Orijinalini görmek için tıklayınız : water methanol injection kit
Selam, uzun zamandır araştırıyorum. Hem yakıt düşürdüğünü ve aynı zamanda benzinin daha iyi yandığını diye duyumlar aldım. Acıkcası uygulamak istiyorum ama nasıl yapılır yada ne tarz araçlara uygulanır bir bilgim yok. Genelde Aşırı beslemeli ve ilave enjektor ile kullanılıyor. oktanı arttırıp daha verimli çalışmasını sağlıyor. Açıkcası fiyatlarıda gayet uygun. En azından herkes buraya bu konu hakkında bildiklerini yazarsa daha iyi bilgiler ortaya çıkmış olur.
Yeterli bilgiye sahip olduğum anda düşünmüyor değilim. En azından turbo beslemeli bir araçta neler olur hep bereber görmüş oluruz. Oktanı 150 ye kadar çıkaran var. Bu uygulama su ve methanol gazı ile çalışmakta. Nekadar doğru nekadar yanlış bilemem.
Evet hep beraber bekliyoruz bakalım ne değildir, uygulanış şekli nasıldır görücez...
Saygılar....
KSK-VTEC
03-01-2010, 00:59
Bildiğim methanol benzini daha verimli yaktırıyor ama burdaki kitteki olay yanma odasındaki egt yi düşürüp biraz daha avans ve basınç açmak için kullanılıyor. Tr de kullannanlar var yazarlar daha detaylı yada doğrusunu :D
olay daha verımlı yakma deıl...yararları sunlar...
1- oktan yukselıyor(kullanılan karısım mıktarı ve nozzle buyuklugune gore) dolayısıyla avans acılabılıyor.
2- ıat degerı dusuyor dolayısıyla egt degerı dusuyor...buda rıskı azaltıyor...
kesınlıkle stand alone ecu gerekıyor...
olay daha verımlı yakma deıl...yararları sunlar...
1- oktan yukselıyor(kullanılan karısım mıktarı ve nozzle buyuklugune gore) dolayısıyla avans acılabılıyor.
2- ıat degerı dusuyor dolayısıyla egt degerı dusuyor...buda rıskı azaltıyor...
kesınlıkle stand alone ecu gerekıyor...
+1 yalnız stand alone kesin gerekir demek doğru olmayabilir :) ben std yazılımımla %40 meth %60 su karışımı kullanıyorum bazen ve bir sıkıntı yok :) tabi olursa çok daha yararlı olacağı açık.. :) bende şu an egt yi düşürmekten başka bir işe yaradığını zannetmiyorum zaten birkaç kere denedim meth ile o kadar onun haricinde sadece su koyuyorum :) zaten en küçük nozzle ile kullanıyorum orası da ayrı :D
amaç beygir almak değil ;methanol kullanıp avans açmadan sadece motorun ömrünü uzatmak istesek methanolün bir faydası olurmu?97 oktan olduğu belli olmayan kötü benzinden bizi korurmu?yada enjektör blok ve diğer parçalarda korozyon veya başka zararları varmı ? çok sordum ama :)
yavuz364
03-01-2010, 10:26
sadece su koyarsanız bile, bir ara yapılan testlerde ve şuanda yıldız üni. de halen devam eden araştırmalara göre %1 oranında güç alabiliyorsunuz, nedenleri ise ; ilk olarak suyun buharlaşmasından kaynaklanın sıcaklık düşürme özelliği var, bunun yanında pistonda buharlaşan suyun hacim genleşmesinden dolayı basınçta artmış oluyor..
metanol kullanımında, yine buharlaşma sırasında emdiği ısı var ancak daha düşük sıcaklıkta olduğu için giriş hava sıcaklığını daha çok etkiler.. oktan değeride arkadaşların söylediği gibi yüksek.. ancak metanol oranını çok fazla yükseltirseniz korozif etkiler artıcaktır. ona göre dikkatlı olun, aşırı abartmayın :)
soru 1: atmosverkte sorun olurmu?
soru 2: su katarsak benzin daha ucuza gelir mi? :)
yavuz364
03-01-2010, 12:21
1: sorun olucağını sanmıyorm.. ne gibi sorun olabilir ki ?
2: bahsedilen olay benzine su veya metanol katmak değil :) yanlış anlaşılmasın.. ayrı bir enjektörden su veya metil alkol püskürtme.. sadece su olursa dediğim gibi %1 fark olur, birkaç sene önce F1 de denenmişti zaten bu olay :) sonra yasaklandı sanırsam, net bilgim yok..
soru 1: atmosverkte sorun olurmu?
soru 2: su katarsak benzin daha ucuza gelir mi? :)
atmosferik arabada kullanamassın çünkü yeterl şekilde polarize edip içeriye sokamasssın aşırı besleme olması gerekiyor aracının ( supercharger yada turbo yada turbodizel)
F1 de benzine başka bişey katıp denemişlerdi extra püskürterek denemediler biliyorum
Meth/water injection da Su püskürtsen bile içerideki harareti alıyorsun polarize şekilde gelen su buharı turbo yada sc basıncında etkisiyle çok daha güzel polarize olan su silindirlere eşit olarak dağıldıığından dolayı içerideki yanma odasındaki sıcaklığı düşürmeye yarıyor doğal olarak EGT düşüyor şimdi ilk özelliği Egt yi safe e getiriyor ama bazı anlardan bazı arabalarda bunu değiişk şekilde kullanabiliyoruz Egt nin düşmesi ile detenasyon riskide azalıyor ondan dolayı yeni bir program yapabilmemizi sağlıyor üzerine methanol gibi bir sıvıyı kattığıjmızda ise methanol suyun 4 katı dahaçabuk buharlastığından dolayı su ile karıştırıldığında yanma riskinide %80 derecede kaybediyor hepsinden sonra
su ilede program yapabilrsiniz 3-5 beygir alabilirsiniz (arabasına ve turbo basıncına göre) değişir 3-5 ile methanolude koyarsanız 50-60 beygir arasında değişebilir
Ama sadece bağlayıp su basarsanızda sorunsuz Arabanıza zarar vermeden kullanabilirsiniz
Rstmania
03-01-2010, 12:59
Peki emmenin neresine nasıl takılıyor?
Fiyatları ne civarda değişiyor bunların..
Peki emmenin neresine nasıl takılıyor?
1-2 tane seçeneğin var
1- nos gibi Direct port bağlayabilirsin
2- kelebek önce intercooler a doğru bağlayabilrsin
350-450-750 değişiyor Aem basarılı bu konuda Aquamist baya başarılıdır bunun yanında snow performance inde güğzel kitleri mevcut
birde son olarak coolingmist var benim favorim bu :D
dragstar
03-01-2010, 17:36
bi abimin subaruda aquamistin enjektörleri tıkandı bundan dolayıda söktü enjektörler temizlenebilirmi veya yenisi satılıyormudur
atmosferik arabada kullanamassın çünkü yeterl şekilde polarize edip içeriye sokamasssın aşırı besleme olması gerekiyor aracının ( supercharger yada turbo yada turbodizel)
F1 de benzine başka bişey katıp denemişlerdi extra püskürterek denemediler biliyorum
Meth/water injection da Su püskürtsen bile içerideki harareti alıyorsun polarize şekilde gelen su buharı turbo yada sc basıncında etkisiyle çok daha güzel polarize olan su silindirlere eşit olarak dağıldıığından dolayı içerideki yanma odasındaki sıcaklığı düşürmeye yarıyor doğal olarak EGT düşüyor şimdi ilk özelliği Egt yi safe e getiriyor ama bazı anlardan bazı arabalarda bunu değiişk şekilde kullanabiliyoruz Egt nin düşmesi ile detenasyon riskide azalıyor ondan dolayı yeni bir program yapabilmemizi sağlıyor üzerine methanol gibi bir sıvıyı kattığıjmızda ise methanol suyun 4 katı dahaçabuk buharlastığından dolayı su ile karıştırıldığında yanma riskinide %80 derecede kaybediyor hepsinden sonra
su ilede program yapabilrsiniz 3-5 beygir alabilirsiniz (arabasına ve turbo basıncına göre) değişir 3-5 ile methanolude koyarsanız 50-60 beygir arasında değişebilir
Ama sadece bağlayıp su basarsanızda sorunsuz Arabanıza zarar vermeden kullanabilirsiniz
Açıklama süperrr!!! Peki yakıtı düşürme şansı var mı? Kullanıldığı zaman bu kitin aracın yeniden yazılım yapılması gerekiyor. Doğrumu anladım..:) meth.ve su ile beraber alınan güç,yazılım ile 50 -60 hp alınan güç arasında fark varmı? Yani hangisi daha sağlıklı.Basınc açmadan bu güçler alınabiliyor mu?
Saygılar..
benim mesajı silip arkadaş kendi daha kapsamlı yazmış ama tekrar yazayım.olmazsa yine silerler.:)
aem yurt dışında 350 dolar gbi....
benim mesajı silip arkadaş kendi daha kapsamlı yazmış ama tekrar yazayım.olmazsa yine silerler.:)
aem yurt dışında 350 dolar gbi....
msg yazmak için yazıyorsun gibi geldli yeteri kadar açıklama yaptımı düşünüyorum ben sildim yetersiz gördüğüm için
Açıklama süperrr!!! Peki yakıtı düşürme şansı var mı? Kullanıldığı zaman bu kitin aracın yeniden yazılım yapılması gerekiyor. Doğrumu anladım..:) meth.ve su ile beraber alınan güç,yazılım ile 50 -60 hp alınan güç arasında fark varmı? Yani hangisi daha sağlıklı.Basınc açmadan bu güçler alınabiliyor mu?
Saygılar..
yakıtı düürme sansı olduğunu düşünmüyorum Su ile kullanırsan yazılıma gerek kalmaz Sadece safe yanma odanın sıcaklığını düşürücektir 50-60 beygirler düşündüğün gibi kolay değil basınc açılımı tabiki oluyor ve cidddi yüklü araçlarda o beygirleri alabilirsin
bi abimin subaruda aquamistin enjektörleri tıkandı bundan dolayıda söktü enjektörler temizlenebilirmi veya yenisi satılıyormudur
sitesinde satılıyor Saf su yada içme suyu koyman gerekir musluk suyu koyarsan tıkanıyor
aquamistlerin enjektorlerı kullanılamdıgı zaman oksıtlenme yapıyor. auqmıst ıyıdır ama enjektorlerı ıcın aynı seyı soyleyemem. butun herkes oksıtlenmeden yanıyor. ya 3 gunde bır kullanıcan ya da baska enjektor kullanıcan. ya da baska marka
Yeteri kadar açıklama olmuş... Teşekkürler herkese...:):)Suanki modda sadece egt mi düşürür. Oda zaten 800 dereceyi pek fazla geçmiyor,rampada yada top speed de çok ıkındırmassam aşırı yükselmiyor:):)
Saygılar...
gokhantekin
06-01-2010, 02:03
Metanol başlı başına bir yakıttır. Tek başına dahil kullanılabilir. Artıları wardır eksileri wardır. En büyük eksisi tek başına kullanıldığında korozif olması. styometrik afr değeri 8,5:1 yani çok yakıt tüketimi mevcut. Yakıtın üretilmesinde harcanan enerji yakılmasından alınan enerjiden daha fazla. Yani pahalı bir kaynak.
Artıları ise eğer silindir içini seramik ile kaplanabilirse radyatöre kesinlikle ihtiyaç kalmıyor. Oktan değeri doğru hatırlıyor isem 106 idi. 150 oktan olan doğal gaz ;)
Araç devirlenmesi benzinden daha hızlı oluyor vesaire vesaire hatırladıklarım bu kadar. 1 hafta önce ünide sınav sorusuydu 1. elden doğru bilgi olduğunu teyit ederim yani ;)
Stand alone' a sahipseniz stage enjektör seçeneğiniz de warsa direk bildiğimiz standart enjektörler ile bile püskürtme yapılabilir. Korozif olduğundan su ile belli oranda karıştırılması tavsiye ediliyor.
yavuz364
06-01-2010, 02:31
üretimi zor ancak şuan ülkemizde benzinin 3-4te birine satın alabilirsiniz :) doğalgazın oktanı 118.. metanol enerjisine bakarsak benzinin 0.6 katı gibi düşük bi değeri var tabi o yüzden 1.5-2 katı kadar çok harcanır..
metanol de 110 oktan (ROS).. AFR 7,14
ne yazıkki üniversitelerimiz hâlen tarih öncesi bilgileri gençlere öğretmekte ısrar ediyorlar..
tabii ki sizin söylediklerinize karşı birşey söylemiyorm :)
Metanol başlı başına bir yakıttır. Tek başına dahil kullanılabilir. Artıları wardır eksileri wardır. En büyük eksisi tek başına kullanıldığında korozif olması. styometrik afr değeri 8,5:1 yani çok yakıt tüketimi mevcut. Yakıtın üretilmesinde harcanan enerji yakılmasından alınan enerjiden daha fazla. Yani pahalı bir kaynak.
Artıları ise eğer silindir içini seramik ile kaplanabilirse radyatöre kesinlikle ihtiyaç kalmıyor. Oktan değeri doğru hatırlıyor isem 106 idi. 150 oktan olan doğal gaz ;)
Araç devirlenmesi benzinden daha hızlı oluyor vesaire vesaire hatırladıklarım bu kadar. 1 hafta önce ünide sınav sorusuydu 1. elden doğru bilgi olduğunu teyit ederim yani ;)
Stand alone' a sahipseniz stage enjektör seçeneğiniz de warsa direk bildiğimiz standart enjektörler ile bile püskürtme yapılabilir. Korozif olduğundan su ile belli oranda karıştırılması tavsiye ediliyor.
murproject
07-01-2010, 01:18
Aquamist HFS-6 fiyatları ne durumda ? Birde sizlerden öğrenmek isterim.