Orijinalini görmek için tıklayınız : Dıreksıyondan Gelen Ses. EK Civic
JumboAli
26-01-2010, 11:12
Arkadaslar dıreksyonu cevırırken 'Vık vık ' dıe ses gelıodu umursamadım Dun gece Ses ' GARÇÇ GARÇÇ' halıne geldı sızce neden yapıodur bu sesı acaba ? vıdeosunuda koyuorum tam olarak dınleyebılın dıe saolun sımdıden .
http://vimeo.com/8990765
Benim yay yerinden cıktıgında öyle bir ses geliyordu.
Saga kırarken özellikle, zaten sag yayda sorun varmıs.
Sag körügü vs degistirdikten sonra basıma gelmisti.
Düz yolda giderken sorun yoktu ama dururken bu sesin aynısı geliyordu.
JumboAli
26-01-2010, 11:47
Benim yay yerinden cıktıgında öyle bir ses geliyordu.
Saga kırarken özellikle, zaten sag yayda sorun varmıs.
Sag körügü vs degistirdikten sonra basıma gelmisti.
Düz yolda giderken sorun yoktu ama dururken bu sesin aynısı geliyordu.
aynen abı benımde gıderken sorun yok u cekerkende sorun yok mesela ama durdugum yerde gelıo ses.
direksiyon kutusu dicem ama giderkende yapması lazım. rot başları olabilir. diğer bir alternatif aks dış başları. körükleri filan bi kontrol edin.. geriyede direksiyon elemanlarından biri kalıyor zaten bunlar değilse :)
aynen abı benımde gıderken sorun yok u cekerkende sorun yok mesela ama durdugum yerde gelıo ses.
Bi kontrol ettir kardesim, aynı ses aynı durumda geliyordu cünkü :)
JumboAli
26-01-2010, 17:05
baktırtcam abı varmı baska bıseyden olabılcek dıenler acaba?
Cimmeria
26-01-2010, 17:20
direksiyon hidroliğinde kaçak olabilir mi ? ağırlaşma var mı direksiyonda ?
JumboAli
26-01-2010, 17:21
direksiyon hidroliğinde kaçak olabilir mi ? ağırlaşma var mı direksiyonda ?
var vallahı.
Cimmeria
26-01-2010, 17:24
o zaman direksiyon tamir takımı sorunu olabilir, biraz pahalı olabilir... çok fazla kullanmadan servise götürün her kullanışta zarar veriyorsunuz ve masraf artıyor olabilir
JumboAli
26-01-2010, 17:25
o zaman direksiyon tamir takımı sorunu olabilir, biraz pahalı olabilir... çok fazla kullanmadan servise götürün her kullanışta zarar veriyorsunuz ve masraf artıyor olabilir
yapma abı yaa:confused: bıton masrafım var zaten bu ara nerden cıktıı yaa oof
dıreksıyon kutusu olablır dıcem ama saxoda aynısı olmustu alt takımda soru cıktı bakalım sanayıde
JumboAli
26-01-2010, 18:00
ahmet yolu gozuktu bana . cok cıddıyse paraya kıyarım Forza Terrakki.
JumboAli
28-01-2010, 23:56
dıreksıyondan gelen ses kendı kendıne gectı :D Her ıhtımale karsı goturdum ustama gorunurde bısı yok dedı :S Bıdaha olursa Detaylı bakıcaz.
timucintt
29-01-2010, 08:57
Direksiyon kutunda veya yürüründe sorun yok direksiyonun altındaki plastiklere bak sürtme yapıyordur bir yere... bağlantı yerlerinde kauçukları var sürtme yapıyordur... Ayrıca aracın soğukkenmi yapıyor bunu ?
JumboAli
29-01-2010, 09:02
Direksiyon kutunda veya yürüründe sorun yok direksiyonun altındaki plastiklere bak sürtme yapıyordur bir yere... bağlantı yerlerinde kauçukları var sürtme yapıyordur... Ayrıca aracın soğukkenmi yapıyor bunu ?
evet evet Actım baktım ılk once bısı anlıyamadım :D Goturdum ustama Havalar bı anda 10derece ısındı ızmırde Zaten yagmur yagarken gectı anlamadım araba ısınıncada gecıodu dogru tespıt. Plastıklerden herhalde dedım bende. Suanda bı anormallık yok
timucintt
29-01-2010, 09:17
evet evet Actım baktım ılk once bısı anlıyamadım :D Goturdum ustama Havalar bı anda 10derece ısındı ızmırde Zaten yagmur yagarken gectı anlamadım araba ısınıncada gecıodu dogru tespıt. Plastıklerden herhalde dedım bende. Suanda bı anormallık yok
Bir yerde direksiyon altında o zaman lastikleri sürtüyor ;) bağlantı ve saplama noktalarını bir kontrol ettir ;) mutlaka bir yerde oynama veya eskime vardır.
Direksiyon ağırlaşmasıda arabanın altına su tut lastiklerine ve rot başlarına (kuru iken araç ve kuru zeminde) yumuşuyorsa direksiyon pompan yeterli basıncı veremiyordur. Ha biraz koca karı tespiti gibi duruyor su döküp yumuşamayı hissetmek ama emin ol yumuşayacaktır direksiyonun :) yumuşarsa direksiyon pompan yeterli güç veremiyordur yada borularını kontrole ettir bir yerde sızma olabilir.
JumboAli
29-01-2010, 09:19
işte dıyorum ya yagmur yagdı bı anda hafıfledı :) Saolasın Ilgılendıgın ıcın tesekkur ederım.
timucintt
29-01-2010, 09:21
o zaman 2 sebep var. Doktorum doğru teşhiste bulundum :D :D birşey dğeil ama sorun yaratmaz arada ağırlaşması. Aynı sorun bendede var 4 yıldır :D
video dan anlaşılan ses devamlı değil çevirirken belli noktada yapıyor yanlış dinlemediysem bişeyler kasıntılı bencede direksiyon veya alt takımdan değil
bymurat___61
10-06-2014, 20:17
bendende sogukken kıtırtı sesı gelıyor. Sanırsam kronık.