Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : kafayı yicem bi yardım...

ygtrn
25-03-2010, 22:04
arkadaşlar geçen gün aracımın motorundan şık şık şık diye sesler geldiğini duyduk, meğerse süpap ayarları bozukmuş...
aracımın short bloğu değişmişti şuan 30 bin kmde lpg yok ve hiç takılmadı...
şimdi şöyle bir durum söz konusu...

X yetkili servisine aracımın kırık aynasını değiştirmek için gitmiştim sorunu onlar fark etti ve motorun inmesi gerektiğini contaların vs vs değişmesi gerektiğini söylediler 2000 lira gibi bir masraf çıktı...sorunun zamanla büyüyeceği ve motoru elime alma ihtimalim olduğunuda söylediler....

2000 lira fazla olduğu için Y özel servisine gittim, oradada sorunun motor inmeden halledileceğini söylediler 500 lira gibi bir masraf...ses dışında hiç bir zararı olmadığını söylediler... kafam karıştı....

daha sonra karışan zihnimi biraz netlemek amacıyla Z özel servisine gittim oradada yine motorun inmesi gerektiğini ancak conta falan filan hiçbirşeyin değişmesine gerek olmadığını söylediler ve 750 lira gibi bir masraf... ve yine motoru elime alma ihtimalim olduğu...

şimdi size danışıyorum arkadaşlar... BEN NE YAPAYIM....:confused::confused:

araç 99 foerster Sturbo

STP
25-03-2010, 22:07
ankaraya gıt tork garaj halletsın

ygtrn
25-03-2010, 22:10
torg garage tabikide halleder abi de.. aradığım cevap tam olarak bu değil :D
mümkünse burada halletmek istiyorum... gittiğim servislerde öle kenar köşe servisleri değil :)

UnnAmeD
26-03-2010, 02:19
ankaraya gıt tork garaj halletsın

+1
en azından tork garajla ıletısıme gecersen yonlendırırler senı.

Tuner
26-03-2010, 02:23
torg garage tabikide halleder abi de.. aradığım cevap tam olarak bu değil :D
mümkünse burada halletmek istiyorum... gittiğim servislerde öle kenar köşe servisleri değil :)

Demekki orda olmuyormuş temiz iş istiyorsan söylenilenleri değerlendirmelisin ;) telefonu bul konuş parasını bulunu sonra bas git.

Maxi
26-03-2010, 08:47
yiğit tam olarak sorun ne ? supap ayarımı yaptırmak gerekiyor?

fsunnetci
26-03-2010, 09:10
Sorununu burda nasıl çözebilirsinki.:beuj:
problem motorda ki subapların ayarsızlığından ve blok üst kapak açılmasına gerek yok bunun için külbütör kapağını açıp yapcaklar ama bunun kesin çözümü için arkadaşların bahsettiği yere gidersen daha net bilgiler alırsın.:rolleyes:

despe
26-03-2010, 09:23
sen önce bi sübap ayarını yaptırmalısın şıkırtı oradan geliyordur. sübapların olduğu kısımlara uzun bir tornavida dayayıp kulağını yaslayıp kendinde sesi çok net bir şekilde duyabilirsin. bunu her sübap için yapabilir ve ses farklarını ayırt ebilirsin.

ama ne yaparsan yap Z servisine gitme :D motor inipte conta nasıl değişmez onu anlamadım :D

ygtrn
26-03-2010, 09:36
yiğit tam olarak sorun ne ? supap ayarımı yaptırmak gerekiyor?

evet hakan abi supap ayarı gerek ve her servis farklı şekilde yapılacağını söylüyor kafam karıştı

stlegal
26-03-2010, 10:09
Sorununu burda nasıl çözebilirsinki.:beuj:
problem motorda ki subapların ayarsızlığından ve blok üst kapak açılmasına gerek yok bunun için külbütör kapağını açıp yapcaklar ama bunun kesin çözümü için arkadaşların bahsettiği yere gidersen daha net bilgiler alırsın.:rolleyes:

subaruda üzerinde nasıl sübap ayarı yapıcaksınız külbütör kapağını açıp ????

stlegal
26-03-2010, 10:11
evet hakan abi supap ayarı gerek ve her servis farklı şekilde yapılacağını söylüyor kafam karıştı

kafanızın karışıcağı bir şey yok güvendiğiniz servise gidip sorunu çözün burda yardımcı olunmaz???ankaradaysanız torqa gidin korhan üstadlar halleder..

cahit
26-03-2010, 10:20
doğan ustaya gittinizmi

ygtrn
26-03-2010, 11:07
doğan ustaya gittinizmi

x y z lerden biri doğan usta :)

ygtrn
26-03-2010, 11:08
ya aslında benim kafamı kurcalayan tek şey motor indikten sonra contaların değişip değişmmesi...
benim bildiğim conta motor birkere açıldımmı değişir... yoksa çok lüzumlu bişey değilmi bu?

Cihan Çizmeci
26-03-2010, 12:16
ya aslında benim kafamı kurcalayan tek şey motor indikten sonra contaların değişip değişmmesi...
benim bildiğim conta motor birkere açıldımmı değişir... yoksa çok lüzumlu bişey değilmi bu?

Contalar tabiki değişecektir :icon_tup:

fsunnetci
26-03-2010, 12:55
subaruda üzerinde nasıl sübap ayarı yapıcaksınız külbütör kapağını açıp ????

Doğru diyosun boxer motordu bunlar dimi:eek: abi zaten öylede böylede bir yere gidip subap ayarı yaptırcak mecbur ama nereye gitmesi gerektiğini bilmiyor:beuj:

ygtrn
26-03-2010, 16:08
Doğru diyosun boxer motordu bunlar dimi:eek: abi zaten öylede böylede bir yere gidip subap ayarı yaptırcak mecbur ama nereye gitmesi gerektiğini bilmiyor:beuj:
aynen öyle... gitmicem yer belli 200lira kadar masraf çıkaran yere gitmem...
ancak supap ayarını motoru indirip yapmakla indirmeden yapmak arasındaki farkı biri bana anlatırsa zihnim iyice netleşecek.... boxer motor olduğunu unutmayalım :D

khan
26-03-2010, 16:36
motorun inerek yapilmasi lazim, zaten subaru motorunu sokmekte bir sikinti yok toplam 20 dakikada iner. uzerinde yapilabilir kasarak ama kesinlikle tavsiye etmiyorum kas yaparken goz cikar, egzantrik yatagi kirilir, kepler duzgun sikilamaz vs vs.
silindir kapak contasi degismez.
hata 30.000km once motorunu toplarken veya takarken subap ayarlarini kontrol etmeden takan adamda tamamen, normal sartlarda lpg olmadigi surece subaru motoru subap ayari bozmaz 250 300k da anca bozar.

ygtrn
26-03-2010, 16:55
motorun inerek yapilmasi lazim, zaten subaru motorunu sokmekte bir sikinti yok toplam 20 dakikada iner. uzerinde yapilabilir kasarak ama kesinlikle tavsiye etmiyorum kas yaparken goz cikar, egzantrik yatagi kirilir, kepler duzgun sikilamaz vs vs.
silindir kapak contasi degismez.
hata 30.000km once motorunu toplarken veya takarken subap ayarlarini kontrol etmeden takan adamda tamamen, normal sartlarda lpg olmadigi surece subaru motoru subap ayari bozmaz 250 300k da anca bozar.

korhan ustam tekrar teşekkür ediyorum...
cevabımı aldım arkadaşlar teşekkür ediyorum...
konu kapatılabilir