PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic EK El Freni İkaz Lambası (!) Sorunu.

JumboAli
10-04-2010, 03:11
http://www.osmanbeysurucukursu.com/dosyalar/resimler/E3Z_clip_image002.jpg

Arkadaslar Bu son 1 aydır ' ARA ARA' Tam Gaz yaptıgımda Dusuk Km'lerde El frenı ıkaz Lambası Yanmaya basladı Gazı bırakınca sonuyo. Bunun nedenı ne olabılır. Bı abım Fren hıdrolıgı olabılır dedı ama Ben yınede sormak ıstedım yardımcı olursanız sevnırım.

arac 2000model civic otomatık

MuratB
10-04-2010, 03:27
aynen hidrolik;)

STP
10-04-2010, 03:29
frenlerı bıtmıs ne hıdrolıgı :D

Eray Yümsel
10-04-2010, 03:32
aynen tam ben yazcaktım fren balatalarını kontrol et eğer yenı değiştiysen soketlerde boşluk felan vardır sallanınca yanıp sönüyodur

JumboAli
10-04-2010, 03:35
yok abı Degıstrmedım 40bın yaptım bıttı sanırım balatalar :) Dıskler falanda ses yapmaya basladı ıyıce tren gıbı ses cıkartıo bazen dıreksıyonu dondurunce. Ben dısk + balata + hortum yoluna gıdeyım ozaman?

ef186
10-04-2010, 03:45
balatalarda bi kablo olur hani takılırken görmüşsünüzdür o kablonun diğer ucu balatanın içindedir ...
Balata bittiğinde o diğer uç disk e değer ve bu sayede devre tamamlanır ışık yanar böylece balatalarınızın bittiğini anlamış olursunuz ...
Tabi extreme olarak hidrolik bitmesi veyahut fazla miktarda azalmasında da bu ışıkla karşılaşılabilir .Eğer otomobilinizde ABS lambası yoksa ABS ile ilgili sorunlarda fren sistemi ağrıza lambası aracılığı ile sürücüye iletilebilir farklı model ve markalarda ...

fren sistemine harcanan para önemlidir sonuçta durmak şart ...

O nedenle disk+balata+uzun zamandır değişmediyse fren hidroliği boşaltılarak (vakumlanarak) fren hidroliği +eyer yıpranmışsa fren hortumlarının değişmesi güvenlik açısından önemli ve gereklidir ...
Bunları yaptıktan sonra da ışık yanmaya devam ediyor ise ozaman fren sistemini serviste gözden geçirmekte fayda var ....

JumboAli
10-04-2010, 03:47
Aklıma gelmıstı abı o sebepten olabılcegı hanı kabloyla ıkaz gelcegı ama ıkaz yakar dıe beklıodum meger bu ısıgı yakıoyomus. tmmdır abı ben aydınlandım ıstersenız konu sılınebılır.

ef186
10-04-2010, 03:49
Aklıma gelmıstı abı o sebepten olabılcegı hanı kabloyla ıkaz gelcegı ama ıkaz yakar dıe beklıodum meger bu ısıgı yakıoyomus. tmmdır abı ben aydınlandım ıstersenız konu sılınebılır.

yok niye silinsin jumbo birine daha lazım olur arar bulur :D

Aman diim durmak gitmekten önemli :D

akıncı
10-04-2010, 08:37
balatan bıtmış değiştir duzelır :)

Vtec_2
10-04-2010, 08:43
frenler bitmiş dostum.

gambit49
10-04-2010, 11:15
balata sona geldiginden hidorolik seviyesi minimuma inmis ve haff sallantida ısık yakıo balataya baktir bitikse degistir gecer

capri
10-04-2010, 14:11
balatalarda bi kablo olur hani takılırken görmüşsünüzdür o kablonun diğer ucu balatanın içindedir ...
Balata bittiğinde o diğer uç disk e değer ve bu sayede devre tamamlanır ışık yanar böylece balatalarınızın bittiğini anlamış olursunuz ...
Tabi extreme olarak hidrolik bitmesi veyahut fazla miktarda azalmasında da bu ışıkla karşılaşılabilir .Eğer otomobilinizde ABS lambası yoksa ABS ile ilgili sorunlarda fren sistemi ağrıza lambası aracılığı ile sürücüye iletilebilir farklı model ve markalarda ...

fren sistemine harcanan para önemlidir sonuçta durmak şart ...

O nedenle disk+balata+uzun zamandır değişmediyse fren hidroliği boşaltılarak (vakumlanarak) fren hidroliği +eyer yıpranmışsa fren hortumlarının değişmesi güvenlik açısından önemli ve gereklidir ...
Bunları yaptıktan sonra da ışık yanmaya devam ediyor ise ozaman fren sistemini serviste gözden geçirmekte fayda var ....

vti'da o kablolar yok balataların bittiğini hidrolik seviyesinden anlarsınız.hidrolik seviye ikazı da arkadasta yanan el freni ikaz lambasıdır.