Orijinalini görmek için tıklayınız : bi sorum var arkadaşlar..
aracım geçtiğimiz 1.5 ayı biraz geçkin bir sürede mışıl mışıl uyudu.
sonra binip çalıştırdım. sorunsuz çalıştı. biraz yürüdü. motor tam ısınınca arıza lambası yaktı. stop ettim çalıştırdım yine yandı. tekrar stop ettim motor tam soğudu çalıştırdım lamba yanmadı. tamam hallolmuştur dedim:) ama motor yine ısınınca yine yandı. ustama söyledim benzin bayatlamıştır(?) dedi. olabilir diyip gittim benzin aldım. yarım depo benzin kullandım yine yanıyor. aklıma o2 sensörü geliyor ama durup durduğu yerde niye bozulsun ki diyorum. sizce neden olabilir. usta aşırı alev tespit ediyor da o yüzden yakıyor dedi. bi süre kullan söner diyor. sizce ne yapmalıyım?? teşekkürler
bayatlamıs benzın, asırı alev, arıza ısıgı ve usta....
öncelikle arızanın ne oldğunu bu şekilde tespit edebilirsin.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=4917
Motor ısınınca yapıyorsa sadece ect sensörü olabilir. o2 sensörüde olabilir
sportinger
23-02-2010, 16:45
bayatlamıs benzın, asırı alev, arıza ısıgı ve usta....
ahahaha valla harika yorumların var...
öncelikle arızanın ne oldğunu bu şekilde tespit edebilirsin.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=4917
Motor ısınınca yapıyorsa sadece ect sensörü olabilir. o2 sensörüde olabilir
arda ilgin için teşekkür ediyorum. verdiğin linkte fişe torpidonun arkasında diyor. tam olarak nerede? bi de kısa devre yaptırın diyor. kısa devre halindeyken mi kontağı açıyoruz yoksa kısa devre yapıp kesip sonra mı açıyoruz? teşekkürler
tam olarak sağ aşağı taraflarda, beynin biraz gerisinde görebililirsin. Kısa devre halindeyken kontağı açıp kodu okuyabilirsin.
teşekkür ederim. çok yardımcı oldun. en kısa zamanda uygulayacağım
Benzin bayatlamaz
belki işlevin yitirir ama depo içinde kapalşı bir şekilde durana hiç birşey olmaz 1.5 ayda
sen o Ustayı da degiştir
gecen sene aracımı bıraktrım ıcınde 10 lt benzın vardı calıstırdım yurudum gıttım hıcbıseyde olmamıstı cogu kısı o benzın ucar sen gelene kadar dıodu bu yaz 3 ay arabamı kapadım gıttım geldıgımde benzın aynı degerdeydı hıcbırsey olmamıstı..
sen sag kapının torpıdounun altında halıyı cok orda beynı goruceksın beynın ustunde yesıl bır esnek plastık ıcıne gıren mavı fısı goruceksın ordan 2 lı fısı cıkar ucundakı ıkı metlı kablo yardımıyla bırbırıne temas etmesını sagla snr kontagı 1 cevır aracı calıstırma sadece kadran ısıkların yansın orda arıza ısıgın yanıp sonucek uzun ve kısaları say bak bakalım arıza neymıs arıza kodunuda sıtedekı konuları aratarak bulabılırsın.
kolay gelsın