PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ruhsattan banka rehnini kaldırma yardım!

*AddO*
25-02-2010, 12:37
Selamlar.
Arkadaşlar aracın kredi ödemesi aylar önce bitti fakat banka rehnini kaldırmamıştım.Dün bankama gidip bunun için evrak istedim ve yarın gidip alıcam.
Size sormak istediğim ruhsat yenileme sürecinde ne gibi şeyler karşıma çıkacak?
Bu konuda beni bilgilendirebilir misiniz?Tekrar muayeneye girme falan oluyor mu?

Teşekkürler.

CasabLanca
25-02-2010, 12:39
evrak çıkartacak banka gidip evrağı alacaksın bankadan bir elemanla daha sonra notere gideceksin 45 tl gibi bir miktar ödemiştim geçen sene passata. daha sonra o noter kağıdıyla emniyete gidiyorsun.. bundan sonraki işlemleri bilmiyorum :D aracı sattım bu işlemden sonra

seko
25-02-2010, 12:46
ruhsatı niye yeniliyorsun satarken borcu yoktur yazısı al bankadan yeter tekraradan ruhsatla ugrasma ..

CasabLanca
25-02-2010, 12:46
ruhsatı niye yeniliyorsun satarken borcu yoktur yazısı al bankadan yeter tekraradan ruhsatla ugrasma ..

bencede yani :icon_tup: külfi masraf

baymustang
25-02-2010, 13:24
valla ben borcumu ödeyeli 2 sene oldu ama kaldırmadım gerekte yok bence

clioGT
25-02-2010, 13:30
arabayı satarken lazım da evvelinde durması daha iyi

polis filan çevirdi mi borç kredi ödüyoruz filan deme şansın olur:D:D

KuBilaYY
25-02-2010, 13:31
bankadan evrakları aldıktan sonra bankayla anlaşmalı notere onaylatıyosun (45-50 tl olması lazım ) o evraklarla ve ruhsatla trafige gidiyosun ruhsat yapragı 50 tl gibi bi rakam olması lazım yanlış hatırlamıyosam tabi masrafa gerek yok satarken hallederiz dersende bankadan borcu yok kagıdını al güzel bi şekilde sakla.

CasabLanca
25-02-2010, 13:33
acaba o bankadan alınan evrakla notere gidilip ordan alınan evrağın belli bir süresi var mı?

YavuzNaz
25-02-2010, 13:35
ruhsat yaprağında banka tarafından rehinlidir yazar o ibare yazan ruhsata satış yapılamıyor her halükarda yaprağın değişmesi gerekli noter tasdikli rehin kaldırma yazısını alıyosun 2 ad ek-1 formu dolduruyosun bağlı oldugun trafik şubesine müracaat ediyorum trafik 45-tescil yaprağıda 60 tl olması lazım bazı trafik şubeleri çift bazıları tek yaprağı değişiyor haberin olsun.

CasabLanca
25-02-2010, 13:36
ruhsat yaprağında banka tarafından rehinlidir yazar o ibare yazan ruhsata satış yapılamıyor her halükarda yaprağın değişmesi gerekli noter tasdikli rehin kaldırma yazısını alıyosun 2 ad e-1 formu dolduruyosun bağlı oldugun trafik şubesine müracaat ediyorum trafik 45-tescil yaprağıda 60 tl olması lazım bazı trafik şubeleri çift bazıları tek yaprağı değişiyor haberin olsun.

rehinlidir yazısı varken ben satış yaptım yanlışınız olmalı
ruhsatımda rehinlidir yazıyordu ama elimde temiz kağıdım vardı

YavuzNaz
25-02-2010, 13:37
acaba o bankadan alınan evrakla notere gidilip ordan alınan evrağın belli bir süresi var mı?
tam süreyi hatırlamıyorum ama bizim şirket araclarınkini ben yapmıştım zamanında yapılmadıgı için hemen orda bi makbuz kestiler fatih şubede.

baymustang
25-02-2010, 13:40
bizden banka 150 lira istedi neymiş dosya için ne biçim iş kredi alırken dosya masrafı kapatırken masraf ondan dolayı kalırmamıştım

Melih-Ö
25-02-2010, 13:41
en iyisi ihtiyaç kredisi :) ben ihtiyaç kredisi çektim ruhsatta rehin yok...

YavuzNaz
25-02-2010, 13:41
rehinlidir yazısı varken ben satış yaptım yanlışınız olmalı
ruhsatımda rehinlidir yazıyordu ama elimde temiz kağıdım vardı

kredisi ödenen aracada temiz kağıdı veriliyor onda sıkıntı yok lakin banka tarafından verilen yazıya noterde satış yapılabilir yazarsa noter öyle satış yapılıyor aksi takdirde ruhsat yapragı değişsin yada noterden satış yapılabilir diye vaadde bulunulması gerekli.

bora1311
25-02-2010, 13:45
ben aralık '09 da rehinlidir yazısını kaldırttım,
bankadan borcu yoktur yazısı icin 50tl,
noter onayı icin 57tl civarı bişey ödedim.
daha sonra emniyete bu belgeleri teslim ettim ve ruhsatın tek yapragı degiştirildi, bu da 45 tl tuttu.
2 gun sonra yeni ruhsatı aldım...

olcay_bora
25-02-2010, 13:57
bende satarken hallederim diye clioyu öle bekletiordum gecenlerde bankaya gitti araca ipotek koydurup kredi alcaktım rehinli olunca kredi alamadım

*AddO*
25-02-2010, 16:33
Bilgiler için herkese çok teşekkürler.Sonuç olarak; Bankadan sadece borcu yoktur evrağını alıcam ve saklıycam.Aracı satmayı düşündüğümüzde uğraşırız daha iyi olur.Tekrar tekrar aynı şeyleri yapmaya gerek yok :)
Banka 50 TL istedi bu arada.

CasabLanca
25-02-2010, 16:38
ben bankaya ücret ödememiştim hatırladığım kadarıyla

*AddO*
25-02-2010, 16:47
Devir değişti :) kağıt parçası için 50TL ödüyoruz artık.İstemeselerdi şaşardım zaten.

Derman
25-02-2010, 16:51
bankadan rehın kaldırma yazını al,onu sakla ruhsatı değiştirmene gerek yok...

ACTPK
25-02-2010, 20:40
Devir değişti :) kağıt parçası için 50TL ödüyoruz artık.İstemeselerdi şaşardım zaten.

İçinde noter masrafı vardır. Yoksa kendin onaylatıcağını belirtirsen istemezler. Sana hazır noter onaylı olarak vereceklerdir büyük bi ihtimal. Onun içinde genelde 1 gün sonrasına gün veriyorlar.

EM-RE
17-03-2012, 09:37
hortingen...

Arakadaşlar bir sorum olucak şimdi bankadan borcu yoktur kağıdını aldık,noterdede dün onaylattık.
Bundan sonra araştırdığım kadarı ile trafige gidip borcunu düşürün diyicem satıcağım için zaten yeni ruhsata gerek yok yanlız ulaşamadığım bilgi herhangi bir emniyet olurmu yoksa illaki arabanın bağlı olduğu şubedenmi yapılması gerekiyor.Birde araç şirket üstüne ise başka hangi evraklara ihtiyacım var bilen varmıdır?