Orijinalini görmek için tıklayınız : PS3 Kırıldı!
Buğra A.
25-01-2010, 13:12
Geçtiğimiz aylarda iPhone 3G S'i kıran GeoHot lakaplı George Hotz, Sony'nin popüler oyun konsolu PlayStation 3'ü 5 hafta içerisinde kırmayı başardığını açıkladı.
Geohot, kendi blog yazısında "PS3'ün bütün sistem belleğine okuma ve yazma erişimim var. İşlemciye de girmeyi başardım. Kısacası kırılamaz denilen PlayStation 3'ü de kırdım" dedi.
PS3'ün kırılmasıyla birlikte PlayStation 3'te normalde izin verilmeyen işlemler yapılabilecek. PS3 için birçok özel yazılım geliştirilebilecek ve daha da önemlisi oyunları PS3'te oynamak için orijinal oyuna ihtiyaç duyulmayacak; zira orijinal oyunların kopyaları da bu konsol altında çalışabilecek.
Sony'nin GeoHotz'un bu açıklamasından sonra ne yapacağı ise şimdiden merak konusu oldu.
http://twitter.com/Geohot
http://geohotps3.blogspot.com/
Kaynak : http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/202941-Play-Station-3-kirildi.aspx
Buğra A.
25-01-2010, 13:13
Ben tamamiyle bir düzmece olduğunu düşünüyorum.Çünkü,zaten PS3 yeterince konsol sattı.Piyasada olması gereken yere ulaştı.Bu çocukta daha evvelinde kırmıştır ve sanırım bir anlaşma yaptılar ve bu zamana kadar da sakladılar bütün kamuoyundan.
Ne ücretler dönmüştür kim bilir :)
Ben şahsen internet üzerinden oyun oynama muhabbetine devam edeceğimden dolayı hala orjinal oyuna devam diyorum.
Eray Yümsel
25-01-2010, 13:14
bu yıllardır böyle buğra yenimi çözdün lan :D sadece ps değil digitürk te bir zamanlar bu şekilde yöntemler yapıyodu :)
şimdide satıcakları şey chip :)
bence düşen fiyatları bi nebze olsun canlandırmak istediği için bu yola gitti sony
Buğra A.
25-01-2010, 13:15
bence düşen fiyatları bi nebze olsun canlandırmak istediği için bu yola gitti sony
+1903
Pahalı konsol,ucuz oyun,daha çok kitle.İnsanlar PSP alacaklarına PS3'e yönelecekler.
xboxta internetten oyun indirme muhabbeti falan olayı satışlarını arttırdı yine chip gibi bişe takarlarsa ps3 lere millet başka şey almaz...
biz psp alacaktık ps3 aldık bundan 6-7 ay önce :) fakat bu çipi nerede bulacağız :) elimizdeki orjinal oyunlar patlamasın ?
Vay bee..bunuda kırdılar.Helal olsun
fsunnetci
25-01-2010, 13:34
oy oy korsancılar yaşadı desene..nan bu yazılım kırma'da sınır tanımıyor adamlar yaa helal olsun..:eek:
Ben tamamiyle bir düzmece olduğunu düşünüyorum.Çünkü,zaten PS3 yeterince konsol sattı.Piyasada olması gereken yere ulaştı.Bu çocukta daha evvelinde kırmıştır ve sanırım bir anlaşma yaptılar ve bu zamana kadar da sakladılar bütün kamuoyundan.
Ne ücretler dönmüştür kim bilir :)
Ben şahsen internet üzerinden oyun oynama muhabbetine devam edeceğimden dolayı hala orjinal oyuna devam diyorum.
Çocugun kırdığı falan yoktur bence :). Sony popüler bir isim olarak bu çocugu seçmiştir hali hazırda iphone olayından sonra... Şimdi ps3 kırıldı ayağına, doygunluğa ulaşmış ps3 satışlarını katlayacaktır bu yöntemle. Aklında ps3 almak olmayan pek çok kişi saldıracak bu olaydan sonra. Yarın öbür gün bu insanlara nasıl olsa 1-2 tane orjinal de satarlar online oynayabilmek için. Kısacası sony işi biliyor. Chipli bedava oyun oynayacaz, sonyi kazıklayacaz derken kazığı yine millete atacak sony :D
Asparagasta olabilir. Daha öncede kırdım diye duyuran tanıdık crackerlar çıktı. İnş kırmıştır gidip alırım bir tane. :D
kaçak oyun online oynanmıyorsa zaten tadı çıkmaz heralde ya :D
bende bunu bekliyordum :)
PS3 alma zamanı geldi artık :D
nitrO_Oxide
25-01-2010, 14:01
bende bunu bekliyordum :)
PS3 alma zamanı geldi artık :D
Hehhehe :D
ps3 kırıldı diyince bende buğra üsütüne bastı sandım :D
bende ilk öyle sandım :Dbi ara da kamera bozuldu die başlık açmıştı, dedim elektronikten yana hiç şansı yok heralde :D
geçen gün baktımda evdeki orjinal oyunlara verdiğim parayla bi ps3 daha alınabiliyomuş
:eek:
kırılabilirmi kırılamazmı ayrı konu.
geçen gün film aldığım cd ciye soruyorum ps3 e oyun çıkaramadınızmı daha diye,
adam üzerinde çalışıyoruz abi dedi :D dedm ii ii :D:D
Sony su dakikadan sonra kopya oyunla da oynanabilir diyemeyecegine göre bu elemanı kullanıp ps3 satıslarını katlayabilir :)
Sony su dakikadan sonra kopya oyunla da oynanabilir diyemeyecegine göre bu elemanı kullanıp ps3 satıslarını katlayabilir :)
iSupply araştırmasına göre Slim ile üretim maliyeti düşmüş olsa dahi halen daha PS3 zararına satılan bir ürün.
gambit49
25-01-2010, 14:38
super :D oldu
Almak için daha erken kimbilir ne zaman crk oyunlar düşer piyasaya ve çip ne kadar olur.
Valla boş BluRay fiyatlarından kimsenin haberi yok sanırım. :D Tam olarak kırılsın içindeki disk değişebilsin ve diske oyunların tamamı yüklenebilsin o zaman gider alırım.
firmware sadece fat32 destekledigi icin media center olarak kullanmak pek akillica olmayacaktir.
Buğra A.
25-01-2010, 16:11
bende ilk öyle sandım :Dbi ara da kamera bozuldu die başlık açmıştı, dedim elektronikten yana hiç şansı yok heralde :D
Yok artık :D
Yok artık :D
garip bende öyle sandım :D :D :D
Ahmet_28
25-01-2010, 16:15
cine5 in şifreli olduğu dönemde yurdum insanıda kırıyordu şifreyi bi ara ekrana parfüm sıkanlar vardı :hehe:
cine5 in şifreli olduğu dönemde yurdum insanıda kırıyordu şifreyi bi ara ekrana parfüm sıkanlar vardı :hehe:
daha iyimi gösteriyormuş yada kokulu kokulumu seyir oluyormuş oyuncuların ter kokusu olmasın gibisine :D
Maxiboost
25-01-2010, 16:17
haha bende ilk çıktığında alıp sırada bekleyenlerin önünde kıran tipler oluo ya öle bişi zannettim :D 3gs tamam kısmen yenide ps3 ne alaka dedim mal mı bunlar ahah
DogukanB
25-01-2010, 16:28
eğer gerçekse, bu sistemi yaymaması için deli para almıştır
Low-Rider
25-01-2010, 16:30
iSupply araştırmasına göre Slim ile üretim maliyeti düşmüş olsa dahi halen daha PS3 zararına satılan bir ürün.
Zarar ediyor evet ama hala gran turismo çıkmadığı için zarar ediyor bence..
Zarar ediyor evet ama hala gran turismo çıkmadığı için zarar ediyor bence..
Yok PS3 mürekkepli yazıcı gibi. Üretim maliyeti, satış vergisi, ülkeye nakliyesi teknik desteği vs.vs küllim zarar ama satılan kartuşlardan para kazanıyorlar. PS3 de oyunlardan telif hakkı alıyor.
ANGORA_POWER
25-01-2010, 18:21
helal olsun adama ısın pırıymıs
firmware sadece fat32 destekledigi icin media center olarak kullanmak pek akillica olmayacaktir.
NTFS desteği zor değil. Ayrıca 2gb dan büyük dosyaların DVD'lere yazılmasına olanak sağlıyan UDF formatı sayesinde DVD'den okutma yada ağ üzerinden stream yapmadan herhangi bir SMB klasörden direk filmleri açması bile yeterli. :)
almak icin kopya oyun benim icin cok problem degil
neden derseniz internette oyun change yapmak isteyen cok insan var zaten orj. oynamak isteyen varsa (online ...) en guzeli o
paylasim icin thanks buura
olm gece gece okuyorum dedim adaptörü kırdı barzo bide ondan sonra ps3 üdemi kırdı :D :D meğersem konunun içeriği başkaymış olur böyle vaklaar moruk dünya işleri :D
yaw 3 çıktığından beri bekliyorum nihayet piyasayada düşer en kısa sürede bi ps3 alalım artık
Adama helal olsun.Ellerine sağlık diyorum.
Buğra A.
25-01-2010, 22:35
olm gece gece okuyorum dedim adaptörü kırdı barzo bide ondan sonra ps3 üdemi kırdı :D :D meğersem konunun içeriği başkaymış olur böyle vaklaar moruk dünya işleri :D
Sadistin yemin ediyorum :)
S.Özeren
28-01-2010, 07:53
bu zaten yıllardır olan bi satış anlayışı , sattıkları kadar sattılar slim falanda çıkardılar onuda sattılar ee bide chip çıkıcak chip bekliyenlerde alıcak =) bide öyle satıcaklar ps2 dede böyleydi neyse tek kişilik oyunlar için iyi oldu bekliyordum kaç zamandır =)
önceki mesajlarda herkes belirtmiş ps3 devrini tamamladı ... ps4 gelmeden son vuruşlar yapılıyor :)
erkan.dinkcier
28-01-2010, 09:09
Aslında ortada kırılacak bişeye gerek yok sonuçta PS3 zaten kopya Blue-ray açıyor. Yani film izlenebiliniyor sadece copy oyun oynanamıyordu. Bu da birçok kullanıcı için problem değildi çünkü 2.el oyunlar 25-30-40 arası fiyatlar ile satışta şuan.
Satış taktiği içti.Bide online kırılmış oyunlar için server açarlar miss=)