Orijinalini görmek için tıklayınız : 2003 Corsa DTİ Bilgi
Serencebey
24-03-2010, 10:19
Açıkçası Opel hakkında cok bilgi sahibi degilim. Ekonomik bi araba icin bişiler sorsam herkes bunları tavsiye etti ::)
Isuzu motorluymuş vs diyerek.
Neyse sahibinden de bıraz arastırma yapayım dedım önüme 4-5 tane paket cıktı.
Bunlardan hangısı en dolusu hangısı en bosu ve dıgerlerınden nelerı fazla nelerı eksık bılen varmı acaba :)
Hangi yıllar arasında uretıldı alırken VAN muhabbetınden baska bıseye dıkkat etmek lazımmı?
kırsal motorine uygun cdti kadar mazot seçmez ama 2. el olduğunuda düşünürsek geçmişi her dizel gibi önemli.az bir kısmı direk fabrika çıkışı hususi yani pandizotu koltukları vs orjinal,van olarak alınıp daha sonra hususiye çevrilmişleri var kimiside koltuklu camlı van. van olarak alacaksanız koltuk kişi sayısı önemli camların işli olması önemli koltuk yeri geldiğinde çıkartılıp takılabilir.hususilerine koltuklu camlı cdti van paraları isteniyor bu durumda ben olsam daha yeni diye cdti alırım.birde başka bir forumdan beyine(o kısımdan tam emin değilim) mazot kaçırabildiğini okumuştum.teknik açıdan Gazihan daha ayrıntılı bilgi verir diye düşünüyorum
bendede eskıden 1.7dti vardı.bildiğim kadarı ıle hepsı vandan bozma ama bazıları opel servislerinde direk olarak hususi araca cevrildi.süper yokus cıkan bır araba ama motorlarının cok sağlam olduğunu dusunmuyorum.bendekı 80000de iken motor suyuna yağ karıstı ıcın conta takımı fln değişmisti sonrada pek ayar tutmadı bıdaha.coğunun yağ pompasımı yağ soğutucusummu tam hatırlayamıyorum sorun cıkartıyor.az yakıyordu ve süper yokus cıkıyordu bende dıreksıyon ağrızası yoktu ama bırcok corsada dıreksıyon arızası oluyor kronik sorun.donanım farkı pek yok dti larda coğunda klima var.cok az bıkısmındada abs var.baska herseyı aynı diye hatırlıyorum
S.Özeren
24-03-2010, 11:43
%80 i vandan bozma piyasadakilerin
Kronik direksiyon kutusu arızası olur genelde 1.7 DTİ'larda orta konsoldaki saat derece tarih ekranı yok direksiyon ayarlı değil koltuk yükseklik ayarlı değil onun dışında ne fark var bilgim yok motorundan bi sıkıntı duymadım bugüne kadar
En büyük arızası kronik direksiyon kutusu onunda tamir kiti 200 lira ömür boyu kesiyor.
Van'dan bozma var bendede serencem. 220binde, trigerini pazartesi değiştirdim, hala sağlamdı ben içim rahatlasın diye değiştirdim. alt takımdan ses gelir ama motor sesi alt takım sesini bastırdığı için problem olmaz. ha bi de koltukları rahatsız :)
nitrO_Oxide
24-03-2010, 13:43
Daha öncede 1-2 konu acılmıstı sanırım :)
3 senedir abimde var Maşallah 1 kurus masraf cıkarmadı.O rakamlara o modele alınacak en iyi dizel arac bence.
Serence Sen Kendinemi Bakıyosun ??
Direksiyon Kutusu Volan Gibi Kronik Sorunları vardır bunlarda biraz tuzlu sorunlar birde 1.7 Dtı'lar Çok çabuk motor yiyo diyolar,orjinal açık olanlar opelin fabrikasında veya bayinin anlaşmalı olduğu bir firma tarafından açılmış olanlardır
devil_berk22
24-03-2010, 15:41
dti 1.7 motorlar van oluyor genelde imkanınız varsa 1.3 cdti seçin hem vergisi daha az olur ;)
1.7 dti lar isuzu motoru, ve çok sağlamdır. cdti lardan daha sağlamdır hatta.
kasanın kronik problemi direksiyon kutusu o da çıkma sağlamı bile çok cüzi fiyatlara bulunabiliniyor. sıfır fiyatı da öyle aman aman bir fiyat değildi yanlış hatırlamıyorsam.
Benim de 1.7 DTI alasım var. Konuşmuştuk zaten seninle. :)
O fiyat aralığında alınabilecek en güzel dizel.
Ama Otomobil ruhsatlı olmalı bence.
DogukanB
24-03-2010, 18:04
Acaba ekonomi olarak düşünürsek, 1.2 ye tüp takmak daha mantıklı olmaz mı ?
birde vandan bozma olanların arka cam köşelerde kol dayamaları olmuyo, onlar ayrıca takıl mıyor mu?
ahmetbaha-drs
24-03-2010, 18:06
1.0 ve 1.2'nin performansları oldukça kötü..Ekonomi yapıcaz diye katil olurlar:D 1.7DTI'ın en güzel yanı hem performanslı ve dayanıklı hemde ekonomik..:)
birde vandan bozma olanların arka cam köşelerde kol dayamaları olmuyo, onlar ayrıca takıl mıyor mu?
Ekonomi + Performans. :)
ygtkrmdnz
24-03-2010, 18:15
Muhtemelen yaza alacağım araç :) bende çok araştırdım.. sahibindende comfort paketli olanların hepsi hususi olarak geçiyor bunlardan bazıları sonradan van geri kalan kısmıda orjinal camlı koltuklu yazıyor.. Fakat ne kadar doğru bilemeyecem açıkcası benim için şu an tek problem vergisi :( 1.3 almak daha mantıklı gibi görüksede uzun vadede 1.7 modifiyeye daha atkın ;)
1.7 dti larda hiçbir zaman hususi üretim yoktur. Hepsi Van dan cevrilmedir.. %100 ü yani..
o şekilde çevrilmiş olarak alınanların arka tarafları 1.4 comfort(3K)lardaki gibi.ama çok farklı şekillerde çevrilmiş halleri var piyasada
1.7 dti larda hiçbir zaman hususi üretim yoktur. Hepsi Van dan cevrilmedir.. %100 ü yani..
Hımm ben bazıları fabrikadan hususi çıktı diye düşünüyordum değilmiş demek :)
Ehliyeti yeni aldığımda bir abimde vardı uzun süre kullandım otlanarak arabayı :)
Tek hatırladığım yokuş yukarı çıkarken çok zorlarsan arabayı servis lambası yakıyordu ve torkunu düşüyordu araba güvenlik amaçlı.Bir yerinde arıza var ve 500 tl civarı masrafı vardı yaptırmamıştık diye hatırlıyorum.Sonra satıldı
Serencebey
24-03-2010, 21:41
Valla yalan olmasın dusunmuyor degilim :)
Gelen yorumlara gore yolumu çizicem :)
bende öyle hatırlıyorum.
sen 1,7 Dti Kullanaman Burakcım :D.Çevirilme olayına Gelince Orjinal Diye İnatlaşan Varsa Kaputu açın Yolcu Tarafında Çamurluk üzerinde Siyah Plakette Kocaman Yazar Corsa Van Diye ;).Kronik Sorun Denilen Direksiyon Tıkırtısı Dti Özel Bir Şey Değil.Corsa C kasalarda Var.Hatta D Kasada Bile Varmış.Masrafı Duruma Göre Değişir Benim Kadar Şanslıysan Bir Somun Sıkmakla Bile işin Hallolabilir.Onun Dışında Benim Arabada Chip+komple Egsoz+Manifold Büyütme Gibi İşlemler Var şehir içi Trafik ve Sıkmayla Beraber Gene 16Kr Yakıyor.110 Hp Civarında.Tabi dolularına Göre Eksikleri var ortada Ekran yok Birde arkada kol dayamaları yok Gerçi arkaya 3 kişi rahat sıgıyor ozaman ;).bazıları yalıtımdan sıkıntılı ama Benim motor sessiz çalışıyor.Bi arkadaşda daha var oda iddaa etti.benimkini görünce şaşırdı.onun dışında iyi bir lastikle yol tutuşu gayet iyileşiyor.
emresener
25-03-2010, 00:10
corsa huzur onda bro.. Bizim arkadaşta 1.3dti vardı vandan bozma karaköy-selimpaşa-karaköy 20liraya gidip geliodu simdi 1.3cdti aldı yine memnun sen sakin adamsın cuk olur bence sana.. Sıkıntısal pek bilmem ama alperin dedği gibi direksiyonsal sıkıntısı varmış gerçekten... 10-15 arası 2005'e kadar arac var piyasada.
direksiyon kutusu ses yapar sadece tamiride mümkün ama işçilik iyi olmazsa tekrarlayabiliyormuş.çıkma direksiyon kutusu 150 civarı sıfırıda 350 civarı olması lazım.her sene muayene olayı çok sıkıntı olmazsa ve amaç ekonomi ise 1.3cdti daha uygun olur.bazı 1.7dti larda abs de yok sanırım.
2004 1.3 cdtim var. 3 defa direksiyon söktum hala lakır lukur.soudm dieblrm.sorunsuzuda sorun cıkarmıo öle deisk bi durum var.arabayı basınca butun sesler kesilio ama kaldırınca sesler yukselio buda cok ilgnc:D hftaya tkrar basıcam:D
2004 1.3 cdtim var. 3 defa direksiyon söktum hala lakır lukur.soudm dieblrm.sorunsuzuda sorun cıkarmıo öle deisk bi durum var.arabayı basınca butun sesler kesilio ama kaldırınca sesler yukselio buda cok ilgnc:D hftaya tkrar basıcam:D
direksiyon kutusunda ses var benimde ama hiç bi zaman yaptırmayı düşünmüyorum :) salıncak fişeklerini değiştirmem lazım ama acaba yay taksam kesermi sesi diye bende düşünmüyo değilim :D
direksiyon kutusunda ses var benimde ama hiç bi zaman yaptırmayı düşünmüyorum :) salıncak fişeklerini değiştirmem lazım ama acaba yay taksam kesermi sesi diye bende düşünmüyo değilim :D
bnm aracım 110 binde.salıncakları komple deistrdim ama hala ses var:D hersey direksiyon kutusundan kaynaklanıo. bigun dreksiyon kutumu yaptrdğm zman full sessiz gitmstm ertesi gun tkrar bozulnca tkrar arttı.artık sesleri hc bseye bağlamıorm.direk direksiyon kutusu:D
bende 2yıl kalmıstı 1.7dti direksiyondan hıcbır sıkıntım yoktune ses vardı nede baska bısı dıreksıyonda.ben şanslıymısım demekkı direksiyonb konusunda
S.Özeren
25-03-2010, 22:08
direksiyon için tamir kiti çıktı kısa bi süre önce 200 lira civarı yaptırıyorsun temiz bidaha sorun çıkarmıyo
muayenesi 2 senede bir Hususi oto olarak işliyse.