Orijinalini görmek için tıklayınız : corolla emme manıfold tamiri ?
dayımın 2003 corolla 1,6 vvti arabasında emme manıfoldun dan kaynaklanan ses var plastık sesı var gaza basınca gidişte yakıtta bi zararı yok fakat ses aşırı rahatsız edici
yenısı 770tl + işçilik serviste
çıkma 250-300tl fakat garantısı yok taktıktan 1000 km sonra tekrar başlaya bılır
bunun tamırını yapanlar var izmirde ankarada 100tl gıbı rakam lara yaptıranlar var
istanbulda yapan kimse varmıdır ?
dragstar
21-03-2010, 23:22
manifold metalsa kaynak yapılır
metal değil maalesef plastik
corollaların kronık rahatsızlıgı bu 40000 km de basladı araba 70000 oldu artık çözmemiz lazım
fakat 40000 sonra yıne arıza yapacaksa 700 800 de az para değil tamırı yapılıyorsa yaptıralım diye dusunuyoruz
mechanıcer
21-03-2010, 23:48
tamırı yok. degısmesı gereklı.
Düşünce güzel tabikide sorun tam olarak nedir manifoldda?Yakıt ve performansa etkisi hiç yoksa demek ki manifoldda havayla ilgili kaçak göçek bir durum yok.E sızdırmazlık devam ediyorsa sesin sebebi ne?
mechanıcer
21-03-2010, 23:50
ıcındekı separatörler kırılıyor ve hava emıste hırıltı sesı yapıyor.
O zaman dediğiniz gibi tamiri bencede çok zor
ankara ve izmirde yaptıranlar var tamırını
dışında sorun yok ıcınden kaynaklanan sadece ses var
ayrıca kronik değil o rahatsızlık ;) 45-50 den fazla 1.6 vvti kullanıcısı tanıyorum 150-160 bin km yi devirende oldu böyle bi sorunla karşılaşmadık.
metin abi yazmış zaten tamiri yok mecbur değiştireceksiniz.
kellepaca
22-03-2010, 11:07
Kronik değil ama sık görülüyor bu sorun. Bendeki 2002 model 110.000km'deki 1.6VVTi'ı satarken ekspertizde bozuk olduğunu söylemişti servis. Biraz soruşturunca sık bozulduğunu öğrenmiştim.
O kronik bir sorun. 2002 ve 2003 corolla ların emme manifoltlarının iç tarafındaki kaplama kalktığı için bir süre sonra açık filitre varmış gibi hırıltılı ses yapmaya başlıyor. Eğer araca hala yetkili serviste bakım yapılıyor ise bence servis ile görüşün.
araç servis bakımlı servis ile görüşüldü 770tl + işçilik
yabancı bir forumda şöyle bir şey buldum fakat ne dir ne değildir bilemiyorum ingilzce çok kuvvetli değil bende
http://gorup-sinkovec.net/diy/rattling-noise-in-toyota-corolla-intake-manifold-solved/
suprolla
22-03-2010, 17:43
o sorun bizdede oldu 150binde değiştirdik şuan mis gibi tamir ederim diyen var ama onun ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum....en güzeli değiştirmek ama fiyat yükselmiş galiba....evde eski manifold duruyor bakalım tamiri mümkünse tamir ederim onu :)