PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1996 GF8 için önerilere ihtiyacım var

ozan
24-12-2009, 17:02
Merhaba,

1996 model bir Subaru Impreza Wrx Wagon'un sahibiyim. Araç 8 yıldır bende ve 96k kilometrede. Motor bu güne kadar bir sorun çıkartmadı, açılmadı ve servis tarafından bakıldı.

Araç aldığımız zaman eski sahibi tarafından ufak tefek modifiye edilmişti. Markasını bilmediğim, hafızamda Prodrive olarak kalmış bir egzos mevcut. Yanılmıyorsam Turbodan son susturucuya kadar 3" genişlikte geliyor, cat. ve orta susturucu yok. Intake stock, kutu içinde kağıt filitre var. (aftermarket bir filitre vardı, debimetreyi bozar dediler, korktuk orjinaline döndük.) Yıllar evvel dyno'ya sokmak istemiştik, 4wd dyno bulamamıştık, elimde herhangi bir dyno verisi de yok.

Amacım aracı ufak bir bütçeyle şu ankinden biraz daha güçlü hale getirmek fakat nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bir fikrim yok.

Forumdan birkaç arkadaşın araçlarını inceledim, (örnek olarak kickboxer'ın gf8) çok güzel sonuçlar elde etmişler ama yapılanlar benim bütçemi aşıyor. Front-mount intercooler, hks evc6 gibi şeylerin fiyatları gözümü korkuttu.

Eskiden superchips'in yaptığı gibi ecu'yu güvenilir bir map ile flashlayıp biraz daha fazla güç almam mümkün mü? Az çok piggy back- stand alone ecu'lar nedir ne değildir anlamış olsam da benim durumumda ne kullanılabilir çözebilmiş değilim. Ne olur yardım edin de yıllardır kafamı ütüleyen şu egzos'un artık bir faydasını görebileyim :)