Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Ka hakkında ?

_sinan_
07-02-2010, 01:20
merhaba , ford ka hakkında bi iki sorum olucaktı , ablam için ilk arabasını alıcak ve temiz geçmişini bildiğimiz tanıdıktan bi ford ka bulduk , 99 model 70k de , benim sorum bu araçların kronik sorunları veya bulunmayan parçaları varmıdır ? parça fiyatları nedir ? bayan için ilk araba olarak uygun mudur ? bide önemlisi tabi ikinci eli nasıldır , elimizde kalması gibi bi sorun olur mu ?

gorke
07-02-2010, 01:29
elinde kalmaz ama piyasası ekstrem iyi değil. yanlız o kadar zevkli bir arabaki anlatamam. her parçası mevcut. alt takımına bi iyi baktırın, amortisörlerine filan. çok az yakar gayette güzel gider. inanılmaz zevklidir... benm öğrenci zamanmda kullandığım araç hala unutamıyorum. 450tl masraf çıkarttı diye satmak zorunda kalmıştım eee öğrenci zamanlarımız. :) gene iyi olsun durumum çok, sırf zevk için alır koyarım kenara bi tane.

_sinan_
07-02-2010, 01:36
elinde kalmaz ama piyasası ekstrem iyi değil. yanlız o kadar zevkli bir arabaki anlatamam. her parçası mevcut. alt takımına bi iyi baktırın, amortisörlerine filan. çok az yakar gayette güzel gider. inanılmaz zevklidir... benm öğrenci zamanmda kullandığım araç hala unutamıyorum. 450tl masraf çıkarttı diye satmak zorunda kalmıştım eee öğrenci zamanlarımız. :) gene iyi olsun durumum çok, sırf zevk için alır koyarım kenara bi tane.

teşekkür ederim cevap için , aracın elde kalmaması önemli , acil nakte çevrilicek bi araç değil zaten , araba 1.3 motor yakıtının fazla olucağını düşünmüyorum (haliyle :D ) , daha önceden arabaya binmiştim gidişi falan gayet güzel tek aklımızdakiler piyasasının aşırı ölü olma olasılığı vede kronik sorun veya parçaları , çok yakın bi abimin ablasının arabası zaten , baktırma falan konusunda sıkıntı olmaz , o benden önce emin olsa bile baktırır :D

Shadow_Dancer
07-02-2010, 01:38
sinanim bende kullandim uzunca bi sure.. keyifli bi arabadir ic mekani benim gibi biri icin bile yeterliydi; sanzimanlari biraz uzebilir ama..

Ertug_T.
07-02-2010, 01:49
çok tatlı araba şeker sıcak bi iç mekanı var =) yengemde var 5 senedir hiç sorun masraf vs çıkarmadı..

gorke
07-02-2010, 01:59
şanzımandan yana sıkıntı yaşıcağınızı sanmıyorum. çn takım biraz narin. bana masraf açan kısımda o oldu. iyi durumda ise bence kaçırmayın bide dediğiniz özellikler offf süper...

_sinan_
07-02-2010, 02:00
sinanim bende kullandim uzunca bi sure.. keyifli bi arabadir ic mekani benim gibi biri icin bile yeterliydi; sanzimanlari biraz uzebilir ama..

saolsn soner abi , sanzımanlar üzer derken nasıl abi , sorunlumudur ?

çok tatlı araba şeker sıcak bi iç mekanı var =) yengemde var 5 senedir hiç sorun masraf vs çıkarmadı..

aynen içi falan çok sıcak , teşekkürler..

şanzımandan yana sıkıntı yaşıcağınızı sanmıyorum. çn takım biraz narin. bana masraf açan kısımda o oldu. iyi durumda ise bence kaçırmayın bide dediğiniz özellikler offf süper...

araba çok temiz , bu hafta içi bidaha bakmaya gidicem , kimse kötü bişey söylemiyo gibi zaten , bizimde aklımıza yattı ka , muhtemelen alırız heralde :D

Shadow_Dancer
07-02-2010, 03:09
valla benim kullandigimda vardi inceden bi kusur ama geneli icin konusmak yanlis olur; gorkenin dedigi gibi alt takimi zayif ama kullanan herkeste soyler bunu..donanimli olanlarina bak ama sinan ..

volkan106
07-02-2010, 10:36
fordun en sorunsuz arabasıdr nede olsa enjeksıyonlu anadol motoruna sahıp:D

deniz
07-02-2010, 10:44
sinan bızım bır arkadasda vardı sorunsuz kullandı sattık cok bındık gezdık ekonomık guzel bır arac

Sierra Rs
07-02-2010, 10:49
bl 1.3 motora sahiptir yani anadolun enjektörlüsü ve yanlamasına yerlestirilmis olanıdır ib5 sanzımanla konumlandırılarak ka ya adapte edildi..

yakıtı aman aman az değildir 2. eli alırken ucuz alırsanız bir şekilde satarsınız ama unutulduğu için 2. elide eskisi gibi canlı değil.

motoru sağlam ön takımıda orj parca kullanırsanız yeniden yakın zamanda bozmaz.

motorla ilgili en cok debimetre sıkıntıları mevcut bir de lpg lilerde emme manifoldunu patlattığı görülüyor bunlardan haric görünen dısında olumsuz bir yanı yok.

bir de alacağınız fiyatı bilemiyorum ama ka yerine mk4 1.250cc fiesta'da alabilirsiniz.

blueedeep
07-02-2010, 11:19
babamda vardı 1,5 yıl kullandı. hiç sorunsuz bindi.sadece klima da sorun çıktı.o da çok ufak bişeye halloldu. bence tam bir bayan arabası tatlı şirin bişey :)

_sinan_
07-02-2010, 13:10
herkeze teşekkür ederim , aracın bize fiyatı 8.000 ytl , zaten piyasasına baktığımızda fiyat makul , üzücek bi otomobilde değil anladığım kadarıyla , teşekkür ederim herkeze , bide sierra_rs bu debimetre sorunu olup olmadığına nasıl baktırabiliriz ( veya yakında olup olmayacağını) çünkü bildiğim kadarıyla bu debimetreler 205gti larda flaan çok büyük sıkıntı olabiliyo ?

Sierra Rs
07-02-2010, 18:17
makinaya bağlanınca anlaşılır,zaten o araçlarda debimetre bozulunca 20 lt yaktığını söylüyorlar kullananlar.

205 kadar sıkıntılı değil bu arada. zaten açık filtre falan kullanmayacaksınız sanırım risk epey azalıyor..

MuratCokol
07-02-2010, 21:15
Çok yakın arkadasım almıştı 3 ay oldu yaklaşık ve tekrar geri sattı

Çok uygun almıstı piyasasının üstünde verınce hemen sattı.

Atiker sıralı sistem vardı ve memnum değildi sürekli söndüğünden şikayetçiydi.
(Lpg Almadan 1 ay önce takılmıştı)

Ön takım gercekten zayıf bakılmasında fayda var.

Yakıt konusunda zaman zaman cok fazla yakıyordu. Şöyle diyim Bazende 20 tl lpg ye 130-140 km arası gittiği oluyordu.

Kendiside biraz düzeltip zevkli bir araç haline getirmişti.