Orijinalini görmek için tıklayınız : TSI Eksoz Sesi ?
Arkadaşlar 2009 Leon tsi sahibiyim..
Aracıma yaptırmayı düşündüklerim ; 63mm komple eksoz, 60mm Otto son susturucu taktırmayı düşünüyorum tok bir ses için yeterli olur mu veya ses alabilirmiyiz ? Nasıl veya tok bir ses elde edebilirim link'teki sese yakın bir ses nasıl yakalıyabilirim.
http://www.youtube.com/watch?v=8udwK0XpPGI&feature=player_embedded
downpipe+sonsusturucu ile ses alman mümkün hatta rahatsız edici ses alman bile mümkün:D
207KITCAR
03-02-2010, 08:25
bende tsı leon sahibiyim..orta susuturucu iptali ve son susuturucu taktım ben ses muazzam güzel ve yeterlilikt hatta arkadasında dediği gibi rahatsız edci :) bide down pipe yaparsan düşünemiyorum..
downpipe yap kat mat kalmasin diger susturuculari da at gitsin, sonra sesin tadini cikar ama basmadan once etrafta ekip var mi yok mu kontrol et :D
bir de az bas, ***** cevreye zarar :)
peki bu downpipe piyasada hazır olarak var mı ? yoksa custom mu yaptırıcaz ? Leon TSI için soruyorum :)
hazır olarakda bulabiliyorsun ama biraz tuzlu oluyor milltek yapıyor sanırım tsi grup icin downpipe ama fiyatları ucuk diye biliyorum o yüzden işini bilen bir ustaya custom yaptırtmayı dusun derim
Benım bıldıgım 1.4 125 lıkler ıcın Downpipe hazır yok,Sc+turbo versıyonu ıcın var
downpipe yap kat mat kalmasin diger susturuculari da at gitsin, sonra sesin tadini cikar ama basmadan once etrafta ekip var mi yok mu kontrol et :D
bir de az bas, ***** cevreye zarar :)
Sen yaptırdın mı yaptırdıysan PM yolu ile veya buradan hangi ustada yaptırdığını maliyetinin ne olduğunu söylermisin ?
hazır olarakda bulabiliyorsun ama biraz tuzlu oluyor milltek yapıyor sanırım tsi grup icin downpipe ama fiyatları ucuk diye biliyorum o yüzden işini bilen bir ustaya custom yaptırtmayı dusun derim
Bildiğin iyi bir usta var mı peki senin çağlar ?
Bildiğin iyi bir usta var mı peki senin çağlar ?
istanbuldaysan bu işin ustası iskenderdir çok fazla piyasada ismi dönüyor yaptığı arabalarda ortada ankarada olsan benim yaptırdığım yere yönlendirirdim seni
Otto kullanma derim....İnanılmaz yırtık bı sesi var....Bu yazdıklarınıda yaparsan galıba 1 kılometre oteden geldıgın anlaşılır...
istanbuldaysan bu işin ustası iskenderdir çok fazla piyasada ismi dönüyor yaptığı arabalarda ortada ankarada olsan benim yaptırdığım yere yönlendirirdim seni
İskenderi biliyorum evet onun haricinde bir iki usta'da daha var ama kararsız kaldım önceki arabamı yaptırmıştım iskenderde
Otto kullanma derim....İnanılmaz yırtık bı sesi var....Bu yazdıklarınıda yaparsan galıba 1 kılometre oteden geldıgın anlaşılır...
Evet doğru yırtık bir sesi var diye biliyorum ama TSI'da bakalım nasıl ses vericek normal 1.6 araçlarda atmosferik araçlarda yada öyle ses veriyor bildiğim kadarıyla TSI motorlarda ne ses veriyor tam bir bilgi sahibi daha edinemedik yaptırınca sesi duyucaz :)
İskenderi biliyorum evet onun haricinde bir iki usta'da daha var ama kararsız kaldım önceki arabamı yaptırmıştım iskenderde
işini bilen birine yaptırıp malzemeninde kaliteli olmasıyla problem yaşıyacagını sanmıorum yalnız arkadaslara katılıyorum otto başını cok agrıtıcaktır silincerlı bir model al eğer otto takıcam illa diosan
işini bilen birine yaptırıp malzemeninde kaliteli olmasıyla problem yaşıyacagını sanmıorum yalnız arkadaslara katılıyorum otto başını cok agrıtıcaktır silincerlı bir model al eğer otto takıcam illa diosan
Evet silencerli modelini aldım. %60'a kadar sesi kesiyor silenceri taktığında sanırım
Evet silencerli modelini aldım. %60'a kadar sesi kesiyor silenceri taktığında sanırım
o silinceri takmak durumunda kalabilirsin çoğu zaman:D
Jam da Joker
04-02-2010, 09:27
İskender ustayı tavsiye ederim zaten önceki arabanıda orda yaptırdıysan başka biryer düşünme bence..
Ben çok memnunum gerek işçilik gerek ses olarak tam istenileni veriyor
http://img10.imageshack.us/img10/784/kark047.jpg
Sen yaptırdın mı yaptırdıysan PM yolu ile veya buradan hangi ustada yaptırdığını maliyetinin ne olduğunu söylermisin ?
Iskender'de yaptirdim ben ama katalizatorumun yeri cok sorunlu benim, turbonun hemen agzinda oldugu icin cok ugrastiriyor ve bu da maliyeti artiriyor. Sizin araclardaki durumu bilmiyorum, Iskender'den sorarak fiyat alman daha dogru olur.
207'deki bu sorunlu durum yuzunden Iskender'den baska yaptiracak usta bulamadim. Emil de yaparim demisti ama yapmak istemedi turboya zarari olur falan filan diye.
GökhanÖzkan
04-02-2010, 23:35
ben 63mm boru 60lık otto kat ın ıcı bos olarak kullanıyorum.. ses cok cok rahatsız edıcı degıl bana göre..
ılk once orjınal borularla takmıstım ottoyu sesım eskı uyduruk eksoza yakındı borular degısınce sesım azaldı bellı dewır aralıklarında yırtıcı bı ses war performansa etkılı oldugunu dusunuyorum..
63luk boruyla da alt dewırlerımde bı problem olusmadı..
bu yazdıklarım benım tecrube edındıklerım farklı malzemelerle farklı ıslemlerle olanlara yorum yapamıcam..
o silinceri takmak durumunda kalabilirsin çoğu zaman:D
Kesinlikle takılacak ara sıra veya çoğu zaman :D hayırlısı
İskender ustayı tavsiye ederim zaten önceki arabanıda orda yaptırdıysan başka biryer düşünme bence..
Ben çok memnunum gerek işçilik gerek ses olarak tam istenileni veriyor
http://img10.imageshack.us/img10/784/kark047.jpg
Fiyat olarak düşündürüyor beni açıkçası şu andaki durum vaziyeti ile işçilik dediğin gibi ses olarakta tabi ki kesinlikle iskender usta :)
cupra dakı gıbı komple sıstem ne kadar tutuyor ıskender de yaptırmak?
GökhanÖzkan
05-02-2010, 22:47
ewet fiyat özel değilse alabilirmiyiz????
Iskender ustanin numaralari
0212 346 29 19
0532 437 66 44
telefonda da yuz yuzeymiscesine yardimci oluyor, pek sallamaz diye aramaktan cekinmeyin
Kaa scirocco
06-02-2010, 16:59
bende tsı leon sahibiyim..orta susuturucu iptali ve son susuturucu taktım ben ses muazzam güzel ve yeterlilikt hatta arkadasında dediği gibi rahatsız edci :) bide down pipe yaparsan düşünemiyorum..
+1 orta ve son susturucu iptalinden zaten tatmin edici bir ses alıosun
maskaran
11-03-2010, 19:34
SENİN DERDİNİ ŞAŞMAZ HARUN USTa ÇöZERDİ AMA GİTTİİİ YOK ARTIK :'(
Bende iskender ustada yaptırmıştım.. ortayı başka bi kazanla değiştirince ve son susturucu iptalinden sonra tatmin edici bir ses elde edersin..