Orijinalini görmek için tıklayınız : 306 İndiglo Kadran Yapımı Tamamen Hand Made
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 10:14
Kendi yapmıs oldugumus bır uygulama tamamen kadran goruntusunu pc de kendımız cızıp bole bı uygulama dusunduk cok dusuk malıyet ıle ındıglo goruntusu bakalım begenıcekmısınız ... 9 ayrı renk ısıklandırma mevcut ve ısık ayarını potansıyometre ile kendımız yapıyoruz ...
http://img264.imageshack.us/img264/4357/pict6309copy.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/2070/pict6307copy.jpg
http://img718.imageshack.us/img718/5673/pict6313copy.jpg
http://img264.imageshack.us/img264/8987/img0020copym.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/8396/img0022h.jpg
ADMISE R1
21-01-2010, 10:16
gayet hoş olmuş
metinalan
21-01-2010, 10:17
çok güzel olmuş ellinize sağlık özellikle sondan 2. foto çok hoş
Şerit led döşenip bord çizilmiş. Potansiyometreyi nereye koydunuz? birde renk değişimi nasıl oluyor orayı anlıyamadım.Bunlar 9 ayrı renk veren ledmi?
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 10:19
asıl amac o fotodakı zaten gunduzde o sekılde gozukuo ısık kaybı fasla olmuyor dıger renklerı pek kullanmıyoruz begenmenıse sevındım
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 10:21
Şerit led döşenip bord çizilmiş. Potansiyometreyi nereye koydunuz? birde renk değişimi nasıl oluyor orayı anlıyamadım.Bunlar 9 ayrı renk veren ledmi?
pot kullugun ıcıne montaj yapıldı gızlı kaldı evet 9 ayrı renk veren serıd led kullandık
Eray Yümsel
21-01-2010, 10:23
çok güzel olmuş valla pejo laın kadranları çok kötü geceleri. maliyet ne civarda acep eğer satıp para kazancam diyosanda satış fiyatını sölermisin
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 10:27
çok güzel olmuş valla pejo laın kadranları çok kötü geceleri. maliyet ne civarda acep eğer satıp para kazancam diyosanda satış fiyatını sölermisin
eger aracın 306 ıse bu uygulamayı yapabılırız fakat gostergenın buraya gelmesı gerekır 106 da cok basarılı olmadı
ersin çok güzel olmuş tebrik ederim çok begendim, bende 106 nın ışıklarını değiştirdim kırmızı yaptım şimdi xenon beyazına döndürücem. 106 lar da özellikle ampullu kadranlar çok sönük yanıyor(97-98-99) 00-01 lerde senin kullandıgın led şeklinde oldugu için çok canlı yanıyor. kadran ışığı sıkıntısı olanlar için çok güzel bir uygulama yeniden tebrik ederim.
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 10:43
ersin çok güzel olmuş tebrik ederim çok begendim, bende 106 nın ışıklarını değiştirdim kırmızı yaptım şimdi xenon beyazına döndürücem. 106 lar da özellikle ampullu kadranlar çok sönük yanıyor(97-98-99) 00-01 lerde senin kullandıgın led şeklinde oldugu için çok canlı yanıyor. kadran ışığı sıkıntısı olanlar için çok güzel bir uygulama yeniden tebrik ederim.
tesekkur ederım gokı dedıgın gıbı ısıgın rengı ıle oynama yapılabılıo 106 larda fakat bu tarz olmuo sadece tek renk ısık degısıo 106 ıcınde denedık aynı uygulamayı basarılı olmadı onunda sadece ısık rengını degıstırdık 9 ayrı renk yanabılıo
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 11:04
begenılmesı guzel tesekkur husor
Çok başarılı tebrik edrim kullandığınız materyel kağıt nedir acaba nerde bastınız rakamları bide hangi programı kullandınız
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 11:17
reklamcıda ozel bı kagıda baskı aldık corelde cızımını yaptık
bizede iki üç sene önce bi müşteri arabasının (fiat coupe) kadranını getirmişti ona uyumlu bi çizim yapıp vermiştik :D sonra baskısını yapıp takmıştır heralde :D:D
bu arada çok güzel olmuş elinize sağlık
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 11:36
bıraz emek ve el becerısı ısteyen bır ıs ufak da teknık bılgı olduktan sonra sonuc cok tatmın edıcı yolda gıderken cok dıkkat cekıyor ozellıkle kırmızı ısıkta dıger aractakılerın bakısları :D
punto_multijet
21-01-2010, 11:51
kendi kadranımın cizimi mevcut bende ancak bir turlu bastırcak kagıdı bulamadık
bu ozel kagıdın ismini alabilir miyim öm ilede olur
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 11:59
p.m attım yardımcı olur ıns
punto_multijet
21-01-2010, 12:01
eyw.......
kendi kadranımın cizimi mevcut bende ancak bir turlu bastırcak kagıdı bulamadık
bu ozel kagıdın ismini alabilir miyim öm ilede olur
Pm atılacak bir iş değil aydınger kağıdına basılabilir.
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 12:20
aydınger tum ısıgı oldugu gıbı gecırıo ;) daha once yaptıysan bılemem ama bılgın ordan mı gelıo
elinize sağlık cok gusel olmus ;)
Bencede çok güzel olmuş..Değişik bişi..
serhat306
21-01-2010, 13:07
guzel calışma tebrıkler...
Cihan Çizmeci
21-01-2010, 13:16
Güzel çalışma gerçekten.106'larda az yanmıyor bence 2000 - 2001 'lerin aydınlatması gayet güzel hatta benim çokta hoşuma gidiyor gecede gündüzde.Ama 97 98 99 için aynı şeyi söyleyemem onlar cidden kötü duruyor
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 13:50
Güzel çalışma gerçekten.106'larda az yanmıyor bence 2000 - 2001 'lerin aydınlatması gayet güzel hatta benim çokta hoşuma gidiyor gecede gündüzde.Ama 97 98 99 için aynı şeyi söyleyemem onlar cidden kötü duruyor
00 oncesıne led calısması yapılabılır cok ıyı oluo bence onun resımlerınıde koyucam
tesekkur ederım gokı dedıgın gıbı ısıgın rengı ıle oynama yapılabılıo 106 larda fakat bu tarz olmuo sadece tek renk ısık degısıo 106 ıcınde denedık aynı uygulamayı basarılı olmadı onunda sadece ısık rengını degıstırdık 9 ayrı renk yanabılıo
denediğiniz 106 ların modelleri kaçtı ersin ?
özellikle 00-01 e yapın derim ben neden dersen hem kadran digital hemde kadran kagıdı farklı çift renk var üstünde, bende şu an kadranım komple kırmızı oldu, bi benzin göstergeme xenon beyazı kullandım. zaten o zaman kadranın kagıdının farkını anladım. hani redline da kırmızı, benzin bitme durumunu gösteren yer kırmızı ya işte ışık beyaz oldumu orası kırmızı şekilde yanıyor kagıtta orası harbi kırmızı baskı tarzında değil. anladınmı demek istediğimi :D ben bile dediğimi anlamadım ahuahuah ama anlamışsındır kadranla iç içe olmuşsun ne demek istediğimi anlarsın. deneyin derim mutlaka. benim araba sökük komple yoksa foto çekerdim
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 18:31
00 quıksılverda denedık olmadı ledleri uygun yerlesım yapamıosun gokı bazı yerler sonuk kalıo bazı yerler fazla yanıo bızde onda sadece renk degısımı yaptık fotolarını koyucam
00 quıksılverda denedık olmadı ledleri uygun yerlesım yapamıosun gokı bazı yerler sonuk kalıo bazı yerler fazla yanıo bızde onda sadece renk degısımı yaptık fotolarını koyucam
ampulmu ersin quick ler hiç bilmiyorum?
bende 98 modelde değiştirmiştim bikere, ampul onlarınki biliyosun şahsen ben hiç begenmedim ama orjinalinden daha çok yanmasından dolayı terccih edip sökmemiştik.
AB vtec de değiştirdik ampulleri bide orjinali sarı, beyaz ampul taktık sinyal,benzin,arıza ışıgı olan yerler yandıgında çok güzel oldu ama kadran bölümünde verim alamadık. Burda bostancıda biyer keşfettim bu ampullerin kuvvetlileri var daha test edemedim bi kobay araba lazım :D
ulasoztas1
21-01-2010, 18:41
çok güzel olmuş elinize sağlık. Keşke 106da da başarılı bi uygulama olsaydı. Eğer uğraşıp baiarırsanız yaptırmak isterim...
by_BuRoCk
21-01-2010, 18:42
tebrikler güzel çalışma olmuş
biraz daha detaylı anlatsanız belki bizde yaparız :D
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 18:43
106 kadran cızılmıs durumda ısıklandırmada bıraz sorun yasadık halledebılırsek donerım sana begenmene sevındım
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 19:07
diğer modellerın kadranlarına baktıktan sonra onlarıda yapma ımkanımız olucak kadranın alt kısmı el verıslı ıse bı cok marka ve modele uygulanabılır
Güzel olmuş elinize sağlık. :)
Çok güzel olmuş elinize sağlık , sanki biraz parlak gibi.. Maşallah tekrar
Ersin YILDIZ
21-01-2010, 22:32
potansıyometre ıle onu ayarlayabılıosun ne kadar ıstıosan o ayara getırıosun
gambit49
21-01-2010, 22:45
cok guzel olmus yaw
bora1311
22-01-2010, 02:02
cok guzel olmus, elinize saglık...
Gokhan43
22-01-2010, 02:07
Elinize emeğinize sağlık :) Çok güzel :)
percussonali
22-01-2010, 02:10
ersin kardeşim bişy sorucam yaptığın işe diyeceğim yok gerçek ten çok şirin duruyoda acaba bu üzeirindeki devir hararet vs kağının veriler orjinali şekilde tutuyomu acaba
ve fiyat ne istiyosun 306 için
bende dusunebılırım hosuma gıttı fıyat varmı? satmayı dusunuyomusun
Orj kadran tabanını scan edip mi ebatlarla devam ettiniz
Birde ışık geçirgenliğini nasıl yaptınız orj folyoda arkası şeffaf ?
Ve kadran çüklerini takarken kadranlardan herhangi biri bozulmadı mı :D
Ben benzin ibremi bozdumda :D
elinize sağlık güzel bi çalişma
UĞUR YUMAK
22-01-2010, 23:19
http://www.facebook.com/?ref=home#/video/video.php?v=270813813480&ref=mf
Videodaki Subarunun göstergelerini getirdim İngilterden. Benim GSI içinde alıcaktım ama biraz farklı bir şey aradım ve bulamadım.
Elinize sağlık gayet güzel olmuş. Benim merak ettiğim kadranıniçine ufakta olsa bi opel logosu gibi bi şey yapılabilirmi ve farklı renklendirilebilirmi ??
Ayrıca GSI için bunu yaparmısınız ? :) ve maliyet ne olur ?
bende ıstıorm dıorm :D cok hosuma gıttı
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 00:48
Arkadaslar oncelıkle begendıgınız ıcın tesekkurler
ersin kardeşim bişy sorucam yaptığın işe diyeceğim yok gerçek ten çok şirin duruyoda acaba bu üzeirindeki devir hararet vs kağının veriler orjinali şekilde tutuyomu acaba
ve fiyat ne istiyosun 306 için
tabıkı tutuyor kendı aracımızda gordugun gıbı kullanıyorus zaten kendımız.
kadranı ızmıre gonderebılırsen yapabılırs 125 tl gıbı bı rakama
bende dusunebılırım hosuma gıttı fıyat varmı? satmayı dusunuyomusun
aynı sekılde kadranın burda olması gerekıo fıyatı yazdım
Orj kadran tabanını scan edip mi ebatlarla devam ettiniz
Birde ışık geçirgenliğini nasıl yaptınız orj folyoda arkası şeffaf ?
Ve kadran çüklerini takarken kadranlardan herhangi biri bozulmadı mı :D
Ben benzin ibremi bozdumda :D
yok erel bıraz dıkkat ıstıo hıc bı sorun yok kullanıorus suan fotoda goruldugu gıbı vıdeo da cekebılırım ıstersenız aynı ebatlar kullanıldı bıre bır sorunsuz kullanılcak halde
http://www.facebook.com/?ref=home#/video/video.php?v=270813813480&ref=mf
Videodaki Subarunun göstergelerini getirdim İngilterden. Benim GSI içinde alıcaktım ama biraz farklı bir şey aradım ve bulamadım.
Elinize sağlık gayet güzel olmuş. Benim merak ettiğim kadranıniçine ufakta olsa bi opel logosu gibi bi şey yapılabilirmi ve farklı renklendirilebilirmi ??
Ayrıca GSI için bunu yaparmısınız ? :) ve maliyet ne olur ?
evet bız ıcıne kendı adımızı yazdık kendı aracımızda opel logosu uygulanabılır yada baska markalar
ersin fotomu koyabilirmisin peki :D:D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 00:53
ersin fotomu koyabilirmisin peki :D:D
hangı fotonu gokı :D
hangı fotonu gokı :D
hamamda olan :D
ama yazı yazma olayı cidden güzel sevdim bu işi :D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 00:56
hamamda olan :D
ama yazı yazma olayı cidden güzel sevdim bu işi :D
hamamdakını koyarsak cok gazlarsın :D evet yazı ısın detayı onlar daha gusel kılıo
Yazılımı öğrendik...
Kullanılan kağıt ile baskı olayını nasıl yaptınız?
sakıncası yoksa...
Yazılımı öğrendik...
Kullanılan kağıt ile baskı olayını nasıl yaptınız?
sakıncası yoksa...
benim de merak ettiğim :)
Asıl merak ettiğim bazı piktogramları koymamışsınız kağıda onları yandığında ne olacak yani gözükmeyecekmi ve gündüz bakıldığında kadrana o piktogramlar gözüküyormu ?
Ve ayriyetten kadranın km/h ı arttırım ibrenin ayarını değiştirmek mümkünmü mesela 240 dan
260 yada 280 yaptık kağıtla ibreyide ayarlayabilirmiyiz ?
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:17
bıraz yaglı ve saydam bır kagıda baskı alıosn tam adını bılmıorum reklamcı bı tanıdıgım yardımcı oldu bu konuda sende bulursan baskı olayınıda cozebılırsın
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:19
Asıl merak ettiğim bazı piktogramları koymamışsınız kağıda onları yandığında ne olacak yani gözükmeyecekmi ve gündüz bakıldığında kadrana o piktogramlar gözüküyormu ?
Ve ayriyetten kadranın km/h ı arttırım ibrenin ayarını değiştirmek mümkünmü mesela 240 dan
260 yada 280 yaptık kağıtla ibreyide ayarlayabilirmiyiz ?
evet erel o senın elınde ıstersen 340 yaz :D ben gereklı olan ıkaz lambalarının ıkonlarını bulup ekledım gozukmesı gerekenler gozukuyor bı sıkıntı yok
erel 200 ü göremiyosun ne 260-80 inden bahsediyosun ahuhaua:D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:21
kadranda gormek ıstıodur belkı :D:D:D
bıraz yaglı ve saydam bır kagıda baskı alıosn tam adını bılmıorum reklamcı bı tanıdıgım yardımcı oldu bu konuda sende bulursan baskı olayınıda cozebılırsın
aydıngere baskı alıyorsun ;)
Yok yazmak sıkıntı değilde bende yaptım :D
beyaz yaptım hatta ama yandaki ikazlar olmadığı için orj in üstüne taktım
farları yakınca yani arkadan ışık vırduğunda diğer sayaçlarda gözüküyodu söktüm o yüzden :D
şimdi asıl istediğim şey şu o ikaz ışıklarının gündüz gözükmemesi orj daki gibi onu nasıl halledebiliriz ?
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:23
aydıngere baskı alıosun sonra butun ısıkları saydam sekılde goruosun :D:D:D altta ne varsa ustte aydınger o kadar bılıorum aydıngerle olmaz bu ıs :D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:25
Yok yazmak sıkıntı değilde bende yaptım :D
beyaz yaptım hatta ama yandaki ikazlar olmadığı için orj in üstüne taktım
farları yakınca yani arkadan ışık vırduğunda diğer sayaçlarda gözüküyodu söktüm o yüzden :D
şimdi asıl istediğim şey şu o ikaz ışıklarının gündüz gözükmemesi orj daki gibi onu nasıl halledebiliriz ?
o bıraz zor ıste orjınalını ınceledıysen cıkardıgında onun gıbı bısı yapman lasım tasarladıgınıda yoksa bıraz zor yanı o kadar sırıtan bısı yok aslında benı tatmın ettı bu goruntu
Evet orjinali 2 kat gibi bi sarı bi folyo var birde siyah var
http://img693.imageshack.us/img693/5123/306kadran.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/5214/306kadran1.jpg
http://img46.imageshack.us/img46/5936/23304206552862dbfb4b.jpg
Birde böyle birşey yapılmış satılıyor
http://img96.imageshack.us/img96/5254/2140v.jpg
Aslında yapılabiinir piktogramları arkada duracak kağıda çıktı alınır
üste gelecek kağıda km/h devir benzin yağ hararet yazılı üst üste bindiğinde yanmadığı sürece görünmez :) zekiyim :D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:32
evet beyaz zemın uzerıne kırmızı da gusel olur pekı bunda senın ıstedıgın gıbı mı gunduz gozukmuo gece gosukuo ole mı ?
evet bu kırmzı öle orj gibi
Aslında sende deneyebilirsin
İlk olarak şeffaf bi kağıda yada neyse artık ona piktogramları koyarsın
deviri hızı benzini falan rengli yapacağın kağıda koyarsın üst üste bindirdiğinde sonuç orj gibi olur bi dene istersen
erel 200 ü göremiyosun ne 260-80 inden bahsediyosun ahuhaua:D
Kanka ER 224 de kadran 240 741 de 210 ayar oluyom :D ondan sordum :D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:39
evet bu kırmzı öle orj gibi
Aslında sende deneyebilirsin
İlk olarak şeffaf bi kağıda yada neyse artık ona piktogramları koyarsın
deviri hızı benzini falan rengli yapacağın kağıda koyarsın üst üste bindirdiğinde sonuç orj gibi olur bi dene istersen
uzerınde calısmak lasım bıraz ama bunun ıcınde kadranı sokmek gerekıo tekrardan :D bıraz ıs cıkıcak yenı topladk bıraz kullanalım ılerleyen zamanda calısma olabılır uzerınde kadranla karbonla ugrasırken compomotıvelerı takamadık daha jantları takalımda detaylar daha sonra :D
uzerınde calısmak lasım bıraz ama bunun ıcınde kadranı sokmek gerekıo tekrardan :D bıraz ıs cıkıcak yenı topladk bıraz kullanalım ılerleyen zamanda calısma olabılır uzerınde kadranla karbonla ugrasırken compomotıvelerı takamadık daha jantları takalımda detaylar daha sonra :D
Elimde boşta bi kadran var :D şuan söküp scan edebilme imkanımda var :)
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:52
ızmıre mı gonderıcen :D sonuc alamazsak ne olucak pekı :D senın gti bızımkılere gore farklı kmsı ve hararet var sende bızım 1.6 griffe
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:53
106 nın cızılmısıde var elımde onunda bıraz uzerınde calısmak lasım aydınlatma sıkıntısı konusunda ama ugrascak zaman yok pek
Aslında bende yardımcı olurum çzimlere PS demi yapiosunuz hangi programda
o kadar grafik tasarım okuyoruz bi işe yarasın :D
Ara tatile girdim bütün gün boşum zaten sıkılıyorum :D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:56
ps ve corel kullanarak yaptık sen bıde okuosun sen daha ıyı anlarsın bu ısten daha farklı tasarımlarda cıkabılır
Up306Gti
23-01-2010, 01:57
hoş olmuş eline sağlık ama ben orjinalden yanayıım
Corel i bilmiyorum ama çözerim farklı gibi durmuyo :)
Ben bi çalışmalar yapim bakim :D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 01:58
tabıkı herkesın zevkı baska saygı duyarım
Up306Gti
23-01-2010, 02:00
Corel i bilmiyorum ama çözerim farklı gibi durmuyo :)
Ben bi çalışmalar yapim bakim :D
kanka sen ayarı tutturamamıştın onu yine kaçırma ibre ayaarını
bu sitede http://www.alfaotto.com/ bir çok markanın ki mevcut model olarak bakabilirsiniz...
elinize sağlık böyle uğraşları çok severim
birşey sorucam ,
benim bildiğim indiglo kadranlarda
Electroluminescence (EL) arka ışıklandırma kullanılır,
benmi yanlış biliyorum, indiglo mantığı o değilmidir ?
yoksa hepsi öyle olmak zorunda değilmi ?
Electroluminescence (EL) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Electroluminescence
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/66ChargerDash.jpg
MR.TurboALİ
23-01-2010, 09:32
ooow cok güzel olmuş siparış alıyomusunuz ???? :D:D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 10:11
elinize sağlık böyle uğraşları çok severim
birşey sorucam ,
benim bildiğim indiglo kadranlarda
Electroluminescence (EL) arka ışıklandırma kullanılır,
benmi yanlış biliyorum, indiglo mantığı o değilmidir ?
yoksa hepsi öyle olmak zorunda değilmi ?
Electroluminescence (EL) :
http://en.wikipedia.org/wiki/Electroluminescence
tabıkı de o sekılde oluo ama onu kendı ımkanları ıle nasıl yapıcan solermısın zaten o sekılde yapabılen olsa bunun tıcaretını yapar :D:D:D
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 10:12
ooow cok güzel olmuş siparış alıyomusunuz ???? :D:D
aracın markası ne 306 ıse uygulama yapabılırıs
tabıkı de o sekılde oluo ama onu kendı ımkanları ıle nasıl yapıcan solermısın zaten o sekılde yapabılen olsa bunun tıcaretını yapar :D:D:D
peki işte söylüyorum :D
EL aydınlatma satılıyor diye biliyorum ,
bir araştırmanı tavsiye ederim ,
arka aydınlatma olarak led yerine EL kullanırsan çok fena olur :icon_tup:
Ersin YILDIZ
23-01-2010, 12:02
onu kendı ımkanlarımızla yapamayıs arastırdım ben bu ısı yapmadan benı bu goruntu tatmın edıo bana yeterlı geldı yanı ;) yapabılsek dedıgın gıbı cok ıyı olur
dragstar
23-01-2010, 12:22
peki işte söylüyorum :D
EL aydınlatma satılıyor diye biliyorum ,
bir araştırmanı tavsiye ederim ,
arka aydınlatma olarak led yerine EL kullanırsan çok fena olur :icon_tup:
denemek lazım gerçekten:)
UĞUR YUMAK
25-01-2010, 11:03
Ersin GSI 'aya uygularmısın ve maliyeti pm atarmısın ?
Ersin YILDIZ
25-01-2010, 13:42
pm attım ugur
mevirick
23-02-2010, 21:07
Biraz Geç odu ama Ersin kardeşimin söylediklerine güncelleme yapmak isiyorum.Artık 106 GTI,Quiksilver 97-98-99-2000 farketmez hepsine bu uygulama rahatlıkla yapılabiliyor.Yakında 106 ve 206GTI için yaptıgımız çalışmaların resimlerini sizler ile paylaşacağız.
2.Çalışmamız ise led siz indiglow yapıp şehir dışında bulunan arkadaşlarımıza ulaştırabilmek.Fakat biraz zaman alıcak.İhtiyacımız olan malzemeler TR de yok yurt dışından getirtmeye çalışacağız.
Fakat led uygulamasının avantaşı isterseniz 7 renk isterseniz 16000 renk olarak kullanabilmeniz.16000 renk için bir nevi elektronik beyin kullanılıyor.Fakat ben elektronik parçaları pek sevmem arıza yapma ihtimali her zaman vardır
Özet olarak 106,206 ve 306 ya uygulama yapılabiliyor
98 model 106 GTi icin aydinlatma problemini cözdünüz mü acaba ?
cözdüyseniz resim alabilir miyiz lütfen ?
bir de bazi arkadaslar isiklarin görünmemesinden vs bahsetmiş anlayamadim hangi ışıklar görünmüyor bu kadrani takinca ?