PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilginc bir sorun !!

M_PROJECT
17-01-2010, 05:16
Basima ilginc birsey geldi belki yardimci olabilirsiniz

yeni araba aldigimdan dolayi subaruyu artik gundelik olarak kullanmiyorum

arada sirada ( haftada 3 4 kez cikarip toplamda 50km fln ) biniyorum .

3 gundur yatiyordu bu aksam cikarayim biraz dolanayim dedim .

kontagi cevirip calistirdigimda emniyet kemeri bip bip otmeye basladi ( ki bu 1 hafta once yine olmustu ) normalde kontak acikken emniyet kemerini takip cikarip yaniltip bip sesini kesiyordum yani cikarsamda otmuyordu . ve bu yaniltma sayesinde - kutup basini sokmedikce emniyet kemer ikaz sesi cikmiyordu .

isittim araci ciktim turladim biraz karanlik bir yolda yol bosken sellektor yaptim , kolu cektigimde evc biiip seklinde otmeye basladi ve kadrandaki ibreler hizla 0 a dogru indi , ayni zamanda abs lambasi yandi , kolu biraktigimda hersey normale dondu . bir kez daha cektim bu saydiklarimi yineledi .

kolu cekmeyip uzunlari yaktim iterek yapmadi , sonra yine sellektor yaptim yine yapmadi . sadece 2 kez ust uste bu anormal durum olustu .

eve geldigimde akunun baglantilarina , sigortalara baktim hersey normal .

acaba bunun nedeni nedir ? arac 4 senedir bende ve hala uzerinde orjinal akusu mevcut . gec alma sorunu yok , cok soguk havalarda max 1 saniye mars basarak aliyor .

daha once basina boyle birsey gelmis kimse varmi ? yada bunun neden olabilicegini bilen birisi . 6 7 aydir elektriksel birseyde takilmadi araca .

Dragger
17-01-2010, 05:20
Direk akü diye düsündüm ben, akü normal diyorsun ama 4 sene cok uzun bir süre degil mi akü icin?

M_PROJECT
17-01-2010, 05:21
Direk akü diye düsündüm ben, akü normal diyorsun ama 4 sene cok uzun bir süre degil mi akü icin?

aku normal demiyorum , yani olcturmedim , sadece calismasi felan normal , direk bana aku dicek bir belirti vemiyor . olcturucem akuyu pazartesi .

CasabLanca
17-01-2010, 05:25
elektrikten anlamam ama röle gibi birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi
birde aküden kaynaklansa uzunları yaktığında asıl o zaman etkiyi göstermesi lazım değil mi?

BoraÇİFTÇİ
17-01-2010, 05:25
bahsettiğin kadran kalibrasyonun bozulması akü sorununa benziyor.

M_PROJECT
17-01-2010, 05:28
elektrikten anlamam ama röle gibi birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi
birde aküden kaynaklansa uzunları yaktığında asıl o zaman etkiyi göstermesi lazım değil mi?

elektrik isinden bende cakmam da dedigin dogru , onun icin uzunlari yaktim biraz hatta olaydan sonra eve gelene kadar baya bi sellektor atip durdum ama yapmadi birdaha .

M_PROJECT
17-01-2010, 05:30
bahsettiğin kadran kalibrasyonun bozulması akü sorununa benziyor.

anlik oldgugu icin net gorebildiklerim

abs lambasi , devir ve km saatinin dusmesi oldu . belkide anlik kontak acik moduna gecti ve bunlari yakti . peki bu kalibrasyon bozuklugu yanlis okumaya neden olurmu ? mesela hararet , devir , km gibi ? evin onunde bosta biraz gaz felan verdim normaldi devir saati .

Safak
17-01-2010, 05:30
Akü değiştirip bir dene... Soğuk havada olması akünün tarihinden bahsetmem ilk akla onu getiriyor.

Onun dışında düşük bir ihtimalde olsa... Tesisat bir yerlerden kısadevre yapıyor olabilir, ıslanmış ve oksitlenme yapmış olabilir.

Elektronik sorunlardan nefret ederim...

M_PROJECT
17-01-2010, 05:33
Akü değiştirip bir dene... Soğuk havada olması akünün tarihinden bahsetmem ilk akla onu getiriyor.

Onun dışında düşük bir ihtimalde olsa... Tesisat bir yerlerden kısadevre yapıyor olabilir, ıslanmış ve oksitlenme yapmış olabilir.

Elektronik sorunlardan nefret ederim...

umarim akudur , yoksa elektrik tesisati ile ilgili bir problemse , bana cok guzel bi fatura cikartirlar . gerci hala garantim mevcut ama evcyi felan sokmem gerekli sorun cikartmamalari icin . pazartesi akuyu olcturup gerekirse yenisini takicam .

BoraÇİFTÇİ
17-01-2010, 05:35
anlik oldgugu icin net gorebildiklerim

abs lambasi , devir ve km saatinin dusmesi oldu . belkide anlik kontak acik moduna gecti ve bunlari yakti . peki bu kalibrasyon bozuklugu yanlis okumaya neden olurmu ? mesela hararet , devir , km gibi ? evin onunde bosta biraz gaz felan verdim normaldi devir saati .

Uufak tefek sapmalara sebep olmaz agresif değişlikler gösterır yani direk fark edilir anlık olur yani kalıcı bı sorun bırakmaz..

Ddrome
17-01-2010, 06:48
hehe chrysler concorde'la gidiyrdum yolda birden bütün gösterge tablosu panayır alanına döndü. Servise gittim gözle görünür tek sorun kutup başı gevşekti sıktık bidaha da yapmadı. Umarım sizinkide benzer bir sorundur da çabucak halledersiniz.

öncel
17-01-2010, 09:48
elektriksel bağlantılarda sorun yoksa,tek bir yer kalıyor.akün artık beni değiştir diye bas bas bağırıyo bence.ölçtürücem demişsin ptesi inşallah aküden kaynaklanıyordur.

H22Power
17-01-2010, 09:51
yeni akü ve buddy club racing spec condenser tavsiye ederim sorununuzun çözülmesi dileği ile...