Orijinalini görmek için tıklayınız : karbon kaput sorunsali
selam..
karbon kaputumda degisik degisik lekeler mevcut bunu cikartmanin duzeltmenin bir yontemi var mi:soru:
kaputun resimlerini paylasiyorum..
tesekkurler.
http://img213.imageshack.us/img213/1199/picture057ap.jpg (http://img213.imageshack.us/i/picture057ap.jpg/)
http://img153.imageshack.us/img153/7933/picture100.jpg (http://img153.imageshack.us/i/picture100.jpg/)
Bu tarz seyler icin(yanik-yada leke herneyse) ince zimpara sonra vernik deniliyodu galiba,tam bilgim yok yanlis bilgidevermek istemem ama boyle hatirliyorum.
vis markasi heralde orjinaldir:)
Onur dedigini burdada biri soyledi vernik felan ama sanirim vernigi ben atamazmisim usta aletler lazimmis.
vis markasi heralde orjinaldir:)
Onur dedigini burdada biri soyledi vernik felan ama sanirim vernigi ben atamazmisim usta aletler lazimmis.
Vallaha orjinal karbonda ilk defa böyle lekeler görüyorum. Seni kandırmış olmasınlar:) Espri bir yana boya kaldırıcı yada asidik bir madde mi döktüler kaputa?
Bu tarz seyler icin(yanik-yada leke herneyse) ince zimpara sonra vernik deniliyodu galiba,tam bilgim yok yanlis bilgidevermek istemem ama boyle hatirliyorum.
Evet doğrudur oluyor ama bende tam net bilmiyorum STP nickli arkadaş biliyor ama ;)
cakma olsa heralde okadar hafif olmaz ama yok neden olmasin:D yok canim orjinaldir:D
insalah bilen biri cikarda hallederim
ince polishing ürünleriyle denesen? Sonuçta vernikte biir leke olmuş üstünden ince bir tabaka alırsan yüzey kendine gelecektir.
ince zımpara vernik. eğer ince zımparayla çıkmazsa biraz daha kalın bi zımpara kullanmak gerek sonra üzerine vernik hatta sağlam olsun dersen verniğin üzerine tekrar bi ince zımpara ve üstüne tekrar vernik. sanırım usa dasın kendin yapma bence orda bu işi yapan sürüsüne bereket usta vardır:)
once 1200 zımparayla ıyıce yedırceksın tum kaputu.sonra 1500 2000 devam edıceksın. bı kat vernık atıcaksın. devam
slhdmr34
24-03-2010, 01:20
once 1200 zımparayla ıyıce yedırceksın tum kaputu.sonra 1500 2000 devam edıceksın. bı kat vernık atıcaksın. devam
bu arada zımparayı zımpara pedi ile atmak lazım esit olsun diye. vernik konusunda ise yapmaya yaparsın sen de ama ilk denemede kaputla baslama bence. vernik konusunda karbon parcalara epoxy vernik atılıyor diye biliyorum ama bu vernik biraz daha fiyatlı, normal vernik olursa 100 liraya yaptırırsın boyacıya
stp sagolsun ozelden detayli bilgilendirdi.
herkese bilgileri icin tesekkurler.
bu kadarda hizli bi sorun cozulmezki:)
karsiyakaliozi
25-03-2010, 09:33
dostum benım aracdada 1-2 yerde kaplama vardı bu kadar olmasada lekeler mevcutdu arabaya wax yaparken orayada surdum cıkardı denemenı onerırım
muratcantona
25-03-2010, 12:29
vernkık degıl carbonun uzerındekı epoxy denen bı recıne benzerı madde o yanmıs o kısımlar bı guzel kazınıp tekrardan yapılması gerekır o tabakanın mesakatlı ıs yıne bı deneyın yuksek asındırıcı bı polıshle duzelmesse yapcak bıse kalmaz
karbon kaputu zımparalamaya kalkmayın ıcın ısınden cıkamazsınız cıddı sabır ve cok ınce zımpara lazım karbon elyafına bır ınersen çat oranın desenını bozarsın dırek duz sıyah olur aman dıkkat bnce ılk başta aşındırıcılık derecesı orta sevıye olan pastayla deneme yap...
onursoytam
25-03-2010, 21:13
2000 zımpara üstüne vernik...
kadosan sanayi sitesinde b blok 18 numarada custom garage var orda sebo usta var kendisine sordum sorunu halledebileceğimizi söyledi uğrarsan halledilir tel no 05327733338
34btr1907
27-03-2010, 20:01
vernkık degıl carbonun uzerındekı epoxy denen bı recıne benzerı madde o yanmıs o kısımlar bı guzel kazınıp tekrardan yapılması gerekır o tabakanın mesakatlı ıs yıne bı deneyın yuksek asındırıcı bı polıshle duzelmesse yapcak bıse kalmaz
senın imzadaki plaka orjınalmı ps mu??:D:D
bak kardeşim o kaputa napıcaksın üzüm sirkesi varya bir kaba bir su bardağı sirke koy ve 5 bardakta su karıştır ve arabanın komplesini onunla yıkamadan önce arabanı süngerle ov ve sonrada arabanı komple yıka inşallah gider kardeşim onun üstünde su kalmış güneşte kalmış abana kreç bağlamış ancak böyle gider ve araban pasta cila yapılmış giibi olur bilgine yanlız ovduktan sonra unutma arabanı yıka komple
nicomedia
09-05-2010, 13:54
sirke olayı şakamı ? bilgi amaçlı ?
crazydog
09-05-2010, 15:21
sirkemi???
type-RRR
09-05-2010, 17:32
benim kaputunda ön tarafında buna benzer bişey oluştu kibrit kutusu kadar
pasta yapınca geçiyo 15gün sonra gene oluşuyo kafayı yedirtcek bana
Yumurtanın sarısıyla beyazını ayır o kadar durumu gibi duruyor :)
Şaka bir yana ne kadar işe yarayacağını merak ediyorum çünkü 15 gün sonra oluşması tekrardan iyi bir şey değil. :)
bak kardeşim o kaputa napıcaksın üzüm sirkesi varya bir kaba bir su bardağı sirke koy ve 5 bardakta su karıştır ve arabanın komplesini onunla yıkamadan önce arabanı süngerle ov ve sonrada arabanı komple yıka inşallah gider kardeşim onun üstünde su kalmış güneşte kalmış abana kreç bağlamış ancak böyle gider ve araban pasta cila yapılmış giibi olur bilgine yanlız ovduktan sonra unutma arabanı yıka komple
baba işkembe çorbasımı yapıoruz ne sirkesi ya :)
muratcantona
10-05-2010, 22:44
senın imzadaki plaka orjınalmı ps mu??:D:D
orjınal ne oldukı?