Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 'ya 115 amper akü?
106 xs arabama 115amper akü taktım delphi marka sıkıntı cıkarırmı şarj konusunda aracımda muzık tesisatıda war _?
http://img138.imageshack.us/img138/2097/cemal012.jpg
115 Ah max çekebileceği akımdır. ihtiyaç olduğu çeker araba
myredline
21-01-2010, 17:53
o kadar buyuk akuyu nasıl sıgdırdınızz cokmerakkettım ayrıca sarjda sıkıntı olmazz yanlızz aracın sarj dinamosundan aküye saglam kalın bır kablo cekk sana tavsıyemm..
valla cooook zor oldu ama sıgdırdım dev gibi bi aku 60 amper akunun tam 2 katı
(Amperini tam hatırlamıyorum 90 olması gerekiyordu) 106 GTI marka model aracıma Stinger'ın 90 amper-(anlık 800 amper)'lik aküsünü takmıştım.. Zararını hiç görmedim yararını çok gördüm..
Bakımsızlığı ve çok uzun ömürlü olması (Kuru akü) çok büyük artıydı..
Hele hele müzik sistemi varsa delphi melphi o fiyatlara 115 diye takacağınıza biraz daha verip stinger optima tarzı bir ürün alıp takmak daha mantıklı kaçardı ama hayırlısı olsun..
Zararını görmezsiniz, tam tersi artıları olur ;)
zaten bu araba aküsü degıl bilgisayar aküsü cok daha kuvvetli
fsunnetci
22-01-2010, 20:13
valla moralini bozmak istemem ama 90ah sonrası aracın orjinal tesisat kabloları ısınıyor diye biliyorum:rolleyes: ben dikkat et derim araç tesisatına fazla yüklenme:Deli:
Kalın kablo kullanmazsan ısınma mutlaka yapacaktır.
ısınmasına bakmamıstım hıc dıkkat ederım
fsunnetci
22-01-2010, 20:41
AE101 corollaya 110ah takmıştı arkadaş tesisat kabloları sonradan değişti bidaha ama o aşırı yükleniyordu tesisata birazda ondan oldu..kapasitör olmadan olmuyor yani büyük akü çözüm değil;)
yavuz364
22-01-2010, 20:55
arkadaşlar kabloların ısınmasının nedeni akünün büyüklüğü değildir.. yaptığınız müzik sistemi, tesisat her ne ise o yüzdendir.. yoksa akülerin öyle bir sorunu olmaz (bilmeyen arkadaşlar yanlış anlayabilir die yazdım kimse alınmasın..)
arkadaşlar kabloların ısınmasının nedeni akünün büyüklüğü değildir.. yaptığınız müzik sistemi, tesisat her ne ise o yüzdendir.. yoksa akülerin öyle bir sorunu olmaz (bilmeyen arkadaşlar yanlış anlayabilir die yazdım kimse alınmasın..)
ewet katılıyorum cok aşırı güç çekersen o zaman ısınır kablolar
fsunnetci
22-01-2010, 21:26
arkadaş yapmış etmiş okadarda uğraşmış onu monte edebilmek için..şimdi kalkıpta o aküyü sökmelisin kesinlikle olmaz diyemeyiz;) bende 2000 model 3b tdi passat vardı onun aküsünü mutlunun 90amperlisi ile değişmiştim ama uydurmak için polen filtresi kapağının bir kısmını feda ettim ve motor kaputunun iç bölümünü yağlı çekiçle ezdim çünkü başka türlü olmuyordu:D arkadaşın karşısına Allahtan öyle bir engel çıkmamış eminim o aküyü oturtmak için oda kesip biçerdi ben gibi:D
buraya yazmadım ama emın ol bende cok kesıp biçtim hatta hava filtresini bile feda ettım dırek kelebegın agzına taktım fıltreyı cunku sıgmıyordu borusu bi care bulmam lazım fıltreye soguk hava alamıyor
http://img138.imageshack.us/img138/2097/cemal012.jpg
fsunnetci
23-01-2010, 00:39
:eek:amma yer kaplıyormuş akü..filtreyi oraya aldın ama sıcak hava çekicek devamlı:(
kullan böyle bakalım gittiği yere kadar:confused:
nasıl bir müzik sistemi var aracında cok merak ettim,bu kadar büyük aküye gercekten ihtiyac varmıydı?bende 60 lık akü var 1 farad cap,2 tane jbl anfi,2 tane jbl mid-tiz takımı,1 tanede 38 cm kicker cvr var komple kicker kablolarla hiç sorunsuz anfiler kesme yapmadan kullanıyorum,,,,ayrıca filtrenede acil bi çözüm lazım,,,,
setim buyuk degıl ama bu aku bana uygun geldı biyerden o yuzden bunu taktım fıltreyı napcam bılmıyorum :(
Cok gereksiz olmus bence, 60amper yeterdi.
Filtre ısınacak sürekli keyfin kacacak.
iyide o filtre eski yerınde yanı kaputun ucundaykende aşırı sıcak oluyordu radyatör motor ve manıfolddan cok sıcak gelıyo cunku ucunun arasında kalıyor
Şimdi siz şarj dinamosunun 115 amperlik aküyü şarj edebileceğini mi düşünüyorsunuz? O zaman neden 60 - 75 - 110 amperlik sarj dinamoları var sizce?
bi kerede emeğe saygı diyin yaw +rep diyin :D hep eleştiri hep eleştiri :D
Arkadaşa lafımız yok, ufacık yere kamyon aküsünü sığdırmış ona itirazımız yok zaten :)
Biz senin emeğine hep saygı duyduk mesela muştu bey, hayırlısı ile emeklerinin karşılığı 2018 yılında sende alacaksın :D
delphı aku bende kullandım cok kısa zamanda zyıfladı ve bıttı hıc memnun klamadım ...mutlu aku den sasma derım kuru aku daha uzun omurlu....delphı sulu aku dıye tabır edılen bır aku ve yenı araclarda kullanıyorlar....
bende delphi kullandım ama memnun kalmadım. birdaha delphi akü kullanmam herhalde.
Aytepe53
27-01-2010, 12:01
3,5 farad capasitor taksaydın senin için daha pratik bir çözüm oldurdu hem tesisatın daha hoş olurdu neyse aküde güzel ama aarkadaşın dediği gibi kalın bir kablo ile beslemelisin.
arkadaslar tesısatımda bısey yok fazla ben bu akuyu uygun fıyata aldım o yuzden bunu taktık capasitor falan gerekmez bana