PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : opel c14se'ye yapılabilecekler??

honour35
14-01-2010, 18:02
arkadaşlar motor kodu c14se olan 1.4 motor opeller için yapılabilecek işlemler nelerdir? teknik özellikleri nedir bu motoru? konuyla ilgisi olan opelcilerin yorumlarını bekliyorum. yani uğraşılırmı atmosferik ufak tefek gıdıklamalarla bişeye benzermi, yoksa at çöpe gitsinmi??

TaGo
14-01-2010, 18:04
1.4 8v 90hp olandanmı sendeki

honour35
14-01-2010, 18:07
1.4 8v sanırım.ama bildiğim kadarıyla 82 hp.bu motorlar hakkında çok bilgim yok açıkcası. ecotec değil ama sanırım.

TaGo
14-01-2010, 18:09
şu geneli 94 model olup gsi a benzienlerden diosun.

honour35
14-01-2010, 18:10
şu geneli 94 model olup gsi a benzienlerden diosun.

:icon_tup: aynen öle ama bizimki şuanda stock oğlu stock. hem motor hemde dışı..

TaGo
14-01-2010, 18:14
Şuan ilk etapta sadece belki güzel bi cai sistemi yapılabilir, buna ek olarak uygun bir eksoz sistemi uygulanabilir. Ancak yazılım hakkında fikrim yok. Sanırım hazırı yok piyasada.

honour35
14-01-2010, 18:16
Şuan ilk etapta sadece belki güzel bi cai sistemi yapılabilir, buna ek olarak uygun bir eksoz sistemi uygulanabilir. Ancak yazılım hakkında fikrim yok. Sanırım hazırı yok piyasada.

daha tam araştırmadım fakat mantzel powerbox falan birşeyler buldum.. emme manifoldu sanırım..ama tabi bu motor için varmı yokmu arştırmay devam ediyorum.buraya yazdım çünkü buradakiler google'dan daha fazla şey biliyor:)

TaGo
14-01-2010, 18:18
işte mantzel powerbox var anak x16xe ler için. Sana uyuyormu bakmak lazım. Tigra kaanda vardı.

honour35
14-01-2010, 18:19
zaten konuyla ilgilenenler yazarlar mutlaka.. sağolun bilgiler için..

PPR engineering
14-01-2010, 21:04
ben sizin yerinizde olsam her şeyi custom yapardım tabi imkanınız varmı bilmiyorum ama..130 lara çıkarır işi bilen bi kişi rahatlıkla...oda yeter size sanırım...

erh
14-01-2010, 21:10
yapılabilcek en kolay işlem chip tuning.. aracına powerbox uymaz. eksoz itake chip tuning ile 100 hp ye cıkarabilirsin aracını..

honour35
15-01-2010, 11:56
az çok şekillendi durum. yorumlar için teşekkürler arkadaşlar..

BAHADIR24
15-01-2010, 14:37
1.4 e emme yapan var... emme ve güzel bir yazılımla çok güzel olur.

AhmetH
15-01-2010, 14:42
abi LPG bağlat gez işte boşversene .. :)

honour35
15-01-2010, 16:29
abi LPG bağlat gez işte boşversene .. :)

kardeşim lpg'li aracımız var zaten,2004 toyota kullanıyorum.brc sıralı gaz var.yok böyle bi ekonomi..herkese tavsiye ederim.bu corsa 1.4 2.araç olaak alındı, inceden oynayasımız var bakalım.zamanla şekillenicek herşey..

honour35
15-01-2010, 16:30

custom hazırlanıcak ama değilmi?biz hazır olarak varmı diye araştıryorduk..:confused:

DetailEF
15-01-2010, 17:03
kardeşim lpg'li aracımız var zaten,2004 toyota kullanıyorum.brc sıralı gaz var.yok böyle bi ekonomi..herkese tavsiye ederim.bu corsa 1.4 2.araç olaak alındı, inceden oynayasımız var bakalım.zamanla şekillenicek herşey..

2. araç olarak alındıysa madem neden 1.6 GSi seçmediniz :heyoo:

honour35
15-01-2010, 17:11
2. araç olarak alındıysa madem neden 1.6 GSi seçmediniz :heyoo:
6000 lira paramız vardı,sunrooflu tek kapı bir araba düşünüyorduk. aynı şartlardaki gsi lara 8-9 lira istediler.bi tane baktık 7 binliraya oda kazalı çıktı,ondan bu aracı aldık..

DetailEF
15-01-2010, 17:14
6000 lira paramız vardı,sunrooflu tek kapı bir araba düşünüyorduk. aynı şartlardaki gsi lara 8-9 lira istediler.bi tane baktık 7 binliraya oda kazalı çıktı,ondan bu aracı aldık..

Ama şu an harcayacağınız para bir GSi kadar hatta daha fazlası olucak :D O kıvama getirmek için sizce GSi almak daha mantıklı değil miydi ? Yoksa herhangi küçük hacim normal araç fantezisi mi büyütüyorsunuz içinizde :)

honour35
15-01-2010, 17:19
Ama şu an harcayacağınız para bir GSi kadar hatta daha fazlası olucak :D O kıvama getirmek için sizce GSi almak daha mantıklı değil miydi ? Yoksa herhangi küçük hacim normal araç fantezisi mi büyütüyorsunuz içinizde :)

aradaki fiyat farkını (2000 tl) bu araca harcasam stock gsi'ın içinden geçer diye düşünüyorum..böyle bir çaba yada fantezim yok ama takdir sizin..:heyoo:

DetailEF
15-01-2010, 17:30
aradaki fiyat farkını (2000 tl) bu araca harcasam stock gsi'ın içinden geçer diye düşünüyorum..böyle bir çaba yada fantezim yok ama takdir sizin..:heyoo:

Siz buraya sonuçta bi bilgi almaya geldiniz bunun için buradayız paylaşım amaçlı değil mi :) 2000 TL ile ne yapmayı düşünüyorsunuz ? Yani nasıl GSi'ın içinden geçeceksiniz çok merak ettim ? Hayatınızda Corsa GSi sürdünüzmü (sağlıklı) bunu da çok merak ediyorum? Amacım polemik değil asla ama ciddiyim 2000 TL ile ne planlıyorsunuz şayet dereceli egzantrikleri bile bayağı bir para olan aracınız için 2000 TL neyinize yeticek saygılar :heyoo:

Boost Up
15-01-2010, 17:32
Siz buraya sonuçta bi bilgi almaya geldiniz bunun için buradayız paylaşım amaçlı değil mi :) 2000 TL ile ne yapmayı düşünüyorsunuz ? Yani nasıl GSi'ın içinden geçeceksiniz çok merak ettim ? Hayatınızda Corsa GSi sürdünüzmü (sağlıklı) bunu da çok merak ediyorum? Amacım polemik değil asla ama ciddiyim 2000 TL ile ne planlıyorsunuz şayet dereceli egzantrikleri bile bayağı bir para olan aracınız için 2000 TL neyinize yeticek saygılar :heyoo:

Vallahi sizi tanımıyorum fakat yazdıklarını çok doğru, saygılar..

honour35
15-01-2010, 17:38

yok estağrufullah ne polemiği.tabiiki bilgi ve paylaşım amaçlı buradayız. asıl konu rayından çıktı,daha doğrusu yanlış anlaşıldık. aracı yüklemek gibi bir amacımız yok. öyle bir amacımız olsa zaten gsi alırdık. sağlıklı yürüyen bir gsi sürmedim ama sonuçta motoruna neler yapılabildiğinide, 1.4 aracımada çok parça olmadığının farkındayım. bunları bilerek zaten bu aracı aldık. ama şöyle bir durumda var; aracımıza hiç emek vermeyelim her parçanın gidip hemen alalım takalım ozaman zevkte alamayız değilmi?? sonuçta birçok çeşit araç var burda birçoğu için parça yok ve custom yapılıyor sonuçta. konumun amacıda zaten ufak tefek ne işlemler yapılabilir diye sormuştum..:icon_tup:

DetailEF
15-01-2010, 17:46
yok estağrufullah ne polemiği.tabiiki bilgi ve paylaşım amaçlı buradayız. asıl konu rayından çıktı,daha doğrusu yanlış anlaşıldık. aracı yüklemek gibi bir amacımız yok. öyle bir amacımız olsa zaten gsi alırdık. sağlıklı yürüyen bir gsi sürmedim ama sonuçta motoruna neler yapılabildiğinide, 1.4 aracımada çok parça olmadığının farkındayım. bunları bilerek zaten bu aracı aldık. ama şöyle bir durumda var; aracımıza hiç emek vermeyelim her parçanın gidip hemen alalım takalım ozaman zevkte alamayız değilmi?? sonuçta birçok çeşit araç var burda birçoğu için parça yok ve custom yapılıyor sonuçta. konumun amacıda zaten ufak tefek ne işlemler yapılabilir diye sormuştum..:icon_tup:

Hemen sana benim ufak tefek tercihlerimi sıralayayım o zaman :D

-Açık tip bir filtre ve short ram tarzı güzel bir boru ile motor tarafından ısı için yalıtılması ile başlanıp,
-48mm düz bir boru ile sona otto hks tarzı güzel bir silencerlı (kafa şişirmemesi için) bir son susturucu
-Yazılım(Chip Tuning)

Bunlarla şimdilik memnun olursun daha sonra;
-Güzel bir emme manifoldu ya da custom(Opeller havayı sever eheh :))
-Gaz kelebeğini cnc de işlet ve yazılım güncellenmesi ile devam etmen iyi olabilir :)

honour35
15-01-2010, 17:49
Hemen sana benim ufak tefek tercihlerimi sıralayayım o zaman :D

-Açık tip bir filtre ve short ram tarzı güzel bir boru ile motor tarafından ısı için yalıtılması ile başlanıp,
-48mm düz bir boru ile sona otto hks tarzı güzel bir silencerlı (kafa şişirmemesi için) bir son susturucu
-Yazılım(Chip Tuning)

Bunlarla şimdilik memnun olursun daha sonra;
-Güzel bir emme manifoldu ya da custom(Opeller havayı sever eheh :))
-Gaz kelebeğini cnc de işlet ve yazılım güncellenmesi ile devam etmen iyi olabilir :)

bunları hemen kaydettim:D teşekkürler:icon_tup::icon_tup:

erh
15-01-2010, 18:22

tr de yapan görmedim..

BAHADIR24
15-01-2010, 18:56
tr de yapan görmedim..

c14se sohc sa haklısınız yanlış yazmış olabilirim ama 1.4 dohc emme li corsa gördüm...

erh
15-01-2010, 19:02
c14se sohc sa haklısınız yanlış yazmış olabilirim ama 1.4 dohc emme li corsa gördüm...

konu c14se oldugu için ondan bahsediyorum tabiki :)
1.4 16v corsalara uygulama yapıldı baya evet..

elpadre
15-01-2010, 22:46
yerınde olsam hıc bır sey yapmam stock stock gezerım

AhmetH
16-01-2010, 04:46
www.migweb.co.uk

sonra c14se diye aratıp bilgide boğulabilirsiniz :D

kolay gelsin şimdiden.

honour35
16-01-2010, 11:06
www.migweb.co.uk

sonra c14se diye aratıp bilgide boğulabilirsiniz :D