarafa ne kadar yük bindirirsen o kadar düşcek bu. Tek taraf boşta diğer taraf yük binmiş. Alahtan geçtide kurtulduk. Bizimki 20 tlye maloldu gene karlı çıktık :) Bir tuvturk muayenesini atlattım ilk oldu ama zor oldu :)

Deneyimim, sorunsuz geçmek istiyorsak orjinal jant lastik ve orjinal yaylar olacak. Bir de hafiften oynanmış araba çok dikkat çekiyo bu açık bir gerçek

SULTANOGLU
11-12-2009, 20:32
valla ben dudulludan çok rahat bir şekilde geçtim, ordaki herkese çok teşekkür ederim çok ilgili davrandılar.

ilk seferde geçemedim hakıydılar fren hortumlarım çatlaktı ama sorna kusurlarımı halledip geçtim saolsunlar varolsunlar :D

ice
11-12-2009, 21:21
motor numarası okunamaması hafif kusurdur.. şasi no okunamaması ağır kusurdur..


bu olay ne zaman oldu bana söylerseniz araştırmasını neyin nasıl olduğunu açıklarım.. sadece plakınızı söylemeniz bile yeterli benim için..

Neyse geçti gitti 4.ayda oldu bu olay.Sadece özeleştiri olarak kabul et;)
İlgin içinde tşk ederim.Ben cekmeköyde oturuyorum size getiriyorum arabalarımı hep.Mesela 2. ayda subarumun muayenesi var :)