Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi kartı sorunsalı
İş bankasına ait eylülden kalma kredi kartı borcumu ocak ayında faiziyle ödedikten sonra kartı iptal ettirdim.Daha dogrusu ödemeyi geç yaptıgım için kart otomatik olarak iptal edilip bana 5 yıl kredi kartı alamıcagım söylendi.Ben de nasıl olsa bi daha kullanmıcam diyerek önemsemedim.Borcumda çok fazla degildi aslında.180 TL idi.
Şu an yeniden kredi kartı çıkartmam gerekiyor.Cardfinans 1 günde kredi kartını çıkartıyor burda.Cardfinans için önce bankaya gidip birebir başvuru yaptım.Sonuç olumsuz.
Sonrasında telefonla yenıden başvuru yaptım sonuç yine olumsuz.Ardından telefondaki müşteri temsilcisi maaş bordromla veya çalıştıgıma dair bir belge ile bankaya gidip tekrar başvurmamı söyledi.3. kez çalıştıgıma dair belgeyle başvuru yaptım ve sonuç yine olumsuz.
Müşteri hizmetlerini arayıp sordugumda neden kartı vermediklerini açıklayamıyorlar.
Bunun nedeni daha önce iş bankasına olan kredi kartı borcumu zamanında ödemedigim için bankalar arası kara listeye alınmış olmam olabilirmi?
Acaba diger bankalara başvuru yapsam sonuç yine mi olumsuz olur?Kara listedeysem listeden ne zaman silinirim?
mgnPower
29-03-2010, 21:07
dur simdi az sonra detayli yazacam az bi isim var.
CasabLanca
29-03-2010, 21:11
eğer 3 aylık ödemeyi geciktirdiysen abi kara listeye giriyorsun
ama card finansın işi belli olmuyor aynen senin dediğin gibi bende 3 kez başvurdum hemde bordrosuz şekilde red ettiler. en son ben istemeden onlar kendi yolladı
eğer 3 aylık ödemeyi geciktirdiysen abi kara listeye giriyorsun
ama card finansın işi belli olmuyor aynen senin dediğin gibi bende 3 kez başvurdum hemde bordrosuz şekilde red ettiler. en son ben istemeden onlar kendi yolladı
aynısı banada oldu onaylanmadı kart 2 hafta sora adresımı ıstedıler kartı yolladılar
Kara listeye girdiysen işin çok zor abi..Kredi kartını bırak kredi bile vermezler kolay kolay...Ben öğrenciyim.Kefil bordro vs hiçbişey yok.1000 er tl'lik kart verdi hsbc ve finans anında..Hatta finansa başvurmadan almıştım onlar aramıştı..
Evet kara listeye girmişsiniz muhtemelen, nedeni budur.
Hem kredi kartı almakta, hem de kredi çekmekte çok sıkıntı yaşarsınız belirli bir süre (kredi notunuz çok düşük görünür zaten, kredi kartı ödemeleri falan herşeyi araştırıyorlar çünkü).
Sürekli çalıştığınız çok samimi olduğunuz banka varsa onlar ancak özel izinle bunu yapabiliyorlar ama yine de onlarda fırsattan istifade (nasılsa tekelim benden başka kimseden alamayacak nasılsa kucağımda diyerek) fahiş oranlarda kredi faizi çakarlar.
emre yeşil
29-03-2010, 23:32
her kişinin tc kimlik numarasına göre bankada belli bir limiti vardır o limiti aşamazsın çok az esnemeleri olur kara liste diye tabir ettiğin liste tüm bankalar ve factoringlerde gözüküyor tc vatandaşı olarak bu kurumlarda uzun süre faydalanamazsın.
CasabLanca
29-03-2010, 23:34
her kişinin tc kimlik numarasına göre bankada belli bir limiti vardır o limiti aşamazsın çok az esnemeleri olur kara liste diye tabir ettiğin liste tüm bankalar ve factoringlerde gözüküyor tc vatandaşı olarak bu kurumlarda uzun süre faydalanamazsın.
dediğiniz mevzudan dolayı bana axess kredi kartı yollamış limiti 1 TL :hahaha::D:D aradım sövdüm kartı iptal ettirdim
casab anladıgım kadarıyla sen de kara listedeydin.Sonra seni tahliye ettiler ve kara listeden çıktın dogru mu?:)
Şimdi tahmini olarak kaç ay falan beklemem gerekli
CasabLanca
29-03-2010, 23:39
casab anladıgım kadarıyla sen de kara listedeydin.Sonra seni tahliye ettiler ve kara listeden çıktın dogru mu?:)
Şimdi tahmini olarak kaç ay falan beklemem gerekli
yok abi kara listede değildim
listede olmayanların genel bi dağılımı oluyor
3 aylık geciktirmede bulunursan kara listeye girersin
yolladıkları card finansın 2. aylık ödemesini 3 gün geciktirdim diye limitini sıfırladılar bende inat ettim hiç ödeme yapmadım 4 ay gibi süre geçti telefon açıyorlardı ödeme yapacak mısınız diye param yok diye geçiştiriyordum en son müşteri hizmetlerinden arayan bayan 20-30-40 ne varsa yatırında bari para yatmış gözüksün dedi :D:D kopmuştum ahahaha :hahaha:
not : ama şu an kara listede top 10dayım :cool:
Ben bankacı bi tanıdığımın yanına gittiğimde ekranda neye bakarak kredi verdiklerini sormuştum.
Ekranda 10 ay geriye dönük ödeme performasınıza bakıyorlar. Eğer doksan günü aşan gecikme söz konusu ise ödemeleri düzenli hale getirip 10 ay sonra tekrar başvurun.
Aynen. Geçenlerde şahsi Kredili mevduat hesaplarımdan biri "-" de kaldığından bi kaç günlük gecikmeden dolayı birine kredi çıkarırken kefil bile olamadım. Puantajım düşmüş o muhabbete. Bi kaç günlük gecikmeden bile bu şekilde puantajı düşürüyorlar. 3 aylık gecikmeye hele bide kartı onlar iptal ettiyse dedikleri gibi 5 yıl kredi alamazsınız.
CasabLanca
29-03-2010, 23:45
bu arada bankada sağlam bir tanıdık olduktan sonra her türlü iş çözülür çözülmez diye birşey yok.
tanıdığım bir şirket 5 tane çeki dönmüştü piyasadan hatrı sayılır rakamlarla 1 tanesini temizledi 4 tanesi hala duruyordu çekler iş bankasındaydı iş bankasından geçtiğimiz ay çok deli bir paraya kredi çekti hemde 2 günde
ilkerrrrr
29-03-2010, 23:46
Yeni konu açmadan buradan ben de sorumu sorayım. Umarım konuyu açan arkadaş kızmaz :). Hsbc kredi kartımı yıllık kart ücreti nedeniyle yenilemedim. Limitim yüksekti aylık 1000 lira civarı ödemem oluyordu ve devamlı tüm borcu ödüyordum, resmi bir işte çalışıyor görünmüyorum (hiç görünmedim). Başka bankadan kredi kartına başvursam yine aynı limitlerde bana kart verirler mi? Yoksa çalışmıyorsun vermeyiz mi derler
ben kredi almıcam zaten.Sadece kredi kartı olmadan olmuyor.Ebaydan malzeme getirtcem kart olmadan getirtemiyorum.Başkasının kartını kullanmakta istemiyorum.
Aynı şekılde alışverişlerde taksit seçeneklerınden yararlanamıyorum.Beklicez artık.Haftada bir yine başvuru yapcam cardfinansa.Belki kızlar gibi ısrarlarıma dayanamaz kabul ederler:D
CasabLanca
29-03-2010, 23:47
Yeni konu açmadan buradan ben de sorumu sorayım. Umarım konuyu açan arkadaş kızmaz :). Hsbc kredi kartımı yıllık kart ücreti nedeniyle yenilemedim. Limitim yüksekti aylık 1000 lira civarı ödemem oluyordu ve devamlı tüm borcu ödüyordum, resmi bir işte çalışıyor görünmüyorum (hiç görünmedim). Başka bankadan kredi kartına başvursam yine aynı limitlerde bana kart verirler mi? Yoksa çalışmıyorsun vermeyiz mi derler
abi misal kartın toplam borcu 15000 seninde aylık asgarin 1000tl olduğu halde gidip 15000 ödüyor isen gözü kapalı verirler bence :D gerçi asgarileri bile sorunsuz yatırdıysan alırsın gibi geliyor
CasabLanca
29-03-2010, 23:48
ben kredi almıcam zaten.Sadece kredi kartı olmadan olmuyor.Ebaydan malzeme getirtcem kart olmadan getirtemiyorum.Başkasının kartını kullanmakta istemiyorum.
Aynı şekılde alışverişlerde taksit seçeneklerınden yararlanamıyorum.Beklicez artık.Haftada bir yine başvuru yapcam cardfinansa.Belki kızlar gibi ısrarlarıma dayanamaz kabul ederler:D
niye card finans abi?
git başka bankayla çalış
card finansa başvuru yaptıgımda içerdeki kız bana "başvurunuz onaylanırsa ögleden sonra kartınızı alabilirsiniz"dedi.Dolaysıyla kartın çıkması 1 gün bile sürmüyor.
Diger bankalar sanırım 1 ay kadar bekletiyor.O nedenle cardfinans olsun istemiştim ama digerlerinide dolaşcam yarın.Pek ümidim yok ama
CasabLanca
30-03-2010, 00:03
card finansa başvuru yaptıgımda içerdeki kız bana "başvurunuz onaylanırsa ögleden sonra kartınızı alabilirsiniz"dedi.Dolaysıyla kartın çıkması 1 gün bile sürmüyor.
Diger bankalar sanırım 1 ay kadar bekletiyor.O nedenle cardfinans olsun istemiştim ama digerlerinide dolaşcam yarın.Pek ümidim yok ama
abi git iş bankasına başvur birde
birde ne kdr çok red yersen puantaj o kdr düşüyor :D
fortisde verebilir bak
kıytırık bankalara git,
tekfen falan
onlar daha aç oluyor müşteri olayına,
yalnız tekfen rezildir müşteri ilişkilerinde, çağrı merkezindeki adamlar "alo" diye açıyor resmen zaten tek bir kişi çalışıyo sanırsam "yine mi bakiyenizi soracaktınız doğukan bey" falan diyor adam.
CasabLanca
30-03-2010, 00:07
kıytırık bankalara git,
tekfen falan
onlar daha aç oluyor müşteri olayına,
yalnız tekfen rezildir müşteri ilişkilerinde, çağrı merkezindeki adamlar "alo" diye açıyor resmen zaten tek bir kişi çalışıyo sanırsam "yine mi bakiyenizi soracaktınız doğukan bey" falan diyor adam.
o bankaların çağrı merkezinde çalışanlarıda ben anlamıyorum evlerinden felan mı yapıyorlar acaba o işi :D
tekfen ne ya.Öyle bi banka mı var:)Yeni duydum
tekfen ne ya.Öyle bi banka mı var:)Yeni duydum
Bilmiyorsan aynen öyle devam et, ben söylemedim say, sinir sahibi oluyosun çünkü :hahaha:
Bugüne kadar müşterisi olduğum en leş banka, çağrı merkezi yok düşün adam alo diye açıyor telefonu :D
Gerçi şimdi düzeltmiş olabilirler ama 6 ay önce durum böyleydi.
CasabLanca
30-03-2010, 00:28
Bilmiyorsan aynen öyle devam et, ben söylemedim say, sinir sahibi oluyosun çünkü :hahaha:
Bugüne kadar müşterisi olduğum en leş banka, çağrı merkezi yok düşün adam alo diye açıyor telefonu :D
2 ekmek 1 süt 14. blok no 7e de kapa :hahaha::D
mustafa abi fortisdende başvuru yap onlarda ben istemeden yollamışlardı hizmetleride güzel
gece 4de netten birşey alacaktım birden telefonum çaldı yabancı bir numara heyecanla açtım bir bayan tam artık lebron james derken müşteri hizmetleri çıktı :D
Her hafta bakiyemi sorarım ne harcamışım diye,
Adam demez mi "siz de olmasanız arayanımız yok"
Rakı açasım geldi adamla
devil_berk22
30-03-2010, 00:45
sanırım kırmızı kalem yiyenler 5 yıldan önce kurtulamıyorlar diye biliyorum ben yanlışta olabilirim
Ebay den bişey alman için kredi kartına ihtiyacın yok ki.. Sanal kart uygulaması var bankaların, onları kullanarak cok rahat alısveris yapabilirsin..
emre yeşil
30-03-2010, 01:27
Aynen. Geçenlerde şahsi Kredili mevduat hesaplarımdan biri "-" de kaldığından bi kaç günlük gecikmeden dolayı birine kredi çıkarırken kefil bile olamadım. Puantajım düşmüş o muhabbete. Bi kaç günlük gecikmeden bile bu şekilde puantajı düşürüyorlar. 3 aylık gecikmeye hele bide kartı onlar iptal ettiyse dedikleri gibi 5 yıl kredi alamazsınız.
ben her ay geç yatırıyorum 3-5 gün geçiyor üstüne birde aradım limitimi arttırdım banka senden para kazandığı sürece sıkıntı yok dediğim gibi TC kimlik numarana göre kredibiliten var bankalarda onu zedelediysen düzeltmen iki yıl kadar sürer
Hatta merak eden arkadaşlar varsa TC kimlik no'sunu özelden yazsın bana hemen kredibilitesini sorgulatırım...
kredi kartı ödemesi kadar bela birşey olamaz ya....
türker42
31-03-2010, 11:55
bankalar kredi kartı verirken merkez bankasından gerekli bilgiler dahilinde cıkartıyorlar, iş bankası dolayısıyla senin ismini kayıtlara olumsuz olarak düşmüştür.
normalde bankalar kredi kartı borcunu ödeyemeyenleri severler.
tiko ödeyenler kara listede bence
kara listede olabilirsiniz ama bir kaç banka bu konuda hala esnek ... bence internetten tüm bankalara başvuru yapın.muhakkak olumlu 1 sonuç alırsınız.
Aynen ya nakit vermek artık koyuyo bana :D:D Peşine taksit kafam rahat , ama 28-7si arası sıkıntı oluyor biraz da olsa , ama ne kadar ödeyecegini ayarladıktan sonra zaten cıkacak olan parayı ödediğinden sorun teşkil etmiyor :icon_tup:
kara listede olabilirsiniz ama bir kaç banka bu konuda hala esnek ... bence internetten tüm bankalara başvuru yapın.muhakkak olumlu 1 sonuç alırsınız.
esnek hangileri acaba:D