Orijinalini görmek için tıklayınız : kalorifer kokusu!! yardım
ulasoztas1
04-02-2010, 11:32
Arkadaşlar aracım 106xs, son bir haftadır arabayı ilk çalıştırdığımda kaloriferden gaz kokusu geliyor, klima gazına veya antifrize benzettim ben kokuyu ama emin değilim. Özellikle motor soğukken hissediliyor. Motor ısınıp sıcak hava üflemeye başlayınca koku geçiyor. Henüz ustama göstermedim fırsatım olmadı, Nedir nedendir sizce ?
(kalorifer peteğinden de şırıl şırıl su sesi gelmeye başladı onunla alakalımıdır ?)
gazda kaçak var ise zaten içinde olan 500 gram kadar gaz var kaçar gider çok kokusu gelmez aynı ses benimde combo aracımın torpidonun ayak koyma yerine doğru aşağdan alt kısımdan geliyo klima suyunun gider borusu tıkalı ve paspasa aıkıtoy suyunu
ulasoztas1
04-02-2010, 11:41
benim kalorifer peteğinde kaçak yok, sadece ses yapıyor motor ısınana kadar. Motor ısındımı hiç bir sorun kalmıyor ama soğukken heryerden bişey geliyo :D
benim su direk içeri akıyodu walla şıp şıp diye ses geliyo bide :) sen bi ustaya göster en iyisi
BlackStone
04-02-2010, 13:51
benim kalorifer peteğinde kaçak yok, sadece ses yapıyor motor ısınana kadar. Motor ısındımı hiç bir sorun kalmıyor ama soğukken heryerden bişey geliyo :D
Hava yapmıştır onun sesidir. Soğutma sistemini komple temizleyip anfiriz doldur, havasını al devam et.
ulasoztas1
04-02-2010, 19:00
Hava yapmıştır onun sesidir. Soğutma sistemini komple temizleyip anfiriz doldur, havasını al devam et.
sorunum ses değil. Ses kalorifer peteğinden oluyo, beni endişelendiren soğukken kaloriferden koku gelmesi
BlackStone
04-02-2010, 20:52
sorunum ses değil. Ses kalorifer peteğinden oluyo, beni endişelendiren soğukken kaloriferden koku gelmesi
işte yapacağın işlem bu ve bir işlem daha var. Herşeyden önce kaçak kontolü yap. Soğutma suyunu uzun zaman değiştirmediysen eğer onu dediğim gibi değiştir ama tam antifiriz koy tamamlamak için su ihtiyacı duyarsan şebeke suyu yerine saf su koy. İkinci olarak kalorifer sistemini temizlemek için şu linkteki (http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?Categoryid=26001&Productid=otm090296) ürünü al ve kullan. Bahsettiğin kokudan eser kalmayacaktır.
Edit : Kokuyu yapan şey kalorifer sisteminde oluşan bakteri, mantar ve küf oluşumlarıdır. Tabi eğer soğutma sisteminde bir kaçak yoksa.
Edit : Kokuyu yapan şey kalorifer sisteminde oluşan bakteri, mantar ve küf oluşumlarıdır. Tabi eğer soğutma sisteminde bir kaçak yoksa.
Aynen öyle, Würth ün bu iş için bir spreyi vardı onu tavsiye ederim çok iyidir. Kendi aracımada uyguladım, geçti o koku.
ulasoztas1
04-02-2010, 23:24
sistemde kaçak yok. Teşekkür ederim bilgi ve ürün için en kısa zamanda alıp denicem :):icon_tup:
Polen filtresi en son ne zaman değişti?