Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTI Yığılma....
ByShaGGy
10-04-2010, 21:21
Herkeze iyi forumlar.aracımda 1. vitesden 2 vitese attıgımda bi yığılma gerçekleşiyor. 1. vitesde yüklenip 2 .vitese geçtigim sıra arabam yığılıo kendini sonra topluyo.Ben oksijen sensöründen şüpheleniyorum sorun sizce nedir ? Böle bi olayla karşılaşan varmı bilgi verirseniz sevinirim...
Sen daha evvel oksijen sensörünü değiştirmedin mi..
ByShaGGy
10-04-2010, 21:25
hayır değiştirmedim hiç
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=46207&page=3
http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1001027&postcount=27
http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1000981&postcount=25
bi oksijen sensörü almadin arabaya halen :D
walla aynı sorun benim başımda var oksijen sensörünü felan değiştirdim hala aynı benim tek şüpem debimetre kaldı inşallah çözersin çok sinir edici bi sorun:)
The Jackal*
10-04-2010, 22:07
Ya hocam konuyla alakası yokta, sen bizim lfsdeki drag uzmanı shaggymisin yahu e30cu :)
boosted_pug
10-04-2010, 22:33
106 da debimetre negüzeldirki yok rölantide herhangi bi pırlama felan warmı ? araban tam gaz yapıyomu onu kontrol et gaz kelebeğini temizle bujileri değiştir hala varsa oksijen sensörüne ve map sensörüne bak
devilboy
10-04-2010, 23:03
aynı sorun bende de var bujilerim daha 50 km olmadı değiştireli kelebek temizlendi eski oksijen sensörüm bitikti ama böyle bişe olmamıştı şimdi başka sensör taktım sıfır değil sıfır aldı arabası yatıyordu arkadaşımdan aldım sorun çıkarmaya başladı rölanti çok düşüyor hatta ışıklarda dururken araba stop ediyor 1.vitesten 2 ye çektiğimde gaz yemiyor bi süre sonra gaz kendine geliyor yardımcı olursanız çook sevinirim
kardeşim mami sti nikli mami abiden crm tuningin telin al ara öğren direk sana ne olduğunu sölesinler sende orda burda parcalanma arızanı telden daha anlarlar...
barışbazan
10-04-2010, 23:35
benim o sorunum debriyaj balatasıydı aynı sorun
volkan106
11-04-2010, 00:21
benzın az kaldıysa yapar..bobınden yapar..pompadan yapar map sensorunden yapar dedıgın yıgılma tıkanıklık yapıo gıbıyse
ByShaGGy
11-04-2010, 09:01
Ya hocam konuyla alakası yokta, sen bizim lfsdeki drag uzmanı shaggymisin yahu e30cu :)
ewet kardeşim benim :) ama artık oyunu bıraktım sarmıo eski ekip olmadıgı için rakip yokdu bana sıkıldım sildim ama setup'larım cd'de :D dikilen olursa ordayım :icon_tup:
ByShaGGy
11-04-2010, 09:03
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=46207&page=3
http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1001027&postcount=27
http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1000981&postcount=25
bi oksijen sensörü almadin arabaya halen :D
eski sensörümü taktım bi ara sökmştüm tekrar taktım
ByShaGGy
11-04-2010, 09:04
arabamda supersprint headrs mevcut ondanda şüpheleniyorum. map sensörüne ve oksijen sensörüne baktırcam bu olay cok canımı sıkıo elektige düşmeden vites atınca arabam yıgılıp kalıo :(
benzin pompanı bi kontrol et derim
ByShaGGy
11-04-2010, 09:17
benzin pompanı bi kontrol et derim
bi ara benzin pompam yandı arabam yoldu stop etti calışmadı ustaya götürdüm arabayı bıraktım akşam gittim aldım yapmış araba calısır durumdaydı pompa işlem gördü dedi. aslında ondan sonra oldu bu olayda. pompa ne gibi işlem görebilirki
benim o sorunum debriyaj balatasıydı aynı sorun
debraj balatası ile 1 den 2 atınca 3 5 sn bile sürmeyen bi yığılma ardından aniden kendine gelme gibi bi sorunun ne ilgisi olabilir debraj balatası hiç aklıma gelmedi?
Bence de maftan sıkıntı olabilir
TolgaEsentepe
11-04-2010, 22:56
bende de aynı sorun var 1den2 ye yada 2den3 geçerken 1sn sürüp sürmeyen boğulma ve ardından geri bırakma yapıyor. sürekli yapmıyor ama bunu arada bir. haftada bir cihaza bağlıyoruz makinayı ama herangi bir problem bulmuyor ? 106gti da cihazda görünmeyen ve beyinde arıza lambası yaktırmayan sensör varmı acaba ? bujilerim yeni :icon_wack
Pompa yan sanayi takıldıysa yapar.106larda pompa içinde s şeklinde bir boru olur benzinin içinden geçtiği.Onda çatlak vs varsada bu tip çekiş sıkıntıları yaratır
ByShaGGy
13-04-2010, 20:32
cok sinir bozucuu yaa bulamıyorum sorunu bulamıyorum kafaı yiicem :(
dragstar
13-04-2010, 20:35
Bence de maftan sıkıntı olabilir
maf yok bizde
cok sinir bozucuu yaa bulamıyorum sorunu bulamıyorum kafaı yiicem :(
benzin pompası olabilir veya o2 sensörü
ByShaGGy
14-04-2010, 14:08
maf yok bizde
benzin pompası olabilir veya o2 sensörü
bu hafta benzin pompası o 2 sensörü we filtremi değiştiricem yine olmazsa yüklerim arabayı o zamanda yaparsa satarım :ofk::ofk::ofk:
bu hafta benzin pompası o 2 sensörü we filtremi değiştiricem yine olmazsa yüklerim arabayı o zamanda yaparsa satarım :ofk::ofk::ofk:
eyerki aynı sorunsa benzin ponpasıyla alakası yok onuda değiştirdim gene aynı araçlar farklı belki senin ondan olabilir.
ByShaGGy
14-04-2010, 14:26
eyerki aynı sorunsa benzin ponpasıyla alakası yok onuda değiştirdim gene aynı araçlar farklı belki senin ondan olabilir.
elektirige girmeden vites atınca araba bayılıp kalıo 6000 de falan vites deiştirince yokuşlarda çok hissettiriyo
elektirige girmeden vites atınca araba bayılıp kalıo 6000 de falan vites deiştirince yokuşlarda çok hissettiriyo
Tam olarak bendeki sorun şöle aynı şekilde kesiciye girmeden 2 den 3 yada 3 den 4 atınca kapanıyo araç 1 2 sn içinde açılıyo düzeliyo yüksek devirlerde pek isteksiz inşallah buluruz neyin yaptığını çok merak ediyom:D
Oksijen sensörünü değiştirdim benzin ponbasını değiştirdim potansiyo metreyi değiştirdim bende sadece değişmeyen debimetre kaldı:)
ByShaGGy
14-04-2010, 14:34
headrs war benim araçda ondan olabilirmi die düşünüorum
benim buna benzer bi problemim vardı. Neler yapmadım ki.. enjektorleri bile değiştirdim. arabayı nurettin ustaya goturdum taa ankaraya. 1 gun boyunca sabahtan akşama o sensor senin bu sensor benim değiştirip değiştirip denedik. sonucta cozemedik ve ben artık sıkıldıgım için bu işten arabayı sattım.
pejonun bu sorunları adamı canından bezdiriyor bazen. bence sen arabana afr gostergesi takıp arabanın ust devirlerindeki afr degerlerine bak. duruma gore benzin basıncını kontrol ettir. Ozamanlar da afr neymiş hiç bişi bilmiyorduk. Şimdi herkes daha bilinçli.
Dediğim gibi afr tak arabana ve log al. biraz daha iyi fikir sahibi olursun.
birde dynoya sok arabanı. grafikten ust devirlerde ne olup bittiğine de bakabilirsin.
ByShaGGy
14-04-2010, 14:40
benzin basıncıda aklımda onada baktırıcam pompam yandıkdan sonra böle oldu eskiden yoktu böle bi sorun ama pompam değişmemiş işlem görmüş usta öle dio. ben pompayı değiştircem yinede
Cihan Çizmeci
15-04-2010, 11:45
Pompa yan sanayi takıldıysa yapar.106larda pompa içinde s şeklinde bir boru olur benzinin içinden geçtiği.Onda çatlak vs varsada bu tip çekiş sıkıntıları yaratır
Bak bu çok mantıklı :icon_tup:
Muhtemelen egzost sensörüdür.
devilboy
16-04-2010, 14:38
yokmu fikri olan beyler değişmeyen kalmadı neden olabilir.....
ByShaGGy
16-04-2010, 21:12
hedrsm superpsrint son susturucumuda superpsrint takıp denicem ve benzin pompasını değiştircem deniicem yarın
onursoytam
16-04-2010, 21:21
106 da debimetre negüzeldirki yok rölantide herhangi bi pırlama felan warmı ? araban tam gaz yapıyomu onu kontrol et gaz kelebeğini temizle bujileri değiştir hala varsa oksijen sensörüne ve map sensörüne bak
bu sölenenleri dikkate almalısın:icon_tup: sanırım mete usta yazıyor...
106 GTI'larda ammada sorunlu araçlarmış yahu.Hoşuma giderdi techturkeyde sorunlarını okuya okuya gördüğümde kafamı çeviresim geliyor. :) Bilmediğimden soruyorum arkadaşlar bu GTI'ın stock Ecu'suna pc bağantısı yapılamıyormu?
devilboy
17-04-2010, 01:10
aynı sorun bende de varda rölantide herhangi bi sorun yok tam gaz oluyor onda da sorun yok gaz kelebeğini temizledim sensörün üstü kirlenmişti onuda benzinle iice temizledim bujilerimi sıfırladım oksijen sensöründen sonra ne olduysa oldu eski sensörüm aşırı benzin yakıyordu ama herhangi bi sorunu yoktu yeni taktım arabada sorun olmaya başladı 1 ve 2 de gaz yememe ve yığılma sorunu oldu
TolgaEsentepe
17-04-2010, 02:06
yarın 1 2 usta gezicem bu yığılma problemini çok çok az da olsa yaşıyorum.. Akşam yazarım eğer bir bilgi edinirsem
ByShaGGy
17-04-2010, 08:15
yarın 1 2 usta gezicem bu yığılma problemini çok çok az da olsa yaşıyorum.. Akşam yazarım eğer bir bilgi edinirsem
ustalar tam bişi sölemiyooo şundan olur bundan olur dio tek tekde hepsini değiştiremeyiz sonuçda neyse bende bugun son susturucumu değiştircem headrs'Mla komple olan sistemi takcam bide öle denicem
ByShaGGy
17-04-2010, 08:17
aynı sorun bende de varda rölantide herhangi bi sorun yok tam gaz oluyor onda da sorun yok gaz kelebeğini temizledim sensörün üstü kirlenmişti onuda benzinle iice temizledim bujilerimi sıfırladım oksijen sensöründen sonra ne olduysa oldu eski sensörüm aşırı benzin yakıyordu ama herhangi bi sorunu yoktu yeni taktım arabada sorun olmaya başladı 1 ve 2 de gaz yememe ve yığılma sorunu oldu
söledigin herşeyi bende temizledim taktırdım v.s oksijen sensörümü değiştircem sıfır alıcam bide öle deniicem benzin pompamıda aynı şekilde bakalım ne gibi değişiklik olucak....
Cihan Çizmeci
17-04-2010, 11:43
ustalar tam bişi sölemiyooo şundan olur bundan olur dio tek tekde hepsini değiştiremeyiz sonuçda neyse bende bugun son susturucumu değiştircem headrs'Mla komple olan sistemi takcam bide öle denicem
Son susturucunla falan alakası olmazki bu işin :beuj:
alakasız şeyler...
sen ustayi degistir ozaman ;)
Cihan Çizmeci
17-04-2010, 13:24
Bu işten öylesine bi Pejo ustası anlamaz.Bu işi anca 106 gti dan anlayan bi usta çözer hemde nokta atışı ile başkasına boşuna gitme 50 şey değiştirir hala birbirinize bakarsınız :icon_tup:
devilboy
17-04-2010, 13:44
söledigin herşeyi bende temizledim taktırdım v.s oksijen sensörümü değiştircem sıfır alıcam bide öle deniicem benzin pompamıda aynı şekilde bakalım ne gibi değişiklik olucak....
egsozla headersla olacak bişe değil o2 yada sensörlerin birindeki hatadan dolayıymış
ByShaGGy
17-04-2010, 19:42
egsozla headersla olacak bişe değil o2 yada sensörlerin birindeki hatadan dolayıymış
eksozu taktım performans amaçlı güzelde oldu seside kısıldı arabanın seksörü değiştircem o zaman sen değiştirdinmi?
devilboy
18-04-2010, 01:11
eksozu taktım performans amaçlı güzelde oldu seside kısıldı arabanın seksörü değiştircem o zaman sen değiştirdinmi?
benim sensörüm bitik diye arkadaşımınkini denedim ondan oldu sıfır alıp denemedim daha aynı sorun bi arkadaşımın da aracında var oda benim gibi değiştirmiş ama sonuç alamamış sıfır alıp denicez
TolgaEsentepe
18-04-2010, 01:13
bugün baktıramadım malesef.. Mete ustaya gittinmi ? uğra bence müsait zamanında bende uğrucam yanına
ByShaGGy
18-04-2010, 10:47
o zaman sıfır oksijen sensörü alıcaz yapcak bişi yok
dragstar
18-04-2010, 11:02
dünde bende arabada aniden kesilme oldu 86 binde araba
rolanti egzantrikli gibi basıncada tam yürümüyor gaz yemiyor yığılıyordu her devirde
kaputu açtım bobinin üstündeki kapağı çıkardım bobinden kıvılcımlar çıkıyordu :D
bobinimi değiştirme zamanı geldiğini anladım
benimde 106'ımda aynı sorun olmuştu..tamamen benzin pompası..eğer vites geçişlerinde yığılma yapıyorsa..ustan bir tane denesin pompa düzeldiğini göreceksin..