PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : farlara 2000grit zımpara ve cila uygulaması ?

darkred
16-04-2010, 22:49
arkadaşlar aracımda bildiğiniz üzere far kaşları mevcuttu :) benden önce yapılmış bir

işlem malesef.ilk aldığımda sökmeyi denemiştim ancak altında siyah cam silikonunu

görünce vazgeçmiştim.bugün rahat durmadım ve far kaşlarını söktüm ve altından

kötü bir görüntü cıktı.sıcak su ve süngerle uğraşmama rağmen lekeleri ve izleri

gideremedim.farları tertemiz yapabilmek için önce 2000grit sulu zımpara ve kaliteli

bir çizik giderici cila ile tertemiz bir görüntü elde edebilirmiyim?amatör olarak kendim

yapabilirmiyim?ayrıca uyguladığım cila nın etkisini yitirmesi ve farların tekrar cizik cizik

olması gibi bir sorun yaşarmıyım?

yada silikonu farlarımın üzerinden temizlemenin baska bir yolu varmıdır? herhangi bir

temizlik maddesi vs ?

görüş ve tavsiyeleriniz nelerdir ??

yapmak istediğim uygulama videodaki gibidir??

obv_ECYbVhU

Gokhan43
16-04-2010, 23:12
Benim de merak ettiğim bir konu :) Bir de polisaj makinasız PlastX ürününü pedle uygulamaya kalksak zımparadan sonra ne kadar verim alabiliriz ?

R.I.P
16-04-2010, 23:25
orjinal farların cam değilmi bu durumda zımpara ve plastx işe yaramaz

darkred
16-04-2010, 23:28

cam gibi görünüyor aslında ama mikada olabilir tam emin olamadım bende şimdi :confused:

Gokhan43
16-04-2010, 23:33

Bu cevabı üzerime alınarak sonuç çıkarayım :D Benim farlarım cam ve benim için plastix şuan bitmiştir :D :D

ClioSportAge
17-04-2010, 00:39
ben yaptım ... ilk önce 1200 sonra 1500 sonra 2000 su zımparasıyla geç sulu olarak
sonra meguarsın bi ürünü var dı yada herhangi bi pasta da olur...

Far parlatma die yazarsan her yerde çıkar evrenim

darkred
17-04-2010, 01:27
ben yaptım ... ilk önce 1200 sonra 1500 sonra 2000 su zımparasıyla geç sulu olarak
sonra meguarsın bi ürünü var dı yada herhangi bi pasta da olur...

Far parlatma die yazarsan her yerde çıkar evrenim

tesekkür ederim kankacım esk gelince birlikte halledelim su işi :)

cila yapıldıktan sonra cilanın yağmur camur toz gördükce cıkması ihtimali varmı eski cizik

haline dönermi peki ? birde polisaj makinesi olmadan el ile uygulama mümkünmü ?

mümkünse hangi ped i tavsiye edersiniz ?

M U R A T
17-04-2010, 08:25
tesekkür ederim kankacım esk gelince birlikte halledelim su işi :)

cila yapıldıktan sonra cilanın yağmur camur toz gördükce cıkması ihtimali varmı eski cizik

haline dönermi peki ? birde polisaj makinesi olmadan el ile uygulama mümkünmü ?

mümkünse hangi ped i tavsiye edersiniz ?

eğer farın cam değilde pleksiyse zımpara işleminden sonra meg plastix yada başka kaliteli bir markanın orta seviye bir aşındırıcısyla polisaj yapman yeterli. polisaj işlemi yüzeyi maskelemek yerine aşındırarak düzelttiği için yağmurun etkisiyle çizkler tekrar çıkmaz.

Göki,ZD
17-04-2010, 08:39
106 nın orjinal farları ve angelları plexi.

dragstar
17-04-2010, 10:13
Bu cevabı üzerime alınarak sonuç çıkarayım :D Benim farlarım cam ve benim için plastix şuan bitmiştir :D :D

cam lar için plastix olmaz tabi

meguiars ın cam olan farlar için temizleme kiti var

aqustic
17-04-2010, 11:18
Elinde bu malzemeler varsa ve yapmayı kesin olarak kafaya koyup önce kafanda bitirdiysen çok rahat yapasın.Meguarsın ürünlerini de kullanabilirsin

devil_berk22
20-04-2010, 01:05
polisaj makinasıyla yaparsanız daha yararlı olacaktır ;)

Oldschool
24-04-2010, 12:22
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=15815&highlight=plastix

aqustic
24-04-2010, 15:18
polisaj makinesi düşük devirde yapmalısın bu arada.Yüksek devirde ısınıp pleksiyi esnetiyor