Orijinalini görmek için tıklayınız : Chip Tuning
Buğra A.
21-12-2009, 16:36
B8 A4 1.8TFSI 120hp için en uygun ve en sağlıklı chip önerilerinize ihtiyacım var.Bir arkadaşım EVOTECH firmasına ait chip uygulamasını yaptırmış geçtiğimiz günlerde.Paşaoğlu'nda dynoya çıkmış ve 97 oktanla sonuç;
197hp - 295nm
900€ fiyat vermişler nakitte.ABT,1345€ ve hemen hemen aynı değerler sunuyor.
Sormak istediğim;bu tip işlemler motora zarar verir ve ömrünü kısaltır mı?Otomobilde herhangi bir probleme yol açar mı?Ayrıca önerebileceğiniz başka chipler mevcut mu?
abi 120'lik araba chip tuningle 197hp'ye çıkmaz, 160lık desen tamam da...
1.8 120-160'lık arasında bir fark yok diye biliyorum ben(emin değilim).
1.4 ler gibi değil yani.
Ahmetfikri
24-12-2009, 15:49
hem yeni hemde eski cuprada unitronic kullanıyoruz gayet ii
1.4 ler gibi değil yani.
Bende aynı şekilde duydum.
VeNoM_35
24-12-2009, 16:28
1.4 ler gibi değil yani.
bende bu şekilde hatırlıyorum, bunun onayını aldıktan sonra kesinlikle çip yapmanı öneririm potansiyeli mevcut bir motor demektir çünkü.
120 likle 160lıkların motoru birebir aynı.. Dynoda 210hp 340nm guc aldık 120 lik makineden. öncesi ve sonrası dyno sonucları mevcuttur..
120 likle 160lıkların motoru birebir aynı.. Dynoda 210hp 340nm guc aldık 120 lik makineden. öncesi ve sonrası dyno sonucları mevcuttur..
yaptığın golf gitmiyo diyolarmış doğru mu:D:heyoo:
yaptığın golf gitmiyo diyolarmış doğru mu:D:heyoo:
Gitmio evet sadece zevkten 4 köşe sahibi :)
Çağlar foruma yeni uye oldu arkadaslar mazur gorun :D hahaha
dyno çıktılarını paylaşır mısın, merak ettim de..
alicancalis
24-12-2009, 17:19
Benim anlamadıgım Audi'nin atmosferik 1.8'i 125 bg'di. Adamlar ayıp olmasın diye bari 130 bg falan çıkartsalardı şu 1.8T'i.
Email ile chip almak yerine ülkemizde tunerlardan software almanı öneririm.
Benim anlamadıgım Audi'nin atmosferik 1.8'i 125 bg'di. Adamlar ayıp olmasın diye bari 130 bg falan çıkartsalardı şu 1.8T'i.
ben de aynısını düşünmüştüm ilk gördüğümde :)
ben de aynısını düşünmüştüm ilk gördüğümde :)
120'lik versiyonun esas amacı zaten fiyattan çok tüketim avantajı,
Sonuçta tork eğrisi atmosferiğe göre çok daha başarılı, bu da daha rahat bir sürüş anlamına geliyor.
1.8 atmosferiğe göre hem daha iyi giden hem de istenildiğinde daha ekonomik bir motor.
bizde paşaoğlu remap yampmıştık dynoda kesmesine rağmen 205 civarı çıkarmıştı sanırım 210-215 çıkarır gibiydi kesmese fiyatta 750 tl olması lzm
biz başka bi araba almış gibi hissettik çipten sonra düz yolda 270 filan gidiodu
Buğra A.
24-12-2009, 20:50
Paşaoğlu'nda dynoya çıkartmışlar.197hp vermiş.
1.4 ler gibi değil yani.
Benzin regülatörü ve benzin pompası farklı sadece.Turboda K03s sanırım.
hem yeni hemde eski cuprada unitronic kullanıyoruz gayet ii
Oytun'dan haber bekliyorum.Bakalım.
Email ile chip almak yerine ülkemizde tunerlardan software almanı öneririm.
Anlamadım desem kızar mısın abi :)
Ranthor hazır yazılım yerine tunerlerden birine yazılım yaptır aracına göre cok daha iyi verim alırsın demek istedi.
Ranthor a dekoder lazım :p
ABT garanti vermiyormu? üstelik diğer markalar olunca servis garanti sorunu yapar ama abt de aracın garantiside bozulmuyor diye biliyorum.
belki çok güç vermez ama daha yükse güç alamayacaklarından dolayı değil sonuçta.
standolone olmuyormu bu arabaya
fsunnetci
24-12-2009, 22:02
turbo araçta yüksek HP verimi alınmasının sebebini biliyosunuz arkadaşlar..turbo basıncı artışı:) ii ama pekii b8 kasa bir audiye yazık değilmi sizce 1 sene içinde veya 50bin km vardığında o motor başlıcak problemlere..ondan sonra sök çipi sat arabayı orjinal diye çahaalll çok piyasada:)
Buğra A.
25-12-2009, 02:15
ABT garanti vermiyormu? üstelik diğer markalar olunca servis garanti sorunu yapar ama abt de aracın garantiside bozulmuyor diye biliyorum.
belki çok güç vermez ama daha yükse güç alamayacaklarından dolayı değil sonuçta.
ABT ve Penta garanti veriyor.Daha doğrusu,hem para iade garantisi hem de motorun garantiden çıkmayacağının garantisini.Fakat 1375€ :)
turbo araçta yüksek HP verimi alınmasının sebebini biliyosunuz arkadaşlar..turbo basıncı artışı:) ii ama pekii b8 kasa bir audiye yazık değilmi sizce 1 sene içinde veya 50bin km vardığında o motor başlıcak problemlere..ondan sonra sök çipi sat arabayı orjinal diye çahaalll çok piyasada:)
Safe yapıldığı takdirde ne gibi bir problem çıkartabilir ki abi?
eskı 1.8 20v makınayla alakası varmı bu b8 a4tekı motorun ? bazı arkadaslar atmosferıgı 125hp falan demıste ,bıldıgım kadarıyla tek ortak noktaları 2sınınde 1800cc olması.
Gitmio evet sadece zevkten 4 köşe sahibi :)
Çağlar foruma yeni uye oldu arkadaslar mazur gorun :D hahaha
abi yaptığın chiplı bi golf modlu typerları s2000leri zorluyormuş diyorlar:rolleyes::p:D
dyno çıktılarını paylaşır mısın, merak ettim de..
tabi..
http://www.boosterperformance.com/dyno/vag/vagtfsi120ori.jpg
http://www.boosterperformance.com/dyno/vag/vagtfsi120mod.jpg
Stock aracın eğrileri komikmiş.. O eğrilere başka dicek bişi bulamadım..
İyi iş çıkarmışsınız.. tebrikler..
Teşekkürler ;) TFSI lar çok fenaa :)
evet tfsı lar gerçekten fena s2k nın 270 göremediği düzlükte a4 görünce şok olmuştuk
ABT ve Penta garanti veriyor.Daha doğrusu,hem para iade garantisi hem de motorun garantiden çıkmayacağının garantisini.Fakat 1375€ :)
Safe yapıldığı takdirde ne gibi bir problem çıkartabilir ki abi?
Ben yetkili audi servisinde bu kasa a4 abt çipli (servis bilgisi var) km'side yüksek bir araç, turbosunu garantiden değiştirdiklerini gördüğüm için sordum.
diğer markalardada heralde turboyu garantiye sokarlar ozaman.
Buğra A.
25-12-2009, 20:02
Ben yetkili audi servisinde bu kasa a4 abt çipli (servis bilgisi var) km'side yüksek bir araç, turbosunu garantiden değiştirdiklerini gördüğüm için sordum.
diğer markalardada heralde turboyu garantiye sokarlar ozaman.
Otomobil katleden tayfadan değilim :)
Stock eğriye bak, dyno değil sismograf ölçüyor sanki..
.::EmrE::.
26-12-2009, 00:05
Bu evotech neden benim araçtan 215 hp gibi az bir değer almış acaba....
arkadaşlar 2010 peugeot 308 aldık 1,6 hdi 110 bg 230 tork
chip uygulatmak istiyoruz ne gibi değerler alırız ve fiyatları ne civarlarda ayrıca ankara da güvenilir olarak kimi önerirsiniz
ayrıca garantiyi bozar mı
Thracian
01-01-2014, 00:37
Yeni başlık açmak istemedim. Aramızda yaptıran var mı? 2009 b7 1.8 tfsi almayı düşünüyorum. Chip sonrası yüzde kaç tüketiyor