Orijinalini görmek için tıklayınız : kesiklik yığılma??
by_hayali
19-03-2010, 14:32
yaklaşık 10 gündür arabamda bi gariplik var sanki gaz yemiyo ve aşırı derecede yakıt tüketimi söz konusu (bu arada arıza lambamda yanıyo). araba boğuluyormuş gibi 4000 devire kadar bi yığılma söz konusu sonrasında düzeliyo gibi ama hala bi garip rolantide 400 lere kadar düşüyo. bujilerim yaklaşık 1000km önce değişti map ve iat sensörlerini değiştirdim ama yine sorun devam ediyo oksijen sensörüm iptal edilmiş durumda sorunun ne olduğu hakında fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. yarın bakıcaz kısmetse, sizlerede bi sorayım dedim
oksijen sensörü iptal ise ondan yapar takarsanız sorun çözülür..
araçda beyin var , closed loop iptal ise ayarlarınıza baktırın..
type-RRR
19-03-2010, 15:09
benzin pompasını ve enjektörlerini kontrol ettir bide
ahh mustafa ahhhh :)
yap hadi kardeşim arabanı :D:D:D
by_hayali
19-03-2010, 15:49
oksijen sensörü iptal ise ondan yapar takarsanız sorun çözülür..
araçda beyin var , closed loop iptal ise ayarlarınıza baktırın..
evet araçta beyin var, ayarlara bakacağım ;)
benzin pompasını ve enjektörlerini kontrol ettir bide
benzin pompası olma ihtimali benimde aklıma ilk gelen şey oldu onada bakacağım saol
ahh mustafa ahhhh :)
yap hadi kardeşim arabanı :D:D:D
kanka soğudum arabadan inan hiç vakit ayıramıyorum bu aralar, rodajı bile bitiremedim inan :(
hayali sen burda fikir alana kadar gelsene sorun ne ise bakalım fikirle arabamı düzelcek olduğu yerden sence?
vkarayel
19-03-2010, 15:52
Bence senin oksijen sensörü taklayı atmış başka bişey olamaz ...
by_hayali
19-03-2010, 15:53
hayali sen burda fikir alana kadar gelsene sorun ne ise bakalım fikirle arabamı düzelcek olduğu yerden sence?
abi doğru diyosun zaten gelicem yarın :) belki bilmediğimiz başına daha önce benzer bi iş gelen vardır diye sordum ;)
her genc kızın sevdası lambada markası misali senınkide:D
vkarayel
19-03-2010, 15:56
abi doğru diyosun zaten gelicem yarın :) belki bilmediğimiz başına daha önce benzer bi iş gelen vardır diye sordum ;)
Doğru etmişsin bak benim başıma gelmişti sensörü söktüm içine balata sipreyi sıktım yerine taktım sorun geçti ...
by_hayali
19-03-2010, 15:59
Doğru etmişsin bak benim başıma gelmişti sensörü söktüm içine balata sipreyi sıktım yerine taktım sorun geçti ...
aynen ;) ama benim oksijen sensörüm beyinden kapalı ondan olma ihtimali baya düşük
her genc kızın sevdası lambada markası misali senınkide:D
aynen o misal :D
vkarayel
19-03-2010, 16:11
tamam o zaman sana sanayi yolu görünmüş :)
olur öyle arada bir soğukluk aşırı beslemeye geçince geçer hepsi illaki çıkacak sorun hoş karşıla bunları demek sen benim yerinde olsan yakarsın arabayı :)
vtecburac
19-03-2010, 22:19
mustafa senin sorunun bence o çük gibi taktıgın filtreden ve hava okuyucudan:D
timucintt
20-03-2010, 12:54
OBD1 tesisatınmı var kardeşim ? yoksa2 mi ? bir hata testi yaptır bakalım nerden osuracak beyin... ona göre önlemini alırsın.... Distribütör, benzin pompasına ve enjektörlere baktır...
akucukdogan
20-03-2010, 12:55
Aynı sorun bende de vardı.. Sensörlerden olacağını düşündük. Daha sonra triger zincirinin bozulduğunu sente atladığı söylendi. Motorda garip bi ses varsa trigerdende olabilir.
timucintt
20-03-2010, 12:57
Aynı sorun bende de vardı.. Sensörlerden olacağını düşündük. Daha sonra triger zincirinin bozulduğunu sente atladığı söylendi. Motorda garip bi ses varsa trigerdende olabilir.
sen dua et subab yakalamamışın :D