Orijinalini görmek için tıklayınız : 306 s 16
arkadaslar 96 model 306 s16 aracım, 3000 devirle 4000devir arasında kapanıyo sanki bişey geri çekio arabayı ama 4000devri gecer gecmez gitmeye devam edio.rolantıden 3000devre kadar yıne sorun yok ama 3000 4000arası kapanıyo cok zorlanıo.kesildigi devirlerde emiş sesi de kayboluyo 4000i gecer gecmez yııne bağrmaya devamedio.üst devirlerde hiç bi problem yok rahat ceviriyo..benzin pompası yenı bujıler yenı bu arada.nerden kaynaklanır sizce?
tam bilmiyorum ama sorun misfire olabilir bilen kişiler yardımcı olurlar.yanlışım varsa düzeltin
Debimetre
Benzin pompası
Bobinler
Bunlara bakılabilinir..
Cimmeria
23-12-2009, 16:17
benzer bir şey bende vardı bujiler değişince problem düzeldi, sende bujiler değiştiğnde devam ediyorsa buji kablolarını kontrol ettirebilirsin
Araçta çiptuning uygulaması varsa ondan da olabilir...
serhat306
23-12-2009, 16:28
bujıler degısmeden oncede varmıydı aynı sorun...
bujıler deişmeden önce de vardı,bujıden dediler ama hala aynı.tamm 3000e gelince 2900 değil 3100de dğil..benzin pompasıda yenı arkdaslar..
Cimmeria
23-12-2009, 16:38
buji kablolarına baktırdın mı ?
buji kablolarına baktırdın mı ?
gözle görülür bi kopukluk falan yok dedi usta,bujılerin üstunde soketler var onların bitanesi tam tutmuyodu o sağlamlaştrdı ama değişen bi şey yok..bu arada yenı bujı taktık hemen kararttı bujıleri.bunla baglantılı bişey olabilirmi
Araçta çiptuning uygulaması varsa ondan da olabilir...chip yok gibi gelio bana..7000de kesiciye giriyo.
başka nerden yapabilir arkdaslar?
slowmotion
25-12-2009, 00:32
buji kablosunu değiştir derim ben. gözle görünür birşey olmamasına rağmen zamanla buji kabloları gerekli voltajı iletemiyor. benzer sorun bizim opeldede vardı, kablo değişti düzeldi. benzin filtrenide kontrol et.
aLperTunga
25-12-2009, 00:34
kesinlikle şanzuman okuyucusu!!benımde basıma gelmişti aynısı bulana kadar göbeğim çatladı..
nicomedia
25-12-2009, 00:40
beyni sulanmıştır... beyinden oldugunu sanıyorum tam 3000 devirden 4000 devire kadar dedigine göre sonra yürümeye devam ettigine göre buji veya kablosundan oldugunu sanmıyorum... sensörlerden biri yada beyin diyorum .. bi bilgisayara baglatmanı öneririm
kesinlikle şanzuman okuyucusu!!benımde basıma gelmişti aynısı bulana kadar göbeğim çatladı..
banada yüksek ihtimal öyle geliyo ama servisteki ustaya sordum, sanzıman okuyucusu sadece arabayı calıstırırken görev yapar calıstıktan sonra bi numarası yok falan gbi seyler dedi ??? bilgisayarda hata vermio.. kelebek potansiymetresi arızası böyle yaparmı?
aLperTunga
26-12-2009, 14:23
yok kardeşim potansiyometre yapmaz potansiyometre rolantiye bıraktıgın zaman rolantiyi sabit tutar bozuksa devir oynar sürekli..dediğim gibi sen servisi boş ver bi şeyden anladıkları yok konusuyorlar servise gidip sorsan kaç tane gti yapmışlar bi elin parmagını gecmez..sen saglam bi ustaya git sanzıman okuyucusuna baksınn..kesinlikle oo..
yok kardeşim potansiyometre yapmaz potansiyometre rolantiye bıraktıgın zaman rolantiyi sabit tutar bozuksa devir oynar sürekli..dediğim gibi sen servisi boş ver bi şeyden anladıkları yok konusuyorlar servise gidip sorsan kaç tane gti yapmışlar bi elin parmagını gecmez..sen saglam bi ustaya git sanzıman okuyucusuna baksınn..kesinlikle oo..
tamm saol kardes hafta içi baktırıyorum..