Orijinalini görmek için tıklayınız : eksoz borusu???????
GökhanÖzkan
27-03-2010, 01:57
arkadaşlar merhaba..
golf 140lık tsi sahibiyim.. aracımda kattan sora 63 lük boru war bunun yerine 70lik veya 76lık yapmayı düşünüyorum sizce yararı zararı ne olur???
bilgi edinen tecrübe edinen paylaşırsa sewinirim...
Yanlızca egzos boruların genişlemesi birşey ifade etmez nihayetinde orta ve son susturucuya girerken gene daralacak boru.
Dersen ki kattan sonra herşey iptal direk düz boru o zaman orj.e sadık kal yada 70lik yaptır en fazla derim.Çap ne kadar genişlerse back pressure o denli düşer ve dolayısıyla tork kaybı gibi sorunlar olabilir.Alt devirler güçsüzleşir.Eğer bu durumu yazılım desteği ile toparlarsan o ayrı.
Genede şahsi fikrim orj ebat yada 70likten yana.
GökhanÖzkan
27-03-2010, 02:25
hersey iptal zaten komple 63luk boru war..
70lık yaparsam da aynen ıptal olcak..
peşine yazılım düşünüyorum o yuzden dedım 70liğe cıkıyım mı dıye..
kattan sonra 63luk var yazmissin ilk mesajinda ama bi ustte de her sey iptal yazmissin.. kat duruyorsa onu yok et ilk basta :) bende baska susturucu yokken kat'i cikardigimda epey farketmisti
GökhanÖzkan
27-03-2010, 08:30
kattan sonra 63luk var yazmissin ilk mesajinda ama bi ustte de her sey iptal yazmissin.. kat duruyorsa onu yok et ilk basta :) bende baska susturucu yokken kat'i cikardigimda epey farketmisti
orta susturucu ıptal anlamında demek ıstedım katında ıcı bos..
downpipe yaptın sen sanırım???
Turbo araçlarda Back Pressure ın önemli olmadığını yani bildiğim kadarıyla Turbo larda en iyi egzos olmayandır die biliyordum... Şu kat. lardan kurtulma işini bnmde yapmam lazım bu konu iyi oldu yakından takipteyim... Kaç mm lik en ideali acaba bende merak ettim...
dragstar
27-03-2010, 11:10
evet turbolarda en iyi egzost olmayan egzostturda en büyük çaplı boru en iyi boru değildir bu yanlış anlaşılmasın Ranthor bu konuda açıklama yapmıştıda nerede bilmiyorum
tabi yapabilen varsa open downpipe gezsin:D
kastım garage'da 1.4 140'lik tsi makineye Gokan kat ipatali yaptı yada yapıyordu ona bir danışın gariban nickli arkadas.
oynama artık şununla oyuncak ettin :D
bence acele etme Erhan'ı bekle downpipe konusunda baya ciddi arge çalışmaları var ;)
ondan sonra değiştirirsin borularını 70liğin üstüne çıkma derim bende
Back pressure tubo araçlarda o kadarda önemli değil.Ama 70'lik düz boru çekince ne kadar fark yaratabilir chip ile desteklenmediği sürece? :confused: Bence 63'lük yeterli.Chip Cai gibi uygulama yaptıktan sonra ona girmek daha mantıklı bence.Tabi üstadlar bu konuya daha iyi açıklama getirirler. :)
GökhanÖzkan
27-03-2010, 23:19
peki bakalım arkadaslar duruma göre bakcam yani napcagıma..
ama yinede deneyen warsa yazarsa sewınırım..
Antalyalogy
27-03-2010, 23:23
evet turbolarda en iyi egzost olmayan egzostturda en büyük çaplı boru en iyi boru değildir bu yanlış anlaşılmasın Ranthor bu konuda açıklama yapmıştıda nerede bilmiyorum
tabi yapabilen varsa open downpipe gezsin:D
Ben geçen hafta cat iptali mevcut olan aracıma ortadan hemen sonra sol aşağıya verecek şekilde vanalı open pipe yaptım..
Elektirikli vana ile kapalı iken stock egzos açıkken düz boru ortadan sonra ver yansın :D:D
Buna çok benzer bir sitem var şu an üzerinde..
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/2212/3801/5529400102_large.jpg
GökhanÖzkan
27-03-2010, 23:29
peki ses ne durumda???
Antalyalogy
27-03-2010, 23:44
peki ses ne durumda???
Elektirikli vana çook çook az kaçırıyor dikkat etmeden sesi farkedemezsin ama açıkken dünyası değişiyor tabii hırlamalı bir ses çıkıyor (ralli araçlarına benzer )gazdan ayağını çekince de yine onlar gibi patırdıyor..
Bunu açıkken şehir içinde kullanmak apaçilik olur( 1/4 den fazla basarsan gaza yıkıyor ortalığı) ama boşluklarda açıp gazlamanın zevki de bambaşka..:icon_tup:
GökhanÖzkan
28-03-2010, 22:20
Elektirikli vana çook çook az kaçırıyor dikkat etmeden sesi farkedemezsin ama açıkken dünyası değişiyor tabii hırlamalı bir ses çıkıyor (ralli araçlarına benzer )gazdan ayağını çekince de yine onlar gibi patırdıyor..
Bunu açıkken şehir içinde kullanmak apaçilik olur( 1/4 den fazla basarsan gaza yıkıyor ortalığı) ama boşluklarda açıp gazlamanın zevki de bambaşka..:icon_tup:
aklıma yattı ama ne bılım eksozuma kıyamam heralde arkada gözükmedimi bi garip oluyorum:)
gözüktümüde polisler bi garip oluyo:D:D
abi şu kısmı anlamadım anlatırsan sevinirim. :) Vana açıkken orta susturucuya kadar olan düz boruya gidiyor egsoz gazı.kapalıykende orta sustuurucu sonrada son susturucuya gidiyor öylemi? Birde vana açık ve kapalıyken dyno yaptık mishal ne kadar fark eder? :confused:
fsunnetci
29-03-2010, 14:56
Ben geçen hafta cat iptali mevcut olan aracıma ortadan hemen sonra sol aşağıya verecek şekilde vanalı open pipe yaptım..
Elektirikli vana ile kapalı iken stock egzos açıkken düz boru ortadan sonra ver yansın :D:D
Buna çok benzer bir sitem var şu an üzerinde..
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/2212/3801/5529400102_large.jpg
:eek: sistem harika Tofaşlar'a yaptığımız vanalı egzoz gibi yani:p harika düşünmüssünüz çok iyi sevdim bu sistemi:icon_tup:
Antalyalogy
29-03-2010, 18:04
aklıma yattı ama ne bılım eksozuma kıyamam heralde arkada gözükmedimi bi garip oluyorum:)
gözüktümüde polisler bi garip oluyo:D:D
Zaten bizi de buna iten polisler oldu..
Tabii yardıra yardıra polisin önünden geçersen cezxa kaçınılmaz ama rutin kontrollerde problem yok..
-egzos var mı genç?
-yok abi
-bas bakiyim bir gaza
ses yok tabii
- tamam iyi geceler..
-saol abi size de :D:D
Antalyalogy
29-03-2010, 18:06
abi şu kısmı anlamadım anlatırsan sevinirim. :) Vana açıkken orta susturucuya kadar olan düz boruya gidiyor egsoz gazı.kapalıykende orta sustuurucu sonrada son susturucuya gidiyor öylemi? Birde vana açık ve kapalıyken dyno yaptık mishal ne kadar fark eder? :confused:
Açıkken ortadan dışarı veren kısım ve stock arka susturucu çalışıyor
kapalı iken sadece stock arka susturucu çalışıyor
ama açıkken gaz ilk nereyi bulursa ordan çıktığı için %90 ortadan dışarı çıkıyor..Bunu da arka egzosa açıkken el tutunca çıkan gazın azlığından ve egzosun ne kadar az kurumlandığından anlıyoruz...
Bana mutlaka farkeder gibi geliyor..Bir ara yaptırayım..
Antalyalogy
29-03-2010, 18:08
:eek: sistem harika Tofaşlar'a yaptığımız vanalı egzoz gibi yani:p harika düşünmüssünüz çok iyi sevdim bu sistemi:icon_tup:
Teşekkürler kullandığımız ara borular istediğimiz gibi olmadı (paslı biraz ) ama ben yine de bir ara foto çekeyim...
Teşekkürler , aynen öyle ama çok güzel bir ses çıkıyor hele kesicideki patlama anlatılmaz..:icon_tup::icon_tup:
Açıkken ortadan dışarı veren kısım ve stock arka susturucu çalışıyor
kapalı iken sadece stock arka susturucu çalışıyor
ama açıkken gaz ilk nereyi bulursa ordan çıktığı için %90 ortadan dışarı çıkıyor..Bunu da arka egzosa açıkken el tutunca çıkan gazın azlığından ve egzosun ne kadar az kurumlandığından anlıyoruz...
Bana mutlaka farkeder gibi geliyor..Bir ara yaptırayım..
anladım abi sağ ol.Bu yaptığınz sistem ülkemiz için birebir.:icon_tup:
qwertynord
29-03-2010, 22:54
kesinlikle kullanılması gereken bi sistem özgür abinin yaptıgı tabi Turbo arabalar için.