Orijinalini görmek için tıklayınız : VW Passat su alma sorunu yardım...
Dragster
17-02-2010, 18:20
arkadaslar herkese merhaba arac 2002 model passat 1.8 t hihgline 2 sıkıntımsa aracın su alması yagmurlar karlar basladıktan belırlı bı sure sonra ve tabı bu arada arabayı sık sık yıkatma durumuda var bı aksam bı alısverıs merkezının otoparkında aracımın altından su aktıgını farkettım egıldım baktım alttakı ızole plastık kapakların tapalarından su damlıyor ama sadece yolcu tarafından neyse bısey yoktur dıyıp araca bındım fakat yolcu tarafının arkasına oturan arkadasım paspasın sırıl sıklam oldugunu soyledı ınıp baktıgmızda aracın sag arka tarafı bıldıgınız göl gıbıydı koltugun altındakı havalandırma kanalından su bosalıyordu butun ıc doseme halılar ızolasyon mazlemesı suyu tamamen emmıstı tabı ertesı gun servıse gıttım ve bulmaya calıstık lıfte kaldırdık altına baktık ama heryer kapalı su alması helekı o kadar su alması ımkansız sunroof kanallarına baktık hafıf tıkalıydı actık ama yıne tatmın etmedı sonra on cama su tuttuk ve aracın ıcı bu sefer sofor tarafıda dahıl su doldu on camın tahlıyesı tıkanmıstı komple akuyu butun plastıklerı sokup o kanallara dolan yaprak ot cop butun pıslıgı alıp actık ve tekrar denedık ve su almadı problem cozulmus gıbı gorundu ben sonax a gıdıp aracı komple kuruttum ve bu ısten kurtuldugumu dusundum takı bı dahakı yogun yagmura kadar sabah arabaya ındım ve elımle kontrol ettımkı yıne arka tarafın yer dosemelerı ıslak ve tekrar arabayı yıkatmaya gıttım bu sefer on konsolun altından hafıf hafıf damlamayada basladı bu ısın ıcınden cıkamıyorum araba curuycek paslanıcak lutfen fıkrı olan yada daha once basına gelmıs arkadaslar yardım ederse sevınırım
Tesekkurler
Erinç Bakır
hddsheriff
17-02-2010, 18:29
arka taraf için aklıma kapı fitilleri geliyor çok fazla sorun yoksa spreyle hallediyorlar, ön taraf için ise aklıma kalorifer tesisatında oluşmuş bir kaçak nedeniyle su geliyor olabilir.
Dragster
17-02-2010, 18:39
arka taraf için aklıma kapı fitilleri geliyor çok fazla sorun yoksa spreyle hallediyorlar, ön taraf için ise aklıma kalorifer tesisatında oluşmuş bir kaçak nedeniyle su geliyor olabilir.
kapılardan olucagını sanmıyorum cunku tavanda veya yan dosemelerde bı ıslaklık yok sadece yerde ve yogunlugu arkada ayrıca yerde olan havalandırma kanallarının ıcındende su gelıyor
H22Power
17-02-2010, 18:51
kronik kasma bulamazsın:( bütün iç döşemeleri sökmen lazım:(
Aynı sorun bende de var.. O değil camlar buğulanıyor boş yere :p
İlk olduğunda resimde gözüken yeri söküp içini temizlemiştim, resimde görülen pislik çıktı (sigara benim). Temizleyince düzelmişti kaputu açtığın yerin ordan içeri su alıyordu gaz verince de arkaya gidiyordu. Şu anda hala aynı sorunu yaşıyorum, bakmadım ama henüz.
http://www.resimupload.com/ds837653010_Resim_008.html
Dragster
17-02-2010, 19:01
kronik kasma bulamazsın:( bütün iç döşemeleri sökmen lazım:(
nası yanı kronık butun passatlarda varmı bu pekı cozumu nedır yanı bole araba her yagmurda her yıkatmada sumu dolcak curur paslanır koku yapar buhu yapar mutlaka bı halletme yontemı vardır
Boost Up
17-02-2010, 19:03
Killah ın koyduğu fotoğraf;
http://i744.photobucket.com/albums/xx82/Boost_Up/Resim008.jpg
Dragster
17-02-2010, 19:05
evet bendede aynen resımdekı yer temızlendı orası tıkalıydı havalandırma kanallarına kadar su doluyodu ordanda aracın ıcıne gıdıodu gaz verınce arkaya dolma olayıda vardı ama en son on konsolun altından on tarafada damladıgını farkettım
yeri burası değil (sohbet)
saygılar
evet bendede aynen resımdekı yer temızlendı orası tıkalıydı havalandırma kanallarına kadar su doluyodu ordanda aracın ıcıne gıdıodu gaz verınce arkaya dolma olayıda vardı ama en son on konsolun altından on tarafada damladıgını farkettım
O kadarı olmadı bende, demek ki bir sonraki aşamaya geçmişsin sen. Keşke daha çok yardımcı olabilsem, bende yararlanırım en azından :) Çözersen haber verirsen sevinirim.
Dragster
17-02-2010, 19:25
tekrar servıse gıdıcem ama elımde bıseyler suphelendıgım yerler olması lazım yoksa butun heryerın sokulmesı lazım bole bı sıkıntının ıcıne gırmek ıstemıyorum
Göğüs arkasındaki sacda kaboların çıktığı pilastik tapalar var, alarm takılırlen, vs elektrik işleri yapılırken o kapaklar çıkıyor ve sonra yerine takılması unutuluyot. Onlara bir bakmanızı öneririm. Utku'nun eski Leon da olmuştu aynı sorun. Kapak takılınca geçmişti.
Dragster
18-02-2010, 13:34
Göğüs arkasındaki sacda kaboların çıktığı pilastik tapalar var, alarm takılırlen, vs elektrik işleri yapılırken o kapaklar çıkıyor ve sonra yerine takılması unutuluyot. Onlara bir bakmanızı öneririm. Utku'nun eski Leon da olmuştu aynı sorun. Kapak takılınca geçmişti.
tekrar o sacın ordakı herseyın sokulmesı lazım ama soktugumuzde ole bısey dıkkatımızı cekmemıstı belkı gozden kacmıstır bısey degıl aku orda bı kısa devre yapsa komple tesısat yancak acıl cozmem lazım bu durumu
Bendede Passat vardı ama hiç bir zaman yapmadı böyle birşey. (Aldık alalı kapalı garajda yattı, bundanmı bilmem)
Ama eniştemin Bora'sında aynı sorun oldu oda fotoğraftaki şekil temizledi hemde kendisi sorun çözüldü. Bende kapak vs tarzı bir sıkıntıdan olabilir diyorum çünkü çok fazla bir su alımı var anladığım kadarıyla :confused:
Sanırım kronik bir sorun anladığım kadarıyla, bende pazartesi servise gidip sorucam resimde gösterdiğim yer temiz şu anda ama nerden alıyor acaba merak ettim.