Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTI okijen sensörü

ByShaGGy
02-02-2010, 17:14
geçenlerde aracımın gaz kelebeği ve oksijen sensörünü temizlettirdim ve tekrar taktırdım taktıkdan sonra 2 3 KM gittim aracım teklemeye başladı pıtır ptır etmeye başladı ve motordan bom bom die sesler geldi tekrar ustaya gittim oksijen sensörünü söktü aracımda şu an oksijen sensörü sökülü durumda gidişende yada başka bişeyine zarar verirmi hemen yenisini taktırmalımıyım ?

-ER-
02-02-2010, 17:31
gaz kelebeği acaba yaşmı takıldı :S
yada sensör
öle bişi yapmaz usta ama bellide olmaz :D

sorun servise giderende devam etti mi ?

ByShaGGy
02-02-2010, 17:37
gaz kelebeği acaba yaşmı takıldı :S
yada sensör
öle bişi yapmaz usta ama bellide olmaz :D

sorun servise giderende devam etti mi ?

ustaya gittim işde tekrar dönüp arızayı bulmaya çalıştı bi kaç yeriyle oynadı olmadı.sonra en son oksijen sensörünü söktü araba normale döndü.şu anda sökük halde takmadım yenisini alıcam sanırım

-ER-
02-02-2010, 17:38
En temizi o olur :)

ByShaGGy
02-02-2010, 17:48
En temizi o olur :)

arabanın performans'ını düşürdü gibi abi şu anda?? banamı öle gelio yoksa

-ER-
02-02-2010, 17:51
doğrudur düşer yakar çok ve gaz tepkisi çok etkiler kötü gelir insana psikolojik değil ciiddi anlamda zayıflar araba

ByShaGGy
02-02-2010, 18:10
ewet ya devirleri düşürmüo hemen gidip alıyım fiyatına 150 dio bizim usta

Sefa_vts
02-02-2010, 18:13
Ustaya gidince bozuluyo? USta fiyat veryio? hmm... Tesadüftür heralde..

ByShaGGy
02-02-2010, 18:14
Bozan ustayla fiyat veren usta farklı :)

Sefa_vts
02-02-2010, 18:16
Bozan ustayla fiyat veren usta farklı :)

Öylede olabilir tabi.. Bozulan sensörünü al sen ama.. ;)

-ER-
02-02-2010, 18:17
Aslında bozan ustadan al parasını sen tamir yapiom die bozdun sensörü de talep et vermezse kötüle yavşağı heryerde

Yavşak: bit yavrusu
modlar için bilgi :)

-ER-
02-02-2010, 18:18
Uk forumlarından takip edin 106 sitelerinde ne nasıl sökülür nasıl tamir edilir hepsi anlatılıyo
kendiniz yaparsınız ve doğru direk kullanıcı bilgi kaynaklı yanlış yapma şansınız olmaz işçilik hatası anca siz yaparsınız tabi direk dedikleri işlemleri yaparsanız sıkıntı olmaz :)

ByShaGGy
02-02-2010, 18:19
Aslında bozan ustadan al parasını sen tamir yapiom die bozdun sensörü de talep et vermezse kötüle yavşağı heryerde

tanıdık yaa ne diyimki abi emanet duruomş zaten dedi sökünce bozuldu dedi ne diyim :) g...e giren şemsiye açılmaz :)

-ER-
02-02-2010, 18:20
:) aslında o tip şeyleri kendin çok kolay yaparsın o2 sensörü kelebek temizlemek çok kolay iş :)

Göki,ZD
02-02-2010, 18:23
Uk forumlarından takip edin 106 sitelerinde ne nasıl sökülür nasıl tamir edilir hepsi anlatılıyo kendiniz yaparsınız ve doğru direk kullanıcı bilgi kaynaklı yanlış yapma şansınız olmaz işçilik hatası anca siz yaparsınız tabi direk dedikleri işlemleri yaparsanız sıkıntı olmaz :)

ahuahuha erel yardın beni olm sen bu hafta sonu gaz kelebeğini nasıl topluyodun hatırlatırım :D:D:hehe::hehe:

ustaya gidip sensorun parasını isteme bosuna elin boş dönersin, başka bi işin düştüğünde onu yaptırmaya bak mekanil sorun dısında ne bileyim yağ değişimi falan filan zararı ordan kapatmaya bak. geçmiş olsun

ByShaGGy
02-02-2010, 18:26
:) aslında o tip şeyleri kendin çok kolay yaparsın o2 sensörü kelebek temizlemek çok kolay iş :)

walla doğru diosunda işde üşenioruz :) sensör ne kadardır tahminen ? 150 mi yoksa daha ucuza alabilirmiyiz

Sefa_vts
02-02-2010, 18:27
walla doğru diosunda işde üşenioruz :) sensör ne kadardır tahminen ? 150 mi yoksa daha ucuza alabilirmiyiz

Orjinal al.. Fiyatına erel bakar söyler birazdan.. Peugeot'un sitesinden baksana bi er ;)

-ER-
02-02-2010, 18:31
1628 NY Parça kodu bu da fiyatını göremdim benim ki 300 lerdeydi :D
ama yan bi ürün aldım 80 lirayamı ne tabi sana fiyat veren usta ne marka söledi bilemicem
Benim ki yeşil bi kutuda PG yazıyo

ByShaGGy
02-02-2010, 18:35
tamam abi teşekkür ederim orjinal alırım markasına dikkat ederim

16v
03-02-2010, 07:48
Aksarayda 130-160 arasında fiyatları degişiyor. 106nın lambdasını degiştirmek için manifoldu sökende var sökmeyende manifod sökülürse zor zahmetli iş manifold sökülmeden sökmek istersende lifte veya kanala alman gerekecen 106 lifte alma muhabeetinide hiç sevmeyen birisiyim :)

devilboy
03-02-2010, 12:17

yarıldımmm hahahaha bit yavrusu anlamındamı söyledin erell haha

vtsburak
04-02-2010, 11:03
arkadasım su yasadıgın arıza olayını daha detyalı anlatırmısın :S bende öle bi sorun var eger konulara baktıysan ben halen cözemedim arastırmalarıma göre oksijen sensörü yapmazmıs o pırr pırr olayını ama tam olarakta bilmiom kac günlerdir arızayı gideremedim...

16v
04-02-2010, 11:11
Benzin pompana bak..

vtsburak
04-02-2010, 11:20
benzin pompası deil ornijal pompa alıp taktık ve benim pompayıda baska arabada denedik calsııo ateslemedede bi problem yok.. gaz veriorum arac pırrr pırr edip kalıo arada stop da edio...

ByShaGGy
07-02-2010, 13:01
benzin pompası deil ornijal pompa alıp taktık ve benim pompayıda baska arabada denedik calsııo ateslemedede bi problem yok.. gaz veriorum arac pırrr pırr edip kalıo arada stop da edio...

abicim valla dedigim gibi ustaya gittim gaz kelebegimi ve oksijen sensörümü söktürdüm temizlettim. sonra tekrar taktık ve ewe dönüyordum.araba bi tekleme yaptı pıtır pıtır etmeye başladı motor bom bom die ses cıkarttı gaza tam basınca geçiodu biraz gidince tekrar başlıyordu.arabayı rolantide bırakınca bi inip bi cıkıodu sonra usta bişiler yaptı yine geçmedi sonra oksijen sensörünü söktü problem ortadan kalktı şu an aracımda oksijen sensörüm yok bu hafta taktırıcam yenisini inş.. bi daha yapmaz yenisini takınca.. problem benzin pompasında olsa şu an yapardı ama problem yaşamıyorum şu an...

cem
07-02-2010, 15:22
ab geçmedi sonra oksijen sensörünü söktü problem ortadan kalktı şu an aracımda oksijen sensörüm yok bu hafta taktırıcam yenisini inş.. bi daha yapmaz yenisini takınca.. problem benzin pompasında olsa şu an yapardı ama problem yaşamıyorum şu an...

Problemin kaynagını anlamış olmanız güzel , bizim memleketimizde sanayideki birtakım insanlar oksijen sensorunu temizleyince düzelecegini saniyor , hatta o parcanin hicbi sorun yaratacagina inanmiyor bile ama boyle iste insanlarin basina geldikce ogrenecek herkes.

sinan-s
07-02-2010, 15:24
Geçmiş olsun..Kronik sıkıntı

ruudvan
07-02-2010, 15:54
gecmıs olsun bnım ef cıvıcte pırpır yapıyordu ateslemede problem vardı suan ek cıvıcımın oksıjen sensoru arızalı aracım cok yakmasının yanında gaz tepkısındede zayıflama var oksıjen sensoru dusuk devırlerde beyne komut gonderıyormus ust devırlerde okuyamıyormus yanı ust devırlerde araba zaten bnzın yaktıgı ıcın az yada cok dıye ayarlıyamıyormus ama alt devırlerde bozuk oksıjen sensoru dengesız bnzın gelmesıne buda zengın yada fakır karısım yapmasına neden olmaktaymıs bunuda cok saglam bırınden ogrendım...

ByShaGGy
07-02-2010, 17:53
gecmıs olsun bnım ef cıvıcte pırpır yapıyordu ateslemede problem vardı suan ek cıvıcımın oksıjen sensoru arızalı aracım cok yakmasının yanında gaz tepkısındede zayıflama var oksıjen sensoru dusuk devırlerde beyne komut gonderıyormus ust devırlerde okuyamıyormus yanı ust devırlerde araba zaten bnzın yaktıgı ıcın az yada cok dıye ayarlıyamıyormus ama alt devırlerde bozuk oksıjen sensoru dengesız bnzın gelmesıne buda zengın yada fakır karısım yapmasına neden olmaktaymıs bunuda cok saglam bırınden ogrendım...

ewet haklısın araba 4.bine kadar eski performansı gibi gitmioyur 4binden sonra iyi gitmeye başlıyor.yakıtta eskisine göre fazlalaştı

kop42
07-02-2010, 18:10
http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1000987&postcount=26

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=41655&page=3

http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1001027&postcount=27

sefa sana taaaaaaaaaaaaaaa ozaman sölemıs :)

ByShaGGy
07-02-2010, 22:10
http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1000987&postcount=26

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=41655&page=3

http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1001027&postcount=27

sefa sana taaaaaaaaaaaaaaa ozaman sölemıs :)

hiç sıkıntı yoktu sensörde ama sökülüp temizlendikden sonra oldu yoksa hiç bi sıkıntı yoktu

vtsburak
07-02-2010, 22:39
valla ben deiştirmedik sey bırakmadım arabada :S olmadı olmuo

şimdi sanzuman okuycusunu deiştircem galiba ondan yapıo...